top of page

Onderzoek naar de voordelen van EWOT

EWOT zuurstoftherapie voor hernieuwde energie die blijft

Met EWOT krijg je alle voordelen van aërobe training samen met de voordelen van verhoogde oxygenatie (d.w.z. hyperbare kamer, ozon), maar er zijn meer voordelen aan EWOT, omdat het veel eenvoudiger is dan hyperbaar en geen mogelijke  bijwerkingen heeft zoals ozon. Er zijn extra voordelen van lichaamsbeweging met EWOT (verbeterde cardiovasculaire gezondheid, meer kracht, uithoudingsvermogen).
 
Bovendien zal het immuunsysteem beter in staat zijn om probleemgebieden in zieke weefsels te bereiken.
Dit is vooral belangrijk voor mensen met een chronische ziekte of die oud zijn. EWOT helpt elke aandoening van mensen die de behandeling kunnen uitvoeren door de cellulaire energie te verhogen en daarmee het lichaam te helpen ziekten te bestrijden. 
 
Het secundaire effect van EWOT , naast het verhogen van cellulaire energie, is het verminderen van ontstekingen in het lichaam, beginnend in de bloedvaten van het endotheel die verantwoordelijk zijn voor de vasculaire gezondheid. Het is aangetoond dat het angina pectoris verbetert, migraine vermindert, de bloeddruk verlaagt en normaliseert en het hart beschermt tegen een hartaanval.
De verhoogde zuurstof van EWOT zal het zuurstofgebruik in de cellen van spierweefsel en gewrichten evenals organen zoals de longen, hart en hersenen verbeteren, waardoor de verminderde celfunctie als gevolg van zuurstoftekort wordt gecorrigeerd. 
 
De studies van Dr. Von Ardenne toonden ook aan dat EWOT effectief is als bescherming tegen kanker

omdat zuurstof een uitstekende boost is voor het immuunsysteem. Zijn studies toonden een verbeterde immuun- functie aan na EWOT-behandeling. 
 
Een ander voordeel van oxygenatie met EWOT is dat het kan helpen om af te vallen door uw energieniveau op natuurlijke wijze te verhogen zonder voedingsstoffen in te voeren.  Meer energie betekent minder vermoeidheid en zal het "rebound-eten" verminderen. Dit is waar mensen eetbuien hebben omdat ze het gevoel hebben dat ze gaan crashen. EWOT helpt het lichaam ook om vet te metaboliseren door de enzymactiviteit van de cel te verhogen, waardoor het gemakkelijker wordt om vet te bereiken en te verbranden.
 
De doorbraak van EWOT is dat het de arteriële druk verhoogt tot jeugdige niveaus; het gaat alleen om het ademen van hoge zuurstofniveaus tijdens het sporten. Oefening verhoogt de circulatie, waardoor een grotere druk ontstaat om zuurstof in de haarvaten te drijven. De toename van de druk vergemakkelijkt het herstel van het zuurstofoverdrachtsmechanisme van de omgeving naar ons lichaam.

EWOT is effectief voor elke denkbare aandoening omdat het de afgifte van zuurstof, de meest essentiële stof in het leven en herstel van weefsels, verbetert." Een grote verscheidenheid aan ziekten, waaronder hartaandoeningen, kanker, aandoeningen van de bloedsomloop en psychische aandoeningen, worden soms in verband gebracht met zuurstoftekorten. Hoewel ze niet genezen, genereren oxidatieve therapieën meer zuurstof in het lichaam en kunnen ze bijdragen aan het herstel van ziekten, evenals, helpen om een ​​optimale algehele gezondheid en levensduur te bereiken".

Anti-aging EWOT-onderzoek

Veroudering wordt gekenmerkt door een algemene afname van de O2-toevoer naar weefsels en een afname van de pO2 van het weefsel. Een verminderde vascularisatie bij veroudering verandert de diffusie van O2 op capillair weefselniveau.

 https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4543034/

 

Veroudering wordt geassocieerd met zowel hypoxie (38% verlaging van het zuurstofniveau, Po2 21,7 mmHg) als een toename van de reactieve zuurstofsoorten in de viscerale vetdepots van ouder wordende mannelijke C57Bl/6-muizen.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3275102/

 

Bij een klinisch onderzoek van 46 patiënten met EWOT ondervond ongeveer 2/3 een toename van de rustwaarden van de arteriële zuurstofdruk. Dit effect houdt aan meer dan 3 maanden na het einde van O2MT [EWOT], wat profylactische en therapeutische effecten aantoont, waaronder verbetering van de cardiorespiratoire en cardiovasculaire efficiëntie, vooral bij het gebruik van preventieve behandeling en gerontologische therapie. 

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/7222733

 

Een dubbelblind onderzoek bij 20 mannelijke gezonde vrijwilligers uit de beroepsbevolking toonde een verbetering van 17% aan in de energetische of oxygenatietoestand van de proefpersonen twee weken na voltooiing van twee EWOT-sessies van 15 minuten. 

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/6711017

 

De gunstige effecten van EWOT kunnen weken, maanden of zelfs jaren aanhouden.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/6475110

 

Long COVID EWOT-onderzoek

30 personen met Long COVID die een zes weken durend revalidatieprogramma onder tweemaal toezicht voltooiden, verbeterden hun inspanningsvermogen, ademhalingssymptomen, vermoeidheid en cognitie.

Het uithoudingsvermogen nam met 186% toe, de vermoeidheid verbeterde met 17% en de cognitiescores verbeterden van een bereik dat als indicatief wordt beschouwd voor milde cognitieve stoornissen tot bijna normaal.

https://journals.sagepub.com/doi/full/10.1177/14799731211015691

 

88% van de patiënten met door inspanning veroorzaakte lage zuurstofniveaus in het bloed verbeterde met EWOT - inclusief beter uithoudingsvermogen, hogere zuurstofverzadiging, verminderde kortademigheid en vermindering

van beenvermoeidheid.

https://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/resp.14176#.YYPu2HJNRLg.twitter

 

43% van de herstelde COVID-patiënten had zuurstofdesaturatie tijdens een looptest van 6 minuten.

https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S2531043721001173

 

Onderzoekers van de University of Dayton & Pulmonary Wellness Foundation bestuderen EWOT om de resultaten van mensen met Long COVID te verbeteren. "Door deze ontstekingsreacties te onderdrukken met behulp van zowel lichaamsbeweging als aanvullende zuurstof, zien we de inspanningstolerantie en de symptoomlast van mensen verbeteren en in veel gevallen volledig verdwijnen."

https://www.wvxu.org/health/2021-03-01/researchers-studying-exercise-for-covid-long-haulers

 

De meest voorkomende symptomen van lange COVID-19 zijn vermoeidheid (47%), kortademigheid (32%), spierpijn (25%), gewrichtspijn (20%) en hoofdpijn (18%). 

https://journals.sagepub.com/doi/full/10.1177/01410768211032850

 

77% van de deelnemers met Long COVID Brain fog had afwijkingen in het hersenvocht als gevolg van een toename van ontstekingen.

https://onlinelibrary.wiley.com/doi/full/10.1002/acn3.51498

   

EWOT-onderzoek naar kanker, ontstekingen en het immuunsysteem

Meer dan zeventig jaar geleden toonde Warburg aan dat cellen altijd kankerverwekkend konden worden gemaakt door ze aan periodes van hypoxie te onderwerpen.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17656037

 

In metastatische cellen zal de versnelde celproliferatie het niveau van hypoxie verder verhogen als gevolg van de verhoogde celaccumulatie, waardoor mogelijk een vicieuze cirkel ontstaat.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3493170/

 

Een hogere zuurstofstatus van een tumor correleert met een hoger overlevingspercentage: 22 patiënten met niet-gemetastaseerde, hoogwaardige weke delen sarcomen ondergingen preoperatieve bestraling en hyperthermie en voorbehandelingsmetingen van de zuurstofvoorziening van de tumor. De actuariële ziektevrije overleving na 18 maanden was 70% voor patiënten met een mediane zuurstofdruk (pO2)-waarde van >10 mm Hg, maar slechts 35% voor patiënten met een mediane pO2-waarde van < 10 mm Hg (P = 0,01). De mediane pO2 was 7,5 mm Hg voor metastaserende tumoren versus 20 mm Hg voor niet-metastaserende tumoren (P = 0,03). 

http://cancerres.aacrjournals.org/content/56/5/941

 

Met de EWOT-sessies van 15 minuten en gedroogde thymuspillen waren precancereuze huidlaesies (voorstadia van huidkanker) binnen 10 maanden hersteld.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/4049925

 

Hypoxie kan ontstekingen veroorzaken. Bij personen met bergziekte bijvoorbeeld nemen de niveaus van circulerende pro-inflammatoire cytokines toe, en vasculaire lekkage veroorzaakt long- of hersenoedeem.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3930928/

 

Hypoxie en ontsteking zijn twee kanten van dezelfde medaille.

http://www.pnas.org/content/110/46/18351

 

EWOT-onderzoek naar atletische prestaties

 Verschillende onderzoeken tonen de vele voordelen van EWOT aan:

  • Uithoudingsvermogen verhoogd met 32-67%

  • Vermogen toegenomen met 8-14%

  • VO2 Max verhoogd met 4-12%

  • Melkzuur: gereduceerd 34-60%

  • De vetverbranding als brandstof nam toe

  • Mitochondriale capaciteit gemaximaliseerd

  • Reactietijd verminderd 12-18%

  • Het kortetermijngeheugen verbeterde met 19-23%

  • Hersteltijd: verminderd met 27%

Samenvattingen Onderzoek Zuurstof Meerstapstherapie (Dr.von Ardenne - uitvinder EWOT)

 

Verbetering van de mentale prestaties door EWOT meerstaps zuurstoftherapie. Computerondersteunde metingen van informatieverwerkingscapaciteit, intelligentie, kortetermijngeheugen en verdere parameters van hersenprestaties.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/2711706

 

Leeftijdsafhankelijkheid van het zuurstoftransport naar lichaamsweefsels en de gunstige wijziging van dit transport door EWOT meerstaps zuurstoftherapie.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/6475110

 

Controle en bruikbaarheid van een capillairwandschakelmechanisme in de microcirculatie van bloed. Recente resultaten van onderzoek naar EWOT meerstapstherapie met zuurstof.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/3705655

Resultaten van EWOT meerstaps zuurstoftherapie bij de behandeling van plotseling gehoorverlies.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/1930489

 

Vraag over "zuurstof multistep therapie" of "multistep zuurstoftherapie"
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed?cmd=PureSearch&term=%28%20%22oxygen%20multistep%20therapy%22%20or%20% 22meerstaps%20zuurstof%20therapie%22%20%29

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16015135

Effecten van hyperoxische training op de prestaties en de cardiorespiratoire respons op inspanning

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/10066722

Bewijs van O2-toevoerafhankelijke VO2 max in de door inspanning getrainde menselijke quadriceps

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/8252958

Hyperoxische training verhoogt de werkcapaciteit na maximale training op gematigde hoogte

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/1396641

Verhoogde werkcapaciteit met hyperoxie bij mensen

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11581334

Menselijke aërobe prestaties: te veel ophef over grenzen aan V(O(2))

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16403777

Hyperoxie vermindert spierglycogenolyse, lactaatproductie en lactaatefflux tijdens steady-state-oefeningen

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/895429

Waargenomen inspanning geassocieerd met het inademen van hyperoxische mengsels tijdens submaximaal werk

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/6752626

Hyperoxie en menselijke prestaties: een kort overzicht

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/10409591

Cellulaire PO2 als bepalende factor voor de maximale mitochondriale O(2)-consumptie in getrainde menselijke skeletspieren

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21120743

Effect van hyperoxie tijdens de rustperioden van intervaltraining op het perceptuele herstel en de tijd voor herverzadiging van zuurstof

bottom of page