Als de diagnose kanker wordt gesteld
Integratieve oncologie

Als de diagnose kanker wordt gesteld, gaan de meeste mensen begrijpelijkerwijs rechtstreeks naar chirurgen die tumoren verwijderen en naar oncologen die krachtige chemotherapie en bestraling gebruiken om ziekten uit te roeien. Voor velen houdt de behandeling daar op.

Maar veel deskundigen zijn het er nu over eens dat het tijd is voor een meer holistische, lange termijn benadering van de ziekte met meer aandacht  voor preventie en de algehele gezondheid van patiënten die aan kanker lijden. 

De wereld van integratieve oncologie breidt zich uit  met onderzoek naar veilige en effectieve combinaties van natuurlijke/complementaire therapieën met conventionele behandelingen, voor het verminderen van bijwerkingen, het herstellen van de gezondheid en vitaliteit na voltooiing van kankerbehandelingen en het helpen voorkomen van terugkeer van kanker. 

 

Cellulaire ontsteking vormt de basis voor talrijke degeneratieve ontstekingsziekten die de bevolking nu teisteren. Er is een massa informatie beschikbaar over ontstekingsremmende supplementen en voedingsrichtlijnen, daarom is het niet meer dan logisch dat men een ontstekingsremmende manier van leven gaat volgen. Ontstekingsremmende zuurstoftherapie vormt daarbij een geweldige combinatie.  Dit kan voor kankerpatiënten de weg naar herstel zijn, vooral als ze op zoek zijn naar blijvend herstel.

Slimme oncologen zetten zuurstof in
Elke factor die het zuurstoftransportvermogen van het menselijk lichaam bedreigt, bevordert kankergroei. Evenzo versterkt elke therapie die de zuurstofwerking verbetert de afweer van het lichaam tegen kanker.
 
Bar Chart

 

 

 

 

Wil kanker vaste voet in het lichaam kunnen krijgen, dan moet het lichaam zuurstofarm en zuur zijn.

 

Slechte zuurstofvoorziening kan de ontwikkeling van tumoren en uitzaaiingen versnellen, wat een slechtere prognose tot gevolg heeft, ongeacht welke kankerbehandeling wordt toegepast.

 

Verbeteren we de zuurstofvoorziening dan kan de kanker niet alleen worden geremd, maar zelfs teniet gedaan worden.

EWOT (oefening met zuurstoftherapie),  is een natuurlijke therapie die lichte lichaamsbeweging gebruikt als platform om de bloedbaan van een patiënt van zuurstof te voorzien.

 

Tijdens de activiteit wordt een zuurstofmasker gedragen dat helpt om snel zuurstof naar de haarvaten te sturen.

 

Een hoger zuurstofniveau is bewezen effectief in de kankerzorg, simpelweg omdat kankercellen het moeilijk hebben om in een zuurstofrijke omgeving te leven.

 

Verrassend: kanker beter te bestrijden
met zuurstof

Reset je immuunsysteem met zuurstof

Niet alleen kanker, hart- en vaatziekte, Parkinson, Alzheimer

en nog veel meer aandoeningen kunnen allemaal het gevolg zijn van

ontoereikende zuurstofvoorziening van de cellen.

 

Met EWOT is het lichaam in staat om een ​​zuurstofrijke omgeving te creëren. In feite is het beter in staat om ziekten te bestrijden. Voor patiënten die chemotherapie of bestraling ondergaan, kan de toevoer van zuurstof het herstel helpen versnellen en de toxische effecten van deze conventionele behandelingen minimaliseren.

 

EWOT helpt het lichaam letterlijk op zijn best te functioneren. Een ander EWOT-voordeel is een toename van het energieniveau, wat vaak een uitdaging wordt voor mensen die vechten tegen kanker. Regelmatige sessies kunnen patiënten helpen het uithoudings- vermogen te verbeteren en het immuunsysteem op gang te brengen.

 

Nog een belangrijk doel van EWOT is het voorkomen van spierverlies, ook wel sarcopenie genoemd.

Uit onderzoek blijkt dat zuurstof kankercellen zwak maakt en minder resistent tegen behandelingen. 

Het feit dat tumoren allemaal een bepaalde mate van zuurstoftekort (hypoxie) vertonen bracht onderzoekers op het spoor van hun kwetsbaarste punt - zuurstof. Kanker heeft dit punt gemeen met virussen, bacteriën en schimmels, die allemaal een hoog zuurstofniveau verafschuwen.

Zuurstof voor betere bestrijding kankerc

Kankercellen met een laag zuurstofniveau zijn 3 x zo resistent tegen radiotherapie

Kanker kan met vele tumorremmende middelen bestreden worden, maar zonder een overvloed aan zuurstof is alle moeite vaak vergeefs.

Zuurstoftekort in tumorcellen draagt bij

tot de groei van kanker. 

Kanker gedijt uitsluitend in een zuurstofarme omgeving. Door de zuurstofstatus van een patiënt te verhogen, wordt de effectiviteit van andere kankerbehandelingen aanmerkelijk hoger. 

Kanker te lijf met zuurstof, zuurstoftherapie EWOT Corpusair.nl.

Zuurstof helpt kanker te verslaan!
Wetenschappers zijn hiervan op de hoogte, maar veel oncologen kennelijk nog niet.
Het is gewoon een kwestie van één en één is twee, en toch gebruiken nog weinig artsen zuurstof om kanker te behandelen. Hieruit blijkt eens te meer hoe belangrijk het is dat patiënten deze kennis delen als hun leven op het spel staat. (Bron: Dr.M.Sircus/ ontstekingsremmende zuurstoftherapie)

nobelprijswinnaars geneeskunde 2019

maandag 7 oktober 2019 |  NTR | Redactie

"Zuurstof nekt kankercellen

Daarnaast lonken toepassingen op het gebied van hartaandoeningen, beroerte en bloedarmoede".

 

De Nobelprijs voor Geneeskunde is zojuist toegekend aan William Kaelin, Peter Ratcliffe en Gregg Semenza voor hun ontdekking van hoe cellen waarnemen en zich aanpassen aan de beschikbaarheid van zuurstof.

 

Nobelprijs: zó past ons lichaam zich aan als we te weinig zuurstof krijgen

 

 

 

 

 

 

Dieren hebben zuurstof nodig om voedsel om te kunnen zetten in bruikbare energie, zo weten we al eeuwen. Dat is het werk van de mitochondriën, de energiefabriekjes van de cellen. Maar hoe passen cellen zich aan de hoeveelheid zuurstof aan?

Moleculaire machinerie

De drie Nobelprijswinnaars, twee Amerikanen en een Brit, ontdekten hoe de cellen het zuurstofniveau waarnemen, en zich daar vervolgens aan aanpassen. Ze brachten de moleculaire machinerie in kaart welke bepaalt hoe actief bepaalde genen zijn in reactie op verschillende zuurstofniveaus.

 

 

 

 

&nb