top of page

Ondersteuning bij artrose

zuurstoftherapie verlicht artrose
Zuurstoftherapie ondersteunt de pijnbestrijding bij artrose

Artrose vormt een groot gezondheidsprobleem. Het is de meest voorkomende reden waarom mensen naar de huisarts gaan. Nek- en rugklachten, diabetes, en hartproblemen komen pas daarna. Vaak wordt de diagnose laat gesteld en is de behandeling niet effectief. Zuurstoftherapie vermindert niet alleen de symptomen van artrose, ze draagt op verschillende vlakken bij aan een betere kwaliteit van leven.

WAT IS ARTROSE?

 • Artrose is een chronische aandoening waarbij de conditie van het gewricht verslechtert. Artrose is een ziekte van het hele gewricht: kraakbeenafbraak, nieuwvorming van bot, ontsteking van het gewrichtskapsel

 • De belangrijkste klinische uiting van artrose is pijn en stijfheid van het gewricht, wat leidt tot mobiele beperkingen

 • In westerse landen komt artrose heel veel voor. Dat heeft te maken met vergrijzing en overgewicht van de bevolking.

 • In Nederland hebben ruim 1,2 miljoen mensen last van artrose. De diagnose ‘knieartrose’ wordt jaarlijks 700.000 keer gesteld. Daarmee is het de meest voorkomende ziekte waarmee huisartsen in hun praktijk worden geconfronteerd.

Verhoogde zuurstof in het bloed en verbeterde zuurstofbenutting van de weefsels verwijdt de haarvaten opnieuw en lost ontsteking op, voor patiënten die lijden aan artrose is dat een bijzonder gunstig neveneffect.

zuurstof bestrijdt symptomen artrose

De ontstekingsremmende zuurstoftherapie is een complementaire behandeling en vormt een belangrijke basis voor het genezingsproces bij degeneratieve aandoeningen aan het bewegingsapparaat. De therapie stimuleert de aanvoer van voldoende zuurstof naar de betreffende weefselcellen en ondersteunt de pijnbestrijding bij artrose. De doelgerichte behandeling van individuele gebieden dient echter gepaard te gaan met fysische therapie of de toepassing van geneesmiddelen. 

Complexe ziekte

Artrose is een complexe ziekte. Bij de ene persoon is de aandoening het gevolg van overgewicht, bij de ander is de vorm van het gewricht dusdanig dat er bij mechanische belasting problemen met het kraakbeen ontstaan. Zoals bij alle complexe ziekten is ook bij artrose een deel genetisch bepaald.

Ontstaan van artrose

Over het ontstaan van artrose is nog veel onduidelijk. De kans op artrose kan vergroot worden door:

 • Hogere leeftijd: De kans op artrose neemt toe met de leeftijd.

 • Vrouwelijk geslacht: Artrose komt 2 x meer voor bij vrouwen als bij mannen.

 • Overgewicht.

 • Regelmatige overbelasting: Bijvoorbeeld bij mensen met een zwaar beroep of topsporters.

 • Erfelijkheid: In sommige families komt artrose meer voor door een erfelijke aanleg.

 • Gewrichtsschade: Wanneer een gewricht door een ongeluk, blessure of aandoening schade heeft opgelopen, is de kans op artrose groter. Maar ook een blessure aan een kruisband of meniscus kan jaren later artrose veroorzaken.

 • Ook een ontsteking in het gewricht, zoals bij reuma, kan artrose veroorzaken. Door zo’n ontsteking wordt het kraakbeen als het ware opgelost. Doordat de gewrichtsdelen dan niet meer goed passend over elkaar glijden, ontstaat er abnormale slijtage (artrose).

 

Klachten

De klachten bij artrose kunnen heel verschillend zijn. De meest voorkomende klachten zijn stijfheid en pijn. Klachten kunnen apart of in combinatie met elkaar optreden. Naarmate de artrose zich verder ontwikkelt, neemt de ernst van de klachten vaak toe.

Vooruitzichten na de diagnose artrose

Hoe de aandoening verloopt, varieert per patiënt. Het is afhankelijk van de ernst van de aangedane gewrichten en de bijbehorende klachten. Artrose is helaas niet te genezen en neemt vaak langzaam toe.

 

U kunt wel iets doen om uw klachten te verminderen en ontstekingen te verminderen en te voorkomen.

Leefstijladviezen

 • Zorg voor een goed, gezond lichaamsgewicht: Overgewicht leidt tot overbelasting van uw gewrichten. 

 • Blijf bewegen: Wanneer u tijdelijk hevige klachten heeft, mag u het gewricht best even ontzien. Maar probeer zo snel mogelijk weer te gaan bewegen. Doe dit op een verantwoorde manier zodat u uw gewrichten niet overbelast. 

 • Lichaamsbeweging met zuurstof om het functioneren van de spieren en gewrichten op peil te houden geeft veel gebruikers al snel verlichting van klachten

 • Houd uw gewrichten warm: Warmte kan de klachten die kunnen optreden als gevolg van artrose verminderen. Zorg ervoor dat het in uw omgeving niet te koud is. Probeer regelmatig te gaan zwemmen in warm water.

 Het nut van zuurstoftherapie voor patiënten met artrose

Door het afnemen van zwellingen in de haarvaten kunnen voorgeschreven medicijnen tegen stijfheid en pijn beter de plaats bereiken waar ze geacht worden hun werk te doen. Maar dat is niet het enige voordeel. Verhoogde zuurstof in het bloed en verbeterde zuurstofbenutting van de weefsels verwijdt de haarvaten opnieuw en lost ontsteking op, voor patiënten die lijden aan artrose is dat een bijzonder gunstig neveneffect.

Fysiotherapiepraktijk biedt zuurstoftherapie voor artrose

Fysiotherapie praktijk Revitalis biedt haar cliënten EWOT zuurstoftherapie

EWOT doe je bij je therapeut, op de sportschool of heel gemakkelijk in het comfort van je eigen huis

De kern van de ontstekingsremmende zuurstoftherapie is het inademen van een hoger zuurstofniveau

om daarmee de hoeveelheid zuurstof in het bloedplasma te verhogen. De impact van deze verhoogde bloedoxygenatie is een hernieuwde verwijding van de capillairen (haarvaten) welke vernauwd zijn door zuurstoftekort veroorzaakt door stress, toxines, ziekte, ouderdom en andere oorzaken.

 

Een versmalling van een capillair door zuurstofgebrek vanwege ziekte of door andere invloeden  kan worden teruggedraaid door EWOT. Verhoogde zuurstof in het bloed en verbeterde zuurstofbenutting van de weefsels verwijdt de haarvaten opnieuw en lost ontsteking op. De verhoogde oxygenatie van de cellen verhoogt ook de cellulaire ATP (cellulaire energie). Deze toename van het energieniveau van het lichaam stimuleert het immuunsysteem, bevordert de gezondheid en ondersteunt herstel.

 

 

 

 

 

 

 

 

Een serie wetenschappelijke studies heeft aangetoond dat zuurstoftherapie de symptomen van bepaalde ziekten kan bestrijden en bij kan dragen aan een verbetering van het ziektebeeld. Tot deze ziekten behoren bijvoorbeeld: - polyneuropathie, - verstoorde doorbloeding van aders en slagaders, - artrose, - diabetes,  fibromyalgie, - erectiële disfunctie, -astma,- hersenletsel. Daarnaast kan zuurstoftherapie vaak ook als aanvullende behandeling toegepast worden. - bij chronische vermoeidheid, - bij extreme vermoeidheid, - voor de bestrijding van stress, - voor betere lichamelijke en geestelijke prestaties, - als infectiebestrijding, - ter activering van de zelfgenezende processen van het lichaam, - voor een snellere genezing van wonden, letsel en - als versterking van het immuunsysteem. Zelfs een burn-out kan op effectieve wijze voorkomen en nabehandeld worden.  

 

Zuurstoftherapie vermindert niet alleen de symptomen van artrose, ze draagt op verschillende vlakken bij aan een betere kwaliteit van leven.

Zuurstoftherapie EWOT verbetert doorbloeding tot in de haarvaten, ontstekingen nemen af

Een verhoogd zuurstofniveau zorgt voor een omkeer van de aan leeftijd gerelateerde zwelling in de haarvaten die leidt tot afnemende bloedcirculatie en energiegebruik

Lichaamsbeweging met zuurstof ondersteunt pijnbestrijding bij artrose
Ezen a nyelven még nincsenek bejegyzések közzétéve
Kövess minket!

Bel

06 53 67 71 76

Email 

Follow

 • Facebook
 • LinkedIn
 • Instagram
IMG_3985.JPG

Zuurstof ondersteunt bij artrose

bottom of page