top of page
IMG_0003.jpeg
Zuurstof sterk tegen ziekten.jpg

EWOT ZUURSTOFTRAINING DE PERFECTE AANVULLING

OOK VOOR UW PROFESSIONELE PRAKTIJK

EWOT ZUURSTOFTRAINING

DE PERFECTE AANVULLING VOOR SPORT- EN (PARA)MEDISCHE PRAKTIJKHOUDERS 

EWOT zuurstoftherapie verbetert zowel de bloedflow als het zuurstofniveau en is daarmee de ideale teamspeler voor alle sportieve- medische- en natuurlijke  behandelingen.  

Als er meer zuurstof in het bloed, plasma en de cerebrospinale vloeistoffen kan oplossen, kunnen alle van zuurstof afhankelijke (herstel)processen beter verlopen.

EWOT  voor de professionele praktijk

Waarom men EWOT met nagenoeg alle indicaties en behandelingen combineert?
Zonder voldoende zuurstof is het immers  heel moeilijk om zelfs maar
een herstellend effect te bereiken bij welke indicatie dan ook

 

Ons bewegingsapparaat bestaat uit het skelet, bindweefsel, gewrichten en spieren en is een geweldig systeem wat meestal precies doet wat het moet doen.  

Toch vertoont dit apparaat bij de meeste van uw cliënten wel eens kuren,  welke resulteren in stijfheid en pijn in gewrichten of zelfs krachtverlies.  

Meestal leidt dit weer tot beperkingen in alledaagse activiteiten, werk of sport.

Een “falend” bewegingsapparaat is niet alleen heel naar voor degene die het betreft maar kan ook een uitdaging zijn voor de behandelaar. Hoe meer zuurstof zich in ons systeem bevindt, des te meer energie produceren we en des te sterker zijn we. Regelmatig bewegen met EWOT bevordert de toevoer van 02 naar de cellen, dat versterkt de spieren, botten en de aanhechtingen van de spieren aan de botten 

Lichaamsbeweging bevordert de toevoer van zuurstof naar de cellen. Bewegen samen met EWOT zuurstoftherapie bevordert dat proces enorm

EWOT HELPT UW CLIENTEN SNELLER OP WEG NAAR HERSTEL,

DOOR OXYGENATIE VAN HET LICHAAM OP CELNIVEAU

WAARDOOR HUN LICHAAM EFFICIENTER PRESTEERT! 

Bij iedere beweging is
 zuurstof op celniveau 
nodig om de spierenergie
aan te maken 
 

Ontdek de kracht van EWOT
voor in uw
praktijk

Lees hoe professionals EWOT integreren in hun praktijk

bron: www.nancyvanderhoek.nl
Centrum voor Positieve Gezondheid Zevenhuizen

nancy_edited.jpg

EWOT hèt steunpakket voor welzijn, gezondheid en leefstijl
Enkele indicaties voor zuurstoftherapie

Ter voorkoming en genezing:  Versnelling van revalidatie na ernstige ziekte (na hartaanval, operatie, infectie, vergiftiging)  Versnelling van wondgenezing/bevordering van normalisering van lage bloeddruk  Verbetering bij astma-aanvallen en kortademigheid  Verbetering van degeneratieverschijnselen in het ooggebied  Vermindering van de frequentie en ernst van migraineaanvallen  Verbetering bij giftige bijwerkingen van conventionele kankerbehandelingen (operatie, bestraling en chemotherapie)  Stabilisering van het afweersysteem voor kankerpreventie en kankerrecidieven  Bestrijding van circulatiestoornissen in de ledematen (periodieke claudicatie, voorkoming van amputaties)  Toename van de algehele stabiliteit van de bloedcirculatie  Toename van spierkracht (sterk verminderd op hoge leeftijd) en daarmee toename van individuele levensverwachting (vermindering van de ‘biologische leeftijd’ met gemiddeld 10 jaar)  Invloed op bepaalde leverziekten, ondersteuning van de ontgiftende werking van de lever  Vermindering van de frequentie van aanvallen van angina pectoris door ondersteuning van ononderbroken infusie van hartvaten bij coronaire hartziekte  Vermindering van de bijwerkingen en versterking van de hoofdwerking van medicijnen  Vermindering van vatbaarheid voor ziekte  Toename van zuurstofvoorraad die afneemt door gebrek aan lichaamsbeweging na ernstige ziekten (vooral verlamming, artritis en reuma)  In conditie brengen na hevige stress om de nasleep te minimaliseren (gevaar van hartaanval, ook op jongere leeftijd, vermoeidheid, moeilijk ademhalen en verlaagde vitaliteit)  In conditie brengen bij aanhoudende werkstress (hersteltraining voor managers)  In conditie brengen voor aanstaande hevige fysieke of psychische stress (operaties, bevalling, langdurige artistieke, politieke of sportieve activiteit)  Bestrijding van ziekten en lijden  Versterking van de ademhalingsspieren bij longemfyseem

Zuurstof is de beste teamspeler 
en versterkt het effect van:
*fysiotherapie*cryotherapie
*ademhalingstherapie
*osteopathie*craniosacraal therapie*sportmassagetherapie*
personaltraining*breintherapie
*bewegingstherapie 
*afslankprogramma's
*bootcamps  *coaching
*...

"Zuurstof hoeft in uw praktijk geen luxe meer te zijn" Iedereen kan met EWOT aan een gezonder leven beginnen. Snel, effectief, eenvoudig, zonder ingewikkelde schema´s te volgen

slechts 15 minuten

is genoeg!

EWOT brengt de zuurstofdruk en zuurstofoverdracht terug naar jeugdiger niveau.
En wat even belangrijk is, het effect is langdurig.
Beweging combineren met een hoge zuurstoftoevoer geeft je cliënten ongeacht

leeftijd of conditie de brandstof die nodig is om beter te functioneren. 
Bel nu  06 53 67 71 76

 

Misschien herken je jouw cliënten in deze reviews?

IMG_4415_edited.png

Maak kennis met Agnes (36 jaar).

Agnes heeft overgewicht. Ze is 100 kilo bij een lengte van 1.65. Eindelijk heeft ze de stoute schoenen aange- trokken en is een sportschool binnengestapt.

 

Een leuke instructeur zet haar op een fiets en zegt nadat hij de fiets heeft ingesteld: “ Ik ben over 15 minuten bij je terug”. Alleen binnen 5 minuten zijn haar benen helemaal verzuurd en heeft ze de bevestiging waar ze naar op zoek was.  “Zie je wel, dit is niets voor mij!”

Wat dit te maken heeft met zuurstoftherapie vertellen we je graag.

 

Zonder zuurstof kan niets branden, dat geldt ook voor je lichaam. Voor het vrijkomen van energie in je lichaam is energie nodig. Hoe meer inspanning des te meer zuurstof je nodig hebt. En hoe meer zuurstof ter beschikking is, des te beter kun je presteren.

Bron: Jos Diederen Fit for Anyone Maastricht

Zuurstoftherapie zorgt ervoor dat je lichaam bepaalde activiteiten, zoals fietsen, langer kan volhouden. Dat komt omdat je tijdens de behandeling minder moe wordt.

Het resultaat?
Agnes krijgt een betere conditie en nu komt het… de extra zuurstof zorgt voor een verbetering van de verbranding van onderhuidse vetten! Een win-win dus

Zuurstoftherapie EWOT helpt bij longcovid en burnout

Zuurstoftherapie EWOT helpt bij longcovid en burnout

Video afspelen

En dan Marcel (58 jr). 

Hij kreeg in oktober 2020 Covid. Gelukkig voor hem hoefde hij niet opgenomen te worden in het ziekenhuis. Wel had Marcel erg veel last van zijn luchtwegen en was hij enorm moe. De nasleep van covid ondervindt hij nog steeds. Marcel heeft nog steeds last van extreme vermoeidheid.  Voor hem is de zuurstoftherapie belangrijk omdat hij meer energie krijgt en hoe waardevol is dat voor hem. 

 

Ook Vivian (27 jr.), die te maken heeft gekregen met een burn-out heeft erg veel baat bij deze zuurstoftherapie. Door haar burn-out kreeg ze Vivian slaapproblemen en was haar energielevel heel erg laag. Nu slaapt ze weer beter en krijgt ze steeds meer haar energie terug. 

 

brein gezondheid_edited_edited.jpg
IMG_0006_edited.jpg

Meer zuurstof draagt significant  bij aan het verbeteren van de algehele conditie, het uithoudingsvermogen, gevoel van fitheid, kracht, hart- en longconditie, coördinatie, het verlagen van lichaamsgewicht, maar ook het vergroten van het zelfvertrouwen, verbeteren van het uiterlijk,  humeur, stressbeheersing en self-management.

EWOT zuurstoftherapie in de medische praktijk
Meer zuurstof ondersteunt afvallen aanzienlijk. Niets verlaat het lichaam tenzij het eerst aan zuurstof gebonden wordt.

Het meest voorkomende en cruciale element in het menselijk lichaam is zuurstof.  

EWOT zuurstoftraining is gemaakt om het zuurstofniveau van het lichaam niet alleen tijdens het  sporten maar ook in rust te maximaliseren, wat  essentieel is voor onze  gezondheid en fitheid. 

Het is bekend dat lichaamsbeweging de toevoer verbetert van zuurstof naar de lichaamscellen omdat het de bloedcirculatie en de ademhaling stimuleert. Dit zorgt ervoor dat er meer zuurstof in het bloed wordt opgenomen en dat het hemoglobine meer zuurstof loslaat aan de cellen. Dit proces wordt SUPER versterkt met EWOT.

 

Wat gebeurt er in je lichaam met EWOT?
Herken je het gevoel dat de eerste minuten van een inspanning vaak zwaar voelen? Dit komt omdat het tijd kost om je ademhaling op de juiste snelheid te krijgen. Pas zodra de ademhaling de juiste snelheid heeft om voldoende zuurstof uit de lucht te halen kun je het gevoel krijgen dat je in een flow bent.

Met EWOT is die flow er vrijwel direct, zuurstof is immers niet meer de beperkende factor.

Maximale bloedoxygenatie  tijdens inspanning geeft vleugels- en energie die blijft
 

Zuurstoftraining EWOT verbetert doorbloeding

Zuurstof wil je toch niet missen bij je therapeut
of in je sport-wellness- of gezondheidscentrum? 

Of je cliënten of medewerkers nu gezond willen blijven, fitter willen worden, hun immuunsysteem willen versterken of juist sneller willen herstellen. Zuurstoftherapie kan hen daarbij helpen en meer. Zuurstoftherapie biedt de krachtigste manier om ontstekingen te remmen zonder medicijnen te gebruiken. Daarom voelen veel mensen zich al na de eerste sessie beter. Door regelmatig zuurstoftraining te doen kunnen snel nieuwe niveaus van conditie en gezondheid worden bereikt.

Zuurstoftherapie in de sportschool

De eenvoudige toepassing en het krachtige  effect van de ontstekingsremmende zuurstoftherapie blijft verrassen en het mooie is, het past in elke professionele setting. Zuurstof van hoog niveau als warming up - of als cooling down - alle lichaamscellen profiteren mee en produceren meer ATP.

De gezondheid en prestaties van een persoon zijn grotendeels afhankelijk van het zuurstofniveau. Cellen die een gebrek aan energie hebben kunnen niet volledig presteren en sterven eerder af. Ook onze witte bloedcellen - en daarmee de effectiviteit van ons immuunsysteem - zijn direct afhankelijk van de zuurstofstatus van de cellen.

Meer bewegen is goed maar bewegen met zuurstof is top

Zuurstof de slimste weg naar een hoger trainingsdoel

 

Berichten van tevreden praktijkhouders

Dat zijn nog eens mooie berichten als je ´s-morgens op je telefoon kijkt!


"Goedemorgen, nou de zuurstof heeft zijn werk gedaan. Normaliter heb ik de dag van de dry needling en de dag er na veel last van een pijnlijke beurse kuit, maar vanochtend viel me meteen op dat ik geen last heb! 👍🏻💪🏻
Ik zeg, test succesvol geslaagd!"

Arno heeft voornamelijk bij het voetballen last van spiertrekkingen in zijn  kuit (fasciculaties) verder loopt hij hard en traint hij met EMS (Electro Musculaire Stimulatie).
Samen met de fysiotherapeut wordt druk gezocht naar een oorzaak en natuurlijk een oplossing. Op dit moment wordt er met dry needling geprobeerd dit tot rust te brengen, een dag later voelt dat nog behoorlijk beurs aan. 
Ook bij HJ Sport&Voeding denken we graag mee in natuurlijke oplossingen. Zo zijn we gestart met EWOT zuurstoftherapie op de airbike in combinatie met het stofwisselingsprogramma van de mihabodytec.

zuurstoftherapie in de paramedische praktijk

Twee belangrijke voordelen van EWOT voor uw praktijk:

 

Eerst en vooral krijgen uw cliënten extra snelle en betere resultaten. Welke protocollen u al gebruikt om uw doelgroepen in vorm te krijgen, een EWOT zuurstoftraining kan dat verbeteren en versnellen.

Het trainingsdoel stijgt mee met het hogere zuurstofniveau! Ook uw reputatie stijgt naarmate cliënten of leden zich vitaler voelen,  hun (chronische) klachten zien afnemen,  meer calorieën verbranden, sneller herstellen, meer kunnen tillen en hun conditie verbeteren met minder  inspanning door de verbeterde zuurstoftoevoer.

Trainen is voor velen soms al zwaar genoeg. Maar wat als je ook nog chronisch ziek bent, overgewicht hebt en te verzuurde benen om in beweging te komen? 

Met een grotere zuurstoftoevoer geef je je cliënten net die steun die nodig is om te kunnen starten en ook om door te gaan. En vergeet niet dat zuurstof een volkomen natuurlijke manier verschaft om te genezen, de stofwisseling te boosten en veroudering tegen te gaan.


Ten tweede is er ook een zakelijke reden om EWOT toe te voegen aan je arsenaal. 

Het combineren van EWOT met een effectief dieet en trainingsregime kan een aanzienlijke impact hebben op vele  aspecten van de gezondheid.

Dat is ook de reden dat 80 % van de klanten vaak  2 á 3 keer per week een EWOT sessie willen doen. Continuïteit in de klantenstroom zonder extra personele uren en tevreden cliënten 

  • Praktijkhouders bieden losse sessies of bundelen deze laagdrempelig als strippenkaart - of in abonnementen voor onbeperkt gebruik. Een EWOT-sessie (maximaal 15- minuten) wordt vanaf

      25 euro per sessie  aangeboden.

 

Wilt u in staat zijn om de hele dag uw cliënten snel van zuurstof te voorzien? 

  • Houd de EWOT oxygenbag(s) gevuld en startklaar met onze unieke zuurstofconcentratoren            

       van 5 liter, 10 liter of zelfs 15  liter per minuut ! 

 

zuurstoftherapie verjongt de cellen

WAT IS ER VOOR EWOT NODIG? 

  • Altijd zuurstof op voorraad in je praktijk? Aan de oxygenbag zitten 2 aansluitpunten voor een zuurstofconcentrator.  Start met 2 zuurstofconcentrators van 5 liter per minuut, of koppel er een 10 liter concentrator of onze unieke 15 liter machine aan. Hoe hoger de zuurstofproductie hoe sneller de zak vol is.

  • Voor de loopband, spinner, hometrainer e.d. zorgt u zelf. 

  • De EWOT oxygen bag is 150 cm breed en 200 cm lang,  inhoud 900 liter

  • De EWOT oxygenbag  is handgemaakt in Nederland, medisch gecertificeerd en verkrijgbaar bij Corpus Air.

  • Iedereen die geïnteresseerd is in het verbeteren van prestaties, energieniveaus, mentale scherpte, gezondheid en gevoelens van welzijn, kan profiteren van onze  EWOT studio systemen.

Zuurstofconcentrator  5 liter       964,-   
Zuurstofconcentrator 10 liter     1697,-   (zo lang de voorraad strekt)
Zuurstofconcentrator 15 liter     1.972,-  
EWOT Set Oxygenbag                     679,- (incl. masker en accessoires)
High flow EWOT masker                73,40   

Prijzen euro, excl. 9 % btw.

Medical-10-Liter-Large-Flow-Oxygen-Concentrator.jpg
IMG_1152.JPEG
241170891_1187112171777517_3325401388548581747_n (1).jpg

Ook in Polen zijn de nationale teams goed bezig met EWOT