FYNL-1804-Instituut-voor-Hyperbare-Genee

EWOT - zuurstoftherapie versus HBOT  hyperbare zuurstoftherapie

HOE WERKT HYPERBARE ZUURSTOFTHERAPIE IN HET KORT?

Hyperbare zuurstoftherapie is een behandeling in het ziekenhuis waarbij patiënten via een masker of kap 100% zuurstof inademen. Dit gebeurt in een grote afgesloten ruimte (de hyperbare kamer) waarin de druk hoger is dan de normale omgevingsdruk.

Door de verhoogde druk kan het lichaam ongeveer 12,5 maal zoveel zuurstof in het bloedplasma opnemen dan normaal. Daardoor worden de weefsels waar te weinig zuurstof komt, beter van zuurstof voorzien.

Hyperbare zuurstoftherapie zorgt ervoor dat het zuurstoftekort wordt opgeheven in het beschadigde weefsel, nieuwe bloedvaatjes worden aangemaakt en het verbetert de cellen (stamcellen en groeifactoren) die van belang zijn voor het herstel. Zowel in aantal als in kwaliteit.

 

Hyperbare zuurstof is een medisch hulpmiddel waarvoor een medische indicatie nodig is en is een langzaam proces. Het gaat hierbij om dagelijkse behandelingen van een kleine twee uur voor een periode van zes tot acht weken. 

De belangrijkste fysiologische effecten van HBOT zijn: verbeterde zuurstoftoevoer, vermindering van oedeem, verhoogd immuunsysteem en verminderde ontsteking. Nieuwe bloedvatvorming, botgroei en collageenproductie zijn ook bekende langetermijneffecten. Dit kan met name gunstig zijn voor wondgenezing en herstel van bestralingsletsel en kan een sneller herstel mogelijk maken van harde, schadelijke trainingen. 

EWOT MULTISTEP ZUURSTOFTHERAPIE DOET ALLES

WAT HBOT DOET EN MEER, ZONDER DE NADELEN

  • HBOT bereikt de drempel van zuurstof niet waar door EWOT een breed, diep en snel ontstekingsremmend effect optreedt. Men moet uren HBOT doen om hetzelfde resultaat te bereiken van een 15-minuten durende sessie van EWOT op de moderne manier (met behulp van een reservoirzak om grote hoeveelheden zuurstof vast te houden in plaats van direct uit een zuurstofconcentrator te ademen).

  • U kunt niet oefenen/bewegen in hyperbare cabines. Dit betekent dat er geen CO2-opbouw is die gelijk is aan de extra inkomende O2. Oefening met zuurstoftherapie daarentegen werkt om uw hartslag te verhogen, waardoor u meer koolstofdioxide kunt maken, de partiële druk kunt verhogen en meer O2 naar distale hypoxische weefsels kunt forceren. Dit is een natuurlijk proces en gebruik van O2.

  • Omdat EWOT uw hartslag verhoogt en tegelijkertijd de zuurstofopname verhoogt, worden de resultaten veel sneller gezien.

Een verlaagd zuurstofniveau wordt gekoppeld aan ziekte en een kortere levensduur.

De ontstekingsremmende zuurstoftherapie is een monumentale doorbraak die eenvoudig uitvoerbaar is, betaalbaar is en onze zuurstofcapaciteit terugbrengt op het niveau van vroeger.

  •  Voorwaarde voor EWOT is dat je in staat moet zijn om een lichte inspanning te doen, anders is hyperbare zuurstoftherapie de enige optie.

De beschikbare informatie op deze website is slechts bedoeld voor uw algemene kennis en geldt niet als vervanging voor professioneel medisch advies of behandeling voor specifieke medische condities. Ga voor vragen over een medische conditie altijd voor advies naar uw dokter of een andere professionele medische hulpverlener. De informatie op deze website is niet bedoeld om een ziekte te behandelen, genezen, te voorkomen of om een een diagnose te stellen.   **Negeer nooit medisch advies of wacht op het zoeken daarvan door iets wat u op deze site heeft gelezen.**

*1 Geldt voor leveringen naar Nederland. 
 

Corpusair.nl

info@corpusair.nl

KvK68407262

06 53 67 71 76

  • Facebook
  • Instagram

Zuurstof is sterk voor gezondheid

copyright 2020 CORPUSAIR