big2013820102531587_edited.png
Zuurstoftekort en ontstekingen
2 kanten van dezelfde medaille...
reumaklachten verbeteren met zuurstoftherapie.

Bijna twee miljoen mensen in Nederland lijden aan een vorm van reuma.

Dit treft niet alleen ouderen. Maar liefst 60 procent van de mensen met reuma is jonger dan 65 jaar.

Reuma is een verzamelnaam voor meer dan honderd verschillende aandoeningen van het houdings- en bewegingsapparaat.

Bij veel vormen van reuma worden de gewrichten aangetast, maar ook de spieren en pezen kunnen worden beschadigd door de ziekte. Ook kan onherstelbare schade aan hart, longen of darmen ontstaan, wat levensbedreigend kan zijn. Reuma is op te delen in een aantal categorieën:

  • slijtagereuma (artrose)

  • ontstekingsreuma, bijvoorbeeld reumatoïde artritis en jeugdreuma

  • systeem- en bindweefselziekten, bijvoorbeeld sclerodermie

  • wekedelenreuma, zoals fibromyalgie

  • aandoeningen van de botten, zoals de ziekte van Paget

 

 

 

 

Vernietiging eigen weefsel

Reumatoïde artritis is een veel voorkomende auto-immuunziekte waarbij het afweersysteem een onderdeel van het gewricht ziet als schadelijk. Het afweersysteem probeert het gewricht ‘uit te schakelen’, wat leidt tot chronische ontsteking van de gewrichten. 

 

Ondanks dat de afgelopen tien jaar enorm veel is bereikt, kan reumatoïde artritis meestal niet worden genezen en moet men vaak levenslang medicatie gebruiken. Wanneer de behandeling wordt gestopt, vlamt de ziekte vaak weer op en gaat de ontsteking en destructie van de gewrichten verder.  De behandeling van reumatoïde artritis beperkt zich veelal tot een combinatie van patiëntenvoorlichting, rust, medicijnen, fysiotherapie, gewrichtsbescherming, lichaamsbeweging en eventueel een operatie.

Alle ernstige ziektetoestanden gaan gepaard met een lage zuurstoftoestand.

Hypoxie, ofwel zuurstofgebrek in de weefsels, is de fundamentele oorzaak van alle degeneratieve ziekten   - Dr.Stephen Levine, moleculair bioloog - 

Ontstekingsreuma

Ontstekingsreuma is een verzamelnaam voor reumatische aandoeningen met langdurige of chronische ontsteking van het gewrichtsslijmvlies (synovium). Hierdoor zwelt het slijmvlies op en kan het vocht niet goed weg, wat pijn en stijfheid van het gewricht veroorzaakt. Uiteindelijk kan door de ontsteking het kraakbeen en zelfs het bot beschadigd raken.

Van de 420.000 mensen met ontstekingsreuma lijden 210.000 personen aan reumatoïde artritis. Reumatoïde artritis treft vooral de kleine gewrichten van de armen en benen, zoals de gewrichten in de pols, handen en voeten.

 

 Stijve gewrichten en pijnklachten bij reuma verbeteren met Zuurstoftherpapie EWOT, informatie en verkoop DemoCenter EWOT van Corpusair.nl.

DE VOORDELEN VAN ZUURSTOFTHERAPIE BIJ REUMA

Het zuurstofniveau speelt een cruciale rol in het bepalen van de ernst van de ontstekingsreactie en uiteindelijk de effectiviteit van ontstekingsremmende medicijnen. Het verhogen van het zuurstofniveau  levert aanzienlijke voordelen voor patiënten met o.a. astma, COPD en reumatoïde artritis.

 

De ontstekingsremmende zuurstoftherapie  helpt het lichaam enorm bij het vervoeren van zuurstof naar de weefsels. Als het zuurstofniveau wordt verhoogd nemen de cellen extra zuurstof op en leveren die af aan onze weefsels. Afvalgassen en gifstoffen worden efficiënter verwijderd en cellen beginnen beter te functioneren.

EWOT - Oefening met zuurstoftherapie

- oxygenatie heeft een positieve invloed op de bloedstroom

- bevordert de groei van nieuwe haarvaten

- vermindert oedeem en zwelling aanzienlijk

- verkort het ontstekingsproces aanzienlijk

- vermindert pijn, ontspant vermoeide spieren

- stimuleert het afweersysteem in plaats van het te onderdrukken

De ontstekingsremmende zuurstoftherapie is een complementaire therapie. Het overspoelen van de  cellen met zuurstof vormt een belangrijke ondersteuning voor het genezingsproces bij degeneratieve aandoeningen aan het bewegingsapparaat. De therapie stimuleert de aanvoer van voldoende zuurstof naar de betreffende weefselcellen en ondersteunt de pijnbestrijding bij reumatoïde artritis.

Gezond zijn en beter worden, zuurstoftherapie EWOT Corpusair.nl

MAXIMALE ENERGIE

Stel je voor dat je een hernieuwde energie voelt vanaf het moment dat je wakker wordt. EWOT zuurstoftherapie  kan je de fysieke en mentale boost geven waar je naar op zoek was en nog veel meer.

MENTALE HELDERHEID

Ontstekingsremmende zuurstoftherapie doet zowel goed voor uw mentale toestand als voor uw lichamelijk welzijn. Meer zuurstof is de sleutel tot een beter leven. Ben u snel vermoeid? Moeite met concentreren?  Zie dingen duidelijker met

90 % zuurstof per ademhaling in plaats van met de 21% zuurstof die normaal in de lucht zit.

SNELLER HERSTEL

Als je uitgeput of vermoeid bent, weet je hoe goed het voelt  om frisse lucht in te ademen. Voeg aan de lucht die u ademt nu eens  300 % meer zuurstof 

toe en kijk wat er gebeurt.

IMMUUNVERSTERKEND

Of het nu een wereldwijde pandemie is, of gewoon een verkoudheid, het hebben van een sterk immuunsysteem is van cruciaal belang om gezond te blijven. Onderzoek wijst uit dat zuurstoftherapie kan helpen bij het opbouwen van uw weerstand.

Maximale energie met  15 minuten EWOT zuurstoftherapie, Corpusair.nl de zuurstofshop van ons allemaal

Word sterker met elke ademhaling. Vandaag op voorraad!

Bestel nu uw EWOT zuurstofset voor thuis - voor het welzijn van het hele gezin -  of voor in uw praktijk of sportschool. 

Online bestellen - bij Corpusair de zuurstofshop van ons allemaal,

of bel 06 53 67 71 76

EWOT eerst een keer zien? En vrijblijvend een zuurstofsessie doen? Kom gerust  op afspraak langs in ons DEMO&ADVIES CENTER EWOT NEDERLAND in Westland