top of page
EWOT zuurstoftherapie vergroot spierkracht-bij-ouderworden

Sarcopenie: verzwakking van spieren

Chronische laaggradige ontsteking op latere leeftijd is in verband gebracht met de ontwikkeling van sarcopenie, een combinatie van spierzwakte en een verminderde spierfunctie. 

Ontstekingsremmende zuurstoftherapie EWOT goed voor spierkracht!

Het vermogen van het lichaam om zuurstof over te brengen naar de cellen raakt aangetast naarmate we ouder worden. Lichaamsoefening is de gebruikelijke manier om jong te blijven.

 

Bewegen is belangrijk, maar de grootste doorbraak ooit tegen veroudering is bewegen met zuurstoftherapie, waarmee de gevolgen van veroudering bij iedereen drastisch kunnen worden verminderd.

Tenzij we iets doen om de achteruitgang van het zuurstofgehalte

stop te zetten, begint onze spierkracht af te nemen

Zuurstoftherapie EWOT versterkt spierkracht en conditie.

Iedereen die in staat is om te bewegen kan lichamelijk voordeel hebben van EWOT 

Gebruikelijke tekenen van veroudering zijn vermoeidheid en slechte afweer, die kunnen zijn voortgekomen uit een slechte zuurstofcirculatie door verminderde elasticiteit van de longen. Andere tekenen van ouder worden zijn dat de huid begint te verslappen, dat er meer vetweefsel ontstaat en dat de spieren beginnen te verslappen.

Verlies van spiermassa komt dus vooral voor naarmate we ouder worden. Spieren in het lichaam worden dunner, minder sterk en minder elastisch. Hierdoor neemt onder andere de loopsnelheid af en is er meer kans op vallen en/of botbreuken. Het slinken van de spieren is dus eigenlijk een ouderdomskwaal dat elk jaar toeneemt. Dit verschijnsel wordt Sarcopenie genoemd (en ook wel fragility).

Vanaf het 25e levensjaar verliest een mens elk jaar ongeveer 1% van zijn spiermassa en spierkracht. Dit loopt op tot zo’n 3% per jaar vanaf het 70e levensjaar met als gevolg mogelijke problemen in de zelfstandigheid en het uitvoeren van dagelijkse handelingen. Bij 65-plussers heeft ongeveer 10-50% van de bevolking sarcopenie, maar dit neemt fors toe naarmate iemand ouder wordt.

Het is moeilijk te voorspellen op welk moment sarcopenie leidt tot functionele achteruitgang. Chronische ziekten, inactiviteit, infecties en ondervoeding kunnen spierzwakte versnellen.

HET LICHAAM OVERSPOELEN MET ZUURSTOF


Spiermassa en spierkracht zijn essentieel voor behoud van fysieke zelfstandigheid op hogere leeftijd. Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat bewegen met zuurstoftherapie de spierzwakte kan tegengaan.

 

Door eenvoudige oefeningen te doen waarbij u een hoog zuurstofniveau inademt kunt u ervoor zorgen dat de afbraak van spierweefsel vermindert en zelfs weer verbetert.  Ook 80 plussers  ervaren al verbetering na een aantal weken ontstekingsremmende zuurstoftherapie. 

Er is eindelijk een natuurlijke en effectieve zuurstoftherapie die de gevolgen van veroudering vermindert, betaalbaar is en gewoon thuis in de slaap- of woonkamer kan worden gedaan. 

De ontstekingsremmende zuurstoftherapie wordt gebruikt door mensen van alle leeftijden, tijdens het doen van lichaamsoefeningen, op een hometrainer of loopband of ander trainingsapparaat.

De therapie brengt de zuurstofdruk op een natuurlijke wijze weer terug naar jeugdig niveau en ontstekingen in de haarvaten nemen na de 1e zuurstofsessie al af.  Iedereen die op zoek is naar middelen om veroudering tegen te gaan en zelfs weer conditie op te bouwen zal blij zijn met deze therapie.

Ook als trainen of zelfs gewoon bewegen al zwaar genoeg is, vooral als u ook nog chronisch ziek bent, overgewicht hebt of te verzuurde benen om in beweging te komen. Dan juist geeft extra zuurstof u de steun die nodig is om te starten en ook om door te gaan. Er is een directe relatie tussen zuurstof en vitaliteit.

Wist u dat 52% van de
75 plussers al moeite heeft met traplopen?

EWOT is de beste traplift
op celniveau

Wilt u met een goede conditie zelfstandig thuis wonen? 

In beweging blijven is belangrijk. Met EWOT hoeft er alleen maar heel veel zuurstof te worden ingeademd tijdens het doen van lichaamsoefeningen. U ademt  een constante toevoer van 90-95% zuivere zuurstof, waardoor het zuurstofgehalte in het bloed, plasma en weefsels toeneemt. Een oefening van 15 minuten is voldoende en kan gewoon thuis in de slaapkamer worden gedaan.

De voordelen van EWOT zuurstoftherapie zijn legio:

  • Remt ontstekingen 

  • Toename in (spier)kracht, uithoudingsvermogen en energie

  • Zuurstof ondersteunt de behandeling en preventie van kanker, hoge bloeddruk, chronische vermoeidheid 
  • Verhoogt het metabolisme voor gewichtsverlies
  • Verbetert mobiliteit, prestaties en het herstel aanzienlijk

Zuurstoftherapie EWOT is de beste traplift. Zuurstof gaat veroudering tegen.
bottom of page