Arts ' s kliniek
0

Reumatoïde artritis?

Zuurstoftekort en ontstekingen

2 kanten van dezelfde medaille...

Bijna twee miljoen mensen in Nederland lijden aan een vorm van reuma.

Dit treft niet alleen ouderen. Maar liefst 60 procent van de mensen met reuma is jonger dan 65 jaar.

Reuma is een verzamelnaam voor meer dan honderd verschillende aandoeningen

van het houdings- en bewegingsapparaat.

Bij veel vormen van reuma worden de gewrichten aangetast, maar ook de spieren en pezen kunnen worden beschadigd door de ziekte. Ook kan onherstelbare schade aan hart, longen of darmen ontstaan, wat levensbedreigend kan zijn. Reuma is op te delen in een aantal categorieën:

  • slijtagereuma (artrose)

  • ontstekingsreuma, bijvoorbeeld reumatoïde artritis en jeugdreuma

  • systeem- en bindweefselziekten, bijvoorbeeld sclerodermie

  • wekedelenreuma, zoals fibromyalgie

  • aandoeningen van de botten, zoals de ziekte van Paget

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vernietiging eigen weefsel

Reumatoïde artritis is een veel voorkomende auto-immuunziekte waarbij het afweersysteem een onderdeel van het gewricht ziet als schadelijk. Het afweersysteem probeert het gewricht ‘uit te schakelen’, wat leidt tot chronische ontsteking van de gewrichten. Welk onderdeel van het gewricht aangevallen wordt, en of dit bij alle mensen met reumatoïde artritis op dezelfde manier gebeurt, is nog niet precies bekend.

 

De ontdekking van auto-antistoffen specifiek voor reumatoïde artritis heeft wel licht geworpen op het aangrijpingspunt van het verstoorde afweersysteem. De meeste mensen hebben specifieke auto-antistoffen in hun bloed, zoals ACPA (anti-citrullinated protein antibodies). De ontdekking van ACPA en de eiwitten waar ze tegen gericht zijn, gaf niet alleen een beter begrip van de ziekte, maar heeft ook geleid tot betere diagnostiek en ziekte-herkenning.

Behandeling

Ondanks dat de afgelopen tien jaar enorm veel is bereikt, kan reumatoïde artritis meestal niet worden genezen en moet men vaak levenslang medicatie gebruiken. Wanneer de behandeling wordt gestopt, vlamt de ziekte vaak weer op en gaat de ontsteking en destructie van de gewrichten verder.

 

De behandeling van reumatoïde artritis beperkt zich veelal tot een combinatie van patiëntenvoorlichting, rust, medicijnen, fysiotherapie, gewrichtsbescherming, lichaamsbeweging en eventueel een operatie.

Alle ernstige ziektetoestanden gaan gepaard met een lage zuurstoftoestand.

Hypoxie, ofwel zuurstofgebrek in de weefsels, is de fundamentele oorzaak van alle degeneratieve ziekten   - Dr.Stephen Levine, moleculair bioloog - 

Ontstekingsreuma

Ontstekingsreuma is een verzamelnaam voor reumatische aandoeningen met langdurige of chronische ontsteking van het gewrichtsslijmvlies (synovium). Hierdoor zwelt het slijmvlies op en kan het vocht niet goed weg, wat pijn en stijfheid van het gewricht veroorzaakt. Uiteindelijk kan door de ontsteking het kraakbeen en zelfs het bot beschadigd raken.

Van de 420.000 mensen met ontstekingsreuma lijden 210.000 personen aan reumatoïde artritis. Reumatoïde artritis treft vooral de kleine gewrichten van de armen en benen, zoals de gewrichten in de pols, handen en voeten.

 

Karakteristiek voor beginnende reumatoïde artritis is een ontsteking van meerdere gewrichten die zowel links als rechts aanwezig is in dezelfde (symmetrische) gewrichtsgroep.

 

De oorzaak van reumatoïde artritis is grotendeels onbekend. Wel zijn er een aantal factoren bekend die een rol spelen bij het ontstaan, zoals genetische aanleg.

 

Ter vergelijking: de kans op het ontstaan van reumatoïde artritis is bij familiair voorkomen 3 tot 5 procent en bij niet-familiair voorkomen 0,7 tot 1,5 procent.

De ontstekingsremmende zuurstoftherapie EWOT - trainen met zuurstof - is een aanvullende, eenvoudige en niet dure methode - die de hoeveelheid zuurstof die door het lichaam stroomt significant  kan vergroten.

 

Het is een effectieve manier om ontstoken cellen te behandelen. Niet alleen kunnen er vele degeneratieve ziekten mee worden bestreden, maar ook het immuunsysteem kan ermee worden opgebouwd., beschadigd weefsel kan ermee worden hersteld en de belangrijkste elementen voor een langer en gezonder leven kunnen ermee worden versterkt.

De beschikbare informatie op deze website is slechts bedoeld voor uw algemene kennis en geldt niet als vervanging voor professioneel medisch advies of behandeling voor specifieke medische condities. Ga voor vragen over een medische conditie altijd voor advies naar uw dokter of een andere professionele medische hulpverlener. De informatie op deze website is niet bedoeld om een ziekte te behandelen, genezen, te voorkomen of om een een diagnose te stellen.   **Negeer nooit medisch advies of wacht op het zoeken daarvan door iets wat u op deze site heeft gelezen.**

*1 Geldt voor leveringen naar Nederland. 
 

Corpusair.nl

info@corpusair.nl

KvK68407262

BTW nummer: NL001169441B89

06 53 67 71 76

  • Facebook
  • Instagram

Zuurstof is sterk voor gezondheid

copyright 2020 CORPUSAIR