top of page

Het boek Ontstekingsremmende Zuurstoftherapie EWOT

SAMENVATTING
"Ontstekingsremmende zuurstoftherapie biedt veel betere therapeutische resultaten dan een dure, ongemakkelijke hyperbare kamer en kan in uw slaapkamer worden uitgevoerd. Ontstekingsremmende zuurstoftherapie is eenvoudig. Het enige dat daarbij nodig is, is het inademen van een hoog zuurstofniveau tijdens het sporten.

Binnen een kwartier kun je de cellen openen, zodat ze kunnen ontgiften terwijl ze hogere niveaus van zuurstof opnemen. Wat ik heb ontdekt, zal veel mensen helpen zich uit chronische situaties te bevrijden waarin dit voorheen niet mogelijk was"

ZUURSTOF

Het is onzichtbaar, krachtig en onontbeerlijk voor het leven.

Het is zuurstof. We inhaleren het ons leven lang continu en hoewel het maar 21% uitmaakt van de lucht die we inademen, is het de sleutel tot ons bestaan. Hoe meer we te weten komen over de geneeskrachtige eigenschappen van zuurstof, des te duidelijker wordt het geweldige medische behandelingspotentieel ervan voor vele ernstige aandoeningen.

 

Toch kennen maar weinigen de belangrijke therapeutische toepassingen van zuurstof – tot nu toe. In zijn nieuwe boek, Ontstekingsremmende zuurstoftherapie, onderzoekt dr. Mark Sircus de buitengewone voordelen die zuurstoftherapie te bieden heeft, van ontgifting tot behandelingen voor stoornissen als GERD en veroudering, met speciale nadruk op kanker.

Hoewel de term ‘zuurstoftherapie’ beelden oproept van een doodzieke patiënt in een ziekenhuisbed met slangetjes in neus en mond, laat dit boek zien dat zuurstof zo veel meer te bieden heeft. Allereerst neemt dr. Sircus de aard van zuurstof en het doel ervan in het lichaam onder de loep. Vervolgens verschaft hij inzicht in hoe ontstekingen in de loop der tijd weefsels vernietigen, en hoe zuurstof dit proces kan keren.

 

Het boek ontstekingsremmende zuurstoftherapie van dokter Mark Sircus

Daarnaast biedt dr. Sircus een veilige en hoogst effectieve techniek die maar een kwartier in beslag neemt en die rustig thuis kan worden uitgevoerd, zodat de voordelen voor een gezonder leven ten volle kunnen worden benut.Misschien vraag je je af waarom je nog niet eerder van dit ‘wondermiddel’ hebt gehoord. Het punt is dat zuurstof niet kan worden gepatenteerd, het niet duur is en je er geen arts voor nodig hebt. Aangezien het geen enorme winsten oplevert, is het een goed bewaard geheim gebleven, maar de feiten spreken voor zich. In dit boek kom je achter deze feiten, die je leven kunnen veranderen – informatie die je gezondheid ten goede kan komen.

Dit is het eerste boek ooit waarin kooldioxidegeneeskunde en zuurstofgeneeskunde samen worden besproken. Ontstekingsremmende zuurstoftherapie biedt nieuwe inzichten omtrent de gemeenschappelijke hoofdkenmerken van ziekte, die handelen over een gebrek aan zowel zuurstof als kooldioxide. Veel artsen hebben nog nooit van kooldioxidegeneeskunde gehoord.​

Image by Rodion Kutsaiev
Mark Sircus zuurstoftherapie EWOT

Hoe behandelen met zuurstoftherapie?

Er is niets fundamenteler in het leven dan zuurstof. Zuurstof is onoverwinnelijk in zijn vermogen om leven te schenken of weg te nemen, en dat geldt zowel voor kankercellen als voor gezonde menselijke cellen.

Zuurstof kan genezen en kan doden, dus het is perfect voor alle soorten infecties.

Er is een manier om de hoeveelheid zuurstof in het menselijk lichaam te verhogen door zuurstoftherapie toe te passen. Zuurstoftherapie EWOT introduceert een nieuwe, eenvoudige manier om enorme hoeveelheden zuurstof in de cellen te injecteren. 

Zuurstoftherapie is zo geweldig, omdat meer zuurstof zich vertaalt in meer cellulaire energie, meer genezende energie en meer energie om ons te helpen ons ontspannen te voelen en beter te presteren in het leven. Belangrijk is dat wanneer er voldoende zuurstof naar zuurstofarme cellen stroomt, zuurstof niet langer het beperkende reagens is voor de ontgifting van cellulaire gifstoffen die zich hebben opgehoopt.

Het verhogen van onze oxygenatie van weefsels is een van de grootste invloeden op onze lichamelijke pH en het gebruik van lichaamsbeweging met een EWOT O2-systeem wordt aanbevolen.

 

Je kunt niet voor altijd fysiek op aarde aanwezig blijven, maar met voldoende zuurstof kan de eeuwige jeugd de onze zijn totdat onze tijd om is!

"Profiteer van een van de krachtigste natuurlijke geneesmiddelen

Ontstekingsremmende zuurstoftherapie"

Dr.Mark Sircus  AC., OMD, DM (P)

Hoogleraar Natuurlijke Oncologie, Da Vinci Instituut voor Holistische Geneeskunde
Doctor in de Oosterse en Pastorale Geneeskunde
Oprichter van de Natuurlijke Allopathische Geneeskunde

Het originele EWOT- systeem is uitgevonden door Dr. Manfred Von Ardenne:
OXYGEN MULTISTEP THERAPY: MEERSTAPS ZUURSTOFTHERAPIE FYSIOLOGISCHE EN TECHNISCHE GRONDSLAGEN DOOR DR. MANFRED VON  ARDENNE

(een paar citaten uit het boek van Dr. von Ardenne
550x783.jpg

Meerstaps Zuurstoftherapie: fysiologische en technische grondslagen 1e editie

M. von Ardenne (auteur).

Een grote verscheidenheid aan ziekten, waaronder hartziekten, kanker, stoornissen van de bloedsomloop en geestesziekten, houden soms verband met zuurstoftekorten. Hoewel ze geen genezing bieden, genereren oxidatieve therapieën meer zuurstof in het lichaam en kunnen ze bijdragen aan het herstel van ziekten, en helpen ze een optimale algehele gezondheid en een lang leven te bereiken. Zuurstof-meerstapstherapie werd eind jaren zestig ontwikkeld door professor von Ardenne en combineert zuurstoftherapie , medicijnen die de intracellulaire zuurstofomzetting vergemakkelijken, en lichaamsbeweging aangepast aan individuele prestatieniveaus. Deze unieke therapie is gediversifieerd in meer dan 20 verschillende behandelingsvarianten en wordt nu in honderden instellingen in heel Europa beoefend. Deze klassieke tekst begeleidt u bij elke stap van de meerstapszuurstoftherapie. Het boek beschrijft in detail de fysiologische en technische grondslagen van de therapie en biedt effectieve, gemakkelijke en veilige richtlijnen voor patiëntenzorg. 

(Onderzoekssamenvattingen Zuurstof Meerstapstherapie)

Dr.Otto Warburg, de geschiedenis van EWOT zuurstoftherapie.

Stapsgewijze zuurstoftherapie - eind jaren zestig ontwikkeld door professor Manfred von Ardenne

(een student van dr. Otto Warburg, die vooral bekend is om zijn baanbrekende onderzoek naar het verband tussen zuurstofgebrek en kanker), verenigt zuurstoftherapie, medicijnen die intracellulaire zuurstofomzetting vergemakkelijken en aan individueel prestatievermogen aangepaste lichaamsoefeningen. 

 

Een basisfundament van zijn werk met EWOT was de fundamentele waarheid dat energieproductie (het creëren van cellulaire ATP) wordt beperkt door het transport van zuurstof naar de weefsels in plaats van de toevoer van voedingsstoffen of voedselopname. Hij begreep de fundamentele biologische waarheid van zuurstof als de schenker van leven, zonder dat zouden alle cellen sterven. Hij merkte op dat wanneer het lichaam de gevolgen van ziekte of ouderdom bestreed, de cellen van het lichaam de neiging hadden zuurstofgebrek en dus energietekort te hebben. Een andere observatie die hij maakte was dat gezondheid wordt geassocieerd met jeugd en een hoog energieniveau, terwijl ziekte en ouderdom worden geassocieerd met een gebrek aan energie of wat hij energietekort noemde.

 

Von Ardenne was een ervaren uitvinder en onderzoeker. Hij had meer dan 600 patenten in radio-, televisie-, medische en nucleaire technologieën. Hij vond de eerste werkende scanning-elektronenmicroscoop uit in 1937. Hij paste zijn enorme kennis van de natuurkunde toe om medische technologieën te ontwikkelen en zocht naar manieren om de cardiovasculaire en cardiopulmonale systemen van zijn patiënten te ondersteunen tijdens experimentele kankerbehandelingen die hij in de jaren zestig onderzocht. Hij begon met het gebruik van meer zuurstof samen met lichaamsbeweging bij deze patiënten om de energie te verhogen en het cellulaire metabolisme te optimaliseren. Zijn werk was succesvol en hij kon door onderzoek bewijzen dat patiënten baat hadden bij deze eenvoudige maar effectieve combinatiebehandeling. Von Ardenne kwam erachter hoe ontstekingen de zuurstofoverdracht naar de cellen verstoren.

De ontwikkeling van EWOT (Exercise With Oxygen Therapy) door Dr. Manfred Von Ardenne leidde tot het gebruik ervan als medische en gezondheidsbehandeling in meer dan 600 centra en bij meer dan 100.000 patiënten in heel Europa. 

Deze unieke therapie kent nu meer dan 20 verschillende behandelingsvormen.  Hoewel er verschillende manieren zijn om EWOT te beoefenen, is de kern van dr. Von Ardennes therapie het inademen van pure zuurstof tijdens het doen van lichaamsoefeningen. Hierdoor kan extra zuurstof worden opgenomen door de rode bloedcellen, het bloedplasma en de weefselvloeistoffen.

 

EWOT of de stapsgewijze zuurstoftherapie laat zien hoe makkelijk het is om de dosis van de zuurstof te beheersen, wat bij vele andere medicijnen niet mogelijk is, en daarom komen klinisch relevante tekenen van zuurstofvergiftiging niet voor. Het lichaam weet precies hoeveel zuurstof het aankan bij lichamelijke inspanning, dus is dosering in feite geen punt.

 

Een goede zuurstofconcentrator kan ongeveer 90% zuurstof bij 10 liter per minuut leveren. Dit is het absolute minimum voor lichaamsoefening met zuurstoftherapie. Al twintig jaar gebruiken patiënten in Europa deze stroomsnelheid meestal met veel succes. Als je echter lichaamsoefeningen doet, adem je meer dan 8 tot 10 liter gas per minuut (l/min) gezuiverde zuurstof in (hogere stroomsnelheden van 15 tot 20 l/min kunnen ook worden gebruikt; lagere stroomsnelheden van 3, 4 of 5 l/min doen niets).

 

Het nieuwe systeem (ontstekingsremmende zuurstoftherapie) kent geen limiet, wat betekent dat je zoveel zuurstof kunt innemen (20-50 liter zuurstof per minuut) als het lichaam aankan. Je bent niet beperkt tot wat de zuurstofconcentrator in staat is te leveren. De zuurstof die je krijgt moet voor 90 tot 95% zuiver zijn. Veel zuurstof inademen is bij deze nieuwe methode volkomen veilig, omdat er tijdens lichamelijke inspanning enorme hoeveelheden kooldioxide worden opgewekt. Hoe groter de hoeveelheid van het ene gas, des te groter is die van het andere.
 

Elke activiteit vergroot de behoefte van het lichaam aan zuurstof. Daarom worden lichaamsoefeningen met extra zuurstof gedaan en worden met de ontstekingsremmende zuurstoftherapie verbluffende resultaten behaald. Gewoonlijk bestond de stapsgewijze zuurstoftherapie uit een 18-daags, 36-urig programma.


Door het EWOT multistep systeem is die tijdsduur teruggebracht tot slechts 15 minuten per dag, waarbij het 36-urige effect al na de eerste sessie van 15 minuten optreedt. Bij de ontstekingsremmende zuurstoftherapie wordt de zuurstof niet door de concentrator beperkt, maar door de betreffende persoon zelf.
Het reservoir levert alle zuurstof die iemand maar kan inademen.

 

Een machine van 10 liter kan maximaal slechts 10 liter leveren. Bij het oude systeem waarbij direct uit een concentrator werd ingeademd, kreeg je een zuurstofgehalte tot uiterlijk ongeveer 26% van de ingeademde lucht binnen. De ontstekingsremmende zuurstoftherapie geeft je ongeveer 90% per ademhaling, meer dan driemaal zoveel zuurstof. 90% in plaats van 26% maakt heel veel verschil wat betreft de hoeveelheid zuurstof die de weefsels en haarvaten bereikt en hoe diep deze in de cellen doordringt.

VOORDELEN EWOT


Met EWOT krijg je alle voordelen van aërobe training samen met de voordelen van verhoogde oxygenatie (dwz hyperbare kamer, ozon), maar er zijn veel voordelen aan EWOT, omdat het veel eenvoudiger is dan hyperbaar en het kost minder tijd.  Het is ook niet gevaarlijk zoals ozontherapieën en het is veel goedkoper. Er zijn extra voordelen van lichaamsbeweging met EWOT (verbeterde cardiovasculaire gezondheid, meer kracht, uithoudingsvermogen).

 

Bovendien zal het immuunsysteem beter in staat zijn om probleemgebieden in zieke weefsels te bereiken. Dit is vooral belangrijk voor mensen met een chronische ziekte of die oud zijn. EWOT helpt elke aandoening van mensen die de behandeling kunnen uitvoeren door de cellulaire energie te verhogen en het lichaam te helpen ziekten te bestrijden. 

 

Het secundaire effect, naast het verhogen van cellulaire energie, is het verminderen van ontstekingen in het lichaam, beginnend in de bloedvaten van het endotheel die verantwoordelijk zijn voor de vasculaire gezondheid. Het is aangetoond dat het angina pectoris verbetert, migraine vermindert, de bloeddruk verlaagt en normaliseert en het hart beschermt tegen een hartaanval. De verhoogde zuurstof van EWOT zal het zuurstofgebruik in de cellen van spierweefsel en gewrichten evenals organen zoals de longen, hart en hersenen verbeteren, waardoor de verminderde celfunctie als gevolg van zuurstoftekort wordt gecorrigeerd. 

 

De studies van Dr. Von Ardenne toonden ook aan dat EWOT effectief is als bescherming tegen kanker omdat zuurstof een uitstekende boost is voor het immuunsysteem. Zijn studies toonden een verbeterde immuunfunctie aan na EWOT-behandeling. 

 

Een ander voordeel van oxygenatie met EWOT is dat het kan helpen om af te vallen door uw energieniveau op natuurlijke wijze te verhogen zonder voedingsstoffen in te voeren.  Meer energie betekent minder vermoeidheid en zal het "rebound-eten" verminderen. Dit is waar mensen eetbuien hebben omdat ze het gevoel hebben dat ze gaan crashen. EWOT helpt het lichaam ook om vet te metaboliseren door de enzymactiviteit van de cel te verhogen, waardoor het gemakkelijker wordt om vet te bereiken en te verbranden.

 

De doorbraak van EWOT is dat het de arteriële druk verhoogt tot jeugdige niveaus; het gaat alleen om het ademen van hoge zuurstofniveaus tijdens het sporten. Oefening verhoogt de circulatie, waardoor een grotere druk ontstaat om zuurstof in de haarvaten te drijven. De toename van de druk vergemakkelijkt het herstel van het zuurstofoverdrachtsmechanisme van de omgeving naar ons lichaam.

EWOT is effectief voor elke denkbare aandoening omdat het de afgifte van de meest essentiële stof in het leven en herstel van weefsels verbetert."Een grote verscheidenheid aan ziekten, waaronder hartaandoeningen, kanker, aandoeningen van de bloedsomloop en psychische aandoeningen, worden soms in verband gebracht met zuurstoftekorten. Hoewel ze niet genezen, genereren oxidatieve therapieën meer zuurstof in het lichaam en kunnen ze bijdragen aan het herstel van ziekten, evenals, helpen om een ​​optimale algehele gezondheid en levensduur te bereiken. "

 

ZIJN ER GEVAARLIJKE BIJWERKINGEN OF DE MOGELIJKHEID VAN ZUURSTOFVERGIFTIGING MET EWOT?

  • De meest voorkomende bijwerking is een kleine uitdroging van de sinussen en de keel door de zuurstoflucht, die kan worden verholpen door meer water te drinken en goed gehydrateerd te blijven. 

WANNEER MAG ZUURSTOFTHERAPIE NIET OF IN OVERLEG MET DE ARTS?

  • Normaal gesproken gaat het lichaam sneller of langzamer ademhalen aan de hand van de koolstofconcentratie in het bloed. Maar het is goed om te realiseren dat er ook mensen zijn, hypercapniepatiënten, die een zeer hoog concentratie koolstofdioxide in het bloed hebben waardoor kun ademhaling niet wordt gereguleerd door de koolstofconcentratie maar juist door de zuurstofconcentratie.  Dit zijn vaak mensen met COPD, zij zijn afhankelijk van hun “hypoxic drive”. Deze mensen moeten wat voorzichtiger omgaan met de zuurstoftherapie en dit overleggen met hun behandelend arts. 

  • Twijfelt u aan de therapie of is voor u niet duidelijk waar uw klachten vandaan komen? Neemt u dan even contact op met uw behandelend arts.

Samenvattingen Onderzoek Zuurstof Meerstapstherapie

 

Verbetering van de mentale prestaties door meerstaps zuurstoftherapie. Computerondersteunde metingen van informatieverwerkingscapaciteit, intelligentie, kortetermijngeheugen en verdere parameters van hersenprestaties.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/2711706

 

Leeftijdsafhankelijkheid van het zuurstoftransport naar lichaamsweefsels en de gunstige wijziging van dit transport door meerstapszuurstoftherapie.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/6475110

 

Controle en bruikbaarheid van een capillairwandschakelmechanisme in de microcirculatie van bloed. Recente resultaten van onderzoek naar meerstapstherapie met zuurstof.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/3705655


Verbetering van de mentale prestaties door meerstaps zuurstoftherapie. Computerondersteunde metingen van informatieverwerkingscapaciteit, intelligentie, kortetermijngeheugen en verdere parameters van hersenprestaties

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/2711706

 

Resultaten van meerstapszuurstoftherapie bij de behandeling van plotseling gehoorverlies.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/1930489

 

Vraag over "zuurstof multistep therapie" of "multistep zuurstoftherapie"
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed?cmd=PureSearch&term=%28%20%22oxygen%20multistep%20therapy%22%20or%20% 22meerstaps%20zuurstof%20therapie%22%20%29

 

 


 

 

GEZONDHEIDS

VOORDELEN

 

Zonder zuurstof geen herstel. De voordelen van een verbeterde zuurstof toevoer- en circulatie kunnen door iedereen worden bereikt, ongeacht de leeftijd,  huidige ziekte of verwonding.

EWOT versnelt zelfs het herstel en versterkt het immuunsysteem.

IMG_4191_edited.png
IMG_4191_edited.png

ANTI-AGING VOORDELEN

Meer zuurstof helpt de fysieke en mentale gevolgen te keren van zuurstofgebrek in de cellen als gevolg van lucht-,water-, en voedselvervuiling en veroudering. Gifstoffen worden makkelijker verwijderd en celfuncties verbeterd.

IMG_4191_edited.png

ATLETISCHE

VOORDELEN


Topsporters kunnen profiteren van sneller herstel, hogere tolerantie voor werkbelasting, verbeterde zuurstof opname en verbeterde mentale scherpte wanneer ze EWOT gebruiken als onderdeel van hun training en in wedstrijdregime.

IMG_4191_edited.png

FITNESS

VOORDELEN


Slechts 15 minuten training met EWOT geeft alle gunstige fitnesseffecten van een uur intensieve training. Uitstekende resultaten kunnen worden behaald op elk niveau van de huidige conditie.

IMG_4191_edited.png

GEWICHT

VOORDELEN


Niets verlaat het lichaam tenzij het eerst gebonden is aan zuurstof. Een grote hoeveelheid zuurstof in je lichaam kan helpen overtollig gewicht te verbranden, samen met alle gifstoffen die zich altijd in die extra kilo´s bevinden.

Samenvattingen onderzoek EWOT
White on Transparent.png

De waterstof zuurstof revolutie 

enorme kansen voor uw gezondheid

 

Anti-oxidant

Anti-veroudering

Ontstekingsremmend

Anti-tumor

Anti-allergie

Anti-diabetes

Een waterstofmolecuul is de beste antioxidant en energiebooster

dankzij zijn kleine formaat en unieke vermogen om de lichaamscellen binnen te dringen. Wij zijn zowel waterstofwezens als koolstof- en zuurstofwezens.

 

bottom of page