top of page
Meisje Ontspannen
Hoe EWOT kan helpen bij astma, COPD, benauwdheid en andere longaandoeningen 

Zuurstoftraining EWOT geeft verbetering bij astma aanvallen en kortademigheid

Mensen die lijden aan de chronische longziekte COPD, Astma of andere longaandoeningen weten wat het is om:

 • Vaak benauwd te zijn en slijm op te geven

 • Kortademig, piepende ademhaling en snel buiten adem te zijn

 • Een versnelde hartslag te voelen

 • Heel moe te zijn, al na een lichte inspanning

 • Regelmatig in het ziekenhuis opgenomen te worden

 • Veel medicijnen te slikken en een ziekte te hebben die steeds ernstiger wordt

 • Slecht slapen

 

Verbetering bij astma-aanvallen
en kortademigheid is mogelijk door het verhogen van het zuurstofniveau in bloed, bloedplasma en weefselvloeistoffen

Zuurstoftherapie biedt een veilige en effectieve ondersteuning

Astma kan je ervan weerhouden te starten met sporten. Mensen met astma zijn vaak sneller benauwd en moe, of ze zijn bang om een astma-aanval te krijgen. De ervaring leert dat EWOT gebruikers met bijvoorbeeld inspanningsastma weer durven te sporten door de combinatie van bewegen met zuurstof. Het gebruik van zuurstof gaat benauwdheid tegen en men kan weer beginnen met conditie op te bouwen. Het gaat hier zeker niet om een wondertherapie of  geneeswijze voor alles, maar zuurstof is onmisbaar en daarmee een veilige en effectieve aanvulling op alle reguliere therapievormen. Zonder voldoende zuurstof is het immers lastig om zelfs maar een genezend effect te bereiken!

De natuurlijke zuurstoftherapie verbetert de bloedflow en zuurstofoverdracht en heeft wezenlijk gunstige effecten op de verlichting van longaandoeningen. De EWOT zuurstoftherapie is een natuurlijke methode die de prestaties en het zelf genezende vermogen van het lichaam ondersteunt. Tegelijk vormt het door de verbeterde zuurstoftoevoer de basis waarop zowel conventionele medische behandelingen als natuurlijke therapieën effectiever kunnen zijn.

VOORDELEN VAN VERHOGEN ZUURSTOFNIVEAU

Het hogere zuurstofniveau speelt een cruciale rol in het afnemen van de ernst van de ontstekingsreacties en het toenemen van de de effectiviteit van ontstekingsremmende middelen. Verbetert de longfunctie en het vermogen van rode bloedcellen om zuurstof door te geven naar ander weefsel bij emfyseem, astma en chronische bronchitis, vermindert ontstekingen

Wat is astma

wAT IS ASTMA

Astma is een aandoening van de luchtwegen met vele ‘gezichten’. Je kunt astma hebben en ook een wereldtitel halen bij bijvoorbeeld het schaatsen. Het andere uiterste is dat je ondanks een goede behandeling tot weinig in staat bent en arbeidsongeschikt bent geworden.

De luchtwegen kan je zien als ronde buizen die zicht vertakken in steeds kleinere buizen. Aan de binnenkant zit normaal gesproken een bekleding met een dun laagje slijmvlies. Aan de buitenkant is het omringd door spiertjes. 

Zuurstoftherapie remt ontstekingen luchtwegen

oNTSTOKEN LUCHTWEGEN

Bij astma is het probleem dat het slijmvlies van de luchtwegen vaak ontstoken en geïrriteerd is en de omringende spiertjes zich gaan verkrampen. Dit zorgt ervoor dat de doorgang in de luchtwegen zich vernauwt (er kan minder lucht doorheen).

 

Door deze ontsteking:

 • zwelt het slijmvlies op 

 • maakt het slijmvlies meer slijm,

 • trekken spiertjes in de wand van de luchtwegen samen,

 • kunnen de luchtwegen (flink) vernauwen.

Hoe erg de ontsteking en verkramping is verschilt in de loop van de tijd. Dat maakt dat astma vaak een grillig beloop heeft.

zuurstoftherapie ondersteunt behandeling bij astma

behandeling

​Medicamenten zijn er op gericht de symptomen te behandelen. De voorgeschreven middelen zijn te verdelen in een aantal groepen: bronchusverwijdende middelen, ontstekingsrem-mers (corticosteroïden), slijmoplossers en antibiotica.

Op basis van de ernst van de astma en de frequentie van aanvallen worden (combinaties van) medicamenten gebruikt: 

 • Milde astma: bronchusverwijders bij aanhoudende klachten

 • Matige en ernstige astma: onderhoudsdosering bronchusverwijders eventueel gecombineerd met inhalatiesteroïden.

 

Alle medicamenten hebben bijwerkingen.​ Zuurstof werkt als een medicijn maar dan zonder de bijwerkingen.

zuurstoftherapie ondersteunt longen

EWOT zuurstof

Een gemeenschappelijke factor bij longproblemen is zuurstof- gebrek in het bloed en de chronische ontstekingen. Deze weerspiegelen het lage zuurstofniveau van het lichaam.

EWOT biedt een veilige en effectieve ondersteuning bij onder andere COPD, astma, benauwdheid en andere longaandoeningen. En kan als ondersteunende behandeling bijdragen tot het succes van traditionele therapievormen. Veel gebruikers melden een verbetering van hun algemene gezondheidstoestand en prestatievermogen.

Effecten van meer zuurstof: 

 •  Betere zuurstofbenutting;

 • Een betere conditie;

 • Minder medicatie nodig

 • Een vermindering van de ontstekingsactiviteit;

 • Normalisering bloeddruk

 • Betere slaapkwaliteit

PHOTO-2020-11-02-22-21-21.jpg

Mijn situatie is door EWOT al snel veranderd. Het meest bijzondere is dat ik nu al 7 maanden - sinds ik een paar keer per week aan zuurstoftraining doe -  geen enkele prednison- of antibiotica kuur  of inhaler meer nodig heb gehad.

 

Normaal gesproken had ik wel 2 a 3 x per jaar een longontsteking. Ik ben sinds ik aan EWOT doe zelfs niet meer verkouden geweest,  Ik kan het zelf bijna niet geloven hoeveel fitter ik nu ben. 

Alinda ´s- Gravenzande

Zuurstoftraining ondersteunt behandeling astma
bottom of page