top of page
Maarten Fornerod over EWOT zuurstoftherapie

"De revolutie is het tijdelijk verhogen van de zuurstofconcentratie in ons lichaam" 

In de geneeskunde wordt dit al tientallen jaren gedaan voor verschillende aandoeningen, zoals moeilijk geneesbare wonden. Maar nu blijkt dat het tijdelijk verhogen van de zuurstofconcentratie in ons lichaam een positieve uitwerking heeft op veel meer aandoeningen; met name van de hersenen.

(Maarten Fornerod  associate professor / Erasmus MC Rotterdam / TU Delft)

EWOT ervaringsdeskundige

natuurlijke zuurstoftherapie ewot

Wat is bewegen met zuurstoftherapie
EWOT?

Zuurstof is de hartslag van leven

Wist u dat het inademen van hogere zuurstofniveaus direct effect heeft op de gezondheid van uw bloed, cellen en microvaatjes? Daarom worden hyperbare therapiekamers al tientallen jaren gebruikt omdat het bij decompressieziekte 

helpt, ernstige infecties bestrijdt, chronische wonden helpt genezen  en zelfs  neurodegeneratieve ziekten kan verbeteren.

 

Maar er is een ander soort zuurstoftherapie dat al vele jaren onder onze neus ligt en misschien zelfs beter te beoordelen is dan hyperbare zuurstoftherapie.

Dit wordt EWOT genoemd (oefening met zuurstoftherapie; uitgesproken als e-watt), het komt de levens van heel veel mensen ten goede. 

 

Beter nog dan hyperbare zuurstoftherapie?

Herstel natuurlijke gezondheid

Iedereen kan baat hebben bij het herstellen van zijn  bloedsomloop en doorbloeding. Maar EWOT is bedoeld om de zuurstofcirculatie in een snel tempo te verhogen.

 

En hoewel er zeker een tijd en plaats is voor hyperbare zuurstof therapie, kan EWOT effectiever zijn. Veel zuurstof in het bloedplasma is immers op zich niet genoeg; we moeten dat plasma ook door die vernauwde haarvaten helpen duwen om de zuurstofarme cellen te bereiken. Dé manier om dat te doen is door te sporten, waardoor zwellingen in de vaatjes en ontstekingen afnemen, de energie wordt verhoogd en de gezondheid wordt beschermd.


EWOT doe je gewoon thuis of vraag je therapeut of personal trainer of zij zuurstof ook van belang vinden!

diverse ewot stijlen_edited_edited.png

Wat is zuurstoftherapie en waarom zou je dat doen?

We kunnen een hele tijd zonder voedsel leven, een paar dagen zonder water, maar slechts enkele minuten zonder zuurstof in te ademen. Iets dat zo essentieel is verdient al onze aandacht. Zuurstof? Jawel, dat gas dat voor 21% opgelost zit in de lucht om ons heen en dat we continu nodig hebben om te overleven. Lucht inademen met een hoger zuurstofgehalte tijdens het sporten kan een laag zuurstofniveau van het bloed en de weefsels corrigeren.  

EWOT staat voor Exercise with Oxygen Therapy = bewegen met een zuurstofmasker op.

De lichamelijke inspanning is nodig om de extra zuurstof in alle uithoeken van het lichaam te krijgen, geholpen door de verhoogde bloeddruk tijdens het sporten of bewegen. De Corpusair EWOT- sets zijn gebaseerd op het wetenschappelijk onderzoek van Dr. Manfred von Ardenne , die de 'Oxygen Bible' schreef (een wetenschappelijk boek van 400 pagina's getiteld Oxygen Multistep Therapy). In zijn boek gebruikt von Ardenne meer dan 500 medische referenties en biedt hij wetenschappelijk bewijs op basis van 10.000 onderzoeken ter ondersteuning van het gebruik van zuurstof om de cellulaire gezondheid te verbeteren.

 

Het onderzoek van Dr. von Ardenne geeft aan dat wanneer je traint met zuurstof, de ontsteking en zwelling van alle microvaatjes in het lichaam verminderen. Stel je voor dat alle leidingen in je huis smal zijn geworden en niet genoeg water kunnen krijgen. Alles zal uiteindelijk tot stilstand komen. Dat is precies wat er gebeurt als onze microvaatjes beginnen te vernauwen: het lichaam is niet in staat om zuurstof, bloed en voedingsstoffen naar de orgaansystemen te krijgen. Deze beperking veroorzaakt pijn en ziekte. Dit is waar EWOT om de hoek komt kijken.

 

 

 

Hyperbare zuurstoftherapie versus EWOT:

hoe verhouden ze zich tot elkaar?

 

Hyperbare zuurstof is een medisch hulpmiddel waarvoor een recept nodig is en het kan een langzaam proces zijn.

U traint niet in hyperbare kamers. Dit betekent dat er geen  CO2-opbouw is die gelijk is aan de extra inkomende O2.

 

EWOT daarentegen maakt het mogelijk om onbeperkte hoeveelheden zuurstof veilig toe te dienen en werkt om uw hartslag te verhogen, waardoor u meer koolstofdioxide kunt aanmaken, de partiële druk kunt verhogen en meer O2 naar distale hypoxische weefsels kunt dwingen. Dit is een natuurlijk proces en een natuurlijk gebruik van O2. Omdat EWOT uw hartslag verhoogt en tegelijkertijd de zuurstofopname verhoogt, zult u waarschijnlijk veel sneller resultaten zien.

 

Hoewel er zeker een tijd en plaats is voor hyperbare zuurstoftherapie ( omdat het ziekten zoals  decompressieziekte helpt , ernstige infecties bestrijdt, chronische wonden helpt genezen  en zelfs neurodegeneratieve ziekten kan verbeteren)  is de EWOT zuurstoftherapie effectiever en efficiënter voor 'de gewone persoon' die het bloed in zijn lichaam van zuurstof wil voorzien - waardoor ontstekingen worden verminderd, de energie wordt verhoogd en de gezondheid wordt behouden.

De EWOT zuurstoftherapie  is een natuurlijke methode die ervoor zorgt dat de maximale hoeveelheid zuurstof terecht komt waar hij het hardste nodig is - bij beschadigde en ontstoken weefsels en cellen die op hol zijn geslagen. Er hoeft alleen maar zuurstof te worden ingeademd tijdens het doen van lichaamsoefeningen. EWOT is net zo natuurlijk als ademhalen, is effectiever, goedkoper, kan in minder tijd, zonder bijwerkingen en kan door iedereen zelfstandig toegepast in het comfort van het eigen huis.  Daarnaast neemt met EWOT je uithoudingsvermogen toe doordat je een inspanning levert tijdens de zuurstoftoediening. Een win-win situatie zowel preventief, curatief als sportief. Meer lezen over EWOT en wetenschap? Klik hier.

 

 

De 3 belangrijkste voordelen van lichaamsbeweging

met zuurstoftherapie (EWOT)

Er is echt geen limiet aan de potentiële voordelen van EWOT, maar ze zijn allemaal mogelijk vanwege 3 belangrijke factoren: EWOT's vermogen om de zuurstofcirculatie te verbeteren, de bloedstroom te herstellen en de ATP-productie te verhogen. Hier is een overzicht van deze drie belangrijke voordelen van lichaamsbeweging met zuurstoftherapie en het domino-effect dat de algehele gezondheid en het welzijn  beïnvloedt:

1. Verhoogt de zuurstofcirculatie in het lichaam
Oefening met zuurstoftherapie brengt zuurstof in de slagaders, aders en zelfs de kleinste haarvaatjes die meer dan 75 procent van uw bloedsomloop uitmaken. Door de zuurstofcirculatie in het lichaam te verhogen, krijgen uw cellen de O2 die ze nodig hebben om de miljoenen biochemische reacties te verwerken die ze elke dag ondergaan.

Volgens een artikel uit 1984, geschreven door Dr. von Ardenne , is verbetering van de zuurstoftoevoer naar lichaamsweefsels belangrijk voor het bestrijden van onvoldoende zuurstoftoevoer, wat een veelvoorkomende oorzaak is van veel ziekten, aandoeningen en klachten, vooral met toenemende leeftijd.

Dus waarom is het zo belangrijk om voldoende zuurstof binnen te krijgen? Ten eerste wijst onderzoek op een gebrek aan zuurstof in het bloed (hypoxie genoemd) als een belangrijke oorzaak van veel vormen van kanker. Volgens onderzoekers van de University of Georgia “kan een laag zuurstofgehalte in onze cellen een primaire oorzaak zijn van oncontroleerbare tumorgroei bij sommige vormen van kanker. ” En een studie uitgevoerd aan de Washington State University ontdekte dat wanneer zuurstof onder hoge druk werd gebruikt op een cultuur van menselijke leukemiecellen, dit de groei van kankercellen met 15 procent verminderde.

Bovenop het verhoogde risico op kanker wanneer het zuurstofgehalte in het bloed te laag is, geeft onderzoek gepubliceerd in Current Medical Chemistry aan dat oxidatieve stress tijdens hypoxemie leidt tot versnelde achteruitgang, waardoor onze cellen hun delings- en groeivermogen verliezen. Het komt erop neer dat we niet zonder zuurstof kunnen leven. En als onze cellen niet dagelijks genoeg zuurstof krijgen, heeft dat gevolgen voor veel aspecten van onze gezondheid.

2. Herstelt de bloedstroom
Alle lichaamsprocessen vereisen een adequate doorbloeding, maar stress en bepaalde medische aandoeningen kunnen het vermogen van het bloed om zuurstof af te geven aan onze weefsels verstoren. We weten dat een afname van de zuurstoftoevoer naar uw bloed de functie van uw hersenen, lever en andere organen ernstig kan beschadigen. We hebben ons bloed nodig om zuurstof naar onze weefsels te transporteren, zodat alle lichaamssystemen goed kunnen werken.

 

Dit is een ander groot voordeel van zuurstoftherapie. Naarmate de zuurstofcirculatie door het lichaam toeneemt, kan ons zuurstofrijke bloed de O2 naar onze weefsels, bloedvaten en organen sturen. Het herstel van de doorstroming van zuurstofrijk bloed bevordert ook de uitzetting van vernauwde haarvaatjes. Wanneer onze haarvaten geen zuurstof meer krijgen, beginnen ze te zwellen, waardoor verdere zuurstoftoevoer wordt voorkomen. Zuurstoftherapie, met name EWOT, vermindert capillaire zwelling, verbetert de oxygenatie en bevordert de bloedsomloop.

Een van de meest bekende voordelen van zuurstoftherapie is het vermogen om de cerebrale doorbloeding te verbeteren. Onderzoek toont aan dat hyperbare zuurstoftherapie kan worden gebruikt om bij te dragen aan de genezing van ischemische ulceraties bij patiënten met diabetes. Er wordt verondersteld dat dit type O2-therapie werkt om de vasculaire activiteit te herstellen en de productie van vasodilatatoren en vasoconstrictoren beïnvloedt.

3. Verhoogt de productie van ATP
Wanneer u oefent met zuurstoftherapie, staat u elke cel toe om zuurstof te ontvangen. Dit verhoogt de productie van ATP (adenosinetrifosfaat), dat als brandstofbron in de cellen fungeert .

Dr.Mark Sircus beschrijft ATP als het 'meestergenezende molecuul'. Door ATP te verhogen, gaan onze bloedcellen uit elkaar zodat ze niet meer aan elkaar kleven (geldrolvorming) en dus meer zuurstof kunnen opnemen.

Wanneer je ATP op volle capaciteit maakt door de cellen meer zuurstof te geven, "kan het lichaam beginnen te genezen alsof we in onze tienerjaren zijn", zegt Sircus. Maar wanneer de ATP-niveaus laag zijn, kunt u niet goed of snel genezen.

 

Alle andere voordelen van EWOT zijn positieve domino-effecten van deze drie zeer belangrijke factoren. Omdat lichaamsbeweging met zuurstoftherapie de zuurstofcirculatie verhoogt, de bloedstroom herstelt en de productie van ATP verhoogt, kan  het lichaam ook op de volgende manieren profiteren:

 • Stimuleert de immuniteit

 • Versnelt herstel na ziekte of blessure

 • Verhoogt de energie

 • Verbetert de cardiovasculaire gezondheid

 • Ondersteunt longfunctie/ademhalingssysteem

 • Verbeter fysieke prestaties

 • Zorgt voor sneller herstel na trainingen

 • Verbetert het gezichtsvermogen

 • Verbetert de mentale capaciteit / het geheugen

 • Vermindert ontstekingen

 • Helpt bij gewichtsverlies

 • Bevordert ontgifting

 

Zuurstoftherapie gebruiken

 

Er zijn diverse vormen die kunnen dienen als bron van zuurstoftherapie. Hyperbare zuurstoftherapie is meestal beschikbaar als een poliklinische procedure in een speciale kliniek of tegenwoordig zelfs bij wellnescentra.

Bij deze vorm van therapie lig je in een cabine die is ontworpen voor één persoon of zit je in een kamer die plaats biedt aan meerdere personen tegelijk. 

 

U kunt ook zuurstoftherapie krijgen met een masker of neuscanule die rechtstreeks is aangesloten op een zuurstofgenerator. Er is echter een probleem met deze apparaten omdat de krachtigste zuurstofgenerator slechts 10-15  liter zuurstof per minuut kan produceren en we tijdens het sporten gemakkelijk 50 liter per minuut kunnen inademen. We hebben tijdens het sporten veel meer zuurstof nodig dan welke generator dan ook kan produceren. Beide vormen zijn traag, kostbaar en kunnen gepaard gaan met niet gewenste bijwerkingen.

 

EWOT met het zuurstofsysteem van Corpusair

De ontstekingsremmende zuurstoftherapie daarentegen werkt veel sneller en gaat veel dieper, omdat de zuurstofstroom niet beperkt wordt door het vermogen van de zuurstofconcentrator of de maximale veilige dosis in een hyperbare kamer.  Door de toevoeging van een groot luchtreservoir van 900 liter wordt het lichaamssysteem van te voren doordrenkt met de geconcentreerde zuurstof, waardoor de effectiviteit van EWOT ver kan uitstijgen boven die van de duurste hyperbare kamers.

 

Bij het Corpusair EWOT systeem wordt eerst een grote zak gevuld met 900 liter zuurstof met behulp van een zuurstofgenerator. Eenmaal vol, wordt het EWOT O2 non-rebreather high-flow masker, welke is aangesloten op een slang met grote diameter, gebruikt om een ​​onbeperkte toevoer van zuurstof te leveren om aan uw zuurstofbehoefte te kunnen voldoen tijdens de EWOT-sessie van 15 minuten. 

De generator wordt alleen gebruikt om de oxygenbag van tevoren te vullen en als je eenmaal begint met trainen, ben je alleen afhankelijk van de zuurstof in de zak (met een variabele zuurstofflow 20-50 liter per minuut).

 

Je ademt lucht verrijkt met  90-95 % zuivere zuurstof in vanuit de zak en ademt CO2 uit de kamer in.

Slechts één sessie van 15 minuten met het EWOT systeem kan u de voordelen geven van tientallen hyperbare zuurstofsessies, waarbij het 36-urige ontstekingsremmende effect al na de eerste sessie van 15 minuten optreedt. Bij EWOT wordt de zuurstofflow dus niet door het systeem beperkt, maar door de betreffende persoon zelf. Het reservoir levert alle geconcentreerde zuurstof die iemand maar kan inademen. Dat in combinatie met de lichaamsbeweging maakt heel veel verschil wat betreft de hoeveelheid zuurstof die de haarvaten en weefsels bereikt en hoe diep deze in de cellen doordringt.

Dit is wat je gaat doen tijdens een zuurstoftraining met de Corpusair EWOT set:

 • Train minstens drie dagen per week gedurende perioden van 15 minuten. Dit kan worden gedaan met een hometrainer, loopband, elliptische trainer of met elk type trainingsapparaat waarvoor geen overmatige hoofdbewegingen nodig zijn.

 • Tijdens de sessie van 15 minuten sprint je ongeveer 30 seconden totdat je hartslag ongeveer 120 slagen per minuut is (of bepaal je doelhartslag op 180 slagen per minuut minus je leeftijd).

 • Herstel vervolgens gedurende ongeveer drie minuten, ga terug naar een normaal trainingsritme en hartslag.

 • Herhaal de cyclus nogmaals, 3-5 keer, om vasodilatatie te vergroten en de slagaders te openen zodat zuurstof in uw zuurstofarme weefsels komt.

Omdat u uw hartslag verhoogt terwijl u zuurstof inademt, circuleert de O2 snel in uw lichaam. Dit verbetert uw resultaten aanzienlijk en vereist minder tijd dan andere bronnen van zuurstoftherapie.

 

Voor wie is EWOT goed? 

Iedereen kan baat hebben bij lichaamsbeweging met zuurstoftherapie - van topsporters tot oudere patiënten met een beperkte doorbloeding. U kunt investeren in uw eigen Corpusair O2-systeem waarmee u thuis zuurstoftherapie kunt gebruiken, of u kunt EWOT-locaties in de buurt opzoeken die u kunt bezoeken voor uw sessies.

Waarom EWOT effectief kan zijn voor elke denkbare aandoening?  Omdat het de afgifte van zuurstof verbetert - de meest essentiële stof in het leven. "Een grote verscheidenheid aan ziekten, waaronder hartaandoeningen, kanker, aandoeningen van de bloedsomloop en psychische aandoeningen, worden in verband gebracht met zuurstoftekorten.

 

Hoewel ze niet genezen, genereren oxidatieve therapieën meer zuurstof in het lichaam en kunnen ze bijdragen aan het herstel van ziekten, evenals, helpen om een ​​optimale algehele gezondheid en levensduur te bereiken.

"Hoe meer zuurstof zich in ons systeem bevindt, des te meer energie productie en des te gezonder zijn we.

Voordelen van zuurstoftherapie vastgesteld bij:

 • Wondverzorging, pijnbestrijding

 • Huidproblemen, cosmetische behandelingen

 • Gewrichtsproblemen, mobiliteit, (top)sport

 • Herstel immuunsysteem (chronische vermoeidheid, burn-out, ME, fibromyalgie)

 • Hormonale stoornissen, erectiële disfunctie

 • Long Covid, Burn-out, migraine, clusterhoofdpijn

 • Afvallen/gewichtsbeheersing

 • Bijkomend voordeel is dat ziekteverwekkende virussen, bacteriën, schimmels en kankercellen in een hoge zuurstofconcentratie niet kunnen leven

 

 

Risico's en bijwerkingen van zuurstoftherapie

 

Als het correct wordt gedaan en niet langer dan 15 minuten per keer, zijn er geen risico's of bijwerkingen van EWOT. Het inademen van hogere niveaus van zuurstof wordt als veilig beschouwd en er is geen risico op zuurstofvergiftiging. De meest voorkomende bijwerking is een kleine uitdroging van de sinussen en de keel door de zuurstoflucht, die kan worden verholpen door meer water te drinken en goed gehydrateerd te blijven. 

Voor veel patiënten die net met EWOT beginnen, is het de plotselinge verandering in hun fysieke activiteitsniveau die tot bijwerkingen kan leiden. Voor mensen die lang niet hebben gesport en niet het fysieke uithoudingsvermogen hebben om een ​​sessie van 15 minuten te doorstaan, is het het beste om geleidelijk te beginnen en vooraf uw arts te raadplegen.

​​

Normaal gesproken gaat het lichaam sneller of langzamer ademhalen aan de hand van de koolstofconcentratie in het bloed. Maar het is goed om te realiseren dat er ook mensen zijn, hypercapniepatiënten, die een zeer hoog concentratie koolstofdioxide in het bloed hebben waardoor kun ademhaling niet wordt gereguleerd door de koolstofconcentratie maar juist door de zuurstofconcentratie. Zij zijn afhankelijk van hun “hypoxic drive”.

Deze mensen moeten wat voorzichtiger c.q. rustiger starten met de zuurstoftherapie. Twijfelt u aan de therapie of is voor u niet duidelijk waar uw klachten vandaan komen? Neemt u dan even contact op met uw behandelend arts.

 

 

 

15 MINUTEN VOOR JE GEZONDHEID 

Meer kracht - Meer energie -  Betere prestaties

EWOT is een efficiënte manier om de zuurstofcirculatie door het hele lichaam en hoofd te verbeteren.

In tegenstelling tot hyperbare zuurstoftherapie, waarbij u niet beweegt, zorgt EWOT ervoor dat uw hartslag toeneemt. Hierdoor kunt u meer koolstofdioxide maken en meer zuurstof naar uw extremiteiten / distale hypoxische weefsels dwingen. Hoewel er zeker een tijd en plaats is voor hyperbare therapie, is EWOT bedoeld om u veel snellere resultaten te geven. Onderzoek suggereert dat het kan helpen om de zuurstofcirculatie in het lichaam te verhogen, de bloedstroom te herstellen en de productie van ATP te verhogen.

EWOT is een meer natuurlijke en vellige methode zonder bijwerkingen waarmee u fitter wordt, uw prestaties kunt verhogen en tal van veelvoorkomende gezondheidsproblemen kunt verlichten.

 • Deze natuurlijke zuurstoftherapie heeft het leven van duizenden mensen veranderd

 • EWOT zuurstoftherapie verhoogt de zuurstofconcentratie in het bloedplasma en weefsels, inclusief de hersenen 

 • EWOT is veilig en effectiever nog dan andere vormen van zuurstoftherapie  en zonder de bijwerkingen

 • En u doet deze therapie eenvoudig in het comfort van thuis,  in de sportschool of bij uw (fysio)therapeut   

                       

Voordelen EWOT
Risico's EWOT
Zuurstoftherapie gebruiken
Wat is zuurstoftherapie
Ewot versus HBOT therapie
Zuurstof is sterk voor gezondheid, Corpusair.nl EWOT zuurstoftherapie Nederland

De oplossing is ......

zuurstof

IMG_4077.JPG

ZUURSTOF, WANT HERSTELLEN
DOE JE VAN BINNENUIT

Zuurstof is het belangrijkste supplement

het lichaam kan niet zonder

 

De verhoogde zuurstofoverdracht in het lichaam creëert gevoelens die sporters en andere gebruikers omschrijven als ´naar een hogere versnelling gaan´.

In de praktijk gaan we ook echt hoger, sneller, sterker en bovendien versterken we onze gezondheid, slapen beter, verbeteren het immuunsysteem, de fysieke en mentale conditie, verminderen de symptomen van chronische kwalen, vermindert overgewicht en nog meer...

​Misschien vraagt u zich af waarom u nog niet eerder van dit 'wondermiddel' heeft gehoord ?  Het punt is dat zuurstof niet kan worden gepatenteerd, het normaal gesproken niet duur is en je er geen arts voor nodig hebt. Aangezien het geen enorme winsten oplevert, is het een goed bewaard geheim gebleven, maar de feiten spreken voor zich.

Zie ook EWOT research en science

Chronische ontstekingen weerspiegelen het lage zuurstofniveau van het lichaam.

Een groot voordeel is dat zuurstof een ontstekingsremmend effect heeft. Virussen, bacteriën en schimmels gedijen slecht in een zuurstofrijke omgeving. Veel chronische klachten reageren goed op EWOT; ontstekingen krijgen minder kans.

Meer weten? Klik op dit boek. 

The solution......
has been under your nose
OXYGEN

Slechts 15 minuten voor uw gezondheid

De investering is klein, het effect onbetaalbaar

 

Trainen of zelfs gewoon bewegen is soms al zwaar genoeg, vooral als je ook nog chronisch ziek bent, overgewicht hebt of te verzuurde benen om in beweging te komen. Extra zuurstof geeft je dan de steun die nodig is om te kunnen starten en ook om door te gaan. De chemische reacties in ons lichaam worden ´opgestookt´. We verbranden vet efficiënter. Slapen gaat beter. We voelen ons beter, ons lichaam is gezonder en we denken helderder vanwege de toegenomen zuurstofvoorziening.  Er is een directe relatie tussen zuurstof en vitaliteit.

ONBEPERKT 90% ZUIVERE ZUURSTOF INADEMEN 

NATUURLIJKE METHODE - VEILIG - EFFECTIEF

 

Met EWOT beweegt u tijdens de zuurstoftherapie, daardoor verhoogt de hartslag, waardoor u meer koolstofdioxide kunt maken, en er extra zuurstof naar diepere hypoxische/ zuurstofarme weefsels gedwongen wordt. Deze methode is volkomen natuurlijk en veilig. 

Doordat meer zuurstof kan doordringen tot weefsels met een beperkte doorbloeding kunnen er met EWOT zuurstoftherapie zoveel verbluffende resultaten behaald worden en veelvoorkomende kwalen worden verlicht.

De complete gids voor het begrijpen en gebruiken van natuurlijke zuurstoftherapie.Zuurstoftherapie kan een positieve invloed hebben bij chronische ziekten en aandoeningen zoals: hart- en vaatziekten, bloeddrukproblemen, diabetes, astma en copd, slaapstoornissen, slaapapneu, stressklachten en burnout, concentratiestoornissen, chronische vermoeidheidsklachten, maculadegeneratie, migraine, fibromyalgie en tinnitus.   Multistep is eenvoudig uit te voeren, vereist zeer weinig tijd, en relatief goedkope apparatuur zoals b.v. een hometrainer, crosstrainer, loopband, het gaat erom dat u beweegt en een inspanning doet zodat uw hartslag omhoog gaat tijdens de 15 minuten training.   Enkele voordelen van een hoger zuurstofniveau:  vernietigt de schadelijke bacteriën,vergroot het vermogen van witte bloedcellen om bacteriën en overblijfselen te verwijderen (activiteit van leukocyten)  verbetert de groei van nieuwe bloedvaten, helpt infecties voorkomen enz.

Neem even de tijd om de 1e twee hoofdstukken

te lezen Download hier

Meer zuurstof helpt de fysieke en mentale gevolgen te keren van zuurstofgebrek in de cellen als gevolg van lucht-, water en voedselvervuiling en veroudering. Mensen die aan EWOT zuurstoftherapie doen melden dat ze meer energie hebben, geestelijk helderder zijn en zich beter kunnen concentreren.

The solution......
has been under your nose OXYGEN

DE RODE LOPER NAAR MEER ENERGIE
ONTSTEKINGSREMMENDE ZUURSTOFTHERAPIE

We worden in Nederland nog wel steeds iets ouder, maar we worden steeds eerder chronisch ziek. Een vrouw gemiddeld op 40,5 jaar. Een man gemiddeld op 47,2 jaar (bron). Welvaartsziekten als hart-en vaatziekten, kanker en diabetes zijn nu de belangrijkste doodsoorzaak. Onze leefomgeving en leefstijl zorgen voor verstoringen en ontstekingen in veel verschillende orgaansystemen.

 

De meer dan 200 bekende ontstekingsziekten weerspiegelen de  lage zuurstofstatus van het lichaam

We kunnen een hele tijd zonder voedsel en water leven, maar slechts enkele minuten zonder zuurstof in te ademen. Lichaamscellen hebben continue zuurstof nodig om energie uit voedsel om te zetten in een bruikbare vorm.  Dat stelt de cellen in staat om  vitale functies uit te voeren, zoals het aandrijven van onze spieren en het verplaatsen van organische materialen in en uit cellen.

"We hebben niet het eeuwige leven, maar als we met regelmaat voldoende zuurstof gebruiken,
blijven we jeugdig en gezond tot onze tijd erop zit! " (dr.M.Sircus)"

Long covid, zuurstoftherapie helpt
EWOT voor wie?

Iedereen die in staat is om te bewegen kan voordeel hebben van EWOT zuurstoftraining 

EWOT zuurstoftherapie helpt mensen met  afnemende gezondheid weer op weg naar herstel door oxygenatie van het lichaam op cellulair niveau waardoor hun lichaam efficiënter presteert. Voor mensen van middelbare leeftijd en daarboven biedt EWOT de anti-verouderingsvoordelen die het eerst door de uitvinder Prof. von Ardenne zijn beschreven.

 

Voor gezondheidsbewuste mensen en sporters is EWOT een mogelijkheid om gezondheid en conditie te verbeteren, en prestaties naar een ander niveau te tillen. 

 

DE KRACHT VAN ZUURSTOF  IS ONGEKEND 

Het zuurstofniveau in-  en rond steden is soms wel tot 30 % lager dan normaal. Chronische bronchitis , te veel slijm door voedselgevoeligheid, astma, COPD, bacterie-, virus-, parasieten- en schimmelinfecties in de longen en vele andere aandoeningen tasten de gezondheid aan van miljoenen mensen. Zuurstoftherapie is de goedkoopste en makkelijkst verkrijgbare ontgiftingsmethode. 

BEWEGEN, PRATEN, DENKEN, SPORTEN, HERSTELLEN:  

 

Bij letterlijk alles wat we doen gebruiken we energie, zelfs als we slapen. En daarvoor is zuurstof nodig. Door verkeerde ademhaling, door ziekte of als de longen niet goed functioneren, kan extra zuurstof nodig zijn. Ook preventief - of voor herstel betekent zuurstof enorm veel. 

Long COVID patiënt gebaat bij zuurstoftherapie

Long Covid patiënten hebben baat bij zuurstoftherapie

keijzer a.jpeg

WAAROM WACHTEN OP KLACHTEN? 

ZUURSTOF VERSTERKT VANDAAG JE WEERSTAND!

Vandaag uw zuurstoftoevoer verbeteren betekent er vandaag al beter van worden. Ook na een Covid infectie kan het lang duren voordat mensen weer de oude zijn. Met EWOT krijgt u een overvloed aan zuurstof in uw systeem - en kan  al verbetering worden bereikt met een oefening van slechts 15 minuten, een paar keer per week.

Zuurstof is noodzakelijk
voor de werking
van iedere cel in
ons lichaam

Zo ontlasten we de zorg

Als we willen kunnen we thuis zuurstofkracht krijgen die ver uitstijgt boven die van een 1e hulpafdeling- of intensive care-afdeling, maar die hebben we zelden nodig als we op regelmatige basis zuurstof gebruiken.

Wie dit laatste doet, voelt zich gezonder en gelukkiger, een ervaring die is te vergelijken met een gevechtsvliegtuig dat in de lucht bijtankt.

IMG_0006_edited_edited.jpg

Word je eigen superheld

Een zuurstofrijk lichaam is de rode draad voor preventie en een sterk immuunsysteem. Lichaamsbeweging met verhoogde zuurstoftoevoer helpt het lichaam enorm bij het vervoeren van zuurstof

naar de weefsels.

Slechts 15 minuten is genoeg zo eenvoudig kan het zijn zoveel voor uw gezondheid te doen.

Zuurstoftherapie EWOT geeft snel resultaat, met als groot voordeel dat deze therapie heel gemakkelijk thuis kan worden toegepast
Onze partners en ambassadeurs
lichaamsbeweging met zuurstoftherapie EWOT verbetert immuunsysteem

WORD FIT MET EEN GLIMLACH
 

EWOT zuurstoftraining doe je gemakkelijk thuis of op de sportschool

The solution......
has been under your nose
OXYGEN

IMG_4012_edited_edited_edited_edited.png

BESTEL UW EWOT MULTSTEP ZUURSTOFSET VOOR THUISGEBRUIK 

OF VOOR UW SPORT- OF GEZONDHEIDSCENTRUM EN MAAK HET VERSCHIL

 

Geef je medewerkers en cliënten dé kans om vitaler en gezonder te worden. EWOT is de perfecte team-speler voor al  uw sport- en behandelprogramma's of als onderdeel van uw bedrijfsfitness en verlaag het ziekteverzuim. 

EWOT wordt overal ter wereld succesvol ingezet door particulieren in bedrijven en in sport- en gezondheidscentra.

 

MEER WETEN?  EWOT BESTELLEN? EWOT PROBEREN?

Wilt u ook profiteren van zuurstof voor preventie of herstel? Heeft u vragen? We helpen u graag verder.​

 • Info@corpusair.nl    + 31 (0) 6  53  67  71  76

 • Bestellen kan via de zuurstofshop op de website,  of stuur een mail voor uw offerte.

 • Het EWOT zuurstof systeem eerst een keer zien/proberen? Dat kan op afspraak  in ons DEMO&ADVIES CENTRUM EWOT in Naaldwijk  (Westland ZH) of Lunteren (GlD)

Burn-out of chronisch moe? Zuurstoftherapie EWOT ondersteunt herstel
Contact
Demo&Advies Center EWOT
bottom of page