FYNL-1804-Instituut-voor-Hyperbare-Genee

EWOT - ontstekingsremmende zuurstoftherapie versus HBOT hyperbare zuurstoftherapie 

Er zijn twee types van zuurstoftherapie die momenteel zeer in de belangstelling staan, HBOT (Hyperbaric Oxygen Therapy) en EWOT (Exercise With Oxygen Therapy)

Zowel HBOT als EWOT verhogen beide tijdelijk de hoeveelheid zuurstof in het lichaam. Veruit het meeste medisch onderzoek is gedaan met HBOT, terwijl EWOT vaker is onderzocht in de context van sportprestaties. Uit de HBOT studies komt naar voren dat het tijdelijk verhogen van de hoeveelheid zuurstof (gedurende een groot aantal sessies) positieve effecten heeft op regeneratie van bepaalde weefsels, reactivatie van mild beschadigde gedeeltes van de hersenen en onderdrukken van inwendige ontstekingen.

Veel mensen voelen zich na zuurstof therapie (HBOT en EWOT) als herboren, zeker als het gaat om verbetering van hersenfuncties en/of vermoeidheid en fysieke kracht en uithoudingsvermogen.

De hyperbare behandeling vindt plaats in een hoge drukcabine, waarbij u als patiënt via een masker 100% zuurstof ademt. De hoogte van de druk is 2,5 bar. Dit komt overeen met de druk op 15 meter onder water.

 

Hyperbare zuurstoftherapie zorgt ervoor dat het zuurstoftekort in beschadigd weefsel wordt opgeheven, nieuwe bloedvaatjes worden aangemaakt en de cellen die van belang zijn voor het herstel verbeteren. De aangroei van bloedvaatjes heeft tijd nodig daarom zijn meerdere behandelingen nodig. Deze nieuwe bloedvaatjes blijven bestaan ook na afloop van de behandeling zodat herstel voortduurt.

 

Het gaat om dagelijkse behandelingen voor een periode van 6 tot 8 weken.

Als patiënt ondergaat u 30 – 40 sessies van 1 uur en 50 minuten.

De belangrijkste fysiologische effecten van HBOT zijn: verbeterde zuurstoftoevoer, vermindering van oedeem, verhoogd immuunsysteem en verminderde ontsteking. Nieuwe bloedvatvorming, botgroei en collageenproductie zijn ook bekende langetermijneffecten. Dit kan met name gunstig zijn voor wondgenezing en herstel van bestralingsletsel en kan een sneller herstel mogelijk maken van harde, schadelijke trainingen. 

Mogelijke nadelen hyperbare zuurstoftherapie 

  • Met HBOT neemt het percentage in bloedplasma opgeloste zuurstof toe, maar de bloeddoorstroming kan onder invloed van de druk juist afnemen waardoor de effectieve toename van zuurstof in de weefsels dan lager is 

  • HBOT kan alleen worden toegepast in speciale centra, waardoor dagelijks vervoer naar een centrum nodig is

  • De behandeling op zich duurt lang, het effect neemt af zodra de serie behandelingen is afgerond, waardoor er recidive op kan treden​

  • Enkele tijdelijke bijwerkingen zijn: pijn in de oren (door de drukopbouw) bijziendheid, vermoeidheid, gewichtsverlies

De natuurlijke zuurstoftherapie EWOT doet alles wat hyperbare zuurstoftherapie HBOT doet en meer, in kortere tijd

en zonder de bijwerkingen

Hyperbare zuurstoftherapie heeft een lang gevestigde reputatie op het gebied van genezing. In ziekenhuizen wordt de therapie al sinds 1965 toegepast bij ernstige ziekten (zoals duikersziekte, koolmonoxidevergiftiging en koudvuur). Het is echter een dure en ongemakkelijke methode.

Maar er is een natuurlijke zuurstoftherapie die al vele jaren onder onze neus ligt en misschien zelfs beter te beoordelen is dan hyperbare zuurstoftherapie. EWOT staat voor Lichaamsoefening met zuurstoftherapie en is een wetenschappelijk bewezen fenomeen waarvan wordt gezegd dat het onze natuurlijke gezondheid in een jeugdige staat herstelt en het komt het leven van zoveel mensen ten goede. 

Hyperbare zuurstoftherapie versus EWOT:

hoe vergelijken we ze?

 

Hyperbare zuurstof is een medisch hulpmiddel waarvoor een recept vereist is en het kan een langzaam proces zijn. U kunt namelijk niet bewegen in hyperbare kamers. Dit betekent dat er geen  CO2-opbouw is die gelijk is aan de extra inkomende O2.

 

EWOT - oefening met zuurstoftherapie daarentegen werkt om uw hartslag te verhogen, waardoor u meer koolstofdioxide kunt aanmaken, de partiële druk kunt verhogen en meer O2 naar distale hypoxische weefsels kunt dwingen. Dit is een natuurlijk proces en een natuurlijk gebruik van O2 en kent daarom  geen bijwerkingen. Omdat EWOT uw hartslag verhoogt en tegelijkertijd de zuurstofopname verhoogt, zult u waarschijnlijk veel sneller resultaten zien.

 

Er is zeker een tijd en plaats voor hyperbare zuurstoftherapie, omdat het helpt bij ernstige ziektes. Anderzijds is EWOT trainen met zuurstof effectiever en efficiënter voor de ´gewone´ persoon die het bloed in zijn lichaam van meer zuurstof wil voorzien - waardoor ontstekingen worden verminderd, energie wordt verhoogd en de gezondheid behouden blijft.

 

De potentiële voordelen van EWOT zijn groot vanwege drie belangrijke factoren:

EWOT's vermogen om de zuurstofcirculatie te verbeteren, de bloedstroom te herstellen en de ATP-productie te verhogen. EWOT doet dus alles wat HBOT doet en meer in kortere tijd. HBOT bereikt de drempel van zuurstof niet waar een breed, diep en snel ontstekingsremmend effect.  Bron: Dr. Mark Sircus, ontstekingen remmende zuurstoftherapie. Voor EWOT moet men wel in staat zijn om een ​​lichte inspanning te doen, anders is hyperbare zuurstoftherapie de enige optie.

" Een verlaagd zuurstofniveau wordt gekoppeld aan ziekte en een kortere levensduur.

De ontstekingsremmende zuurstoftherapie is een monumentale doorbraak die eenvoudig uitvoerbaar is,

betaalbaar is en onze zuurstofcapaciteit terugbrengt op het niveau van vroeger"

Dr.M.Sircus.

 

EWOT is de natuurlijke evenknie van hyperbare zuurstoftherapie

EWOT ontstekingsremmende zuurstoftherapie is net zo natuurlijk als ademhalen en kan door nagenoeg iedereen eenvoudig worden toegepast, in het comfort van uw eigen huis, in de sportschool of bij uw (fysio)therapeut.

Trainen met zuurstof versterkt immuunsysteem
ademhalingsproblemen, oververmoeidheid of spierverlies? Zuurstoftherapie EWOT geeft energie voor het herstel

Een zuurstofrijk lichaam is de rode draad voor preventie en het zelfherstellend vermogen van het lichaam.

Gezond zijn en beter worden, zuurstoftherapie EWOT Corpusair.nl

MAXIMALE ENERGIE

Stel je voor dat je een hernieuwde energie voelt vanaf het moment dat je wakker wordt. CORPUS AIR EWOT zuurstoftherapie  kan je de fysieke en mentale boost geven waar je naar op zoek was en nog veel meer.

MENTALE HELDERHEID

Ontstekingsremmende zuurstoftherapie doet zowel goed voor uw mentale toestand als voor uw lichamelijk welzijn. Zuurstof is de sleutel tot een beter leven. Ben u snel vermoeid? Moeite met concentreren?  Zie dingen duidelijker met

95 % zuurstof per ademhaling in plaats van met de 21% zuurstof die normaal in de lucht zit.

SNELLER HERSTEL

Als je uitgeput of vermoeid bent, weet je hoe goed het voelt  om frisse lucht in te ademen. Voeg aan de lucht die u ademt nu eens  400% meer zuurstof 

toe en kijk wat er gebeurt.

IMMUUNVERSTERKEND

Of het nu een wereldwijde pandemie is, of gewoon een verkoudheid, het hebben van een sterk immuunsysteem is van cruciaal belang om gezond te blijven. Onderzoek wijst uit dat zuurstoftherapie kan helpen bij het opbouwen van uw weerstand.

Maximale energie met  15 minuten EWOT zuurstoftherapie, Corpusair.nl de zuurstofshop van ons allemaal