top of page
water-3244961_1920-1.jpg

 Waterstof therapie
Bruisen van gezondheid

Waterstofinhalatie therapie te koop bij Corpusair

WATERSTOF »
HET KLEINSTE MOLECUUL
DE GROOTSTE ONTDEKKING VOOR UW GEZONDHEID

Molecular_Hydrogen_Guide_to_Better_Health_edited_edited_edited.png

Waterstofgas inademen en krachtwater drinken wordt aanbevolen door artsen vanwege de therapeutische toepassingen voor ons lichaam.

Waterstofgas werkt als sterke selectieve antioxidant, bestrijdt ontstekingen en chronische ziekten, vertraagt het verouderingsproces, hydrateert de cellen, verjongt de huid, ondersteunt een gezonde immuun functie en gezond energieniveau.

Heeft een zeer gunstige invloed op de hersenen.


Begin nu met het gebruik van moleculaire waterstof en verander de manier waarop je eruit ziet, leeft en voelt.

Dr. Mark Sircus

Cannula-1-800x1200-1.jpg

BRUISEN VAN NATUURLIJKE GEZONDHEID
 

We hebben drie belangrijke gassen die we gemakkelijk thuis kunnen gebruiken, zuurstof, CO2 en nu waterstof

H2 ADEMEN EN DRINKEN
EN HUID & OGEN BEHANDELEN

Corpusair Waterstoftherapie generator

Onze draagbare Brown's gas- en zuurstofgenerator in een topuitrusting, fluisterstil, compact, gebruiksvriendelijk, onderhoudsvrij, veilig, geen schadelijke gassen, perfect voor thuisgebruik als voor gebruik in een de professionele praktijk. 

Het krachtigste helende apparaat dat men voor thuis kan kopen, is een waterstof-zuurstof inhalator.

Het zijn dezelfde type machines die je op een dag ook in Nederland op de IC, spoedeisende hulp en in ambulances zult vinden, maar ook in wellness- en gezondheidscentra en bij heel veel mensen thuis

 

Maak kennis met onze portable HydrOxygen Machine 900 ml Series.  

Moleculair waterstofgas van klinische kwaliteit voor gebruik thuis of in de kliniek. Ontworpen voor maximale prestaties, veiligheid, geen onderhoud en eenvoudig gebruikersgemak, met een hoge therapeutische flow  waterstof/Brown'sgas & zuurstof

 

Alle accessoires zijn inbegrepen voor inhalatie, een bruisstick voor infusie met waterstof van uw favoriete dranken, een therapeutische oogbril voor directe behandeling van uw ogen met waterstofgas. Optionele accessoires, zoals gezichtsmasker voor huidverjonging, zijn ook beschikbaar. Vraag ook naar onze Eltraderm huidverzorgingsproducten (collageen en hylaruonzuur) speciaal ontwikkeld voor gebruik tijdens uw H2 huidtherapie.

 

We doen al het mogelijke om u het meeste impact uit uw H2 te laten halen en bieden live ondersteuning per telefoon, via onze Demo&Advies Centra voor zuurstof-en waterstoftherapie, of indien gewenst - tegen een redelijke vergoeding - bezoeken we u thuis of op uw praktijk locatie voor demonstratie en het beantwoorden van uw vragen. 

 

Waterstofgastherapie laat je bruisen van gezondheid

We zijn zowel waterstofwezens

als koolstof- en zuurstofwezens.

Het hele gezin kan de Corpusair H2 generator gebruiken voor het inhaleren van waterstofgas

én het produceren van waterstofrijk drinkwater. 

Wat is Brown's Gas, HHO of Oxyhydrogen Therapy?

Brown's gastherapie, een speciale verhouding van 2 delen waterstofgas tot 1 deel zuurstofgas (2H2:02) 

Waterstof is net als zuurstof en koolstofdioxide. Alle drie de gassen zijn voedzaam, onmisbaar en zijn
van enorme hulp voor mensen met pijn, ziekte en kanker.
Waterstof is wetenschappelijk gezien bijzonder interessant. Er zijn meer dan 1500 studies die de therapeutische voordelen van moleculaire waterstof aantonen en bijna dagelijks komen er studies bij. Er is bewijs voor de werkzaamheid bij 170 verschillende modellen van ziekten. Nog meer bijzonder is dat er geen enkele bijwerking is. 
De meeste van die studies zijn in de afgelopen 12 jaar gepubliceerd, dus dat belooft wat voor de toekomst.
H2 is superlicht in gewicht, daarom kan het overal kan doordringen in het lichaam. De positieve effecten van waterstofgas worden in bijna ieder orgaan van het lichaam geconstateerd.

Waterstoftherapie is een revolutie in de medische wereld.

Heeft uw arts of therapeut er nog geen kennis van genomen?

Honderden studies wijzen erop dat waterstofgas helpt bij vele aandoeningen

 

p24_waterstofgas-en-gezondheid-768x512.jpg

Artikel Medisch Dossier

Bruisen van gezondheid

Ons lichaam heeft waterstof nodig voor veel belangrijke functies en het op natuurlijke wijze opruimen van giftige vrije radicalen

Darmbacteriën van mensen met een gezonde darmflora maken

zelf circa 10-12 liter waterstof aan per dag

Doordat waterstof zo klein is, kan het door het membraan van een cel heendringen en kan het zelfs de bloed-hersenbarrière passeren. Eenmaal in de cel ruimt het van binnenuit de schade op door zich te richten op giftige vrije radicalen. Onze belangrijkste bronnen van waterstof zijn groenten en fruit, dierlijke eiwitten en vetten, die waterstof vrijgeven via de stofwisseling. Bovendien maken onze darmbacteriën zelf liters waterstof aan.  Hoe gezonder je eet, hoe groter de kans dat je meer waterstof produceert.

Maar wie heeft er in onze westerse cultuur nog een gezonde darmflora? Als de toxische belasting te hoog is en ons immuunsysteem niet optimaal werkt, kunnen er mutaties ontstaan die ziekte veroorzaken, waaronder kanker. Door het lichaam te voorzien van extra waterstof, kunnen we een reeks voordelen ontsluiten.

Waterstof beschermt gezondheid en ondersteunt genezing

Waterstoftherapie is nuttig gebleken voor veel chronische ziekten en aandoeningen

Waterstof bevat vergeleken met grotere moleculen zoals vitamine E en C veel meer elektronen.

Deze ´doneren´ zichzelf aan een giftig molecuul met als restproduct water in de cellen!

Waterstof werkt daarmee subtiel ontgiftend, hydrateert letterlijk van binnenuit en is ook zeer geschikt voor (over)gevoelige mensen.

Revolutionair Waterstofgas

Moleculaire waterstof de krachtigste antioxidant
Waterstof presteert beter dan vitamine C

"Los een beetje waterstof (H2) op in je drinkwater, neem daarvan zo’n 1,5 liter per dag en consumeer daarmee

een hoeveelheid antioxidanten die gelijk staat aan 38 worteltjes, 516 appels of 756 bananen"

(Prof. dr. F. Muskiet emeritus hoogleraar Pathofysiologie en Klinisch Chemische Analyse) 

Los een beetje waterstof (H2) op in je drinkwater, neem daarvan zo’n 1,5 liter per dag en consumeer daarmee een hoeveelheid antioxidanten die gelijk staat aan 38 worteltjes, 516 appels of 756 bananen
De voordelen van H2 zijn legio, de beste watersetofgenerator is te koop bij Corpusair

H2 Waterstof is zelfs 175x effectiever dan vitamine C en
860 x effectiever dan co-enzyme Q10 !

H2 'vertelt' je cellen om meer van je eigen natuurlijke antioxidanten te produceren, zoals glutathionperoxidase (GSH) en superoxide dismutase (SOD).  Waterstof is de kleinste en krachtigste antioxidant! Gemakkelijk opgenomen door ons lichaam! 

 

 

Waterstoftherapie nu een unieke H2 generator bij Corpusair
Waterstoftherapie Corpusair, remt ontstekingen, verbetert sporprestaties

Waterstofgas komt van nature voor in ons lichaam

Waterstof is het kleinste atoom.

Ongeveer 10 % van het menselijk lichaamsgewicht en
70% van zijn volume bestaat uit waterstof. 

Zo profiteer je van waterstofgas:
Waterstofgas inhaleren, waterstofwater drinken
of opname via de huid! 
 

Waterstofgas als levenselixer

Op dit moment verschillen de meningen welke methode om H2 tot je te nemen het beste werkt en wat de ideale dosis is. Feit is dat het innemen van waterstofgas volkomen veilig is. Sinds 1943 wordt het bij diepzeeduiken gebruikt om decompressieziekte te voorkomen en talloze studies hebben bevestigd dat dit geen enkel nadelig effect heeft [bron].

Een van de vele redenen dat waterstof gepromoot wordt voor uiteenlopende ziektes – van astma tot diabetes en van darmklachten tot hart- en vaatziekten – ligt in het ontstekingsremmende effect. Daarbij is waterstofgas ook een populair ‘anti-aging’ middel. 

Het mooie van waterstoftherapie is dat
het net als EWOT zuurstoftherapie geen bijwerkingen heeft

Waterstof werkt selectief en omdat waterstof moleculen zo klein zijn is de werking zeer efficiënt. Het bereikt alle cellen en passeert zelfs de bloed-hersenbarrière.

" En ze zijn zo piepklein dat je niet kan overdoseren. Du moment het lichaam verzadigd is, zweeft het via de huid en de longen naar buiten.’ (Orthomoleculair arts M. Klatte)

Waterstofinhalatie werkt
Ook bij u

Omdat waterstof een bereik heeft tot diep in de cellen, kan het DNA beschermen en dat alleen al wijst op een preventieve werking tegen aan leefstijl gerelateerde ziektes zoals kanker en hartaandoeningen, maar ook t.a.v. het verouderingsproces.” Tyler LeBaron"

 

De biologische beschikbaarheid (het komt overal in het lichaam), het uitzonderlijke veiligheidsprofiel, de goedkope grondstof (water) en de therapeutische werking als selectieve antioxidant maken waterstof tot een effectief middel. Zowel om ziekten te voorkomen, veroudering te vertragen, als ook genezingsprocessen voor heel verschillende aandoeningen te bevorderen. 

2022-08-12.png

Waterstof is bij uitstek een reparatie en regeneratie middel en dat is in een stressvolle en toxische omgeving van groot belang voor het behoud van onze vitaliteit tot op hoge leeftijd.

Waterstof gaat oxidatieve stress tegen door ‘vrije radicalen’ uit te schakelen. 

Een groot aantal onderzoeken toont aan dat waterstof oxidatieve stress vermindert en de elektronenbalans in de cellen herstelt. Dat zorgt voor behandelmogelijkheden van neurodegeneratieve ziekten zoals Parkinson. In een studie uit 2013 dronken mensen met parkinson  48 weken lang waterstofrijk water. Ze presteerden gemiddeld beter dan de controlegroep die gewoon water dronk: deze mensen gingen achteruit.

darmbacterien-produceren-waterstof
Waterstoftherapie keert gevolgen van oxidatieve stress

Uit onderzoek blijkt dat de productie van waterstofgas in de darmen van mensen met parkinson twee keer zo laag is dan

bij de controlegroep. Lees meer

Oxidatieve stress is een stofwisselingstoestand, waarbij meer dan een normale fysiologische hoeveelheid reactieve zuurstof- verbindingen (ROS - Reactive Oxygen Species) in de cel gevormd wordt.. De reactieve zuurstofverbindingen beschadigen alle delen van de cel, inclusief het DNA.

 

Hoe ontstaat oxidatieve stress?

Oxidatieve stress kan onder andere ontstaan door roken, medicijngebruik, overmatig alcoholgebruik, te lange blootstelling aan de zon, intensief sporten, obesitas, hypoglykemie, depressie en inname van microplastics (via longen, maag-darmsysteem of huid). Deze gevolgen van oxidatieve stress zijn mede verantwoordelijk voor het verouderingsproces.

Waterstof voor hydratatie van binnenuit en een jeugdige gezonde huid

Wat ook enorm helpt is dat H2 zowel via de huid als via de mond wordt opgenomen. Het contact met de huid komt ook direct de huid ten goede. Wat van heel grote waarde is voor een jeugdige huid en vitale cellen is het feit dat wanneer H2 zich bindt met specifieke vrije radicalen, er weer water (HO2) ontstaat in de cellen.

Dit betekent niets minder dan hydratatie van binnenuit. Zoals u misschien al weet is hydratatie essentieel voor alle lichaamsprocessen, waarbij het effect op uw mentale en emotionele huishouding niet mag worden vergeten
 

H2 Waterstof wordt direct via de huid opgenomen
waterstofmolecuul-02_edited_edited.png

Waterstofgas herstelt een niet goed functionerende vochthuishouding in onze cellen. Voor een gezonde huid en het  verminderen van ouderdomspigmentatie

Corpusair waterstoftherapie inhalatie
Corpusair waterstofgenerator
maculadegeneratie en waterstoftherapie
corpusair waterstof voetenspa
De preventieve en therapeutische effecten van moleculaire waterstof bij ziekten van ogen, en verwondingen waarbij oxidatieve stress een rol speelt

Moleculaire waterstof (H 2 ) is hiervoor zeer geschikt vanwege zijn unieke eigenschappen. H 2is de enige antioxidant die de bloed-hersen- en bloed-oculaire barrières passeert. 

DE WATERSTOFGASBRIL VINDT U STANDAARD IN DE VERPAKKING VAN UW NIEUWE WATERSTOFGENERATOR H2 900 ML SERIES

Regelmatig gebruik versterkt de gezonde werking van ogen en reduceert oxidatieve schade.

Oxidatieve stress initieert en draagt ​​bij aan de ontwikkeling van verschillende menselijke ziekten en verwondingen, waaronder oogziekten. de resultaten van Klinische studies bij zowel dieren als mensen die H2 gebruiken bij de behandeling van oogziekten waarbij oxidatieve stress betrokken is, tonen aan dat de onderdrukking van oxidatieve stress door H 2 behandeling leidt tot de preventie of verbetering van oogziekten. Bij ernstige degeneratieve ziekten vertraagt ​​H2 de ziekteprogressie .

https://www.tandfonline.com/doi/abs/10.1080/10715762.2019.1582770

Bron: klik hier 

327461496_1297631127476070_6416411705776
Ik heb de natte vorm van maculadegeneratie, de oogartsen konden niets meer voor mij doen. In het Demo&Advies Centrum voor zuurstof en waterstoftherapie  heb ik een half uur de waterstofbril therapie geprobeerd , en tot mijn verbazing kreeg ik weer wat zicht terug.....

Professionals in de gezondheidszorg hebben goede ervaringen met onze unieke portable Waterstof/Zuurstof generator!

Dr med. Franz Josef Schingale

Dr Franz Josef Schingale

Is sinds 1992 medisch directeur van de Lympho-Opt Kliniek, een gespecialiseerde kliniek voor lymfologie, alsmede docent voor manuele lymfedrainage voor fysiotherapeuten en docent voor de artsen opleiding lymfologie. Enthousiast over zowel EWOT zuurstoftherapie als de waterstofgas therapie middels onze unieke Portable Hydroxygen Machine 900 HG waterstof/zuurstof generator.

Video: toepassing portable H2 generator 900 series bij klachten longcovid en longaandoeningen

Video: toepassing portable H2 generator 900 series voor in de kliniek als ook voor thuisgebruik.

 Voordelen waterstof 

Waterstof ´de vonk van het leven´ is niet lichaamsvreemd zoals een farmaceutisch medicijn.

Integendeel. Een gezond lichaam maakt zelf in de darmen - bij het afbreken van vezels en andere niet verteerde voedingsdelen - elke dag circa 10 liter waterstofgas aan.

Waterstof in het lichaam is belangrijk om ziekten te voorkomen en oxidatie en ontstekingen te bestrijden.

Onderzoek wijst uit dat mensen die 100 jaar oud worden in een gezonde toestand tot 4 keer meer waterstof uitademen. 

Fitnessende vrouwen

 SPORT 

Waterstof verbetert de sportprestaties, het uithoudingsvermogen en draagt bij aan een sneller herstel

stress-ball-ga1ae6acbd_1280-1024x682.jpg

  Gezondheid  

H2 ruimt schadelijke radicalen op,  heeft positieve werking in ieder orgaan, draagt bij aan een goede gezondheid

Mannelijk model met witte bloemen

 Welzijn 

Waterstof draagt bij aan algemeen welbevinden en

stress reductie

en verlicht tal van aandoeningen

waterstofmolecuul-02_edited.png

Onafhankelijk onderzoek wereldwijd: Molecular Hydrogen Instituut

Waterstofgas inhalatie gezondheidsrevolutie

In Japan is een grote bedrijfstak ontstaan rond waterstofproducten. Er zijn spa’s waar waterstofwater gewoon uit de kraan komt en waar men geniet van heilzame waterstofbaden. Waterstofgas is in Japan een heel normaal woord. Het Japanse ministerie voor Gezondheid heeft waterstofgas goedgekeurd als nieuwe medische behandeling voor patiënten na een hartinfarct. 

Waterstofgas inhalatie therapie helpt patienten na een hartstilstand

Waterstofgas binnenkort op de  Intensive Care in Japan,  op de spoedeisende hulpafdelingen en in ambulances,  en steeds belangrijker voor (preventieve) toepassing thuis. 

Het Molecular Hydrogen Instituut (MHI)  werkt samen met universiteiten en instellingen over de hele wereld om het basis-, dier- en klinisch onderzoek van moleculaire waterstof te bevorderen. MHI biedt gemakkelijke toegang tot de peer-reviewed wetenschappelijke artikelen over moleculaire waterstof, onderzoekssamenwerking en vele educatieve artikelen over moleculaire waterstof en de bijbehorende misvattingen.

Waterstofwater vergelijken met waterstofgas

Geïnhaleerde waterstof bereikt de bloedbaan en passeert zelfs de bloed-hersenbarrière in slechts 2 minuten gebruik! Waterstofwater moet langs de maag. Geïnhaleerde moleculaire waterstofgas treedt slechts in een fractie van de tijd in werking. Moleculaire waterstof dringt diep door in elke cel van uw lichaam en bestrijdt vrije radicalen en schadelijke ontstekingen op cellulair niveau. 

 

Enkele van de door onderzoek ondersteunde voordelen van moleculaire waterstof zijn:

 • Ondersteunt de cognitieve gezondheid

 • Ondersteunt een gezonde immuunfunctie

 • Ondersteunt een gezond energieniveau

Meer dan 1400 collegiaal getoetste onderzoeken van over de hele wereld hebben aangetoond dat moleculaire waterstof een unieke antioxidant is.

 • Selectiviteit – Omdat H2 zo'n stabiel molecuul is, reageert het alleen met de ergste vrije radicalen: hydroxylradicaal en peroxynitriet. Dit betekent dat het de gunstige radicalen die worden gebruikt bij celsignalering en immuunfunctie met rust laat en zich alleen richt op de 'slechteriken'.

 • Grootte – Waterstof is het kleinste element. Hierdoor kan het heel vrij diffunderen, waardoor de vrije radicalen bestrijdende waterstofmoleculen plaatsen kunnen bereiken waar de meeste andere antioxidanten niet kunnen komen. Waterstof kan de bloed-hersenbarrière en celmembranen passeren en dringt diep door in de celkern en mitochondriën.

 • Celsignalering – Veel van de voordelen van waterstof komen voort uit de celsignaleringsactiviteit. Binnen een cel werkt waterstof eigenlijk op genetisch niveau, door de genen aan te zetten die coderen voor onze natuurlijke antioxidantafweersystemen. H2 vertelt je cellen om meer van je eigen natuurlijke antioxidanten uit te pompen, zoals glutathionperoxidase (GSH) en superoxide dismutase (SOD).  

Aanhoudende oxidatieve stress (teveel aan vrije radicalen)  is een van de belangrijkste oorzaken van de meeste levensstijl gerelateerde ziekten, kanker en het verouderingsproces.  

Waterstoftherapie te koop bij Corpusair

Acute oxidatieve stress veroorzaakt direct ernstige schade aan weefsels.

Er zijn een aantal redenen waarom waterstofgas waarschijnlijk de belangrijkste antioxidant is:

◦ H2 is zo klein dat het snel overal in het lichaam kan arriveren.

◦ H2 vermindert (ook acute) oxidatieve stress

◦ H2 beschermt cellen continu

◦ H2 verhoogt natuurlijke antioxidanten niveaus.

◦ H2 stopt vrije zuurstof (hydroxyl) radicalen

 

Hoe het komt dat veel mensen een waterstoftekort hebben?

Omdat we ons lichaam verzwakken door onnatuurlijke belastingen zoals antibiotica, andere medicijnen, slecht onnatuurlijk voedsel, stralingsschade en vele andere factoren, functioneert de waterstofopname en onze eigen waterstofproductie via de darmbacteriën niet meer voldoende. Daarbij wordt ons lichaam dagelijks blootgesteld aan talloze vrije radicalen die ontstaan door  allergenen, stress, straling, virussen, bacteriën en voedseladditieven, plasticdeeltjes en nog veel meer. Dit is ernstig, want ongeveer 90% van al onze moderne ziekten worden geassocieerd met vrije radicalen.

De oplossing: Homeostase

Homeostase= De balans tussen vrije radicalen en antioxidanten. Het gaat niet om het wegwerken van alle oxidatieve stress en vrije radicalen, want er moet een evenwicht zijn tussen die twee. Maar bijna alle andere antioxidanten hebben niet dit homeostase balancerend effect.

 

Daarom zeggen vele Japanse en Europese artsen, dat medisch waterstofgas de beste antioxidant is - met voorheen onbekende eigenschappen -  die de geneeskunde sterk positief zullen beïnvloeden.

Wetenschappelijke studies

Meer dan 1.500 wetenschappelijke klinische studies en artikelen bevestigen dat waterstof een therapeutisch potentieel heeft met opmerkelijke resultaten. Het kan helpen bij meer dan 170 verschillende ziektebeelden en het heeft effect op elk orgaan.

 

De volgende 23 heilzame eigenschappen zijn bewezen voor waterstof:

 • Het is ontstekingsremmend 13

 • Het is de kleinste en meest biologisch beschikbaar molecuul voor de cellen in het lichaam 14

 • Het is een selectief anti-oxidant en gaat daarmee de ‘verroesting van ons lichaam tegen 15

 • Het versterkt de expressie van de genen 16

 • Anti-allergisch 17

 • Vertraagt cel afbraak 18

 • Anti-Aging 19

 • Vermindert pijn 20

 • Beschermt de huid 21

 • Beschermt het hart 22

 • Versterkt het metabolisme 23

 • Versterkt lichaamseigen antioxidant pathway (Nrf2 activator) 24

 • Vermindert vermoeidheid van de spieren 25

 • Vermindert niveaus van lactaat 26

 • Heeft een gunstig effect bij Diabetes Type 1, 27 Type 2, 28

 • Anti-kanker eigenschappen 29

 • Verbetert cognitieve functies 30

 • Beschermt DNA & RNA 31

 • Anti-Tumor Effecten 32

 • Cytotoxic Protectie 33

 • Zenuwbaan bescherming 34

 • Bescherming tegen straling van WiFi en radioactiviteit 35

 • Er zijn GÉÉN TOXISCHE EFFECTEN bij het gebruik van waterstof! 36

 

Onderzoeken bevestigen dat de inhalatie van waterstofgas en het drinken waterstofwater patiënten met een breed scala aan aandoeningen helpt, waaronder het spijsverteringsstelsel, het cardiovasculaire systeem en het ademhalingssysteem.

Betekenis van waterstof?
Waterstof zou een belangrijke rol kunnen spelen bij zowel het voorkomen als ook het behandelen van zeer uiteenlopende ziekten. De werking van waterstof is onderzocht in meer dan 170 ziektemodellen bij mens en dier.

Waterstoftherapie is net als zuurstoftherapie

een gezondheidsrevolutie 

(niet invasief, niet giftig, geen bijwerkingen, een natuurlijke trigger voor zelfherstel)

 

Waterstofgas houdt op verschillende manieren vrije radicalen in toom

Zo ongeveer negentig procent van alle vrije radicalen die onze gezondheid bedreigen, is afkomstig van mitochondriën, de energiecentrales van onze cellen. Omdat waterstofgas zo klein is, kan het in tegenstelling tot de gebruikelijke antioxidanten gemakkelijk de mitochondriën binnendringen. Daar kan het een paar van de heftigste en meest voorkomende vrije radicalen (het hydroxy-radicaal en peroxynitriet) eigenhandig onschadelijk maken.

In onze cellen wordt ook nog een andere beruchte vrije radicaal geproduceerd: stikstofmonoxide (NO), typisch een molecuul met een Jekyll en Hyde profiel. In kleine hoeveelheden is NO van levensbelang als signaalmolecuul dat onder meer de bloeddruk, vaatverwijding en het immuunssysteem reguleert, maar in grotere hoeveelheden kan het ontstekingsprocessen stimuleren die samengaan met diabetes type 2, alzheimer en veroudering [bron]. Waterstofgas laat NO zelf met rust, maar remt wel het enzym dat een ontstekingsbevorderende  vorm van NO produceert [bron].

Onze cellen verweren zich tegen vrije radicalen met het krachtig antioxidant glutathion en de oxidante enzymen catalase en superoxide dismutase. Waterstofgas activeert een soort alarmknop (Nrf2) in cellen, die zorgt dat de productie van deze afweermiddelen omhoog gaat als daar behoefte aan is [bron].

Mede dankzij deze veelzijdige antioxidante werking heeft waterstofgas een gunstige impact op een reeks fundamentele verouderingsprocessen. In een recent overzichtsartikel wordt een aantal opgesomd:

 • Waterstofgas beschermt het DNA. Naarmate we ouder worden sluipen er meer foutjes in ons erfelijke materiaal, onder meer door de invloed van schadelijke stoffen (sigarettenrook, uitlaatgassen), UV-straling en de vrije radicalen uit de mitochondriën. H2 gaat de toename van deze DNA-schade tegen.

 • Waterstofgas remt de vermeerdering van verouderde (senescente) cellen. Als we ouder worden, verschijnen er steeds meer cellen die niet meer kunnen delen en in plaats van opgeruimd te worden, blijven zitten en schadelijke stofjes uitscheiden. H2 remt de toename van deze ‘zombiecellen’.

 • Waterstofgas gaat ongunstige epigenetische veranderingen tegen. Als we ouder worden verandert het gedrag van onze genen, waarbij sommige genen onbedoeld actief worden terwijl andere onbedoeld worden uitgeschakeld. H2 gaat dit epigentische verval tegen.

 • Waterstofgas remt het verkorten van telomeren. Telomeren zijn een soort slijtzones aan het uiteinde van de chromosomen, die bij elke celdeling een stukje korter worden. Korte telomeren zijn een teken van celveroudering. H2 gaat dit proces tegen; er zijn aanwijzingen dat het drinken van water met waterstofgas de gemiddelde telomeerlengte kan laten toenemen.

 • Waterstofgas gaat het chronische ontstekingproces tegen dat wordt beschouwd als een drijvende kracht achter veroudering.

 • Waterstofgas bevordert autofagie, een proces waarbij afval in de cellen wordt opgeruimd. De achteruitgang van autofagie wordt gezien als een belangrijke oorzaak van veroudering.

 • Waterstofgas verbetert de werking van mitochondriën. Naarmate we ouder worden functioneren de energiecentrales van de cellen slechter, waarbij ze steeds meer vrije radicalen en steeds minder energie produceren. H2 laat ze weer beter functioneren.

Lengte telomeren toegenomen

In het kader van een wetenschappelijk onderzoek kregen veertig 70-plussers (m/v) gedurende zes maanden elke dag water met waterstofgas of gewoon water (placebo) te drinken. Na afloop constateerden de onderzoekers dat het drinken van water met waterstofgas geen enkel nadelig effect had maar wel een reeks biomarkers van het verouderingsproces gunstig had beïnvloed. Zo was de gemiddelde lengte van de telomeren toegenomen, waren er gunstige veranderingen in de hersenstofwisseling zichtbaar op MRI-scans en hadden er gunstige epigenetische veranderingen plaatsgevonden. Daarbij presteerden de ouderen die water met waterstofgas hadden gedronken beter op de  klassieke ‘zit-sta-test’ waarbij ze binnen een minuut zo vaak mogelijk uit een stoel moesten opstaan.

Bestel uw waterstofgenerator!
Interesse of heeft u vragen ? Of wilt u een afspraak in ons demo centrum ? Bel 06 53 67 71 76  of mail info@corpusair.nl

Hydrogen therapy Corpusair
IMG_3573_edited_edited_edited_edited.jpg

Zo profiteer je optimaal van waterstofgas

Waterstof-Zuurstof generator HG-900-serie

 • Inclusief canules (neusbrilletjes) voor H2 inhalatie

De waterstofmachine kan continu high h2 produceren met behulp van een proces dat elektrolyse wordt genoemd. Het kan worden gebruikt voor waterstoftherapie en gezondheidszorg. Het lichaam neemt waterstof voornamelijk op in de  strijd tegen giftige vrije radicalen en ontstekingen. Studies hebben aangetoond dat het inademen van waterstof de energie kan verhogen, het verouderingsproces kan vertragen en het spierherstel na inspanning kan verbeteren. Tegelijkertijd is het een goede aanvulling op de behandeling van meer dan 60 ziekten zoals tumoren en chronische aandoeningen.​

 Veel goede informatie over medische toepassingen van H2 vind je op Hydrogen Studies

 • Inclusief unieke Waterstof Therapeutische BRIL

Onze  waterstofbril kan helpen bij de behandeling van droge ogen, conjunctivitis, ooginfectie en zelfs retinopathie veroorzaakt door langdurig gebruik van elektronische apparatuur. Ooggezondheid heeft een vroege behandeling en interventie nodig. (bron)

 • Inclusief praktische H2 bruisstick voor het maken van waterstof krachtwater

Drink dagelijks je water verrijkt met waterstofgas  (gehydrogeneerd water, H2-water, waterstofrijkwater). Dit is de meest gebruikte methode vanwege het gemak. Waterstofgas dat je drinkt blijft slechts twintig tot dertig minuten in het lichaam [bron, bron] en daarom wordt vaak aangeraden het in verschillende porties verspreid over de dag te drinken.

 

 

Kenmerken:

 • Draagbare waterstof-/zuurstofmachine HG-900A-serie, type waterstof/zuurstofmachine

 • Waterstof/Zuurstof uitlaat en extra zuurstof onafhankelijke uitlaat (H2 uitlaat, H2 &O2 gemengde export)

 • Zuiverheid van waterstof en zuiverheid van zuurstof tot 99,999% (geen ozon, geen schadelijke gassen)

 • Grote uitstroom en stabiele productie van zuivere zuurstof/waterstof

 • Hoge waterstofstroom 600 ml per minuut

 • Hoge zuurstofstroom 300 ml per minuut

 • Water: gezuiverd water/gedestilleerd water

 • Waterverbruik 30~36ml/uur

 • Watertank 1200ml

 • SPE-technologie, Nafion 117 Proton Exchange Membrane, H2-zuiverheid 99,999%, chloor- en ozonvrij

 • CE 2292-certificaat 2006/42/EG

 • Onderhoudsvrij

 • Start met één knop, slim aanraakscherm

 • Drie intelligente detectiesystemen

c52bbeed-6f08-4b43-b250-1c6c9c706df1_edited.jpg
waterstofwater maken om te drinken
Groene-waterstof.jpg
bottom of page