top of page

ONTSTEKINGSREMMENDE ZUURSTOFTHERAPIE super relevant tijdens pandemie


ZUURSTOF GAAT VEROUDERING TEGEN In Time Magazine stond: "Waardoor verouderen cellen? Slijtage, ja. Maar volgens dr. David Sinclair, professor in de erfelijkheidsleer aan de Harvard Medical School, is het gebrek aan zuurstof wat de cellen laat weten dat hun tijd erop zit. Zonder zuurstof worden de mitochondria - de energiemotoren - minder efficiënt in het omzetten van fysiologische brandstof als glucose in de energie die cellen nodig hebben om te kunnen functioneren. Uiteindelijk houden ze ermee op".


Tenzij we iets doen om de achteruitgang van het zuurstofgehalte stop te zetten, beginnen onze lichaamsfuncties af te takelen. Gebruikelijke tekenen van veroudering zijn vermoeidheid en slechte afweer, door een slechte zuurstofcirculatie door verminderde elasticiteit van de longen. Andere tekenen van ouder worden zijn dat de huid begint te verslappen, de spieren minder krachtig worden en dat er meer vetweefsel ontstaat. Bovendien krijgen we naarmate het zuurstofniveau afneemt botten, een tragere stofwisseling en een verzwakt spijsverteringsstelsel

Veel mensen hebben een zuurstof tekort. Dit heeft verschillende oorzaken:

 • Veel mensen halen verkeerd adem/hebben een oppervlakkige ademhaling

 • Gebrek aan beweging

 • Stress; we leven in een gehaaste maatschappij, waarbij je letterlijk vaak adem tekort komt

 • Ziekten maar ook medicijnen, die veel vervuilende stoffen bevatten die ons lichaam moeilijk kan verwerken

 • Milieuvervuiling

 • Verkeerde voeding

 • Alcohol/ drugs

Als we beseffen dat elke stressvolle gebeurtenis in ons leven het zuurstofniveau drastisch kan verlagen, begrijpen we ook hoe essentieel zuurstof is om behandelingen tot een goed einde te brengen. Zonder voldoende zuurstof verouder je sneller en is je lichaam minder goed in staat om zich te beschermen tegen infecties, bacteriën of virussen. Mensen met een zuurstofrijk lichaam hebben vele malen minder kans om kanker te ontwikkelen.EWOT - Exercise With Oxygen Training is heel eenvoudig en kan door iedereen worden toegepast.

Ze wordt in vele medische praktijken en sportcentra ingezet. Maar het grootste voordeel biedt de therapie op de lange termijn bij thuisgebruik.


Onderzoek wijst uit dat extra zuurstofinname tijdens het sporten sneller tot het vergroten van de belastbaarheid leidt. Je kunt effectiever trainen en meer resultaat behalen in kortere tijd. Een ander voordeel is dat zuurstof een ontstekingsremmend effect heeft. Dit is bij wondgenezing al langer bekend.


Niet onbelangrijk om te weten in deze tijd is dat virussen, bacteriën en schimmels juist goed gedijen in een zuurstofarme (anaerobe) omgeving. De groei van deze micro-organismen wordt in belangrijke mate geremd door EWOT. Ook veel chronische klachten reageren goed op EWOT; zo krijgen ontstekingen minder kans.


Zuurstoftherapie wordt in enkele academische ziekenhuizen toegepast in een hyperbare cabine. Dit is een kostbare en tijdrovende, maar effectieve therapie.

Door EWOT kan dit effectiever, sneller, goedkoper, dichterbij of gewoon thuis. Daarnaast neemt je uithoudingsvermogen toe doordat je een inspanning levert tijdens de zuurstofinname. Een win-win situatie. Trainen met extra zuurstof biedt vele voordelen. De belangrijkste zijn:

 • Toename van conditie

 • Afname van vermoeidheid

 • Sneller herstel van lichaamscellen

 • Remt virussen, schimmels en bacteriën

 • Snel ervaren verhoging van vitaliteit42 weergaven

Comments


bottom of page