top of page
Image by Waldemar

DE VIJAND
(Vrije radicalen)

WAT IS EEN VRIJE RADICAAL?

Vrije radicalen zijn, kort door de bocht gezegd, bijproducten in ons lichaam. Het zijn moleculen die een elektron missen en daardoor instabiel zijn. Een vrije radicaal kan snel reageren met andere stoffen en gaat opzoek naar een elektron van een andere cel om zichzelf te stabiliseren. Hij ‘steelt’ een elektron van een ander molecuul, waardoor dit molecuul ook weer instabiel raakt en zo óók weer op zoek gaat naar een ander elektron, enzovoort enzovoort.

Dit werkt uiteindelijk een kettingreactie in de hand waardoor meer en meer stoffen allemaal een oneven aantal elektronen in de schil hebben: dat zijn de vrije radicalen.

Waterstoftherapie vernietigt vrije radicalen

Volgens huidige wetenschappelijke inzichten zijn reactieve zuurstofatomen of oxidanten een van de belangrijkste oorzaken van veroudering en acute en chronische ziekten. Ons lichaam produceert een teveel aan vrije radicalen als gevolg van stress, luchtvervuiling, medicijngebruik, overmatig zonlicht of een slechte levensstijl.

 

Ook fanatiek sporten leidt tot een overmatige aanmaak van vrije radicalen

Deze beschadigen ons DNA, ribonucleïnezuur en eiwitten, wat leidt tot cel beschadiging en ziekte. Het neutraliseren en in evenwicht brengen van vrije radicalen is de sleutel tot het verminderen van oxidatieve stress en het behouden van een goede lichamelijke en geestelijke gezondheid.

*Vrije radicalen zijn moleculen die oxidatieprocessen op gang brengen door normale cellen aan te vallen en er een elektron van te stelen. Ze vernietigen actief de cellen en het DNA in ons lichaam. Waterstof hecht zich aan de vrije radicalen, neutraliseert het en elimineert het uit het lichaam.

MAAR NIET ALLE VRIJE RADICALEN ZIJN SLECHT!

Vrije radicalen vormen zich constant: bij de afbraak van voedingsstoffen in je lichaam bijvoorbeeld. Dat is maar goed ook, want sommige vrije radicalen heb je nodig om virussen te lijf te kunnen gaan. En andere vrije radicalen zoals waterstofperoxide (H2O2) en stikstofoxide (NO•) hebben belangrijke functies in uw cellen. Waterstofperoxide wordt bijvoorbeeld door uw immuun cellen gebruikt om bacteriën te doden. Stikstofmonoxide is een signaalmolecuul dat betrokken is bij veel processen in uw lichaam, waaronder het ontspannen van uw bloedvaten.

fr-2 (1)_edited.png

WAAR KOMEN VRIJE RADICALEN VANDAAN?

Vrije radicalen worden gevormd in uw mitochondriën, de duizenden kleine energiecentrales in elk van uw cellen. Terwijl mitochondriën het voedsel dat je eet voor energie afbreken, produceren ze vrije radicalen als afval.

 

Je kunt het je zo voorstellen. Een automotor wekt energie op door verbranding (van benzine) om energie te produceren. Bij dit proces leidt volledige verbranding tot de bijproducten van kooldioxide en waterdamp, die beide niet giftig zijn. Onvolledige verbranding vindt echter 5-10% van de tijd plaats en produceert koolmonoxide, een giftige chemische stof.

 

Op dezelfde manier breken de mitochondriën in uw cellen glucose (uit voedsel) af om ATP (celenergie) te produceren. Tijdens dit proces  wordt 2-5% van alle zuurstof die je inademt omgezet in vrije radicalen.

De hoeveelheid vrije radicalen die in de cellen worden gevormd, wordt beïnvloed door uw levensstijl en uw omgeving.

 

Net zoals een oudere auto die niet goed is onderhouden meer vervuiling produceert (smog), ben je naarmate je ouder wordt en leeft zonder goed voor je lichaam te zorgen, vatbaar voor een verhoogde productie van vrije radicalen.

WAT VEROORZAAKT ER NOG MEER VRIJE RADICALEN?

INVLOEDEN VAN BUITENAF
Vrije radicalen ontstaan ook door invloeden van buitenaf. Denk aan make-up, alcohol, medicijngebruik, verontreinigde lucht, roken, maar vooral stress. 

Zaken die vrije radicalen veroorzaken_ed

Te veel vrije radicalen zorgt voor oxidatieve stress

DE GEVAARLIJKSTE VRIJE RADICALEN: HYDROXYLRADICALEN

Vrije radicalen zoals waterstofperoxide en stikstofmonoxide worden door uw cellen gebruikt of worden gemakkelijk geneutraliseerd door antioxiderende enzymen in uw cellen. Wanneer er echter sprake is van een overmaat aan vrije radicalen, hebben deze vrije radicalen een grote kans om omgezet te worden in hydroxylradicalen.

Hydroxylradicalen zijn  zeer reactief , wat betekent dat ze een elektron zullen stelen van vrijwel elk molecuul, inclusief DNA, eiwitten, lipiden, enz. Voortdurende schade door vrije radicalen veroorzaakt door hydroxylradicalen kan tot gezondheidsproblemen leiden.

Omdat hydroxylradicalen met bijna alles reageren, krijgen typische antioxidanten niet eens de kans om ze te neutraliseren voordat deze vrije radicalen de moleculen in je cellen beschadigen.

 

Hydroxylradicalen kunnen DNA beschadigen, wat tot mutaties kan leiden. Hydroxylradicalen kunnen mitochondriën beschadigen, waardoor de mitochondriën minder efficiënt worden in het produceren van energie.

Dit leidt ook tot een verhoogde productie van vrije radicalen. Hydroxylradicalen kunnen cellen beschadigen, wat tot gezondheidsproblemen kan leiden als de schade voortdurend aanhoudt.

Waterstof ruimt gevaarlijke Hydroxylradi
waterstoftherapie elimineert oxidatieve stress

Naarmate je ouder wordt, van tiener tot veertiger, vijftigers en zestigplussers, neemt de antioxiderende kracht van je cellen aanzienlijk af. Minder antioxiderende kracht betekent dat uw cellen steeds vatbaarder worden voor  schade door oxidatieve stress  veroorzaakt door vrije radicalen.

Ouder worden betekent hogere oxidatieve stress levels  veroorzaakt door vrije radicalen. Waterstof hecht zich aan de vrije radicalen, neutraliseert het en elimineert het uit het lichaam.
moleculaire waterstof herstelt balans tussen vrije radicalen en antioxidanten

"De cel zelf is onsterfelijk. Het punt is alleen het vloeibare medium (water) waarin de cel zich bevindt, en waarin het degenereert. Vernieuw het medium periodiek, geef de cel alles wat het nodig heeft voor zijn voeding, en het leven kan duren voor altijd "

Dr. Alex Karrel/Nobelprijswinnaar die
34 jaar lang kippenhartcellen in leven hield

STOP DE OXIDATIEVE STRESS EN BRENG DE BALANS TERUG

Moleculaire waterstof blijkt de krachtigste en meest veelzijdige antioxidant te zijn. Moleculaire waterstof is de held die uw cellen nodig hebben om de balans te herstellen in de oorlog tussen vrije radicalen en antioxidanten.

WATERSTOF IS DE PERFECTE ANTIOXIDANTFORMULE

Zowel het drinken van waterstofwater als het inademen van waterstofgas zijn manieren waarop we waterstof aan het lichaam kunnen toevoegen. Inademing van waterstof is de meest effectieve manier om de concentratie waterstof te verhogen. Studies tonen aan dat de concentratie van waterstof in menselijk weefsel toeneemt wanneer geïnhaleerde waterstof wordt gebruikt.

De belangrijkste effecten van het inhaleren van waterstof

en het drinken van waterstofwater:

  • Verminderde oxidatieve stress;

  • Verwijderen van gifstoffen en toevoegen van antioxidanten;

  • Normalisatie van metabole processen;

  • Verhoogt de afscheiding van lichaamseigen antioxidanten;

  • Activering van ontstekingsremmende cytokines.

Waterstoftherapie de perfecte antioxidanten formule

Waterstofmoleculen zijn erg licht en klein.

Dit draagt ​​bij aan hun snelle penetratie in biologische weefsels.

 

Eenmaal in de bloedbaan kunnen ze antioxiderende enzymen activeren en zich richten op de meest schadelijke vrije radicalen in ons lichaam, waardoor deze in water veranderen.

 

Door het celmembraan en de celkern binnen te dringen, kan moleculaire waterstof ons DNA herstellen en beschermen. Bovendien wordt moleculaire waterstof beschouwd als een van de veiligste antioxidanten voor ons lichaam omdat het geen bijproducten achterlaat.

Moleculaire waterstof is het kleinste
molecuul in het heelal

antioxidant_edited.jpg

Bevrijd jezelf vandaag nog van schade door vrije radicalen met de H2 waterstof-zuurstof machine 900 SERIES 

Corpusair Waterstoftherapie veelzijdige toepassingen
bottom of page