top of page
corpus air.jpg

DIE WISSENSCHAFT

DAS RÜCKGRAT DER EWOT MEHRSCHRITT-SAUERSTOFFTHERAPIE 

von-ardenne zuurstof multistep therapie

DE GESCHIEDENIS VAN LICHAAMSBEWEGING MET ZUURSTOFTHERAPIE 

In de jaren zestig werkte de Duitse wetenschapper Manfred von Ardenne aan methoden om het leven van kankerpatiënten te verbeteren. Tijdens zijn studie deed hij een belangrijke observatie: patiënten die met ziekten worstelden, hadden cellen met een tekort aan zuurstof en energie. Als reactie op zijn ontdekking ontwikkelde von Ardenne samen met zijn team van fysiologen, artsen en biologen een behandeling die gebruik maakte van een combinatie van geconcentreerde zuurstof, lichaamsbeweging en vitamines.

 

​Hij ontdekte dat hij bij regelmatig gebruik de symptomen van zijn patiënt kon verminderen en hun levenskwaliteit kon verbeteren. Deze unieke therapie werd vervolgens ontwikkeld tot meer dan twintig verschillende behandelingen die op honderden locaties in heel Europa worden toegepast.

Von Ardenne noemde het Oxygen Multistep Therapy. We kennen het tegenwoordig als EWOT

 

Het onderzoek uit 1984 door von Ardenne (bron) maakte al duidelijk hoe belangrijk zuurstoftoevoer naar de weefsels is en dat een dalend zuurstofniveau een oorzaak is van veel ziekten en klachten, vooral met toenemende leeftijd. In zijn boek gebruikt von Ardenne meer dan 500 medische referenties en biedt hij wetenschappelijk bewijs op basis van 10.000 onderzoeken ter ondersteuning van het gebruik van zuurstof om de cellulaire gezondheid te verbeteren. 

Zuurstof Multistep Therapie Overzicht

Zuurstof is de gever van het leven! – Otto Warburg, winnaar van de Nobelprijs voor Fysiologie (1931).

 

Een belangrijk kenmerk van zowel veroudering als ziekte is een gebrek aan energie op cellulair niveau. Een van de belangrijkste redenen voor dit gebrek aan energie is een overeenkomstig gebrek aan zuurstof. Naarmate we ouder worden, neemt het hartminuutvolume af, en daarmee ook de hoeveelheid zuurstof die aan onze cellen kan worden geleverd. Ziekte en andere vormen van biologische stress kunnen ook hypoxie veroorzaken. Verrassend genoeg kunnen zelfs relatief korte hypoxische gebeurtenissen chronische hypoxie veroorzaken die aanhoudt lang nadat de oorspronkelijke oorzaak is verdwenen.

von-ardenne zuurstof multistep therapie
ardenne.jpg

Dankzij het werk van Manfred von Ardenne (links), zoals gepubliceerd in zijn boek Oxygen Multistep Therapy (O 2 MT) uit 1990, kan chronische hypoxie gelukkig vaak op een duurzame manier worden teruggedraaid. Eenmaal omgekeerd, zal uw energiestatus verbeteren, en naarmate uw energiestatus verbetert, zal uw gezondheid ook verbeteren.

Ardenne (1907-1997) was een fascinerend mens. Geboren in Hamburg, Duitsland, woonde hij later in Berlijn, woonde en werkte vervolgens in de Sovjet-Unie tijdens en na de Tweede Wereldoorlog en vestigde zich uiteindelijk in Dresden, Oost-Duitsland. Hij was natuurkundige en productief uitvinder. Hij vond onder meer de scanning-elektronenmicroscoop en de grondbeginselen van televisie uit. Hij bezat ongeveer 600 patenten.

Dr.Manfred von Ardenne en zijn team van fysiologen, artsen en biologen ontwikkelden in de jaren zeventig de zogenoemde  EWOT Multistep zuurstoftherapie als een bijproduct van zijn jarenlange onderzoek in de strijd tegen kanker. Hij toonde al aan dat stress aanhoudende ontstekingen veroorzaakt, vooral met het ouder worden (bron).

Het onderzoek uit 1984 door Manfred von Ardenne maakte duidelijk hoe belangrijk een verbetering van de zuurstoftoevoer naar de weefsels is en dat een dalend zuurstofniveau een oorzaak is van veel ziekten, aandoeningen en klachten, vooral met toenemende leeftijd. bron

Om meer te begrijpen over hoe O 2 MT werkt en de aandoeningen die het moet behandelen,

beginnen we met de bloedsomloop.

Het hart pompt zuurstofarm bloed naar de longen, die de zuurstof aanvullen en koolstofdioxide laten ontsnappen. Het zuurstofrijke bloed gaat terug naar het hart en wordt van daaruit naar de rest van het lichaam gepompt, waar het de zuurstof afgeeft, koolstofdioxide verzamelt en vervolgens terugkeert naar het hart om het proces opnieuw te beginnen.

In zowel je longen als de rest van je lichaam vinden deze gasuitwisselingen plaats in haarvaten die net groot genoeg zijn voor rode bloedcellen. Rode bloedcellen passeren de haarvaten "enkel bestand" en ontvangen (in de longen) of geven hun zuurstof af (in het lichaam).

Het grootste deel van de zuurstof in het bloed wordt vervoerd door hemoglobine, in de rode bloedcellen. Een kleine maar belangrijke fractie (ongeveer 2%) lost echter ook op in het plasma. Hoewel het grootste deel van het lichaam zijn zuurstof uit hemoglobine haalt, zijn er een paar weefsels die het in plaats daarvan uit het plasma halen. Dat omvat kraakbeen, stembanden, de lens van het oog en de cellen van de bloedvaten.

circulation.jpg
Alveoli

Lucht bevat 21% zuurstof. Terwijl je inademt, wordt het diep in je longen gedragen, waar het kleine blaasjes opblaast die longblaasjes worden genoemd. Capillairen zijn rond de longblaasjes gewikkeld. Een enkele longblaasje en capillair vormen samen een membraan van slechts enkele cellen dik dat de lucht van het bloed scheidt. Die laag cellen is zo dun dat er zuurstof in de ene richting doorheen kan en koolstofdioxide in de andere. De binnenkomende zuurstof lost eerst op in het plasma en gaat van daaruit naar de rode bloedcellen, waar het zich bindt met hemoglobine.

capillary.jpg

In de tekening hiernaast is een dwarsdoorsnede van een capillair weergegeven. Het grote rode ovaal in het midden is een rode bloedcel. De wand van het capillair bestaat uit endotheelcellen. Het middelste gebied wordt het lumen genoemd en bevat plasma, samen met de rode bloedcel.

 

Terwijl bloed door het capillair beweegt, is het gasuitwisselingsproces continu. In de weefsels begint het aan de arteriële, zuurstofrijke kant en eindigt het aan de veneuze, zuurstofarme kant. De endotheelcellen hebben net als alle cellen zuurstof nodig. Zoals hierboven vermeld, halen ze hun zuurstof echter uit het plasma, niet uit hemoglobine. Dit feit heeft belangrijke implicaties. Als de hoeveelheid zuurstof opgelost in het plasma te laag wordt, kunnen de cellen aan het veneuze uiteinde van de haarvaten hypoxisch worden.

Wanneer de endotheelcellen niet genoeg zuurstof hebben, kunnen ze niet de energie produceren die ze nodig hebben. Een van de energieverslindende processen in die cellen is de natrium-kaliumpomp. Dit is een chemische pomp die natrium uit de cel verplaatst en kalium de cel in beweegt. Wanneer die pomp begint te falen, zorgt dit ervoor dat de aangetaste cellen water opnemen en opgezwollen raken (oedeem). Aangezien het plasma aan het veneuze uiteinde van de haarvaten de plaats is waar zuurstof het laagste niveau bereikt, zwellen de cellen daar als eerste op wanneer dit gebeurt.

 

Wanneer de endotheelcellen gezwollen zijn, verminderen ze de bloedstroom door het capillair. Minder doorbloeding betekent minder zuurstof. Von Ardenne ontdekte dat dit zwellen werkt als een schakelaar; als het eenmaal is geactiveerd, blijven de cellen gezwollen, zelfs als de normale zuurstofniveaus zijn hersteld.

Dit gebeurt omdat de zwelling zelf de bloed- en zuurstofstroom verstoort, zowel in de haarvaten als in de cel zelf, dus het wordt een zichzelf versterkend probleem. Door de beperkte doorbloeding kunnen de cellen niet de zuurstof krijgen die ze nodig hebben om weer goed te functioneren.

 

Gelukkig ontdekte Ardenne ook een effectieve behandeling met EWOT. Het idee begint met het superverzadigen van het bloed met zuurstof, ver boven het normale niveau. Laat dan, terwijl dat gebeurt, het hart snel kloppen. Wanneer bloed sneller door de haarvaten wordt gepompt terwijl het in een oververzadigde toestand is, zal er meer zuurstof beschikbaar zijn aan het veneuze uiteinde van het capillair.

Terwijl de endotheelcellen die zuurstof absorberen en beginnen te gebruiken, beginnen hun natrium-kaliumpompen weer te werken, neemt de celzwelling af, verbetert de zuurstoftoevoer naar weefsels en normaliseert de energiestatus van het hele lichaam. Deze techniek is wat Ardenne de Oxygen Multistep Therapy (O 2 MT) noemde. Het effect is weergegeven in onderstaand schema.

In dit schema is het effect weergegeven van wat Dr.Manfred Von Ardenne de Oxygen Multistep Therapy noemde.

In het diagram tonen figuren A en B het gezwollen endotheel voor en tijdens de O 2 MT-procedure. Daarna laat figuur C zien dat de zwelling is verminderd; normale doorbloeding en gasuitwisseling wordt hersteld.

De hoeveelheid zuurstof die in plasma is opgelost, wordt pO 2 genoemd . Ardenne noemt de hoeveelheid in de arteriële zijde van het capillair pO 2-art . In recentere boeken en artikelen wordt het mogelijk paO 2 of pO 2 (a) genoemd. Aan de veneuze kant is het pO 2-ven of pvO 2 of pO 2 (v). Het wordt gemeten als partiële druk , in millimeter kwik (mm Hg).

Een van de kenmerken van wat we het gezwollen capillaire endotheelsyndroom zouden kunnen noemen, is dat de hoeveelheid zuurstof die door het weefsel wordt gebruikt, meetbaar wordt verminderd. Met name paO 2 daalt , maar pvO 2 stijgt . Dit is het resultaat van het hierboven beschreven proces: er wordt minder zuurstof uit het plasma geabsorbeerd nadat het door het capillair is gegaan.

Hoewel de totale hoeveelheid zuurstof opgelost in plasma relatief klein is, is paO 2 eigenlijk een gevoeliger maatstaf voor de zuurstofstatus van het bloed dan zuurstofverzadiging ( sO 2 of spO 2 genoemd ). De laatste meet het percentage arteriële hemoglobine dat is gebonden aan zuurstof. Het is tegenwoordig een gemakkelijke meting thuis, met behulp van een kleine zuurstofsaturatiemeter op de vingertop. U kunt zien hoe de ene meting zich verhoudt tot de andere in de tabel met schattingen hieronder. Merk op dat de relatie tussen de getallen niet constant is; factoren zoals temperatuur en pH kunnen dingen veranderen.

pao2-so2.png

Kleine veranderingen in sO 2 gaan gepaard met kleine veranderingen in paO 2 wanneer sO 2 laag is, maar grote veranderingen in paO 2 wanneer sO 2 hoog is. Dit is belangrijk omdat voor de meesten van ons, terwijl we normale kamerlucht inademen, onze sO 2 redelijk hoog zal zijn (typisch 92 tot 97%). Dit laat zien hoeveel ruimte we aan de bovenkant hebben bij het inademen van met zuurstof verrijkte lucht. Als u bijvoorbeeld alleen al van 97% sO 2 naar 99% gaat, betekent dit een toename van 51% in de hoeveelheid zuurstof die in het plasma is opgelost. Die grote toename is een belangrijk onderdeel van waar O 2 MT op vertrouwt om zuurstof naar die hypoxische en gezwollen capillaire endotheelcellen te drijven.

Oefening is de andere helft van de vergelijking. Veel zuurstof in het plasma is op zich niet genoeg; we moeten dat plasma ook door die vernauwde haarvaten duwen om de hypoxische endotheelcellen in staat te stellen te absorberen wat ze nodig hebben om te herstellen. De manier om dat te doen is door te sporten. Ardenne stelde een doelhartslag vast van 180 minus je leeftijd. Voor een 30-jarige zou dat 150 slagen per minuut zijn. De specifieke vorm van lichaamsbeweging doet er niet toe.

Ardenne ontwikkelde ongeveer 20 verschillende O 2 MT-protocollen, voor gebruik bij verschillende aandoeningen. De meest bruikbare is wat hij de 'snelle procedure' noemt. Dit bestaat uit het inademen van 90%+ zuurstof met een stroomsnelheid van 25 tot 30 L/min, tijdens het sporten, gedurende 15 minuten. Hij stelde ook voor om voor en na de behandeling bepaalde supplementen te nemen: vitamine B1 (thiamine), magnesiumorotaat en dipyridamol. Dipyridamol verhoogt de opname en het gebruik van zuurstof in de hersenen. In hogere doses zorgt het ook voor een toename van ongeveer 5% in de bloedsomloop, die ongeveer 90 minuten aanhoudt. Moderne beoefenaars van O 2 MT zijn het er over het algemeen over eens dat de supplementen optioneel zijn en dat dipyridimol niet nodig is.

Een interessant en verrassend kenmerk van de O 2. De snelle procedure van MT is dat het vaak maar één tot drie keer hoeft te worden gedaan. Eenmaal weer normaal geactiveerd, is het schakeleffect voor veel mensen duurzaam. Een daaropvolgende ziekte of verwonding die de zuurstof- en energiereserves uitput, kan er echter voor zorgen dat de aandoening terugkeert. Ik ben me ook bewust van mensen met langdurige aandoeningen waarvan de hypoxische toestand, hoewel niet volledig onomkeerbaar, de neiging heeft om veel langzamer terug te keren naar normaal, waardoor een frequentere behandeling (1 tot 5 dagen/week) op de lange termijn nodig is. Dit geldt ook voor degenen die niet in staat zijn geweest om alle bronnen van aanhoudende chronische biologische stress op te lossen. Bovendien kunnen degenen die geen lichaamsbeweging kunnen verdragen veel meer tijd nodig hebben om hun hypoxische toestand om te keren en te genezen, en kunnen ze farmacologische hulpmiddelen nodig hebben om hen te helpen vooruitgang te boeken.

Chronische hypoxie kan elk orgaan en systeem in het lichaam aantasten, inclusief de hersenen. Het zou daarom geen verrassing moeten zijn dat O 2 MT een breed scala aan indicaties en aandoeningen heeft die het potentieel heeft om te verbeteren. Staar is in dat opzicht opmerkelijk, aangezien de lens van het oog een van de weinige andere delen van het lichaam is die zijn zuurstof uit plasma haalt. Aangezien het hartminuutvolume en de algehele zuurstofstatus afnemen met de leeftijd, blijkt bovendien dat O 2 MT kan worden gebruikt als een specifieke en gerichte behandeling voor veroudering en de ziekten die het met zich meebrengt.

Referenties

Dubbelblind onderzoek naar de langdurige verbetering van het fysieke uithoudingsvermogen na zuurstof-multistep-therapie ,

M. von Ardenne (1984)

Leeftijdsafhankelijkheid van zuurstoftransport naar lichaamsweefsels en de gunstige modificatie van dit transport door meerstapszuurstoftherapie , M. von Ardenne (1984)

Basisprincipes van het bestrijden van kankermetastasen door meerstaps immunostimulatieprocessen met zuurstof ,

M. von Ardenne (1985)

Controle en bruikbaarheid van een capillair-wandschakelmechanisme in de microcirculatie van bloed. Recente resultaten van onderzoek naar zuurstoftherapie met meerdere stappen , M. von Ardenne (1986)

Gebruik van hyperthermie in een snel O2-meerstappenproces met significante verkorting van de revalidatieperiode en aanhoudende toename van de O2-status , M. von Ardenne (1986)

Verbetering van de mentale prestaties door meerstaps zuurstoftherapie. Computerondersteunde metingen van informatieverwerkingscapaciteit, intelligentie, kortetermijngeheugen en andere parameters van cerebrale prestaties ,

M. von Ardenne (1989)

Verhoogd leukopoëtisch effect van 2-cyaanethylureum door verdubbeling van de zuurstofconcentratie van de lucht ,

M. von Ardenne (1990)

Oxygen Multistep Therapy: fysiologische en technische grondslagen , M. von Ardenne, Thieme Medical Publishers (1990)

Resultaten van meerstapszuurstoftherapie bij de behandeling van plotseling gehoorverlies , O. Wolf (1991)

Principes en concept 1993 van de Systemic Cancer Multistep Therapy (sCMT). Extreme hyperthermie van het hele lichaam met behulp van de infrarood-A-techniek IRATHERM 2000 - selectieve thermosensibilisatie door hyperglycemie - ondersteuning van de bloedsomloop door aangepaste hyperoxemie , M. von Ardenne (1994)

Effect van hyperoxie op maximale zuurstofopname, zuur-base-balans in het bloed en beperkingen om tolerantie te oefenen ,

T. Astorino, R. Robergs (2003)

Hyperbare Sauerstofftherapie (HBOT) und entzündungshemmende Sauerstofftherapie (EWOT)
Forschung und Artikel

Forschungsabstracts Sauerstoff-Mehrschritttherapie

 

Verbesserung der geistigen Leistungsfähigkeit durch mehrstufige Sauerstofftherapie. Computergestützte Messungen der Informationsverarbeitungskapazität, Intelligenz, des Kurzzeitgedächtnisses und weiterer Parameter der zerebralen Leistungsfähigkeit.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/2711706

 

Altersabhängigkeit des Sauerstofftransports im Körpergewebe und die vorteilhafte Modifikation dieses Transports durch mehrstufige Sauerstofftherapie.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/6475110

 

Kontrolle und Nutzen eines Kapillarwandschaltmechanismus in der Blutmikrozirkulation.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/3705655


Verbesserung der geistigen Leistungsfähigkeit durch mehrstufige Sauerstofftherapie. Computergestützte Messungen der Informationsverarbeitungskapazität, Intelligenz, des Kurzzeitgedächtnisses und weiterer Parameter der zerebralen Leistungsfähigkeit

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/2711706

 

Ergebnisse der mehrstufigen Sauerstofftherapie bei der Behandlung von Hörsturz.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/1930489

 

Frage zu "Mehrstufentherapie mit Sauerstoff" oder "Mehrstufentherapie mit Sauerstoff"
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed?cmd=PureSearch&term=%28%20%22oxygen%20multistep%20therapy%22%20or%20%22multistep%20 oxygen%20 therapy%22%20%29

Kognitive Verbesserung gesunder älterer Erwachsener mit hyperbarem Sauerstoff: eine randomisierte kontrollierte Studie.Epub 2020, 26. Juni.

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32589613/

Recherchieren Sie Abstracts und Artikel
die die Beziehung zwischen Sauerstoff und Krebs untersuchen

Die folgenden Zusammenfassungen und Artikel zeigen die Forschung zu Hypoxie oder Sauerstoffmangel im Blut und die Beziehung zwischen Sauerstoff und Krebs.

 

Hypoxie-induzierte Angiogenese: Gut und Böse

http://gan.sagepub.com/content/2/12/1117.full

 

Hochdosierter Sauerstoff verbessert die natürliche Krebsbehandlung

http://www.washington.edu/news/2011/04/04/high-dose-of-oxygen-enhances-natural-cancer-treatment/

 

Prinzipien und Konzept 1993 der Systemic Cancer Multistep Therapy (sCMT). Extreme Ganzkörperhyperthermie mit der Infrarot-A-Technik IRATHERM 2000 - selektive Thermosensibilisierung durch Hyperglykämie - Kreislaufunterstützung durch adaptierte Hyperoxämie.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/7974169

 

Erhöhte leukopoetische Wirkung von 2-Cyanoethylharnstoff durch Verdoppelung der Sauerstoffkonzentration in der Luft.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/1695185

 

Hypoxie-induzierbarer Faktor-1-abhängige Regulation des Multidrug-Resistance (MDR1)-Gens.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12067980

 

Sauerstoffstatus maligner Tumoren: Pathogenese der Hypoxie und Bedeutung für die Tumortherapie.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11395850

 

Sauerstoff – der Schlüssel zu den meisten Leben – verlangsamt in Kombination mit einer Strahlentherapie viele Krebstumore

http://www.utsouthwestern.edu/newsroom/news-releases/year-2013/july/oxytumor-mason.html

 

Niedrige Sauerstoffwerte können das Krebswachstum fördern, so die Forschung

http://www.sciencedaily.com/releases/2012/05/120503194219.htm

 

Warburg, I und Hexokinase 2: Mehrere Entdeckungen von molekularen Schlüsselereignissen, die einem der häufigsten Krebsphänotypen zugrunde liegen, dem „Warburg-Effekt“, d. h. einer erhöhten Glykolyse in Gegenwart von Sauerstoff

http://link.springer.com/article/10.1007%2Fs10863-007-9094-x

 

Die Hauptursache und Prävention von Krebs

mit zwei Vorworten zur Prävention

http://www.healingcancernaturally.com/warburgcancer-cause-prevention.html

 

Einen Tumor aushungern oder einen Tumor füttern?
http://www.urmc.rochester.edu/news/story/index.cfm?id=375

 

Warum die Injektion von Sauerstoff in Tumore „Krebs töten könnte“

http://www.dailymail.co.uk/health/article-1203600/Injecting-oxygen-cancerous-tumours-improves-chances-recovery.html

 

Krebs als Stoffwechselkrankheit

http://www.nutritionandmetabolism.com/content/7/1/7

 

Die Tumoroxygenierung sagt die Wahrscheinlichkeit einer Fernmetastasierung beim menschlichen Weichteilsarkom voraus

http://cancerres.aacrjournals.org/content/56/5/941.full.pdf+html

 

Sauerstoff in Tumoren

http://www.uhn.ca/corporate/ForMedia/PressReleases/Pages/oxygen_in_tumours.aspx

 

Sauerstoff in Tumoren sagt ein Wiederauftreten von Prostatakrebs voraus

http://www.uhn.ca/corporate/News/PressReleases/Pages/oxygen_in_tumours.aspx

 

DR. von Ardenne, sein Buch, Institut und Artikel Einige Zitate von Dr. von Ardennen

Zuurstoftherapie prof.Manfred Von Ardenne

Bestellen Sie das definitive Buch von Dr. von Ardenne über die Sauerstoff-Mehrschritttherapie 

https://www.bol.com/nl/p/oxygen-multistep-therapy/9200000005399239/?country=BE

 

Einige Zitate von Dr. von Ardennen

 

Von Ardenne Institut für Angewandte Medizinische Forschung GmbH

http://med.ardenne.de/?therapien=sauerstoff-mehrschritttherapie&lang=de

 

DR. von Ardenne über Krebs, Entzündung und Sauerstoff

http://drsircus.com/medicine/dr-von-ardenne-on-cancer-inflammation-and-oxygen/

 

Suchen Sie in PubMed nach „von ardenne“
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed?cmd=PureSearch&term=%28%20%22von%20ardenne%22%20%29

Artikel über EWOT und Sauerstoff-Mehrschritttherapie

 

Mehrstufige Sauerstofftherapie (EWOT) – Das beste Anti-Aging-Geschenk, das Sie Ihrem Körper machen können

http://ewot-o2integralsports.com/pdf/Oxygen-Multistep-Therapy.pdf

 

Sauerstoff-Mehrschritttherapie zur Verbesserung des intrazellulären Sauerstoffs: Eine Fallstudie

http://ewot-o2integralsports.com/pdf/OMST-Reprint-Townsend-May-2014.pdf

 

Bewegung mit Sauerstofftherapie Sauerstoff-Mehrschritttherapie

http://ewot-o2integralsports.com/pdf/OMST.pdf

 

Die Wissenschaft hinter EWOT und warum Sauerstofftherapie
ist so wichtig für das Leben 
http://ewot.com.au/ewot-research/

 

Zellsauerstoff „der Schlüssel zu besserer Gesundheit“

http://www.healthways1.com/blog/item/cellular-oxygen-the-key-to-better-health

LONG COVID: Hyperbare Sauerstofftherapie zur Behandlung von Langzeit-COVID: Frühe Bewertung einer vielversprechenden Intervention

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/34862223/

Recherchieren Sie Abstracts und Artikel
die die Beziehung zwischen Sauerstoff und Krebs untersuchen

Die folgenden Zusammenfassungen und Artikel zeigen die Forschung zu Hypoxie oder Sauerstoffmangel im Blut und die Beziehung zwischen Sauerstoff und Krebs.

 

Warum manche Prostatakrebse wiederkehren
http://www.sciencedaily.com/releases/2009/05/090527151136.htm

 

Hypothesen: Die Anpassung der Krebsstrategie an den Fortschritt der Tumorimmunologie. Allgemeine Krebsprävention, Metastasenprävention und die Kombination klassischer Krebstherapien mit O2-Mehrschritt-Immunstimulation.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/3548643

 

Grundprinzipien der Bekämpfung von Krebsmetastasen durch mehrstufige Immunstimulationsverfahren mit Sauerstoff.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/3892251

 

HIF in der Gefäßentwicklung und Tumorangiogenese.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18300418

 

Der intratumorale pO2 sagt das Überleben bei fortgeschrittenem Gebärmutterhalskrebs voraus.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/8438086

 

Die Sauerstoffzufuhr prognostiziert die Strahlenreaktion und das Überleben bei Patienten mit Gebärmutterhalskrebs.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/9783886

 

Biologische Folgen der Tumorhypoxie.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11395851

 

Die ketogene Diät und die hyperbare Sauerstofftherapie verlängern das Überleben von Mäusen mit systemischem metastasierendem Krebs.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23755243

bottom of page