top of page

Dé website voor het begrijpen en gebruiken van natuurlijke zuurstof- en waterstoftherapie

Bestel via de webshop of bezoek onze
Demo&Advies Centra 
voor particulieren en professionals

Corpusair Zuurstof en Waterstoftherapie
Corpusair Zuurstof en Waterstoftherapie

Ontdek hoe sportieve mensen en mensen met gezondheidswensen

zich met iedere ademhaling versterken met de unieke 

EWOT zuurstoftherapie en 

H2 moleculaire waterstoftherapie

Zuurstof is een gas dat deel uitmaakt van de lucht die we inademen
zuurstof is leven, we kunnen geen minuut zonder
Waterstof komt van nature voor in ons lichaam
gezonde darmen produceren circa 10 liter waterstofgas per dag 
Beide gassen worden ingezet tegen ziekte en veroudering

 

Wie regelmatig EWOT- ontstekingsremmende zuurstoftherapie of 
moleculaire waterstofgastherapie doet, voelt zich jonger en gezonder 

Wie regelmatig zuurstoftherapie EWOT doet voelt zich jonger en gezonder
Ja voor EWOT zuurstoftherapie

Ons zuurstofniveau daalt elke 10 jaar gemiddeld met 5 % 
Mensen die gezond 100 jaar worden ademen 4 x meer waterstof uit 

Zuurstoftherapie EWOT

Ons lichaam veroudert en takelt af 

Dat is een waarheid waar iedereen mee te maken krijgt. Soms is die aftakeling alleen lichamelijk, we herstellen minder goed, krijgen blessures, zijn eerder moe, worden strammer. Maar vaak takelt ook de geest af. We vergeten dingen. Worden somber. Zijn minder flexibel. Een vicieuze cirkel van verval. 

 

Sinds mensenheugenis wordt geprobeerd om iets tegen dit noodlot te ondernemen Antioxidanten. Gezonder eten. Sporten. Yoga. Koud douchen. Toch worden steeds meer (jonge) mensen chronisch ziek, kampen met extreme vermoeidheid of raken burn-out.

 

Wat ons grote voordeel is ten opzichte van de generaties voor ons?

Dat er veel meer kennis is over de natuurlijke geneeskracht van zuurstof én waterstof. En dat er eenvoudige en veilige methoden zijn die verhoogde zuurstof/waterstof niveaus in het lichaam en betere benutting daarvan in de weefsels en cellen mogelijk maken.

 

Goed nieuws dus! Geef je cellen meer zuurstof en waterstof en verhoog de ATP productie (celenergie).

De toename van energie stimuleert het immuunsysteem, bevordert de gezondheid en ondersteunt genezing. Elke ademhaling wordt een grote hoeveelheid levenskracht.

De vicieuze cirkel doorbroken, de weg naar herstel ingezet

Interessant voor u?
Corpusair geeft u graag meer 
zuurstof en waterstof tot nadenken  

Vergroot uw kennis en ontdek welke therapie bij u past. EWOT zuurstoftherapie- of waterstoftherapie - of beide.
Waarom? Gewoon omdat het kan, alle cellen profiteren ervan.  Scroll de website aandachtig door om alle tips te vinden.

We beginnen met EWOT: sporten met zuurstoftherapie
 

OEFENING MET ZUURSTOFTHERAPIE: HOE WERKT HET?

Oefening met zuurstoftherapie, ook wel EWOT genoemd, is het inademen van hogere zuurstofconcentraties tijdens het sporten. U gebruikt een zuurstofconcentrator om een ​​zak van 900 liter met zuurstof te vullen, die vervolgens aan een high-flow-masker wordt bevestigd. Door het masker te dragen tijdens een training - je kunt hiervoor een hometrainer, loopband, elliptische trainer of wat u maar prettig vindt gebruiken - neemt je lichaam 4 keer meer zuurstof op dan normaal. Deze toestroom van zuurstof tijdens het sporten vergroot de kracht en het uithoudingsvermogen en kan tot tal van gezondheidsvoordelen leiden.

WAAROM IS MEER ZUURSTOF BELANGRIJK?

De lucht die we inademen bestaat slechts uit 21% zuurstof, of nog lager in stedelijk gebied. De ontstekingsremmende zuurstoftherapie EWOT geeft je circa  90% zuurstof per ademhaling, meer dan 4 keer zoveel zuurstof.

90%  in plaats van 21% zuurstof per ademhaling maakt heel veel verschil wat betreft de hoeveelheid zuurstof die de weefsels en cellen bereikt en hoe diep deze in de de cellen doordringt. Bovendien functioneert het lichaam beter als

uw bloed zuurstofrijk is.

Zuurstof is de bron van gezondheid en essentieel voor het menselijk lichaam
De gunstige effecten van EWOT kunnen weken, maanden of zelfs jaren aanhouden (bron)

WAT ZIJN DE VOORDELEN VAN EWOT?

EWOT (Exercise With Oxygen Therapy) is uitgevonden door Prof. Dr. Manfred von Ardenne (1907-1997), een Duitse onderzoeker, toegepast natuurkundige en uitvinder met 600 patenten op zijn naam voor diverse toepassingen, zoals elektronenmicroscopie, medische technologie, nucleaire technologie, plasmafysica en radio- en televisietechnologie.

 

Von Ardenne ontdekte dat met EWOT de verminderde microcirculatie  wordt hersteld. En dat een versmalling van capillairen/haarvaten door zuurstofgebrek vanwege ziekte of door andere invloeden kan worden teruggedraaid door EWOT. Verhoogde zuurstof in het bloedplasma verwijdt de haarvaten opnieuw en lost ontsteking op.

De verhoogde oxygenatie van de cellen verhoogt ook de  ATP (cellulaire energie). Deze toename van het energieniveau van het lichaam stimuleert het immuunsysteem, bevordert de gezondheid en versnelt genezing.

 

Von Ardenne heeft met EWOT de volgende voordelen aangetoond:
•    Vermindert systemische ontsteking;

•    Ondersteunt het lichaam bij oncologische problemen;

•    Verhoogt het immuunsysteem;

•    Verhoogt de energie;

•    Ondersteunt het gewichtsverlies en helpt het lichaam om vet te verbranden;

•    Heeft een anti-verouderingseffect op het lichaam door verbetering van het cel metabolisme;

•    Ontzuurt het lichaam en verbetert de alkaliteit;

•    Verhoogt de bloedsomloop;

•    Verbetert atletische prestaties.
 

Maar ook zonder gezondheidsklachten is EWOT een waardevolle manier van trainen om preventief aan je gezondheid te werken.

Post covid? EWOT zuurstoftherapie heeft al velen met langdurige klachten geholpen weer grip te krijgen op hun leven. Gebruikers van EWOT in een sportschool in Maastricht vertellen over hun ervaringen.

Uitzending regionale tv Limburg: Goede ervaringen met EWOT bij long-covid, burn-out en hoge bloeddruk

WAT DOET EWOT IN JE LICHAAM?

Het verhogen van de hoeveelheid (%) zuurstof in onze longen verhoogt de PAO2 (de druk van zuurstof in de longblaasjes van de longen) waardoor meer zuurstof wordt gedwongen om over te gaan naar het bloed.

Zuurstof dat niet meer in de rode bloedcellen kan worden opgenomen dringt door in het bloedserum.

Het is deze bloedserumzuurstof die een groot deel van de voordelen van EWOT levert.

 

Oefening verhoogt de arteriële druk van zuurstof, PaO2, door de acties van verhoogde ademhaling, verhoogde hartslag en de verhoogde bloedcirculatie als gevolg daarvan. (In het onderzoek van Von Ardenne hadden

arbeidsongeschikte patiënten hun hartslag en ademhalingsfrequentie kunstmatig verhoogd, om PaO2 te verhogen).

 

Deze toename in Pa02 verbetert de mate van cellulaire opname van zuurstof aanzienlijk. Het is bekend dat bewegen goed is voor de gezondheid. In de tijd dat men nog lichamelijke arbeid verrichtte, waren er in het algemeen veel minder degeneratieve gezondheidsproblemen. Naarmate we minder bewegen nemen de problemen toe.

 

Er is een directe relatie tussen bewegen en de opname van zuurstof in de weefsels en een directe relatie tussen dit betere gebruik van zuurstof en onze gezondheid. Door het toevoegen van een hogere PAO2 (alveolaire O2-druk) komt meer O2 beschikbaar via het serum naar weefsels, en dit is waar het onderzoek van Von Ardenne om draait.

 

VOOR WIE IS EWOT GESCHIKT?

Een van de verrassende resultaten van lichaamsbeweging met zuurstof is dat bijna iedereen die in staat is om te bewegen er lichamelijk voordeel van kan hebben - ongeacht of iemand jong of oud is, ziek of in goede gezondheid.

EWOT helpt mensen met gezondheidsproblemen op weg naar herstel door oxygenatie van het lichaam op cellulair niveau waardoor hun lichaam efficiënter presteert.

 

Voor mensen van middelbare leeftijd en daarboven biedt EWOT de anti-verouderingsvoordelen die het eerst door Von Ardenne zijn beschreven. Slechte cellulaire oxygenatie leidt tot cellulaire veroudering.

 • Von Ardenne had slechts één sessie nodig om te ontdekken dat het gebruik van EWOT zorgt voor een omkeer van de aan leeftijd gerelateerde zwelling in de haarvaten die leidt tot afnemende circulatie en verminderde cellulaire oxygenatie.

 

Het omkeren van dit verouderingsproces geeft een verbetering in zowel het metabolisme als het energiegebruik.

Voor atleten en gezondheidsbewuste mensen kan EWOT een mogelijkheid zijn om atletische vaardigheden te verbeteren, een voorsprong op de concurrentie te krijgen en prestaties naar een ander niveau te tillen.

 

Enkele voorbeelden waarbij EWOT effectief is gebleken:

•    chronische vermoeidheid

•    extreme vermoeidheid

•    chronische spierpijn

•    fibromyalgie

•    polymyalgia rheumatica (PMR)

WAT IS NODIG OM EWOT TOE TE PASSEN?

In vroege EWOT-protocollen werd gebruik gemaakt van een eenvoudige neus canule die verse zuurstof afgeeft.

De langzame zuurstofstroom was onder de hoge eisen van lichaamsbeweging niet toereikend en zorgde voor een minimale toename van bloedoxygenatie. 

 

Het nieuwe EWOT systeem daarentegen  kent geen limiet. Zuurstoftanks zijn niet nodig en je bent tijdens het sporten niet beperkt tot wat de zuurstofconcentrator in staat is te produceren.

De zuurstofzak levert je lichaam alle zuurstof die het aankan. Veel zuurstof inademen bij deze methode is volkomen veilig, omdat er tijdens lichamelijke inspanning grote hoeveelheden kooldioxide worden opgewekt.

Het lichaam heeft het verfijnde vermogen deze gassen met elkaar in evenwicht te brengen en daarom is lichamelijke activiteit zo gezond, er wordt dan meer kooldioxide geproduceerd en daarmee meer zuurstof aan de cellen afgeleverd. Daarom worden lichaamsoefeningen met extra zuurstof gedaan en worden met de ontstekingsremmende zuurstoftherapie verbluffende resultaten behaald. 


Het EWOT-systeem bevat de volgende componenten:

•    Een zuurstofconcentrator die een eindeloze hoeveelheid zuivere zuurstof kan produceren  

•    Een EWOT Multistep oxygenbag om genoeg zuurstof vast te houden voor een zuurstoftraining van 15  minuten.
•    Een zuurstofslang als verbindingsstuk tussen de  concentrator en de EWOT Multistep oxygen bag

•    Een CPAP zuurstofslang met een doorsnee van 22 mm

•    Een CPAP zuurstofmasker met harnas - geschikt gemaakt voor EWOT - om de zuivere zuurstof af te geven zonder

     het binnendringen van  externe lucht (non-rebreathing device)

 • Daarnaast heeft u een trainingsapparaat nodig naar keuze (hometrainer, loopband, elliptische trainer enz.).

De beste prestatie ondervindt u wanneer de EWOT Multistep oxygenbag volledig is gevuld met zuurstof.

Dit is voldoende om uw oefening van 15 minuten te voltooien. De zuurstofconcentrator blijft in werking tijdens de oefening. Breng uw hartslag omhoog naar 100-120 slagen per minuut en wissel het inspanningsritme af.

De zuurstofflow 20 - 50 liter per minuut is afhankelijk van uw inhalatie tijdens de oefening.
 

"De revolutie is het tijdelijk verhogen van de zuurstofconcentratie in uw lichaam" 
(Prof. M.Fornerod Erasmus MC R'dam TU Delft)

Zuurstof tot in de haarvaten_edited.jpg

Zuurstof verbetert bloedsomloop 

tot in de kleinste vaatjes, zonder pillen

en zonder bijwerkingen

Zuurstoftherapie verhoogt zuurstofniveau tot in de haarvaten

Zuurstoftherapie is zo geweldig omdat het meer zuurstof in ons lichaam brengt, waardoor we minder last hebben van ontstekingen, onze cellen meer energie produceren, we beter presteren, sneller herstellen en meer energie overhouden om te ontspannen en te genieten van het leven.

Door te bewegen zorg je ervoor dat het zuurstofrijke bloedplasma overal in je lichaam komt, geholpen door de verhoogde bloeddruk tijdens het sporten. Bewegen verbetert de resultaten dus aanzienlijk, daardoor vereist EWOT veel minder tijd dan andere methoden van zuurstoftherapie zoals hyperbare zuurstoftherapie. 

Zuurstoftherapie EWOT helpt bij pijn en ongemak
Zuurstof verbetert doorbloeding en zuurstofcirculatie.jpg
zuurstoftherapie EWOT wordt thuis toegpast en in de sport en paramedische sector
Bloedvaten vertakken in steeds kleinere haarvaten die voeding en zuurstof aan onze cellen leveren
Vernauwing van haarvaten kan worden
teruggedraaid door EWOT 

Belangrijk!  EWOT is ontwikkeld en medisch gevalideerd door de Duitse wetenschapper en natuurkundige professor Manfred von Ardenne. Hij ontdekte dat met EWOT de verminderde microcirculatie van het bloed naar het endotheel wordt hersteld. Vernauwing van capillairen (haarvaten) door zuurstofgebrek vanwege ziekte, veroudering of andere invloeden kan worden teruggedraaid door EWOT

Endotheelcellen bekleden de binnenkant van onze bloedvaten en vormen het grootste organisme van ons lichaam -

Het endotheel gebruikt zuurstof uit het bloedplasma, en niet uit hemoglobine.

Als het bloedplasma te weinig zuurstof bevat gaan de endotheelcellen opzwellen (oedeem), dat vertraagt de bloedstroom in de haarvaten, en maakt de weg vrij voor ontstekingen en ziekten.

De vorming van zuurstofrijk bloedplasma met hulp van EWOT is gunstig voor ieder individu. Het verhogen van de zuurstoftoevoer naar weefsels is een van de grootste invloeden op onze lichamelijke pH en het gebruik van EWOT wordt dan ook aanbevolen.

zuurstof het beste supplement

Beperkte doorbloeding betekent minder zuurstof

In zijn boek gebruikt von Ardenne meer dan 500 medische referenties en biedt hij wetenschappelijk bewijs op basis van 10.000 onderzoeken ter ondersteuning van het gebruik van zuurstof om de cellulaire gezondheid te verbeteren.  Meer lezen over hoe Meerstaps Zuurstoftherapie werkt? Klik hier

Zuurstoftherapie EWOT
Zuurstoftherapie EWOT is ontwikkeld door de duitse natuurwetenschapper von Ardenne

EWOT helpt mensen met gezondheidsproblemen op weg naar herstel. 

Iedereen die kan bewegen kan baat hebben bij sporten met zuurstof, van topsporters tot oudere patiënten met doorbloedingsproblemen. Er zijn zoveel goede redenen voor ontstekingsremmende zuurstoftherapie, zowel preventief, curatief als sportief - teveel om allemaal te kunnen noemen

Wilt u? Bent u? Heeft u?

Uw gezondheid beschermen? Genezing ondersteunen? Sportprestaties verbeteren? Chronisch ziek? Burnout? Vergeetachtig? Lage weerstand? Traag herstel na Covid19? Minder mobiel? Benauwdheid? 

Met EWOT kan nagenoeg iedereen (die kan bewegen op bijv. een hometrainer) zijn zuurstofopname effectief verbeteren, ongeacht leeftijd of conditie. EWOT is eenvoudig uit te voeren, vereist zeer weinig tijd en is betaalbaar. Het gaat erom dat u beweegt met een zuurstofmasker op, zodat uw hartslag omhoog gaat tijdens de

15 minuten durende training. De verhoogde zuurstoftoevoer (ruim 90% zuurstof per ademhaling) helpt het lichaam enorm bij het  vervoeren van zuurstof naar de weefsels, ontstekingen nemen af en het immuunsysteem wordt versterkt. Profiteer nu ook zelf heel eenvoudig van de kracht van zuurstof.

Trainen met zuurstof kan met een hometrainer of loopband

Zuurstof geeft hartslag aan leven

Ontstekingsremmende zuurstoftherapie 
Regelmatig 15 minuten EWOT verbetert uw leven
EWOT zxuurstofstoftherapie Corpusair

EWOT is zo natuurlijk als ademhalen, waarbij we de CO2
bijna net zo hard nodig hebben als de O2  (Bohr effect

Omdat u tijdens EWOT zuurstoftherapie de hartslag én het kooldioxideniveau verhoogt  én tegelijkertijd de zuurstofopname, kan er meer zuurstof vrijkomen vanuit hemoglobine en meer zuurstof worden opgenomen door rode bloedcellen, bloedplasma en weefselvloeistoffen. 

Waarom overdosering niet voorkomt? Het lichaam weet immers exact hoeveel zuurstof er nodig is tijdens inspanning en neemt op wat het nodig heeft, de dosering gaat als vanzelf.

En voor het lichaam is het een ongekende luxe om onbeperkt zuurstof te kunnen inademen! Deze combinatie maakt dat er met EWOT sneller en betere therapeutische resultaten bereikt kunnen worden dan urenlang stilzitten in ongemakkelijke hyperbare cabines.  EWOT is daarbij veilig, zonder bijwerkingen en is niet duur.

Zuurstof als medicijn (maar dan zonder de bijwerkingen):

 • Vermindering van vatbaarheid voor ziekten

 • Verhoging van de energiestatus

 • Het verminderen van hoge bloeddruk

 • Vorming van zuurstofrijk bloedplasma

 • Vermindering van oedeem in de capillaire cellen

 • Betere doorbloeding, vooral in de extremiteiten

 • Hogere calorieverbranding ( >30%)

 • Langer uithoudingsvermogen zonder vermoeidheid

 • Omkering van het verouderingsproces ("biologische/vasculaire leeftijd' vermindert met ca 10 jaar)

Zuurstof!  Want alle herstel komt van binnenuit 
Door te bewegen kan er extra zuurstof worden opgenomen. Als de zuurstoftraining wordt doorgezet kan de vasculaire leeftijd worden teruggedrongen en verjongen we. Kies het trainingsapparaat dat bij u past.

De optimale EWOT zuurstofsessie duurt slechts 15 minuten, kies hiervoor het trainingsapparaat dat u al in huis heeft of dat bij u past. Uw zuurstoftherapie systeem EWOT koopt u bij Corpusair.nl. ​

De kracht van EWOT is dat als de zwelling afneemt in de haarvaten, het effect permanent is en door verdere behandelingen kan worden versterkt.

 

Wat u nodig heeft voor EWOT?

De EWOT zuurstofzak (900 liter) en een zuurstof- concentrator waarmee u uw zuurstofzak steeds opnieuw kunt vullen. En het EWOT High Flow zuurstofmasker dat u aansluit op de zuurstofzak. 

 

Onze unieke EWOT sets - en in Nederland gemaakte en gecertificeerde zuurstofzak - zijn ontwikkeld voor eenvoudig gebruikersgemak, en getest bij BioCheck en sportief getuned door de Energy Control Academy van Stans van der Poel. 

Zuurstofconcentrator van Corpusair voor uw EWOT systeem
Ewot set Corpusair

Met EWOT heb je tal van voordelen binnen handbereik.

Nieuw! EWOT light versie zonder zuurstofzak
Het beste aan EWOT is de eenvoud. Eenvoudig te gebruiken. Gewoonweg goed.
wetenschap
Wat zeggen artsen van EWOT ?

Steeds meer artsen omarmen "integrale geneeskunde". Zuurstoftherapie ligt ruim op kop voor wat betreft de acceptatie ervan. Ook waterstoftherapie krijgt wereldwijd veel aandacht van academische onderzoekers en artsen. Een arts die bekend is met EWOT zuurstoftherapie zal deze altijd aanbevelen als aanvullende maatregel.

Artsen die EWOT nog niet kennen, kunnen er niet objectief over oordelen. 

Oxygen Multistep Therapy (EWOT) is eind jaren zestig ontwikkeld door professor von Ardenne 

(een leerling van Dr. Otto Warburg, bekend om zijn baanbrekende onderzoek naar het verband tussen zuurstofgebrek en kanker). Von Ardenne legde toen al de vinger op hoe chronische ontstekingen de zuurstoftoevoer naar de cellen verstoren.

 

De populariteit van zuurstoftherapie neemt toe. Vooral nu het gemak en de voordelen van EWOT bekend worden.

Prof. Fornerod Erasmus MC doet thuis zuurstoftherapie EWOT

"De revolutie is het verhogen van het zuurstofniveau in uw lichaam " 

Associate professor

Maarten Fornerod 
Erasmus MC Rotterdam/
TU Delft - publicist op

Sportrusten /ProRun

EWOT expert

Als dataonderzoeker op het gebied van kanker en hersenontwikkeling 

verbonden aan het Erasmus MC en de TU Delft. Daarnaast is hij hardloper en publicist op het gebied van leefstijl, gezondheid, hardlopen.

En doet al jarenlang thuis  EWOT zuurstoftraining.  Lees hier zijn blog over EWOT.

Professor Shai zuurstoftherapie

"Een zuurstofbehandeling triggert de regeneratieve vermogens

die het lichaam al heeft"

Professor Shai Efrati

MD Sagol Centrum Hyperbare Geneeskunde
Shamir Medisch Centrum Israël, behandelt meer dan 200 patiënten per dag

HBOT expert

Het  Sagol centrum, onder leiding van Prof. Efrati, is uitgegroeid tot een van de grootste hyperbare centra ter wereld Prof. Efrati is tevens directeur Onderzoek & Ontwikkeling  in het Medisch centrum . Het Sagol Center vervult een pioniersrol in onderzoek naar de werkzaamheid van zuurstof voor behandeling van cognitieve achteruitgang  fibromyalgie,herstel na een beroerte en  Long Covid.​

EWOT is een techniek die uw levenskwaliteit aanzienlijk kan verbeteren. ​(BRON)

Dr. Liesbeth Denef biedt sedert jaren EWOT zuurstoftherapie aan haar

patiënten in Brussel

De ervaring is dat wanneer we tijdens fysieke inspanning lucht inademen met een hogere zuurstofconcentratie

- hyperoxie - we direct een toename bemerken in kracht, uithoudingsvermogen en energie

Duitse artsen bevelen zuurstoftherapie en waterstoftherapie aan

EWOT draagt bij aan de regeneratie van het organisme

Dr.Med. Franz-Josef Schingale

 

EWOT & Waterstof expert 

Medisch directeur van de Lympho-Opt Kliniek, een gespecialiseerde kliniek voor lymfologie, alsmede docent voor artsen en fysiotherapeuten op het gebied van manuele lymfedrainage.

MeySchi GmbH 

Zijn onze medische collega's en distributeurs van onze EWOT en Hydrogen apparatuur in Duitsland.

EWOT - Oxygen Multistep Therapy -  

de natuurlijke evenknie van hyperbare zuurstoftherapie

hebben we te danken aan professor von Ardenne

EWOT / Stapsgewijze zuurstoftherapie, is eind jaren zestig ontwikkeld door  professor Manfred von Ardenne (een student van dr.Otto Warburg, die vooral bekend is om zijn baanbrekende onderzoek naar het verband tussen zuurstofgebrek en kanker).

In de jaren zestig werkte de Duitse wetenschapper Manfred von Ardenne aan methoden om het leven van kankerpatiënten te verbeteren. Tijdens zijn studie deed hij een belangrijke observatie: patiënten die met ziekten worstelden, hadden cellen met een tekort aan zuurstof en energie. Als reactie op zijn ontdekking ontwikkelde von Ardenne samen met zijn team van fysiologen, artsen en biologen een behandeling die gebruik maakte van een combinatie van geconcentreerde zuurstof, lichaamsbeweging en vitamines.

 

​Hij ontdekte dat hij bij regelmatig gebruik de symptomen van zijn patiënt kon verminderen en hun levenskwaliteit kon verbeteren. Deze unieke therapie werd vervolgens ontwikkeld tot meer dan twintig verschillende behandelingen die op honderden locaties in heel Europa worden toegepast. Von Ardenne noemde het Oxygen Multistep Therapy. We kennen het tegenwoordig als EWOT.

EWOT ontstekingsremmende zuurstoftherapie is actueler dan ooit
In Nederland zijn er 2,5 miljoen mensen met een ontstekingsziekte zoals reumatoïde artritis, de ziekte van Crohn, colitis ulcerosa, eczeem of artritis psoriatica.
Dit zijn vaak aandoeningen die mensen hun hele leven houden. 

Als je het label ´chronische aandoening´ krijgt opgeplakt, verdwijnt er een stukje hoop. En wellicht ook de motivatie om nog iets te ondernemen. Chronisch is immers voor altijd. 

Of toch niet?

zuurstoftherapie EWOT remt laaggradige ontstekingen
Chronische ontstekingen weerspiegelen de
lage zuurstoftoestand (hypoxie) van ons lichaam.

Met ontstekingsremmende zuurstoftherapie EWOT kan er door middel van hyperoxygenatie zuurstof in delen van het lichaam komen die anders geen of minder zuurstof zouden krijgen.

Er komen herstelprocessen op gang die normaliter niet zouden  plaatsvinden omdat er geen celenergie voor is. Iedereen die wel eens een hyperbare zuurstofcabine heeft gebruikt kent de geneeskracht van zuurstof. 

EWOT - de meer natuurlijke evenknie van hyperbare zuurstoftherapie -  kan zelfs effectiever en flexibeler zijn onder verschillende medische condities. Daarbij neemt deze betaalbare, veilige methode maar een kwartier van uw tijd in beslag en kan rustig thuis worden uitgevoerd, zodat de voordelen voor een gezonder leven ten volle kunnen worden benut.

Zuurstof is de rode loper naar meer energie

EWOT helpt ontstekingsziekten leefbaar maken 

Zuurstoftherapie EWOT verbetert doorbloeding

Alle cellen profiteren van de verhoogde zuurstoftoevoer in de haarvaten

Stel je voor dat alle leidingen in je huis te smal zijn geworden en niet genoeg water doorgeven.

Alles zal uiteindelijk tot stilstand komen. Dat is precies wat er gebeurt als onze microvaatjes beginnen te vernauwen: het lichaam is onvoldoende in staat om zuurstof, bloed en voedingsstoffen naar de orgaansystemen te krijgen en afvalstoffen af te voeren. Deze beperking veroorzaakt pijn en ziekte.

Dit is waar EWOT effect sorteert.

Hoe meer zuurstof zich in ons systeem bevindt,

des te meer energie produceren we

en des te gezonder zijn we.

EWOT ZELF GENEEST GEEN ENKELE ZIEKTE- ALLE HERSTEL IS IMMERS ZELFHERSTEL

EEN ZUURSTOFRIJK LICHAAM IS DAARBIJ VAN GROOT BELANG

Het belangrijkste deel van de toevoer naar de cellen gebeurt via onze microvaten. Door vaatvernauwing is de microcirculatie vaak niet meer in staat de lichaamscellen optimaal te voeden. Verhoogde zuurstof in het bloedplasma en verbeterde zuurstofbenutting in de weefsels helpt.

Het is natuurlijk even belangrijk om de zuurstoftoevoer te stimuleren als de oorzaak van de stoornis te verhelpen.  Bijvoorbeeld door te stoppen met roken, minder stress te hebben of door af te vallen. Zuurstoftherapie is OOK daarbij tot hulp en ondersteunt vooral bij aandoeningen waar sprake is van zuurstofarme ontstekingen en kan de sleutel zijn tot blijvend herstel.

 

Het grote voordeel van EWOT is dat het door bijna iedereen gebruikt kan worden die in staat is tot een lichte fysieke inspanning - van sporters tot kankerpatiënten en iedereen daar tussenin - om zo gezondheidsproblemen te voorkomen en door verminderde zuurstofvoorziening veroorzaakte stoornissen aan te pakken.

"Ontstekingsremmende zuurstoftherapie kan zelfs betere therapeutische resultaten bieden dan dure, ongemakkelijke hyperbare cabines en kan gewoon in uw slaapkamer worden gedaan.  EWOT heeft al veel mensen geholpen om uit chronische situaties te komen waar ze dat voorheen niet konden".

Bron: Boek ontstekingsremmende zuurstoftherapie- Dr.M.SIRCUS: 

 

Hoge zuurstofvoorziening, eenvoudig en effectief

15 minuten voor uw gezondheid

 • Verbetert het welzijn en gezondheid

 • Hoger calorieverbruik

 • Vertraagt veroudering

 • Vermindert stress

 • Versterkt het immuunsysteem

 • Meer genieten van het leven

verbeter doorbloeding in de microcirculatie met zuurstoftherapie
luchtwegaandoeningen verbeteren snel met zuurstoftherapie EWOT
Versterk je immuunsysteem met zuurstoftherapie
zuurstoftherapie voor gezonde longen

Het belang van meer zuurstof voor een gezonde bloedcirculatie

Afremmen ontstekingen door EWOT en verbetering vasculaire gezondheid

Naarmate we ouder worden raakt de microcirculatie en het vermogen van het lichaam om zuurstof naar de cellen te vervoeren aangetast. Dit wordt versneld door ongezonde levenstijl, stress, te weinig bewegen of ziekten. EWOT is een veilige methode om grote hoeveelheden zuurstof in de bloedbaan te krijgen waardoor meer zuurstof oplost in het bloedplasma en terecht komt waar hij het hardste nodig is, bij beschadigde en ontstoken weefsels.

Meer zuurstof in het bloed, het bloedplasma en de verbeterde zuurstof-benutting in de weefsels verwijdt de haarvaten opnieuw, lost ontstekingen op en verhoogt de celenergie (ATP). Deze toename van energie stimuleert het immuunsysteem en bevordert genezing- en  herstel op natuurlijke wijze.

Zuurstoftherapie is het medicijn voor een fit brein
Het brein is extreem gevoelig voor zuurstoftekort

Zuurstof is hèt medicijn

voor een fit brein

Het brein is extreem gevoelig voor zuurstoftekort. Een van de meest bekende voordelen van zuurstoftherapie is het vermogen om de cerebrale doorbloeding te verbeteren. Onderzoek toont aan dat hyperbare zuurstoftherapie kan worden gebruikt om bij te dragen aan de genezing van ischemische ulceraties bij patiënten met diabetes. Er wordt verondersteld dat dit type O2-therapie werkt om de vasculaire activiteit te herstellen en de productie van vasodilatatoren en vasoconstrictoren beïnvloedt. Onderzoek wijst uit dat cognitieve verbetering van gezonde oudere volwassenen wordt bereikt met behulp van zuurstof. Belangrijke verbeteringen zijn aandacht, snelheid van informatieverwerking en uitvoerende functies, die normaliter afnemen met het ouder worden. Ook mensen met stress of burnout hebben baat bij meer zuurstof.

 
De dosering gaat vanzelf
Omdat EWOT de hartslag verhoogt en tegelijkertijd de zuurstofopname, kan het lichaam op natuurlijke wijze de extra zuurstof opnemen die het nodig heeft tijdens inspanning, gaat de dosering als vanzelf en worden de therapeutische resultaten sneller gezien.
Verbetert doorbloeding
Zuurstof komt beter aan
Zuurstoftherapie EWOT verbetert de doorbloeding tot in de haarvaten
Een betere stroom van zuurstofrijk bloed bevordert de uitzetting van vernauwde haarvaten. Zuurstof en voeding komt beter aan, afvalstoffen beter afgevoerd, cellen produceren meer energie die nodig is voor de goede werking van weefsels, bloedvaten en organen
Afname van ontstekingen en betere doorbloeding tot in de haarvaten,
75 %  van uw totale circulatie
IMG_2568_edited_edited_edited.jpg

EWOT thuis - voor conditie, cognitie, mobiliteit,  longfunctie en spierkracht.  EWOT ongeacht leeftijd

EWOT in uw praktijk is dé gezondheid boost die u

uw cliënten niet mag onthouden. 

Natuurlijk.

Anita van der Wel, owner Corpus Air
Onze visie?  "Zuurstof en Waterstof voor elk gezin"

Een ziektevrij en energiek leven leiden tot op hoge leeftijd wordt in hoofdzaak bepaald door 3 voedende en levengevende gassen in ons lichaam 

zuurstof , kooldioxide en waterstof

Anita van der Wel
Corpus Air

We  leveren in heel Europa onze unieke EWOT zuurstofsets en Hydrogen machines aan particulieren en professionele gebruikers. Onze laagdrempelige DEMO&ADVIES CENTRA hebben al vele mensen net dat steuntje in de rug geboden dat ze nodig hadden.

Onze unieke gecertificeerde EWOT sets zijn ontwikkeld voor eenvoudig gebruikersgemak, zijn getest bij BioCheck  en sportief getuned door de Energy Control Academy van Stans van der Poel. 

EWOT bewijst zich vooral op het gebied van sportprestaties, bij longcovid-klachten, chronische vermoeidheid, burn-out, ME, fibromyalgie. chronische spierpijn, reuma (PMR). 

 

En nu ook onze unieke waterstoftherapie, onze H2 machines hebben we samen met medische ingenieurs ontwikkeld. Het effect van H2 blijft alle verwachtingen overtreffen. Het is het beste wat we ons lichaam kunnen bieden, in de beste kwaliteit, in de actieve vorm van de twee gassen, “waterstof en zuurstof”. 

Zuurstoftherapie EWOT bij CorpusAir_edited.jpg

Een zuurstofrijk lichaam is veel beter in staat om problemen
te voorkomen en om problemen op te lossen

Otto Warburg zei: " Als onze interne omgeving werd veranderd van een zure, zuurstofarme omgeving naar een alkalische omgeving vol zuurstof, kunnen virussen, bacteriën en schimmels niet leven .
Dit wordt volledig genegeerd door de westerse geneeskunde, maar oncologen begrijpen heel goed dat deze infecties kunnen leiden tot kanker."
EWOT zuurstoftraining helpt mensen met gezondheidsproblemen op weg naar herstel door oxygenatie van het lichaam op cellulair niveau waardoor hun lichaam efficiënter presteert.

De 4 belangrijkste effecten van EWOT:

1. Hoger zuurstofniveau cellen
2. Betere doorbloeding (circulatie)
3. Hogere productie ATP (celenergie)
4. Stimulering immuunsysteem

Alle andere voordelen van EWOT zijn positieve domino effecten van deze 4 belangrijke factoren 

Omdat lichaamsbeweging met zuurstoftherapie de zuurstofcirculatie verhoogt, de bloedstroom herstelt en de productie van ATP verhoogt, kan het lichaam ook op de volgende manieren profiteren:

 • Betere immunologische reacties (lyme, chronische vermoeidheid, burnout, fibromyalgie, ME) 

 • Versnelt herstel na ziekte of blessure

 • Verhoogt de energie

 • Verbetert de cardiovasculaire gezondheid

 • Ondersteuning longfunctie/ademhalingssysteem

 • Verbetering fysieke prestaties

 • Sneller herstel na trainingen

 • Beter gezichtsvermogen

 • Verbetering mentale capaciteit/het geheugen

 • Afname ontstekingen en oedeem

 • Helpt bij gewichtsverlies

 • Bevordert ontgifting

Alle stofwisselingsprocessen in ons lichaam zijn afhankelijk van zuurstof

Chronische hypoxie kan elk orgaan en systeem in het lichaam aantasten, inclusief de hersenen. Het zou daarom geen verrassing moeten zijn dat EWOT ingezet kan worden bij een breed scala aan indicaties en aandoeningen.

PREVENTIEF EWOT

Aangezien het hartminuutvolume en de algehele zuurstofstatus afnemen met de leeftijd,

kan EWOT preventief worden gebruikt om veroudering - en de ziekten die het met zich meebrengt -

tegen te gaan

Zuurstoftherapie EWOT remt veroudering
Zuurstoftraining EWOT is niet voor niets populair

DOEL VAN EWOT: Door te bewegen kan meer zuurstof worden opgenomen door de rode bloedcellen, het plasma en de weefselvloeistoffen. Meer zuurstof in uw cellen betekent meer energie, ongeacht uw leeftijd of conditie.

Oude jogger strand
ER IS EEN DIRECTE RELATIE TUSSEN
ZUURSTOF EN VITALITEIT 

Tijdens EWOT adem je niet slechts 21 % zuurstof maar 95 % zuivere zuurstof per ademhaling, 20 tot 50 liter per minuut.  

 

Ruim 4x keer meer zuurstof per ademhaling maakt veel verschil voor wat betreft de hoeveelheid zuurstof die de weefsels bereikt.

 

Train je regelmatig thuis of op de sportschool met extra zuurstof? Dan gaat het hardlopen langs het strand  je veel makkelijker af, minder snel moe en sneller herstel.

 

KIJK EENS GOED

Zuurstoftherapie EWOT

 900 liter 
 zuivere zuurstof
in de zuurstofzak 

zuurstoftherapie EWOT

 elke ademteug
4x meer zuurstof 
tot in uw haarvaten
 


 

Ja voor EWOT zuurstoftherapie

Slechts
15 minuten
EWOT per keer is
al voldoende

Lichaamsbeweging met extra zuurstof helpt het lichaam enorm
bij het vervoeren van zuurstof naar de weefsels

Zo eenvoudig kan het zijn zoveel voor uw gezondheid te doen!
Er bestaat geen enkele reden om zuurstof van uw gezondheid te onthouden. Is EWOT geen optie? Of wilt u meer doen tegen cel schade als gevolg van veroudering, de blootstelling aan straling, chemicaliën, zware metalen en oxidatieve stress? Laat u informeren over waterstof-zuurstofinhalatie en vasculaire therapie BEMER. Neem contact op met waterstof/zuurstof  expert Corpusair

 Denk ook aan
waterstof-zuurstof-inhalatietherapie
hydroxygen is een topper op biomedisch gebied

Moleculair waterstof blijkt niet alleen een veelbelovende aanvullende strategie te zijn bij de behandeling van Long-COVID en Alzeimer. Moleculair waterstofgas is een absolute onderzoekshotspot op biomedisch gebied geworden. Van waterstofgas is aangetoond dat het therapeutische effecten heeft op verschillende ziekten, en is net als zuurstoftherapie een gezondheidsrevolutie (niet invasief, niet giftig, geen bijwerkingen, een natuurlijke trigger voor zelfherstel)

Lees meer over waterstoftherapie, de nieuwste technologie vindt u in onze unieke draagbare waterstof-zuurstof machine 900 series.
 

Corpusair Waterstoftherapie generator

Gezondheid behouden en herstellen... keuzestress?

 

Welke therapie is nu het beste? Welke past bij mij? Kan ik beide doen?
We hebben drie belangrijke gassen die we
 gemakkelijk thuis kunnen gebruiken:

zuurstof, CO2 en nu waterstof. Medische gassen veroorzaken natuurlijk voorkomende fysiologische reacties, verbeteren het zelfgenezend vermogen en geven ons leven, gezondheid en een lang leven als we alle drie de gassen in evenwicht ku