top of page

TRAINEN MET ZUURSTOF

IMG_8312_edited.jpg

TRAINEN MET ZUURSTOF

In de moderne fysio-praktijk, fitness-club en sportcentra en gewoon bij mensen thuis kom je zuurstof steeds vaker tegen. 

Zonder zuurstof kan immers niets kan branden! Dat geldt ook voor je lichaam. Voor het vrijkomen van energie in je lichaam is energie nodig. Hoe hoger de inspanning, des te meer zuurstof er nodig is. En hoe meer zuurstof er ter beschikking is, des te beter je kunt presteren.

 

In verschillende trainingscentra  is het mogelijk te trainen met toevoeging van lucht waar extra zuurstof in zit.

Je bent daarbij via een slangetje aangesloten op een zuurstofconcentrator  wat de gezonde lucht gewoon uit de omgeving haalt.

In het apparaat wordt de lucht gezuiverd en geconcentreerd. Via een neusbril wordt deze zuurstof 21% tot 23% tijdens het sporten ingeademd.

 

Zodra de zuurstof in het bloed wordt opgenomen, gaat je lichaam tijdens de inspanning efficiënter functioneren.

De voordelen voor (top)sporters zijn het vergroten van het herstelvermogen van het lichaam en extra conditieverbetering.

 

De voordelen voor verminderd belastbare personen, zoals bij chronische vermoeidheid, mensen met luchtwegproblemen of bij overgewicht, komen vooral voort uit het feit dat de training met zuurstof langer kan worden volgehouden, waardoor het trainingseffect groter wordt. Hun conditie zal met behulp van extra zuurstof sneller vooruit gaan.

Mensen die af willen vallen merken met EWOT dat de extra zuurstof de verbranding van onderhuidse vetten flink omhoog brengt. Bijkomend voordeel is dat je tijdens de training niet moe wordt en het dus langer volhoud. Daarnaast voel je tijdens en ook na de training prettiger doordat je sneller kan herstellen. 

 

Het trainen met een neusbril  is een extra ondersteuning van de cardio-conditietraining. Mensen met een specifiek trainingsdoel hebben veel baat bij deze nieuwe trainingsmethode.

 

Trainen met zuurstof is een goed alternatief voor mensen die geen EWOT zuurstofzak kwijt kunnen. Door middel van de neusbril kan zuurstof een goede ondersteuning bieden.

whatsapp_image_2021-03-15_at_11_24_56.jpeg
images (4).jpg
IMG_4036
Medische AngelBiss zuurstofconcentrator

Zuurstoftherapie met de medische Angelbiss zuurstofconcentrator

bottom of page