LAST VAN EEN CHRONISCHE DARMONTSTEKING WAARVOOR GEEN OPLOSSING LIJKT TE ZIJN?

Profiteer van een van de krachtigste natuurlijke geneesmiddelen

Ontstekingsremmende zuurstoftherapie EWOT

voor meer grip op je IBD

Vrouw in pijn
Zuurstoftherapie remt ontstekingen, ziekte van Crohn

Benut wat de natuur ons geeft, zuurstof

De ziekte van Crohn is een chronische ontstekingsziekte van de darm. De ziekte van Crohn noemt men, net als colitis ulcerosa, ook wel een inflammatory bowel disease (IBD). Bij de meeste patiënten met de ziekte van Crohn zijn de dunne darm, de dikke darm, en/of de endeldarm ontstoken, maar er kan ook sprake zijn van ontstekingen in de rest van het spijsverteringskanaal of in andere organen

Zuurstoftherapie is met de methode EWOT voor iedereen beschikbaar. Het is een veilige en natuurlijke manier om grote hoeveelheden zuurstof in de bloedbaan te krijgen waardoor zuurstof oplost in het bloedplasma en terecht komt waar hij het hardste nodig is, bij beschadigde en
ontstoken weefsels

De oorzaak van de ziekte van Crohn is nog niet geheel bekend. Verschillende factoren spelen  een rol  in het ontstaan van de ziekte. In elk geval is er sprake van een sterke reactie van het afweersysteem. Daarom wordt de ziekte van Crohn ook wel een auto-immuunziekte genoemd.

Conventionele behandeling

Het met medicatie onderdrukken van ontstekingen is bij de behandeling van de ziekte van Crohn en Colitis Ulcerosa tot op heden het doel. Ondanks dit feit zijn veel van deze conventionele medicijnen niet zonder neveneffecten. Bij Corpusair horen we geregeld verhalen van patiënten, die niet alleen veel last hebben van de bijwerkingen van medicijnen, maar ook te kampen hebben met extreme vermoeidheid, ook als hun darmontsteking rustig is. Voor steeds meer mensen met deze aandoeningen, zijn dit belangrijke redenen om met ontstekingsremmende zuurstoftherapie te starten.

 

Natuurlijke behandeling van ziekte van Crohn

Natuurlijke maatregelen tegen ziekte van Crohn en Colitis Ulcerosa zoals omega-3 vetzuren, vitamine D, L-glutamine, zink en probiotica verbeteren de darmwand functie en verlagen ontstekingen. Een aangepast dieet helpt om de darmen te ondersteunen en kan veel hulp bieden. Toch is het voor velen een uitputtende strijd om voldoende bouwstoffen binnen te krijgen en te ontdekken welke voedingsmiddelen wel of niet (meer) verdragen kunnen worden

 

Maar wat kunnen we dan nog meer doen? 

De aandacht gaat immers al uit naar leefstijlprogramma´s, naar meer groenten en fruit en naar veelal dure supplementen?  En veel artsen hebben toch ook het belang van gezonde voeding ontdekt en pleiten al voor meer paprika en minder pillen?

Met alleen meer paprika en minder pillen 
kom je er dus ook niet, zullen we maar zeggen

Zuurstof is onze grootste energiebron 

Toch horen we er zelden over

 

Multi-therapeutische aanpak ? Start met zuurstoftherapie! 

Allang is bekend dat in het lichaam geen  genezing kan plaatsvinden zonder voldoende zuurstof in de betreffende weefsels. Als we veel zuurstof innemen, kan het lichaam de vitaminen en voedingsstoffen ook veel efficiënter opnemen. Door een overvloed aan zuurstof komt een herstelproces op gang dat normaliter niet zou plaatsvinden, omdat er geen cellulaire energie voor is. Ga op zoek naar maatwerk voedingsadvies, en naar bepaalde supplementen en conventionele medicijnen, deze kunnen in combinatie met veel zuurstof in veel gevallen een succesvolle behandeling vormen voor de ziekte van Crohn en de Colitis Ulcerosa vorm.

Geef prioriteit aan zuurstoftherapie. Met de zuurstof brengen we levensenergie naar binnen en houden we tegelijk grote schoonmaak. In het nooit aflatende gevecht tegen zowel ontsteking, vermoeidheid als het verouderingsproces is er nu een veilige en eenvoudige therapie beschikbaar die ons in het voordeel brengt.

 

EWOT helpt mensen met gezondheidsproblemen op weg naar herstel door oxygenatie van het lichaam op cellulair niveau waardoor hun lichaam efficiënter presteert.

In Nederland leven ongeveer 90.000 patiënten met de diagnose IBD. Bij 40% van patiënten met de ziekte van Crohn of colitis ulcerosa komen ernstige vermoeidheidsklachten voor. Dit heeft grote invloed op hun kwaliteit van leven. Iedere dag moe zijn, werk of afspraken af moeten zeggen en niet weten wat je er aan kunt doen is heel frustrerend. Grip krijgen op de ziekte is een dagelijkse strijd voor veel IBD-patiënten, misschien ook wel voor jou.

WAAROM DE NEVENEFFECTEN VAN EWOT ZO GUNSTIG ZIJN VOOR MENSEN MET  IBD?

Verhoogde zuurstof in het bloed en verbeterde zuurstofbenutting van de weefsels verwijdt  de haarvaten opnieuw en lost ontsteking op

Geneest zuurstoftherapie IBD?

Alle herstel is zelfherstel. EWOT verbetert wel de beperkte microcirculatie en zuurstofvoorziening, met vaak verrassende effecten voor welzijn en gezondheid.

MEER ZUURSTOF VOOR MEER GRIP OP JE IBD

Ontstekingsremmende zuurstoftherapie is een verlichtende methode die de prestaties en het zelfgenezend vermogen van het organisme ondersteunt. Tegelijk vormt het de basis waarop zowel de conventionele medische behandelingen als natuurlijke therapieën effectiever kunnen zijn.  Het verhogen van het zuurstofniveau vormt de ideale teamspeler voor alle bekende behandelingen van de ziekte van Crohn en Colitis Ulcerosa .

LIchaamsbeweging met zuurstoftherapie helpt bij vermoeidheid ziekte van crohn en colitis ulcerosa

De Maag Lever Darm Stichting start een studie naar de

invloed van lichaamsbeweging op vermoeidheid

(ENERGIZE IBD project)

Men hoopt met dit onderzoek eindelijk een manier te vinden om de vermoeidheid en de kwaliteit van leven van IBD patiënten te verbeteren, omdat er aanwijzingen zijn dat op de juiste manier bewegen goed kan werken.  Daarnaast wordt gekeken wat deze training doet met ontstekingswaarden en fitheid van hart en longen en ook met werkproductiviteit en ziektekosten. 

 

Op zich een goed initiatief, maar waarom langer wachten op een studie ?

Temeer daar alle logica en medische wetenschap al duiden op de geldigheid van zo´n benadering.

Het is immers bekend dat er een directe relatie is tussen bewegen en opname van zuurstof in de weefsels en een directe relatie tussen dit betere gebruik van zuurstof en ons energieniveau. Daarbij komt dat er voor dit doel al (sinds circa 20 jaar) een uitermate geschikte therapie is,  namelijk lichaamsbeweging met zuurstof. Een van de verrassende resultaten van EWOT is dat bijna iedereen die in staat is om te bewegen er lichamelijk voordeel van kan hebben - ongeacht of iemand jong of oud is, ziek of in goede gezondheid.

Met EWOT is het lichaam in staat om een ​​zuurstofrijke omgeving te creëren. In feite is het beter in staat om ziekten te bestrijden. Voor patiënten met IBD kan de toevoer van zuurstof het herstel helpen versnellen en de toxische effecten van conventionele behandelingen minimaliseren. EWOT helpt het lichaam letterlijk op zijn best te functioneren. Een ander EWOT-voordeel is een toename van het energieniveau, wat vaak een uitdaging wordt voor mensen met darmontstekingen. Regelmatige zuurstofsessies kunnen patiënten helpen het uithoudingsvermogen te verbeteren en het immuunsysteem op gang te brengen.

 

Nog een belangrijk doel van EWOT is het voorkomen van spierverlies, ook wel sarcopenie genoemd.

Lichaamsbeweging met zuurstof EWOT(Exercise With Oxygen Therapy) 

is uitgevonden door Professor Manfred von Ardenne (1907-1997) een Duitse wetenschapper en natuurkundige. Hij heeft met ontstekingsremmende zuurstoftherapie EWOT het volgende gedemonstreerd:

  • Vermindert systemische ontsteking;

  • Ondersteunt het lichaam bij oncologische problemen;

  • Verhoogt het immuunsysteem;

  • Verhoogt de energie;

  • Heeft een anti-verouderingseffect op het lichaam door verbetering van het cel metabolisme;

  • Ontzuurt het lichaam en verbetert de alkaliteit;

  • Ondersteunt het gewichtsverlies en helpt het lichaam om vet te verbranden

  • Verhoogt de bloedsomloop;

  • Verbetert atletische prestaties

Er zijn twee types van zuurstoftherapie die in de belangstelling staan - HBOT (Hyperbaric Oxygen Therapy) en EWOT (Exercise With Oxygen Therapy) die beide de hoeveelheid zuurstof in het lichaam verhogen. Beide zijn veelvuldig onderzocht. Het meeste medisch onderzoek is gedaan met HBOT, terwijl EWOT vaker is onderzocht in de context van sportprestaties.

Zuurstof nodig? We helpen je graag verder