top of page
zuurstofbril-kind-volwassene.jpg

Heeft u (tijdelijk) een
zuurstofconcentrator nodig?

Bewegen, praten, denken: bij alles wat we doen gebruiken we energie, zelfs als we slapen. Door adem te halen krijgen we normaal gesproken voldoende zuurstof binnen. Maar als de longen niet goed functioneren door ziekte, zoals bijvoorbeeld copd of het covid-19 virus, kan extra zuurstof  nodig zijn.

845f8a30-8031-4efe-be4e-7b458c0c4f7e_edited.jpg

Extra zuurstof inhaleren bij ademhalingsklachten

Wanneer een zuurstofconcentrator
reserveren of huren?

Ademhalingsproblemen? Langzaam herstel na ziekte?  U merkt het bij alles wat u doet. Zacht uitgedrukt is dat heel vervelend. Zuurstoftherapie kan verlichting bieden, zodat uw leven er weer beter uitziet. Zuurstof speelt een primaire en vitale rol voor onze gezondheid en ons welzijn.

 

Hoe meer zuurstof we in ons lichaam hebben, hoe meer energie we produceren. Dit inzicht is vandaag de dag belangrijker dan ooit, vanwege het algemene tekort in de zuurstofopname. De beste manier om een optimale gezondheid te waarborgen is ervoor te zorgen dat we iedere cel in ons lichaam van voldoende zuurstof
voorzien.

 

De meeste mensen krijgen zuurstof via een neusbril. Dat is een plastic slangetje dat achter de oren en langs het hoofd naar de neus loopt en verbonden is met een zuurstofconcentrator.

 

Voorbeelden van aandoeningen waarbij mensen een te laag zuurstofgehalte in hun bloed hebben zijn onder andere COPD, longkanker of longfribrose. Door het gebruik van een zuurstofconcentrator verbetert de kwaliteit van leven. Doordat u minder snel vermoeid raakt kunt u meer activiteiten ondernemen. 

  • Is bewegen met zuurstoftherapie (EWOT) geen optie voor u  naar wilt u toch een zuurstofboost?

  • Of duurt de aanvraag via uw zorgverzekeraar lang en wilt u een concentrator ter overbrugging van de wachttijd?

  • Of wilt u om andere redenen snel kunnen beschikken over een  goede en betrouwbare zuurstofconcentrator en medicijnvernevelaar?

 

We leveren gemiddeld binnen 3 werkdagen uw zuurstofconcentrator aan huis, en halen weer op zodra u

dat aangeeft. Onze apparatuur is van hoge kwaliteit en met onze service  komt uw zuurstoftherapie altijd op tijd en maximaal tot zijn recht. 

Uw leven krijgt weer meer lucht

Wat een verademing

De EWOT zuurstofzakken en zuurstofmaskers

zijn NIET inbegrepen in de verhuur.

Vrouw in rolstoel koffie drinken

Verhuur informatie

De zuurstofconcentrators (5 liter pmn) worden per week verhuurd, de eerste week is 275,-- euro met instructie en bezorging. Verlenging is  50,-- euro per week. 

 

Na de verhuurperiode brengt de huurder de concentrator weer terug naar ons filiaal in Lunteren of in Monster. Of tegen een kleine vergoeding  van 0,25 cent per kilometer halen wij de machine weer op.

 

Na 7-14 dagen beslist u of de zuurstof-medicatie nog noodzakelijk is. De zuurstofconcentrator blijft eigendom van Corpusair/Freeair. Bij  aflevering en/of afhalen wordt de eerste week huur afgerekend (275,00 euro)

 

Bij terugkerende cliënten, verhuren wij de zuurstofconcentrator voor 50,-- euro per week. Wel zelf ophalen en retour brengen.

5L-Angelbiss-Medical-Oxygen-Concentrator-with-Nebulizer.jpg

Zuurstofconcentrator met medicijnvernevelaar

Een zuurstofconcentrator huren

Zuurstofconcentrator komt thuis van pas als u extra zuurstofondersteuning nodig heeft

Aanvullende zuurstof heeft geen verslavende werking. Uw arts heeft een bepaalde hoeveelheid zuurstof voorgeschreven om uw lichaams- functies te verbeteren, zodat uw hoofdpijn, sufheid, verwarring, vermoeidheid of verhoogde instabiliteit zullen verbeteren.

 

Wanneer deze symptomen blijven bestaan nadat u begonnen bent met de aanvullende zuurstoftherapie neemt u contact op met uw arts.

Zuurstof is van levensbelang

Wanneer heeft u extra zuurstof nodig?

De hoeveelheid zuurstof in het bloed heet de saturatie. Bij gezonde mensen zit de zuurstofsaturatie tussen de 95% en de 99%. Door een longziekte kan dit dalen naar minder dan 90%. Dat maakt benauwd en moe en na verloop van tijd ontstaat er zuurstofgebrek in de organen als het hart en de hersenen. Hiervan kunt u ook in de war raken. Als de zuurstofsaturatie langdurig te laag is, is daarom extra zuurstof nodig om schade te voorkomen. Een longarts kan na een aantal metingen vaststellen of dat bij u het geval is.


Wat is een zuurstofconcentrator?

Een zuurstofconcentrator is een apparaat dat zuurstof concentreert. De lucht die wij normaal inademen bestaat uit 78% stikstofgas, 21% zuurstofgas en 1% argon. Een zuurstofconcentrator kan de aangevoerde omgevingslucht door middel van filters of membranen filteren, hierdoor kan de zuurstofconcentrator een zuurstofrijkere toevoer van lucht aanleveren. Het percentage zuurstof kan met behulp van een zuurstofconcentrator verhoogd worden tot circa 90%.

 

Toepassing van een zuurstofconcentrator

De zuurstofconcentrator kent verschillende toepassingen, maar is  vooral bedoeld voor mensen met een te laag zuurstofgehalte in hun bloed. Voorbeelden van aandoeningen waarbij mensen een te laag zuurstofgehalte in hun bloed hebben zijn onder andere COPD, longkanker of longfibrose. Door het gebruik van een zuurstofconcentrator kan de levensverwachting toenemen en het levensplezier worden vergroot. Doordat u minder snel vermoeid raakt kunt u meer activiteiten ondernemen. Door middel van, vaak een neusbril, stroomt er zuurstofrijke lucht uw longen in. Andere toepassingen van zuurstoftherapie met behulp van een zuurstofconcentrator zijn bijvoorbeeld wondverzorging, huidproblemen, herstel van het immuunsysteem en bij clusterhoofdpijn.

 

Een zuurstofconcentrator gebruiken

Onze zuurstofconcentrators zijn enorm makkelijk in gebruik. De concentrator dient in een vrije ruimte te staan zodat er voldoende aanvoer is van omgevingslucht. De zuurstofconcentrator heeft enkel een toevoer nodig van omgevingslucht en stroom. Onze zuurstofconcentrators zijn traploos in te stellen door middel van een draaiknop, hiermee kunt u dus makkelijk de gewenste hoeveelheid zuurstof bepalen. Ga alvorens een zuurstofconcentrator te gebruiken ten alle tijden voor advies naar uw dokter of een andere professionele hulpverlener. De beschikbare informatie op onze website is enkel bedoeld voor uw kennis en geldt niet als medisch advies of behandeling van medische condities.

 

Voordelen t.o.v. zuurstofcilinders

Een zuurstofconcentrator kent vele voordelen t.o.v. zuurstofcilinders die voor u van belang kunnen zijn:

  • Eenmalige thuisbezorging: Een zuurstofconcentrator voorziet u continue in uw zuurstofbehoefte zonder dat deze bijgevuld hoeft te worden. Daar waar zuurstofcilinders maandelijks vervangen/gevuld dienen te worden hoeft dat bij een zuurstofconcentrator niet. Doordat de concentrator haar omgevingslucht gebruikt om een hoge zuurstofzuiverheid te bereiken is er geen sprake van navulling.

  • Gemakkelijk in gebruik: onze zuurstofconcentrators zijn door hun eenvoud gemakkelijk te bedienen zonder dat hier specifieke kennis voor nodig is.

  • Veilig: zuurstofconcentrators zijn vele male brandveiliger dan zuurstofcilinders. Tevens zijn ze voorzien van verschillende alarmsystemen welke u behoeden voor foutief gebruik, verlaagde zuurstofzuiverheid en een te lage toevoer.

Waardoor komt het dat het longpatiënten 
te weinig zuurstof krijgen?
Longpatiënten kunnen te weinig zuurstof krijgen

Bij ernstige longaandoeningen, waaronder COPD is de toevoer van zuurstof naar het bloed verminderd doordat de luchtwegen en de longblaasjes beschadigd zijn

 

Doordat de longen niet genoeg zuurstof naar het bloed kunnen transporteren, krijgen andere organen het ook moeilijk. Zo kan de bloeddruk in de longen stijgen, waardoor het transport van de zuurstof nog moeilijker gaat verlopen.
Als een zuurstoftekort zich langzaam ontwikkelt en maanden duurt, dan kunnen er achteruitgang in het denken, hartklachten en nierproblemen optreden.

In geen enkel opzicht is deze informatie bedoeld om diagnoses te stellen of als een vervanging voor het werk van een gekwalificeerde professional. We raden u aan hiervoor contact op te nemen met een betrouwbare specialist.

bottom of page