top of page

LAST VAN EEN CHRONISCHE DARMONTSTEKING WAARVOOR GEEN OPLOSSING LIJKT TE ZIJN?

Ziekte van Crohn

Profiteer van een natuurlijke ontstekingsremmer: zuurstof 
Voor meer grip op je IBD

De ziekte van Crohn is een chronische ontstekingsziekte van de darm. De ziekte van Crohn noemt men, net als colitis ulcerosa, ook wel een inflammatory bowel disease (IBD). Bij de meeste patiënten met de ziekte van Crohn zijn de dunne darm, de dikke darm, en/of de endeldarm ontstoken, maar er kan ook sprake zijn van ontstekingen in de rest van het spijsverteringskanaal of in andere organen

Door de methode EWOT is ontstekingsremmende zuurstoftherapie nu voor iedereen beschikbaar. Het is een veilige en natuurlijke manier om grote hoeveelheden zuurstof in de bloedbaan te krijgen waardoor meer zuurstof kan oplossen in het bloedplasma en terecht kan komen waar hij het hardste nodig is, bij beschadigde en ontstoken weefsels
Zuurstoftherapie remt ontstekingen, ziekte van Crohn

Wetenschap zuurstoftherapie en IBD /PubMed:

De oorzaak van de ziekte van Crohn is nog niet geheel bekend. Verschillende factoren spelen een rol  in het ontstaan van de ziekte. In elk geval is er sprake van een sterke reactie van het afweersysteem. Daarom wordt de ziekte van Crohn ook wel een auto-immuunziekte genoemd.

Conventionele behandeling

Het met medicatie onderdrukken van ontstekingen is bij de behandeling van de ziekte van Crohn en Colitis Ulcerosa tot op heden veelal het doel. Ondanks dit feit zijn veel van deze conventionele medicijnen niet zonder neveneffecten. Bijwerkingen van medicijnen, maar ook te kampen hebben met extreme vermoeidheid, ook als hun darmontsteking rustig is zijn vaak gehoorde klachten. Belangrijke redenen om met ontstekingsremmende zuurstoftherapie te starten en te ervaren wat  het u brengt.

 

Natuurlijke behandeling van ziekte van Crohn

Natuurlijke maatregelen tegen ziekte van Crohn en Colitis Ulcerosa zoals omega-3 vetzuren, vitamine D, L-glutamine, zink en pro-biotica verbeteren de darmwand functie en verlagen ontstekingen. Een aangepast dieet helpt om de darmen te ondersteunen en kan veel hulp bieden. Toch is het voor velen een uitputtende strijd om voldoende bouwstoffen binnen te krijgen en te ontdekken welke voedingsmiddelen wel of niet (meer) verdragen kunnen worden.

Zuurstof is onze grootste energiebron, toch horen we er zelden over 

Als we ziek zijn, daalt meestal het pH-niveau in ons lichaam en wordt ons zuurstofniveau 15 tot 20 % lager dan normaal. De huidige aandacht voor het belang van de juiste Ph en daarmee de meeste onderzoeken en discussies richten zich uitsluitend op het reguleren van de inname van diverse soorten voedsel of water als de manier om de algehele Ph-waarde van het lichaam bij te stellen.  Zuurstof echter is de allerbelangrijkste voedingsstof die het lichaam constant gebruikt om naar behoefte in elk essentieel gebied zijn eigen pH te regelen, en deze wordt nog veel te vaak genegeerd.

 

Benut wat de natuur ons geeft

Met de massa informatie over ontstekingsremmende supplementen en voedingsrichtlijnen die nu beschikbaar is, is het niet meer dan logisch dat je een ontstekingsremmende manier van leven gaat volgen, aangevuld met ontstekingsremmende zuurstoftherapie. Dit kan voor IBD patiënten een ondersteuning zijn op de weg naar herstel.

 

Zuurstof, alkaliteit en je gezondheid - Multi-therapeutische aanpak!

In het lichaam kan geen  genezing kan plaatsvinden zonder voldoende zuurstof in de betreffende weefsels.

Als we veel zuurstof innemen, kan het lichaam de vitaminen en voedingsstoffen ook veel efficiënter opnemen.

Door een overvloed aan zuurstof komt een herstelproces op gang dat normaliter niet zou plaatsvinden, omdat er geen cellulaire energie voor is.  Met de zuurstof brengen we letterlijk levensenergie naar binnen en houden we tegelijk grote schoonmaak. In het nooit aflatende gevecht tegen zowel ontsteking, vermoeidheid als het verouderingsproces is er nu een veilige en eenvoudige therapie beschikbaar die ons in het voordeel brengt.

                                                            

zuurstoftherapie EWOT

Wat is de oorzaak van vermoeidheid bij IBD?

Vermoeidheid bij de ziekte van Crohn en colitis ulcerosa kan medisch verklaard worden door:
• Een actieve ontsteking waardoor het lichaam minder     voedingsstoffen opneemt
• Bloedverlies met ijzertekort tot gevolg
• ’s Nachts vaak naar het toilet moeten
• Gewrichtsklachten
• Bepaalde medicatie
• Een andere ziekte
• Een virusontsteking
• Slechte voeding
• Gewichtsverlies
• Slechte nachtrust
Een behandeling van deze oorzaken zal de vermoeidheid doen verminderen. Zuurstoftherapie is een verlichtende methode  die de prestaties en het zelfgenezend vermogen van het lichaam ondersteunt. 

Zuurstoftherapie vormt de ideale teamspeler voor alle bekende behandelingen van IBD

Energize IBD? Geef prioriteit aan meer zuurstof

De prestaties en bruikbaarheid van elke cel afzonderlijk in ons lichaam,  de spieren, de gewrichten, de organen, de klieren en het immuunsysteem, zijn allemaal afhankelijk van een optimaal zuurstofniveau. Zonder voldoende zuurstof is het moeilijk zelfs maar een genezend effect te bereiken.

 

In Nederland leven ongeveer 90.000 patiënten met de diagnose IBD. Bij 40% van patiënten met de ziekte van Crohn of colitis ulcerosa komen ernstige vermoeidheidsklachten voor. Dit heeft grote invloed op hun kwaliteit van leven. Iedere dag moe zijn, werk of afspraken af moeten zeggen en niet weten wat je er aan kunt doen is heel frustrerend. Grip krijgen op de ziekte is een dagelijkse strijd voor veel IBD-patiënten, misschien ook wel voor jou.

 

Start vandaag nog met zuurstoftherapie en ga op zoek naar maatwerk voedingsadvies, en naar bepaalde supplementen en conventionele medicijnen, deze kunnen in combinatie met heel veel zuurstof in veel gevallen meer effect sorteren.

Zuurstoftherapie voor meer energie bij IBD - ziekte van Crohn of  colltis uullcerosa

Een zuurstofrijk lichaam vergroot de slagkracht
van de conventionele- en natuurlijke behandelingen

Door de zuurstofstatus van een patiënt te versterken, wordt de effectiviteit van andere behandelingen ondersteund, of deze nu farmaceutisch of natuurlijk zijn.

Onderzoek MLD Stichting

De Maag Lever Darm Stichting start een studie naar de

invloed van lichaamsbeweging op vermoeidheid

(ENERGIZE IBD project)

Men hoopt met dit onderzoek eindelijk een manier te vinden om de vermoeidheid en de kwaliteit van leven van IBD patiënten te verbeteren, omdat er aanwijzingen zijn dat op de juiste manier bewegen goed kan werken.  Daarnaast wordt gekeken wat deze training doet met ontstekingswaarden en fitheid van hart en longen en ook met werkproductiviteit en ziektekosten. 

 

Een prima initiatief, maar waarom wachten op een studie als je vandaag al

kunt starten met lichaamsbeweging met zuurstof ?

 

Temeer daar alle logica en medische wetenschap al duiden op de geldigheid van zo´n benadering.

Het is immers bekend dat er een directe relatie is tussen bewegen en opname van zuurstof in de weefsels en een directe relatie tussen dit betere gebruik van zuurstof en ons energieniveau. Daarbij komt dat er voor dit doel al (sinds circa 20 jaar) een uitermate geschikte therapie is,  namelijk lichaamsbeweging met zuurstof. Een van de verrassende resultaten van EWOT is dat bijna iedereen die in staat is om te bewegen er lichamelijk voordeel van kan hebben - ongeacht of iemand jong of oud is, ziek of in goede gezondheid.

Met EWOT is het lichaam in staat om een ​​zuurstofrijke omgeving te creëren. In feite is het beter in staat om ziekten te bestrijden. Voor patiënten met IBD kan de toevoer van zuurstof het herstel helpen versnellen en de toxische effecten van conventionele behandelingen minimaliseren. EWOT helpt het lichaam letterlijk op zijn best te functioneren. Een ander EWOT-voordeel is een toename van het energieniveau, wat vaak een uitdaging wordt voor mensen met darmontstekingen. Regelmatige zuurstofsessies kunnen patiënten helpen het uithoudingsvermogen te verbeteren en het immuunsysteem op gang te brengen.

 

Nog een belangrijk doel van EWOT is het voorkomen van spierverlies, ook wel sarcopenie genoemd.

Lichaamsbeweging met zuurstof EWOT(Exercise With Oxygen Therapy) 

is ontwikkeld door Dr.Manfred von Ardenne (1907-1997) een Duitse wetenschapper en natuurkundige.

Hij heeft met ontstekingsremmende zuurstoftherapie EWOT het volgende gedemonstreerd:

  • Vermindert systemische ontsteking;

  • Ondersteunt het lichaam bij oncologische problemen;

  • Verhoogt het immuunsysteem;

  • Verhoogt de energie;

  • Heeft een anti-verouderingseffect op het lichaam door verbetering van het cel metabolisme;

  • Ontzuurt het lichaam en verbetert de alkaliteit;

  • Ondersteunt het gewichtsverlies en helpt het lichaam om vet te verbranden

  • Verhoogt de bloedsomloop;

  • Verbetert atletische prestaties

Zuurstof nodig? We helpen je graag verder

bottom of page