top of page

WATERSTOFGENEESKUNDE
Moleculair Waterstof(gas)

Jonge wetenschapper

SCIENTIFIC RESEARCH MOLECULAR HYDROGEN

 Baanbrekend onderzoek naar moleculaire waterstof   is  gepubliceerd in enkele van de meest prestigieuze    wetenschappelijke tijdschriften   

European Institute for Molecular Hydrogen Therapy
MEER DAN 1000 PUBLICATIES EN 800+ KLINISCHE STUDIES IN VERSCHILLENDE ZIEKENHUIZEN EN UNIVERSITEITEN  OVER DE HELE WERELD SINDS 2007 LATEN DE THERAPEUTSCHE EFFECECTEN ZIEN VAN WATERSTOF OP 170 ZIEKTEBEELDEN EN OP DE ALGEHELE CONDITIE VAN HET MENSELIJK LICHAAM
Research.jpg

STUDIES

In 2007 begonnen onderzoekers te praten over de antioxiderende eigenschappen van moleculaire waterstof.

In hetzelfde jaar voerde een groep Japanse onderzoekers (Ikuroh Ohsawa, Shigeo Ohta) een aantal wetenschappelijke onderzoeken uit naar de therapeutische eigenschappen van H2.

De onderzoeksresultaten zijn gepubliceerd in het artikel in Nature Medicine: “Waterstof fungeert als een therapeutische antioxidant door selectief cytotoxische zuurstofradicalen te verminderen”. Het eerste artikel van Japanse wetenschappers leidde tot een enorme golf van onderzoek over de effecten van moleculaire waterstof. In 2013 zijn er meer dan 80 publicaties verschenen. Jaarlijks worden er nog steeds gemiddeld meer dan 100 onderzoeken geproduceerd. Het gebruik van moleculaire waterstof is een wetenschappelijk bewezen fenomeen die nu over de hele wereld snel aan belangstelling wint.

Lees meer over de uiteenlopende potentiële voordelen van moleculaire waterstof

Moleculaire waterstof kan verreikende en krachtige gezondheidsvoordelen hebben, en het bewijs is STERK. Meer dan 1000 peer-reviewed wetenschappelijke artikelen hebben het opmerkelijke potentieel van H2 voor meer dan 170 ziektemodellen aangetoond, en er zijn momenteel nog veel meer krachtige klinische onderzoeken aan de gang.

 

Er zijn meer dan 800 klinische onderzoeken uitgevoerd bij patiënten in een aantal ziekenhuizen over de hele wereld.

Ze inhaleerden waterstofgas (H2) of dronken daarmee verrijkt water (2-3 liter per dag) gedurende 4 tot 24 weken. Bij sommigen waren de resultaten indrukwekkend. Door bij wetenschap op een van de gezondheidsproblemen te klikken, wordt u naar een lijst met overeenkomstige wetenschappelijke onderzoeken geleid.

Studies tonen aan dat het gebruik van moleculaire waterstof enorm veel gezondheidsvoordelen heeft
Studies tonen aan dat het gebruik van moleculair waterstofwater enorme potentiële gezondheidsvoordelen heeft.

Hieronder volgt een korte samenvatting van de gezondheidsvoordelen van het inademen van waterstof en het drinken van moleculair waterstofwater.
Veel onderzoeken onderbouwen het volgende:

Waterstof werkt als een antioxidant die schade aan organen en cellen voorkomt. Het ondersteunt en versterkt je natuurlijke antioxidantsysteem

Waterstof werkt als een ontstekingsremmend middel

Vermindert pijn (vooral in gewrichten)

Beschermt uw spieren en verbetert de effectiviteit van uw trainingsregime

Helpt het herstel na de training te versnellen

Helpt bij het bestrijden van diabetes, obesitas en metabolische syndromen

Biedt bescherming tegen kanker en vermindert bij sommige patiënten de bijwerkingen van chemotherapie

Helpt elke cel en elk orgaan in het lichaam om op een hoger niveau van efficiëntie te functioneren. Van ogen tot nieren, hersenen, hart, voortplantingsorganen, lever, bijnieren, oren, longen, skelet, gewrichten, enz.

Verbetert het immuunsysteem, bestrijdt infecties en vermindert het risico op kanker

Beschermt DNA tegen stralingsschade

Helpt artritis in de gewrichten te verminderen

Verbetert wondgenezing

Helpt bij het afvallen en vermindert het hongergevoel

Helpt de hersenen te genezen van traumatische verwondingen en dementie

Helpt bij stemmingswisselingen

Voorkomt verouderende huid en weefsels

Tijdens de zwangerschap kan het de kans op vergiftiging verminderen en de ontwikkeling van de hersenen van de foetus verbeteren, evenals de kans op autisme en cognitieve stoornissen bij kinderen verminderen

Bevordert een betere PH-balans in het bloed

Wetenschap MHI

WETENSCHAP
De exacte werking wordt zelfs door waterstof experts niet helemaal begrepen (wat overigens ook voor H2O/ water geldt), maar dat neemt niet weg dat er vele (medische) resultaten zijn geboekt bij toepassingen van H2. De wetenschap met betrekking tot de voordelen voor de gezondheid van moleculaire waterstof (H2) is snel vooruitgegaan en de theorie heeft zich vertaald naar de praktijk. De voordelen zijn legio, de toepassingen zijn veelzijdig en de lijst aan geboekte medische resultaten is spectaculair.
Onderstaand volgen de ziekten met de grootste maatschappelijke relevantie waarvoor
klinische studies een therapeutisch effect van moleculaire waterstof hebben aangetoond.
 
De informatie is afkomstig van de website van het Institute of Molecular Hydrogen, waar artikelen en wetenschappelijke rapporten over het onderwerp worden gepubliceerd.

Een belangrijk referentiepunt is het werk van Tyler LeBaron, oprichter van The Moleculair Hydrogen
Institute.
Hij geeft wereldwijd lezingen over H2 in samenwerking met vele wetenschappers. De
gelijknamige website is gevuld met wetenschappelijk onderbouwde informatie over waterstofgas, ook bij
speci􀃘eke toepassingen zoals huidverzorging.

VEILIGHEID

WATERSTOF IS VOLKOMEN ONSCHADELIJK (bron) VOOR HET MENSELIJK LICHAAM

Bij waterstoftherapie (inname van waterstofwater en/of waterstofinhalatie ) worden geen schadelijke bijwerkingen waargenomen, zelfs integendeel – het helpt effectief bij het herstel van organen en cellen die bijvoorbeeld zijn aangetast als gevolg van radiotherapie en/of chemotherapie. Het inademen van waterstof is een relatief nieuwe maar zeer succesvolle alternatieve behandeling van kanker, en tal van medische publicaties bewijzen dit ontegensprekelijk. (Wetenschappelijke studies)

Veiligheid waterstofgastherapie_edited.jpg

LONGEN  WHITE LUNG

Er is aangetoond dat het antivirale en genezende effecten heeft bij patiënten met longaandoeningen. Met waterstof verrijkt water elimineert fijne deeltjes uit de longen en het bloed door de fagocytische activiteit te versterken. H2 vermindert longfibrose en longschade aanzienlijk, ook veroorzaakt door roken.  (Wetenschappelijke studies)

  • Waterstofgas bij de behandeling van PNEUMONIE (Wetenschappelijke studies:  Waterstoftherapie kan een nieuwe en effectieve behandeling zijn voor COPD).

  • Waterstofgas bij de behandeling van Ebola, SARS (vorige CORONAVIRUS) en andere longinfecties (Wetenschappelijke studies: de ziekten worden genoemd in de 3e paragraaf van het rapport Influenza en anderernstige virale infecties, H2 een effectieve en veelbelovende nieuwe behandeling voor meervoudig orgaandysfunctiesyndroom (MODS) veroorzaakt door griep en andere virale infectie ziekten).

longen en waterstoftherapie Corpusair

HERSENEN

Van waterstofgas is aangetoond dat het therapeutische effecten heeft bij acute en chronische verwondingen aan het centrale zenuwstelsel, zoals cerebrale ischemie, neonatale ischemie en hypoxie, hersenbloeding en post-ischemische bloeding, hypoxisch foetaal hersenletsel, de ziekte van Parkinson, de ziekte van Alzheimer, seniele dementie en veroudering. (Wetenschappelijke studies)

hersenen.png

KANKER

De therapeutische en preventieve effecten van waterstofgas bij oncologische ziekten zijn vastgesteld. Waterstof veroorzaakt telomeerverkorting in kankercellen en remt tumor angiogenese door intracellulaire RBC's te verwijderen, genexpressie en secretie van van vasculaire endotheliale groeifactoren te onderdrukken. Bovendien verbetert waterstofwater apoptose samen met glutathion in HL60-cellen bij menselijke leukemie. H2 verbetert de kwaliteit van leven en de resultaten bij patiënten die chemotherapie en radiotherapie ondergaan door de lever en het lichaam te beschermen tegen schadelijke bijwerkingen. (Wetenschappelijke studies)

Kanker en waterstoftherapie Corpusair.png

HART-EN VAATZIEKTEN

De therapeutische en preventieve effecten van waterstofgas bij hart-en vaatziekten zijn vastgesteld. Waterstof verbetert de viscositeit van het bloed, de microcirculatie en de elasticiteit van de bloedvaten (Wetenschappelijke studies)

Hypertensie: Het effect van inademing van een lage dosis waterstof-zuurstofmengsel bij midlife / oudere volwassenen met hypertensie: een gerandomiseerde, placebogecontroleerde studie

Hartinfarct: Inademing van waterstofgas na een hartinfarct

waterstoftherapie bij hart en vaatziekten.png

DIABETES

Waterstofgas verlaagt en reguleert de bloedsuikerspiegel. Het verbetert de functies van klieren in het lichaam. Studies tonen een significante verbetering van de glucosetolerantie en het vetmetabolisme aan.  (Wetenschappelijke studies) (Wetenschappelijke studies) (Wetenschappelijke studies)

Hydrogen-Therapy_Type-2-Diabetes-Treatment
Waterstoftherapie en overgewicht
Waterstoftherapie bij nier-en urinewegaandoeningen
Moleculaire waterstoftherapie en leverziekten
waterstoftherapie en botten en gewrichten

OGEN EN OREN

Therapeutisch effect van waterstofgas bij aandoeningen van het gezichtsvermogen (waaronder het netvlies) en het gehoor. De ontwikkeling van moleculaire waterstof oogdruppels is aan de gang.  (Wetenschappelijke studies)  Wetenschappelijke studies)

Darmen en waterstoftherapie Corpusair
waterstoftherapie bij ogen en oren

SCHADE DOOR (BE)STRALING

Er is vastgesteld dat H2 therapeutische effecten heeft op schade aan de hersenen, het ruggenmerg, de lymfe en het maagdarmkanaal veroorzaakt door straling. Straling brandt, Nadat ze de voordelen van waterstof hadden ontdekt, begonnen astronauten in de ruimte waterstofwater te nemen om hun lichaam tegen straling te beschermen.  Wetenschappelijke studies)

BEAUTY: EPIDERMIS HUID

H2 hydrateert de huid, vermindert rimpels, regenereert cellen en vertraagt het verouderingsproces.. Anti-verouderingseffect is aangetoond met inwendig en uitwendig gebruik van moleculaire waterstof  Wetenschappelijke studies)

CHRONISCHE VERMOEIDHEID, STRESS EN SLAPELOOSHEID

 

Waterstofgas zorgt voor energie en uithoudingsvermogen door de productie van adenosinetrifosfaat (ATP) in de mitochondriën te verhogen en spiervermoeidheid te verminderen door de afgifte van lactaat in het bloed tijdens inspanning aanzienlijk te verminderen. H2 heeft een herstellend en versterkend effect op het het ZENUWSTELSEL (bron) waardoor de slaapkwaliteit verbetert.  Wetenschappelijke studies)

waterstoftherapie en huid en straling
waterstoftherapie humane studies.png

MEDICATIE EN VOEDINGSUPPLEMENTEN

Het gebruik van moleculaire waterstof verbetert het effect van medicijnen door het lichaam te beschermen tegen de bijwerkingen. H2 verbetert de darmflora en opname van voedingstoffen bij het eten en innemen van supplementen. Wetenschappelijke studies)

SPORT EN FITNESS

Moleculaire waterstof (H2) elimineert oxidatieve stress veroorzaakt door intensieve training. Dit beschermt spiervezels en organen tegen beschadiging. H2 voorkomt dat het lactaatgehalte in het bloed stijgt tijdens in spaning. dit verhoogt het uithoudingsvermogen aanzienlijk en vermindert spiervermoeidheid. H2 verhoogt aanzienlijk de productie van ATP (adenosinetrifosfaat) in de mitochondriën van cellen. Dit geeft het hele lichaam een krachtige instroom van energie en kracht.

H2 verbetert de algehele prestaties van professionele atleten en mensen die trainen voor gezondheid, tonus en energie. H2 is niet geclassificeerd als een dopingmiddel. Het is een volledig natuurlijk element uit de natuur en uiterst veilig bij langdurig gebruik. Er zijn geen bijwerkingen gevonden bij het innemen van grote doses moleculaire waterstof H2 heeft niet de kenmerken van een farmaceutisch product. (Wetenschappelijke studies)   (Wetenschappelijke studies)

Praktische toepassing Waterstof

Hoe neem je waterstof in?

  1. Inhaleren van waterstofgas: Waterstof is een gas en kan worden ingeademd. Daarvoor heb je een waterstofgenerator nodig. (Portable Hydroxygen Machine 900 Series). Dit apparaat splitst water in waterstof en zuurstof en produceert een hoge therapeutische flow van 900 ml per minuut. Dit gasmengsel adem je in door een neuscanule (ook wel neusbril genoemd). De verhouding is twee delen waterstof op één deel zuurstof. Dit kan meerdere keren per dag worden gedaan gedurende 30 á 60 minuten.

  2. Drinken van water dat is verrijkt met waterstof. Kan eenvoudig met onze waterstoftherapie apparatuur. Sluit de bruisstick aan op de H2 outlet, vul een glas met water of vul een literkan met water. Hang de bruisstick erin, start de generator en na respectievelijk 3/ of 10 minuten minuten heb je hoogwaardig H2 krachtwater waarin waterstofgas is opgelost. Wel direct opdrinken, aangezien anders het waterstofgas “ontsnapt”.

  3. Opname H2 moleculen door de huid: Wat van heel grote waarde is voor een jeugdige huid en vitale cellen is het feit dat wanneer H2 zich bindt met specifieke vrije radicalen, er weer water (HO2) ontstaat. Dit betekent niets minder dan hydratatie van binnenuit. Het contact met de huid komt ook direct de huid ten goede.

GOEDE EN 'SLECHTE' WATERSTOFGASAPPARATUUR

Het inademen van waterstofgas blijkt de meest effectieve manier te zijn om H2 op te nemen, gevolgd door het drinken van water verrijkt met waterstofgas. Dit heeft geleid tot de ontwikkeling van talrijke apparaten, inclusief omgebouwde lasapparaten, die door middel van elektrolyse het watermolecuul (H20) splitsen in waterstof en zuurstof. Wanneer het watermolecuul afbreekt, wordt naast waterstofgas ook ozon (03) gevormd, dat bij inwendig gebruik enorm schadelijk is. Dit roept de vraag op naar de kwaliteit van de materialen die in de goedkopere apparaten worden gebruikt, en of er geen schadelijke en gevaarlijke stoffen vrijkomen bij het elektrolyseproces. Niet alle apparaten gebruiken namelijk elektroden van titanium, en niet alle apparaten plaatsen een PEM membraan (Proton Exchange Membraan). 

De Corpusair Portable Hydroxygen H2 Machines (Waterstof/Zuurstof-inhalatie) HG-900-serie maken gebruik van SPE-elektrolysetechnologie, die niet-corrosief is, geen onzuivere gassen produceert,

energiebesparend en milieuvriendelijk is. Deze compacte draagbare machine is veilig, onderhoudsvrij en biedt meerdere toepassingsmogelijkheden voor thuis en voor de professionele praktijk.

Waterstoftherapie Corpusair_edited.jpg

H2 inhaleren

De krachtigste antioxidant

2 neuscanules/neusbrillen worden standaard meegeleverd

Waterstoftherapie Corpusair

H2 kracht water 

Geneeskrachtig water

De waterstof bruisstick wordt standaard meegeleverd

IMG_4534_edited.jpg

H2 bril

Behandelen van uw ogen

De waterstofgasbril wordt standaard meegeleverd

H2 Therapy

Beauty & Wellness

Preventie

We zijn gewend aan minder dan optimaal gezond, aan de pijntjes, het lage energie niveau en de mentale vermoeidheid.

Dit is een reëel gevaar omdat het ontstaan van chronische aandoeningen
daardoor te laat wordt herkend.
Preventief gebruik van H2 om het lichaam te helpen de balans te herstellen is daarom
welkom.

Waterstoftherapie verjongt de huid

H2 Facial Mask

Herstel van de jeugd

Wat van heel grote waarde is voor een jeugdige huid en vitale cellen is het feit dat wanneer H2 zich bindt met speci􀃘eke vrije radicalen, er weer water (HO2) ontstaat.Dit betekent niets minder dan hydratatie van binnenuit.

Eltraderm skincare Corpusair

H2 Skin Care

Eltraderm H2 

Dagelijkse behoeften voor een gezondere huid. Collageen en de evolutie van h2 huidverzorging. Vraag Corpusair naar de mogelijkheden.

” Tyler LeBaron"

“Omdat waterstofgas rijk is aan vrije elektronen, beschikt het over het vermogen om vrije radicalen weg te vangen. Hiermee is het een krachtige antioxidant. Omdat waterstof een bereik heeft tot diep in de cellen, kan het DNA beschermen en dat alleen al wijst op een preventieve werking tegen aan leefstijl gerelateerde ziektes zoals kanker en hartaandoeningen, maar ook t.a.v. het verouderingsproces.

HYDROGEN_MEDICINE_1.jpg

Voor iedereen die Engels verstaat bevelen we onderstaande video-opname van de Internationale Medische Conferentie /november 2015 ten zeerste aan,

voor meer kennis over:

  • Waarom de werking van waterstof als selectieve antioxidant zo'n geweldige ontdekking is?

  • Hoe  het mogelijk is dat H2 zo veelzijdig is dat het zowel ziekten kan voorkomen, veroudering kan vertragen, als ook genezingsprocessen voor heel verschillende aandoeningen kan bevorderen?

  • Hoe water verrijkt met waterstofgas u, uw gezin en uw praktijk ten goede kan komen?

Tyler W. LeBaron, MSc, Ph.D., is de oprichter en uitvoerend directeur van het op wetenschap gebaseerde, non-profit Molecular Hydrogen Institute. Hij spreekt op medische conferenties in de VS voor artsen CME's/CEU's, en op academische biomedische waterstofsymposia en conferenties over de hele wereld.

 

Zijn achtergrond ligt in biochemie, fysiologie en bewegingswetenschap. Hij heeft fysiologie gedoceerd en geeft momenteel lessen in inspanningsfysiologie en scheikunde aan de Southern Utah University als adjunct-instructeur. Hij liep stage bij de Nagoya University Japan op de afdeling Neurogenetica om de moleculaire mechanismen van waterstofgas op celsignaleringsroutes te onderzoeken. Tyler is een directeur van de International Hydrogen Standards Association (IHSA) en de International Molecular Hydrogen Association (IMHA). Ook, hij is lid van de Academische Commissie van het Taishan Institute for Hydrogen Biomedical Research. Hij werkt samen met onderzoekers in binnen- en buitenland en helpt bij het bevorderen van onderwijs, onderzoek en bewustwording van waterstof als potentieel therapeutisch medisch gas. Als hij geen onderzoek doet, is hij vaak te vinden tijdens het trainen en meedoen aan hardlopen en recentelijk als competitieve armworstelaar. BRON

bottom of page