top of page

Waterstofgas Revolutionaire Antioxidantentherapie? Of te mooi om waar te zijn?

Vrouw die in een stoel rustig van haar moleculaire waterstoftherapie geniet
Staat je gezondheid onder druk? Waterstoftherapie werkt als super oxidant

Hebben de antioxidant onderzoekers zich decennia lang voor niets in het zweet gewerkt? Of is waterstoftherapie als super antioxidant te mooi om waar te zijn?


"Los een beetje waterstofgas (H2) op in je drinkwater, neem daarvan zo’n 1,5 liter per dag en consumeer daarmee een hoeveelheid antioxidanten die gelijk staat aan

38 worteltjes, 516 appels of 756 bananen."

(Prof.dr.Frits Muskiet, emeritus hoogleraar Pathofysiologie en Klinisch Chemische Analyse)


Waarom waterstof 175 x effectiever is dan vitamine C en 860 x effectiever dan co-enzyme Q10?

Een krachtig antioxidant, zoals vitamine C, vernietigt zonder onderscheid zowel de destructieve als de gunstige vrije radicalen. Japanse wetenschappers ontdekten dat waterstofgas daarentegen als een selectief antioxidant werkt, eentje die vernielzuchtige vrije radicalen aanpakt en juist de nuttige vrije radicalen met rust laat [bron]


Het belangrijkste punt hier is niet om te stoppen met vitamine C.

Vitamine C heeft andere genezende levensreddende effecten, zoals patiënten met scheurbuik weten. Met waterstof is er echter een sterk verminderde behoefte aan hoge doseringen C. Dit is belangrijk omdat medische wetenschappers zeggen:

"Waterstof is een veiligere, zachtere antioxidant dan vitamine C of E."

Hoge niveaus van antioxidanten vitamine C en E kunnen aanzienlijke nadelige effecten hebben op de meest gevoelige cellen.


Waterstof: Een intelligent molecuul

Enkele effecten van waterstofgas op een rijtje:

 • In tegenstelling tot andere zeer effectieve antioxidanten laat H2 (moleculair waterstof) geen geoxideerde stoffen achter die uitgescheiden moeten worden. Het wordt eenvoudigweg gecombineerd met zuurstof en zo ontstaat weer water;

 • H2 neutraliseert het peroxynitrietanion (ONOO) en voorkomt het de vorming van stikstofradicalen (NO), die gevaarlijk zijn voor de celstructuren en belangrijke enzymen;

 • H2 werkt alleen als antioxidant als er een sterke oxidatieve aanval op de cel structuren plaatsvindt;

Het bijzondere van waterstof is dus dat het onderscheid maakt tussen schadelijke en nuttige vrije radicalen. Dit betekent dat het uitsluitend die ‘vrije radicalen’ neutraliseert die schade berokkenen aan DNA, RNA, celwanden en andere vitale structuren in ons lichaam.


Betekenis van waterstof voor therapeutische doeleinden wordt steeds meer (h)erkend!

Tot voor kort werd zelfs aangenomen dat waterstof geen biologische effecten heeft in ons lichaam. Dat veranderde pas in 2007 met een belangrijke publicatie van Japanse wetenschappers, die duidelijk maakte dat waterstofgas voorname antioxidante taken in onze cellen uitvoert.


Vanaf 2007 is er een enorme stroom van wetenschappelijk onderzoek op gang gekomen. De resultaten zijn adembenemend. Waterstof blijkt een belangrijke therapeutische rol te kunnen spelen bij meer dan 170 uiteenlopende ziekten en kan aandoeningen in alle organen verlichten.


Zo lijkt het erop dat H2 een gunstig effect heeft bij diabetes type 2, hart- en vaatziekten, kanker, reuma, parkinson en alzheimer. Bovendien blijkt dat waterstofgas een reeks fundamentele verouderingsprocessen kan vertragen en zelfs kan terugdraaien.


Hoe veilig is waterstof (H2)?

Waterstofgas komt van nature voor in ons lichaam en is mogelijk het aller veiligste middel of ‘medicijn’ wat we kennen.

En het molecuul H2 is zo klein dat het niet alleen heel gemakkelijk wordt opgenomen, maar ook even moeiteloos het lichaam ‘uitzweeft’ als de verzadiging van weefsels en organen wordt bereikt. Je kunt waterstof dus niet over doseren! Dat maakt het zeer veilig. De Amerikaanse FDA, (Food and Drug Administration) heeft het gebruik van H2 goedgekeurd. Zelfs tijdens de zwangerschap en voor kinderen!Het menselijk lichaam maakt zelf waterstof. Dit gebeurt vooral in de darmen.

Bacteriën in de darm, zeg maar de beestjes die voor jou het werk moeten doen om jouw eten te verteren en de goede stoffen te laten opnemen, produceren vooral heel veel WATERSTOF. Omgekeerd is ook waar; ongezonde darmflora produceert veel minder waterstof waardoor virussen, bacteriën en toxinen gaan ophopen.

Enkele effecten van waterstofgas op een rijtje:

 • In tegenstelling tot andere zeer effectieve antioxidanten laat H2 (moleculair waterstof) geen geoxideerde stoffen achter die uitgescheiden moeten worden. Het wordt eenvoudigweg gecombineerd met zuurstof en zo ontstaat weer water;

 • H2 neutraliseert het peroxynitrietanion (ONOO) en voorkomt het de vorming van stikstofradicalen (NO), die gevaarlijk zijn voor de celstructuren en belangrijke enzymen;

 • H2 werkt alleen als antioxidant als er een sterke oxidatieve aanval op de cel structuren plaatsvindt;


Waarom waterstof zo veelbelovend is?

 1. De biologische beschikbaarheid (het komt overal in het lichaam),

 2. Het uitzonderlijke veiligheidsprofiel (geen enkele bijwerking)

 3. De goedkope grondstof (water)

 4. De therapeutische werking als selectieve antioxidant

Deze punten maken waterstof tot een veelbelovend middel voor mens en dier. Zowel in de profylaxe om ziekten te voorkomen, veroudering te vertragen, als ook om genezingsprocessen voor heel verschillende aandoeningen te bevorderen.


MOLECULAIRE WATERSTOF (H2) BRENGT EVENWICHT TUSSEN

ANTIOXIDANTEN EN VRIJE RADICALEN


Waterstoftherapie kan een groot verschil uitmaken voor behoud van gezondheid

Waterstof is bij uitstek een reparatie- en regeneratie middel en dat is in onze stressvolle en toxische omgeving van groot belang voor het behoud van onze vitaliteit.

Een man die uitgeput in slaap is gevallen achter zijn laptop
Waterstof is bij uitstek een reparatie- en regeneratie middel en dat is in onze stressvolle en toxische omgeving van groot belang voor het behoud van onze vitaliteit.Hoe neem je waterstof in?


 1. Inhaleren: Waterstof is een gas en kan worden ingeademd. Daarvoor heb je een waterstof generator nodig. (Hydrogen inhaler). Dit apparaat splitst water in waterstof en zuurstof. Dit gasmengsel adem je in door een neuscanule (ook wel neusbril genoemd). De verhouding is twee delen waterstof op één deel zuurstof. Dit kan meerdere keren per dag worden gedaan gedurende 30 á 60 minuten.

 2. Drinken van water dat is verrijkt met waterstof. Daarvoor gebruik je super eenvoudig dezelfde waterstof generator, wissel de neuscanule met de bruisstick, en hang deze in een glas water. Zet de generator aan en na ongeveer 3 minuten heb je dan een kwart liter waarin waterstofgas is opgelost. Het is dan wel belangrijk om dit direct op te drinken, aangezien anders het waterstofgas “ontsnapt”.


Voorkom of bevrijd jezelf vandaag nog van schade door vrije radicalen

Schade aan de lichaamscellen veroorzaakt door vrije radicalen, vooral schade aan DNA, leidt tot oxidatieve stress. Dit kan resulteren in ziekten zoals kanker, dementie, Parkinson, MS, inflammatoire gewrichtsziekten, hart- en vaatziekten, reumatoïde artritis en vele andere gezondheidsproblemen.

De therapeutische voordelen van moleculaire waterstof zijn in meerdere onderzoeken aangetoond, voornamelijk voor het moduleren van ontstekingen en het activeren van het natuurlijke ontgiftingsproces van het lichaam. Het gebruik van moleculaire waterstof ter ondersteuning van de gezondheid is goed gedocumenteerd in klinische onderzoeken.

Met de portable Hydroxygen waterstof-zuurstof generator 900 Series produceert en inhaleert u de perfecte antioxidant. Met dezelfde machine verrijk je heel eenvoudig je drinkwater met waterstofgas. Bijgeleverd een therapeutische waterstofgasbril voor het behandelen van (droge) ogen.
Comments


bottom of page