top of page

Defecten in mitochondriën kunnen bijdragen aan de ziekte van Parkinson

Zuurstof en waterstof ondersteunen de functie van de mitochondriën

Hydrogen-molecule_edited.png

De ziekte van Parkinson wordt een pandemie

Los científicos están cada vez más convencidos de que el rápido crecimiento global de la enfermedad de Parkinson puede explicarse principalmente por la exposición a pesticidas agrícolas y la contaminación del aire.

Oxidatieve stress bij de ziekte van Parkinson

Oxidatieve stress draagt ​​bij aan de cascade die leidt tot degeneratie van dopaminecellen bij de ziekte van Parkinson (PD). Oxidatieve stress is echter nauw verbonden met andere componenten van het degeneratieve proces, zoals mitochondriale disfunctie, ontsteking en stikstofmonoxide-vergiftiging. Het is daarom moeilijk te bepalen of oxidatieve stress leidt tot, of een gevolg is van, deze gebeurtenissen. 

parkinson en waterstoftherapie

es tiempo de acción

Por lo tanto, es hora de actuar. En el libro "La pandemia de Parkinson", cuatro de los mejores expertos, Dorsey, Sherer, Okun y el profesor holandés de neurología Bas Bloem, ofrecen un plan ambicioso para abordar uno de los mayores desafíos de salud de nuestro tiempo:


• más información sobre la pandemia
• hacer frente a la contaminación de nuestro medio ambiente
• tomar medidas preventivas
• hacer accesible una atención mejor y más disponible
• apoyo óptimo para los pacientes y sus seres queridos
• y, finalmente, más investigación sobre la causa y la posible cura

profe. Dr. Bas Bloem es profesor de neurología en la Universidad Radboud Nijmegen. También es director médico de ParkinsonNet.

Parkinson  pandemie
Olieraffinaderij
El aire que respiramos
Een gebrek aan zuurstof in ons  lichaam bereidt de weg voor talloze verwoestende ziekten   

 

Por lo tanto, el libro La epidemia de Parkinson, una receta para la acción, es importante para todos los que están o pueden estar afectados por esta enfermedad: pacientes, familias, cuidadores, políticos y activistas.

Se mencionan puntos clave de acción para abordar la contaminación y tomar medidas preventivas y de apoyo para fortalecer el sistema inmunológico.

 

Desintoxicarse con oxígeno

Door deze uiterst nuttige gassen in te ademen, kunt u verbetering van de energie krijgen en kunnen na korte tijd veel lichaamsfuncties meer in balans komen. De werking van het immuunsysteem verbetert, men ervaart meer energie en het hoofd voelt helderder.

Mitochondriën zijn buitengewoon gevoelig voor
zware metalen en chemische 
beschadigingen

Mitochondriën zijn de krachtcentrales van de cel, die zuurstof en voeding omzetten in ATP (celenergie). ATP is de chemische energie-'valuta' van de cel die de stofwisselingsactiviteiten van de cel aandrijft. Dit proces heet aerobe ademhaling en is de reden waarom levende wezens ademen.

 

Een slechte zuurstofvoorziening ontstaat door stress, slechte ademhaling, spierspanning, leven in steden met een laag zuurstofniveau, maar vooral door ophoping van gifstoffen binnen en rond de cellen, die de celademhalingsmechanismen blokkeren vervolgens  beschadigen. 

 

Naarmate zich meer zure afvalstoffen ophopen en het lichaam in zijn giftig afval smoort, tast een chronisch te zure pH lichaamsweefsel aan en vreet zich langzaam een weg door de ongeveer 100.000 km van onze aderen en slagaderen zoals zuur zich in marmer bijt. De haarvaten raken dan ontstoken door het chronisch lage zuurstofgehalte. Dus zuurstof is meer dan welkom.

Zuurstoftherapie en waterstoftherapie voor herstel mitochondriale disfunctie ziekte van Parkinson

Als je Parkinson hebt, is het heel belangrijk 

om fit te blijven.

Blijf bewegen

Probeer dagelijks minstens een halfuur te bewegen, dat bevordert de opname van zuurstof in de weefsels.

Ga bijvoorbeeld wandelen, fietsen, dansen of zwemmen.

Tai Chi zou goed zijn voor een stabielere lichaamshouding.

WAAROM REGELMATIG BEWEGEN MET

EEN HIGH FLOW ZUURSTOFMASKER OP ?

Hoewel zuurstof in de reguliere geneeskunde veel wordt toegepast, wordt het belang ervan niet onderkend.

In ons gezondheidssysteem is de waarde van de farmaceutische bedrijven afhankelijk van het economische succes van het nieuwste medicijn.

Er wordt dus geen nadruk gelegd op zuurstof dat heel goedkoop - met een zuurstofconcentrator - kan worden geproduceerd en niet kan worden gepatenteerd.

De kennis en de techniek zijn er echter al vele jaren.

Onderschat de waarde van zuurstof niet

Als ontstekingsremmend middel zijn de voordelen van natuurlijke zuurstoftherapie onbetaalbaar.

Niet alleen kunnen er de gevolgen van vele degeneratieve ziekten mee worden bestreden, maar ook het immuunsysteem kan ermee worden opgebouwd, beschadigd weefsel kan ermee worden hersteld en de belangrijkste elementen voor een gezonder leven kunnen ermee worden versterkt. 

En toch, ondanks al het onderzoek wordt zuurstoftherapie als bruikbare ondersteunende behandeling nog steeds genegeerd vanwege de komst van nieuwe en 'betere' medicijnen. 

 

Het een hoeft het ander toch niet uit te sluiten?

EWOT geeft letterlijk zuurstof aan al uw preventieve- en ondersteunende maatregelen ter versterking van het immuunsysteem!

Er is nu een 15 minuten durende methode waarmee bijna iedereen de gezondheidsvoordelen van zuurstof kan benutten - zonder de bijwerkingen van medicijnen. De toepassing van EWOT  is laagdrempelig, veilig en veelzijdig.

"Cuando aumenta el nivel de oxígeno, las células toman oxígeno adicional y lo entregan a nuestros tejidos. Los gases de desecho y las toxinas se eliminan de manera más eficiente y las células comienzan a funcionar mejor.

Dr. bruce oeste

zuurstof voor herstel van binnenuit

WAAROM  EWOT KAN WORDEN GEBRUIKT IN GEVAL VAN ZIEKTE? We kunnen het niet genoeg herhalen!
Dr. Von Ardenne ontdekte dat met EWOT de verminderde microcirculatie van bloed van het endotheel en de haarvaten wordt hersteld. Een versmalling van een capillair door zuurstofgebrek vanwege ziekte of door andere invloeden kan worden teruggedraaid door EWOT. Het heeft wezenlijk gunstige effecten op de verlichting van aandoeningen. Verhoogde zuurstof in het bloed en verbeterde zuurstofbenutting van de weefsels verwijdt de haarvaten opnieuw, lost ontsteking en verhoogt ook de cellulaire ATP (cellulaire energie). EWOT  is een verlichtende methode die de prestaties en het zelfgenezende vermogen van het organisme ondersteunt. Tegelijkertijd vormt het de basis waarop zowel conventionele medische behandelingen als natuurlijke therapieën effectiever kunnen zijn. Zuurstoftherapie de ideale teamspeler voor alle bekende behandelingen.


Waterstofrijk water gunstig bij Parkinson ?

Waterstoftherapie en parkinson

Het effect van waterstof bij de ziekte van Parkinson

Dr. Mami Noda, PhD, Medische School van de Universiteit van Kyoto; Kyushu University School of Pharmacy 
Universitair hoofddocent, Laboratorium voor pathofysiologie, Graduate School of Pharmaceutical Sciences, Kyushu University, Japan Specialized Field-Physiology, Pharmacolgy (bron: Molecular Hydrogen Institute februari 2023)

Dr. JIANGANG LANG, PHD.

"Vanwege het hoge veiligheidsprofiel van waterstof, de gemakkelijke toediening en de veelbelovende medische effecten, voel ik me als farmacoloog verplicht om mijn onderzoek naar H2  als een nieuw medisch gas voort te zetten.”

“Ik ben al meer dan 30 jaar betrokken bij de farmacologie. Na mijn postdoctoraal onderzoek aan de Rockefeller University, vervolgde ik mijn onderzoek aan de Kyushu University, waar in 1997 voor het eerst 'alkalisch geïoniseerd water' werd bestudeerd. Hoewel er een aanzienlijke hoeveelheid onjuiste informatie in de marketing zat, werd het vrij populair in Japan , bleef ik sceptisch. In 2005 deelde een collega echter enkele interessante gegevens van een patiënt met de ziekte van Parkinson die dit soort water had gedronken, wat mij ertoe bracht de effecten ervan te onderzoeken. We wisten dat er tijdens het proces H 2  gas werd geproduceerd, maar we dachten niet dat H 2 zou biologische effecten kunnen hebben, vooral gezien de extreem lage oplosbaarheid van waterstof in water (0,8 mM bij SATP). Echter, door verschillende variabelen van het water te testen (bijv. magnesium, pH, H 2 , enz.), was het duidelijk dat alleen H 2  de voordelen uitoefende die we zagen in ons model voor de ziekte van Parkinson. Dit werd geloofwaardiger toen we de publicatie Nature Medicine uit 2007 zagen, waarin de therapeutische effecten van H 2 werden aangetoond. Onze publicatie uit 2009 van een MPTP-geïnduceerd muismodel van de ziekte van Parkinson toonde ook gunstige effecten van H 2 . We ontdekten later dat de voordelen in dit model werden gemedieerd door H 2geïnduceerde maagsecretie van ghreline via een ß1-adrenerge receptorafhankelijke route. Hoewel het effect van waterstof bij de ziekte van Parkinson nu is bevestigd in een klinische proef bij mensen, is er meer onderzoek nodig om de moleculaire mechanismen te onthullen die verantwoordelijk zijn voor de therapeutische voordelen van H 2 . Vanwege het hoge veiligheidsprofiel van waterstof, de gemakkelijke toediening en de veelbelovende medische effecten, voel ik me als farmacoloog verplicht om mijn onderzoek naar H 2  als een nieuw medisch gas voort te zetten.”

Vele belangrijke voordelen:

Waterstof ondersteunt mitochondriënfunctie (bron)

Waterstof heeft ook een effect op de mitochondriën. Het stimuleert de output van energie zodat er meer ATP-equivalenten of andere vormen van energie beschikbaar zijn die gebruikt kunnen worden. Je voelt je helderder en meer wakker in je hoofd. Maar waterstof is geen voedsel. Het wordt niet gemetaboliseerd zoals NAD+ of NADH of iets dat echt dient om ATP te produceren binnen de elektronentransportketen. Waterstof wordt niet direct gebruikt, maar verhoogt het potentiaalverschil van het mitochondriale membraan, waardoor de ATP-productie toeneemt.

Slecht werkende energiefabriekjes aan de basis van de ziekte van Parkinson

Als we cellen beschouwen als kleine fabriekjes, dan zijn mitochondriën de productie-eenheden die instaan voor de aanmaak van energie die een cel nodig heeft om te functioneren.  Deze energie komt voort uit het doorgeven van elektronen in de mitochondriën.  Bij de ziekte van Parkinson is de werking van de mitochondriën en het doorgeven van elektronen verstoord. Daardoor produceren ze onvoldoende energie.

 

Dit heeft enorme gevolgen. De cellen in bepaalde delen van de hersenen sterven langzaam af, waardoor stoornissen ontstaan in de verbindingen tussen hersencellen. Deze veranderingen leiden tot de typische verschijnselen bij de ziekte van Parkinson: bewegingsarmoede, beven en spierstijfheid. De precieze oorzaak van deze ziekte is onbekend. Wel hebben wetenschappers de voorbije jaren diverse gendefecten (mutaties) bij Parkinsonpatiënten beschreven. Verschillende daarvan, de zogenaamde Pink1-mutatie en de Parkine-mutatie, leiden tot een  verminderde werking van de mitochondriën. Door de studie van dit soort mutaties tracht men de mechanismen te ontrafelen die aan de basis liggen van het ziekteverloop.

Waterstof heeft vele voordelen.

Niet omdat het een krachtige antioxidant is, maar juist omdat het een zeer zwakke antioxidant is die alleen de slechteriken aanvalt is waterstof zo effectief en veilig. Het is bovendien een zwakke pro-oxidant die, net als sporttraining, de hoeveelheid vrije radicalen licht verhoogt. De combinatie van de verschillende eigenschappen leiden tot alle voordelen.

Kan waterstof ziektes genezen?
Hoewel er mensen zijn die dramatische effecten van waterstoftherapie melden, van snelle pijn- en ontstekingsverlichting tot normalisatie van glucose- en cholesterolwaarden, merken andere mensen mogelijk geen onmiddellijke of waarneembare voordelen. Waterstof wordt van nature geproduceerd door de darmflora bij de vertering van vezels, suppletie wordt niet als een krachtig medicijn beschouwd en helpt, zoals vermeld, 'alleen' om de cel/het orgaan terug te brengen naar de homeostase zonder grote verstoringen te veroorzaken.

MENSELIJK ONDERZOEK
Hoewel het onderzoek zich in een vroeg stadium bevindt, suggereren de meer dan 2000 wetenschappelijke studies, waaronder meer dan 100 klinische studies, dat H 2  therapeutisch potentieel heeft in meer dan 170 verschillende ziektemodellen bij mens en dier, en in vrijwel elk orgaan van het menselijk lichaam.

Er zijn meer dan 15 studies bij mensen afgerond met veelbelovende resultaten, die momenteel worden voorbereid en gepubliceerd via het collegiaal getoetste proces. Er zijn meer studies bij mensen nodig om de juiste dosering, timing, wijze van toediening te bepalen en voor welke ziekten en mogelijk genotypen waterstof het meest effectief is. Maar de voorlopige gegevens zijn intrigerend en bijzonder veelbelovend (bron). 

 

Enkele van deze klinische onderzoeken suggereren dat de inname van waterstofrijk water gunstig was voor het metabool syndroom, diabetes en hyperlipidemie. Een ander 1 jaar durend, placebogecontroleerd klinisch onderzoek suggereerde dat waterstofrijk water gunstig is voor de ziekte van Parkinson, terwijl andere klinische onderzoeken significante voordelen suggereren voor reumatoïde artritis, mitochondriale disfunctie, trainingsprestaties, atletische hersteltijd, wondgenezing.

“Het is aangetoond dat waterstofgastherapie invloed heeft op 61 verschillende soorten aandoeningen, die kunnenworden onderverdeeld in 170 ziektemodellen. Het meeste inzicht is er in het antioxiderende effect.
Waterstof is het kleinste molecuul en dankzij dit feit kan het, in tegenstelling tot andere antioxidanten, tot in de kern van de cellen en de mitochondria doordringen – daar waar vrije radicalen het meeste schade aanrichten.” 

— Tyler LeBaron —

Waterstoftherapie & Parkinson

Ervaringen Waterstoftherapie bij Parkinson

Na een artikel in het Magazine van de Parkinson Vereniging is Watergas4Parkinson (W4P) gestart, ondersteund door Stichting Watergas.NU. Het doel is het gebruik van de waterstofgas te promoten

en verder onderzoek te stimuleren.

Een groeiende groep van 21 deelnemers hebben de afgelopen periode watergas geïnhaleerd.

De meeste deelnemers ervaren een betere kwaliteit van leven. Minder moe! Beter je plas ophouden! Minder pijn. Het primaire doel van W4P is de ondersteuning van de deelnemers bij de therapie en het stimuleren van wetenschappers tot het doen van onderzoek door het stellen van vragen. 

Lees hier de ervaringen

Verzadig uw drinkwater met waterstofgas
Unieke waterstoftherapie Corpusair

Veiligheid Parkinson Magazine

Vorig jaar stond in Parkinson Magazine een artikel over waterstofgas als aanvullende behandeling tegen Parkinson. En werd er gewaarschuwd voor het ontstaan van het uiterst giftige Chroom 6+ bij elektrolyse van water met een roestvrijstalen elektrode. Chroom 6+ is een stof die gevaar kan opleveren voor de gezondheid, is kankerverwekkend en eczeem, astma of COPD kan veroorzaken.  

Deze waarschuwing betrof de goedkopere waterstofgeneratoren die alleen H2 kunnen maken indien men zelf met regelmaat een bijtend middel van pure loog (natriumhydroxide) toevoegt. 

De betere H2 generatoren bevatten een speciaal membraan in de elektrolysekamers, geoptimaliseerd voor de productie van waterstofgas, bekend als een Proton Exchange Membrane (PEM). Dit is een bewezen technologie die zo effectief is dat deze nu vaak wordt gebruikt voor massaproductie van waterstofgas en wordt toegepast in onze onderhoudsvrije machines.

Corpusair werkt uitsluitend met deze duurdere veilige technologie.

De H2 generatoren bevatten: SPE-technologie, Nafion 117 Proton Exchange Membrane, produceren een H2 en 02 purity van 99,999%, zijn chloor- en ozonvrij, zijn geluidsarm en zijn geoptimaliseerd en ontworpen om een ​​neutrale pH te produceren met een hoog consistent waterstofgasgehalte . 

Wilt u uw H2 generator bestellen? Geef dan aan dat u op locatie uw waterstofmachine komt afhalen. Na een korte uitleg kunt u thuis direct aan de slag met uw unieke waterstoftherapie!

 

Veiligheid H2 therapie
bottom of page