Vrouwen met fibromyalgie hebben baat bij hyperbare zuurstoftherapie -

Uit een nieuwe studie blijkt dat fibromyalgie klachten bij alle deelnemende vrouwen verbeterden,

na 2 maanden van zuurstoftherapie. Bij een aantal van de vrouwen waren de klachten zelfs verdwenen.

Wat is fibromyalgie?

 

Fibromyalgie is een aandoening waarbij je last hebt van chronische pijn in je spieren en bindweefsel. Vaak gaat deze pijn samen met stijfheid, vermoeidheid, slaapstoornissen en stemmingswisselingen. Je klachten wisselen vaak, dit betekent dat je de ene dag meer klachten hebt, dan de andere dag.

 

Bij fibromyalgie zijn geen afwijkingen in je spieren of je bindweefsel te vinden. Ook verder in je lichaam is niks te vinden dat de aandoening kan verklaren.

 

De oorzaak is nog onbekend. Fibromyalgie is daardoor erg moeilijk vast te stellen. Er zijn geen medicijnen om de aandoening te genezen. Wel kunnen je klachten verminderen met pijnstillers, en een combinatie van beweging en rust. Echter dat laatste is ten onrechte nog steeds de algemene overtuiging.

Link met de hersenen

Hoewel wetenschappers nog niet helemaal de vinger op de oorzaak van de ziekte kunnen leggen, komen steeds meer inzichten in de ziekte waaruit blijkt dat de pijn ontstaat door de manier waarop het brein pijnsignalen verwerkt en lijkt er een verband te zijn met chronische ontsteking in de hersenen.

PUBMED

Hyperbare zuurstoftherapie kan het fibromyalgiesyndroom (FMS) verminderen - prospectieve klinische proef. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/26010952/

Conclusies: De studie levert bewijs dat HBOT de symptomen en levenskwaliteit van FMS-patiënten kan verbeteren. Bovendien laat het zien dat HBOT neuroplasticiteit kan induceren en abnormale hersenactiviteit significant kan corrigeren in pijngerelateerde gebieden van FMS-patiënten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De ontstekingsremmende zuurstoftherapie kent betere resultaten dan de dure en

onhandige hyperbare zuurstoftherapie.

 

EWOT ontstekingsremmende zuurstoftherapie ondersteunt genezing zonder medicijnen of chemische middelen en zonder operaties of andere invasieve technieken. Door middel van hyperoxygenatie komt er zuurstof in delen van het lichaam die anders nooit zuurstof zouden krijgen. Door dit fenomeen komt middels de ontstekingsremmende zuurstoftherapie een genezings-en herstelproces op gang dat normaliter niet zou plaatsvinden, omdat er geen cellulaire energie voor is

´Kankercellen kunnen worden bestreden met zuurstof'

De beschikbare informatie op deze website is slechts bedoeld voor uw algemene kennis en geldt niet als vervanging voor professioneel medisch advies of behandeling voor specifieke medische condities. Ga voor vragen over een medische conditie altijd voor advies naar uw dokter of een andere professionele medische hulpverlener. De informatie op deze website is niet bedoeld om een ziekte te behandelen, genezen, te voorkomen of om een een diagnose te stellen.   **Negeer nooit medisch advies of wacht op het zoeken daarvan door iets wat u op deze site heeft gelezen.**

*1 Geldt voor leveringen naar Nederland. 
 

Corpusair.nl

info@corpusair.nl

KvK68407262

BTW nummer: NL001169441B89

06 53 67 71 76

  • Facebook
  • Instagram

Zuurstof is sterk voor gezondheid

copyright 2020 CORPUSAIR