top of page
big2013820102531587_edited.png
Arts ' s kliniek

Zuurstof biedt ondersteuning bij reumatoïde artritis

Zuurstoftekort en ontstekingen 2 kanten van dezelfde medaille

Blijven bewegen bij reuma

Als u reuma heeft, denkt u waarschijnlijk niet meteen aan regelmatig bewegen. Bewegen kan pijnlijk zijn, maar is juist belangrijk als u reuma heeft. Zuurstof ondersteunt, het maakt niet uit welk type reuma u heeft.

Meer zuurstof voor makkelijker bewegen en minder pijn

Een hoger zuurstofniveau betekent fitter, vitaler en gezonder. Al tijdens de 1e zuurstof sessie nemen ontstekingen in haarvaten af.

Ouder echtpaar buiten

Reuma is een verzamelnaam voor meer dan honderd verschillende aandoeningen van het houdings- en bewegingsapparaat.

Bij veel vormen van reuma worden de gewrichten aangetast, maar ook de spieren en pezen kunnen worden beschadigd door de ziekte. Ook kan onherstelbare schade aan hart, longen of darmen ontstaan, wat levensbedreigend kan zijn. Reuma is op te delen in een aantal categorieën:

 • slijtagereuma (artrose)

 • ontstekingsreuma, bijvoorbeeld reumatoïde artritis en jeugdreuma

 • systeem- en bindweefselziekten, bijvoorbeeld sclerodermie

 • wekedelenreuma, zoals fibromyalgie

 • aandoeningen van de botten, zoals de ziekte van Paget

 

De reguliere behandelmogelijkheden van reuma zijn beperkt

Ondanks dat de afgelopen tien jaar enorm veel is bereikt, kan reumatoïde artritis meestal niet worden genezen en moet men vaak levenslang medicatie gebruiken. Wanneer de behandeling wordt gestopt, vlamt de ziekte vaak weer op en gaat de ontsteking en destructie van de gewrichten verder.  De behandeling van reumatoïde artritis beperkt zich veelal tot een combinatie van patiëntenvoorlichting, rust, medicijnen, fysiotherapie, gewrichtsbescherming, lichaamsbeweging en eventueel een operatie.

Ontstekingsreuma is een verzamelnaam voor reumatische aandoeningen met langdurige of chronische ontsteking van het gewrichtsslijmvlies (synovium). Hierdoor zwelt het slijmvlies op en kan het vocht niet goed weg, wat pijn en stijfheid van het gewricht veroorzaakt. Uiteindelijk kan door de ontsteking het kraakbeen en zelfs het bot beschadigd raken.

Van de 420.000 mensen met ontstekingsreuma lijden 210.000 personen aan reumatoïde artritis. Reumatoïde artritis treft vooral de kleine gewrichten van de armen en benen, zoals de gewrichten in de pols, handen en voeten.

zuurstoftherapie EWOT remt ontstekingen en pijn bij reuma

Ontstekingsreuma en ontstekingsremmende zuurstoftherapie

Waarom is bewegen zo belangrijk?

Er zijn verschillende redenen waarom het belangrijk is om te blijven bewegen als u reuma heeft:

 • Beweeglijk houden van de gewrichten. Door te bewegen houdt u uw gewrichten zo soepel mogelijk en voorkomt u dat uw gewrichten verstijven, waardoor u meer last kunt krijgen van uw reuma.

 • Spieren sterk en soepel houden. Spieren spelen een belangrijke rol bij het stabiel houden van een gewricht. Spieren houden het gewricht goed op zijn plaats en vangen schokken op. Hoe sterker de spieren, hoe beter de ondersteuning van het gewricht. U heeft daardoor vaak minder pijn.

 • Conditie verbeteren of op peil houden. Als u een goede conditie heeft, voelt u zich fitter. U heeft dan meer energie, bent minder moe en daardoor kunt u de gevolgen van een reumatische aandoening beter dragen.

VOORDELEN VAN BEWEGEN IN COMBINATIE MET ZUURSTOFTHERAPIE

Het zuurstofniveau speelt een cruciale rol in het bepalen van de ernst van de ontstekingsreactie en uiteindelijk de effectiviteit van ontstekingsremmende medicijnen. Het verhogen van het zuurstofniveau in alle lichaamscellen levert aanzienlijke voordelen voor iedereen en in het bijzonder voor patiënten met bijvoorbeeld astma, COPD en reumatoïde artritis.

 

De ontstekingsremmende zuurstoftherapie  helpt het lichaam enorm bij het vervoeren van zuurstof naar de weefsels. Als het zuurstofniveau wordt verhoogd nemen de cellen extra zuurstof op en leveren die af aan onze weefsels. Afvalgassen en gifstoffen worden efficiënter verwijderd, ontstekingen nemen af en cellen beginnen beter te functioneren.

 1. oxygenatie (de overvloed aan zuurstof)  helpt u om in beweging te komen

 2. oxygenatie heeft een positieve invloed op de bloedstroom

 3. oxygenatie bevordert de groei van nieuwe haarvaten

 4. oxygenatie vermindert oedeem en zwelling aanzienlijk

 5. oxygenatie verkort het ontstekingsproces aanzienlijk

 6. oxygenatie vermindert pijn, ontspant vermoeide spieren

 7. oxygenatie stimuleert het afweersysteem in plaats van het te onderdrukken

 

De ontstekingsremmende zuurstoftherapie is een waardevolle complementaire therapie. Als ondersteunende behandeling kan EWOT bijdragen tot het succes van traditionele medische behandelmethoden. Bovendien werden successen geboekt bij pijnbestrijding, verbeterde slaapwaarden en een ondersteuning van revalidatie- en regeneratieprocessen.

Zuurstoftherapie is de natuurlijke hulp voor soepele gewrichten

Ontstekingsremmende zuurstoftherapie helpt u in beweging te komen en te blijven

ook bij ontstoken pijnlijke gewrichten

MAXIMALE ENERGIE
Stel je voor dat je een hernieuwde energie voelt vanaf het moment dat je wakker wordt. EWOT zuurstoftherapie  kan je de fysieke en mentale boost geven waar je naar op zoek was en nog veel meer.

MENTALE HELDERHEID
Meer zuurstof is de sleutel tot een beter leven. Ben u snel vermoeid? Moeite met concentreren?  Zie dingen duidelijker met90 % zuurstof per ademhaling in plaats de gebruikelijke 21% zuurstof.

SNELLER HERSTEL
Als je uitgeput of vermoeid bent, weet je hoe goed het voelt  om frisse lucht in te ademen. Voeg aan de lucht die u ademt nu eens  400 % meer zuurstof 
toe en kijk wat er gebeurt.

IMMUUNVERSTERKEND
Of het voor een pandemie is of een gewone griep,

 een sterk immuunsysteem is van cruciaal belang om gezond te blijven. Onderzoek wijst uit dat zuurstoftherapie kan helpen bij het opbouwen van uw weerstand.

Gezond zijn en beter worden, zuurstoftherapie EWOT Corpusair.nl
Word sterker met elke ademhaling
Bestel nu je EWOT zuurstofset voor thuis - voor het welzijn van het hele gezin - 
of voor in je sport- 0f gezondheidscentrum
Online bestellen - bij Corpusair de EWOT shop van ons allemaal,
of bel 06 53 67 71 76
EWOT eerst zien? Vrijblijvend een zuurstofsessie doen? 
Kom op afspraak langs in ons DEMO&ADVIES CENTER EWOT NEDERLAND
in Westland of Gelderland
bottom of page