top of page

EWOT - ontstekingsremmende zuurstoftherapie versus HBOT (hyperbare zuurstof)

Jos Diederen sportschool Maastricht
FYNL-1804-Instituut-voor-Hyperbare-Genee

Zijn de voordelen vergelijkbaar?

Als het gaat om EWOT versus HBOT, wordt ons vaak gevraagd of u vergelijkbare voordelen kunt krijgen van EWOT als van HBOT en welke methode beter voor u is. We moeten beginnen met te zeggen dat zuurstof, in al zijn vormen, gunstig voor u kan zijn, en dat beide enorme potentiële voordelen bieden. Voordat we deze vraag kunnen beantwoorden, moeten we eerst begrijpen wat elke modaliteit is en wat deze doet.

EWOT zuurstoftherapie versus Hyperbare zuurstoftherapie

Wat is EWOT

  • EWOT staat voor sporten met zuurstoftherapie.

  • EWOT is een van de beste manieren waarop u uw gezondheid kunt verbeteren, kunt herstellen van chronische ziekten, veroudering kunt tegengaan en uw conditie kunt verbeteren.

  • EWOT wordt al tien jaar gebruikt door wedstrijdsporters om de prestaties te verbeteren en door mensen die hun algehele gezondheid willen verbeteren.

  • Als je 15 minuten cardio doet terwijl je zuurstof inademt, krijg je veel van dezelfde voordelen als een hyperbare zuurstofsessie van 90 minuten, vanuit het comfort van je eigen huis.

EWOT versus hyperbare zuurstof

EWOT is de snelste manier om de zuurstofcirculatie door uw lichaam te vergroten. Door de grotere zuurstofflow en het bewegen krijg je superoxygenatie van het plasma, waardoor zuurstof dieper in distale hypoxische weefsels wordt gedreven. HBOT is passief en gebruikt druk om zuurstof in de weefsels te drijven en duurt het veel langer voordat de ontstekingsremmende drempel wordt bereikt.  EWOT gebruikt de synergiën van geconcentreerde zuurstof én lichaamsbeweging om in minder dan 20% van de tijd dezelfde hoeveelheid zuurstof te leveren als HBOT.

Hyperbare zuurstoftherapie (HBOT)

Hyperbare zuurstoftherapie houdt in dat een persoon een afgesloten kamer binnengaat waarin de druk wordt verhoogd, of een zit-ligcabine gebruikt - waar zuivere zuurstof kan worden toegediend aan een druk die hoger ligt dan de atmosferische druk.  HBOT cabines zijn meestal verkrijgbaar in 2 typen: milde hyperbare cabines  (met een zachte schaal) en  met een harde schaal. Dit zijn de kamers die u vaak zult zien in de huizen van beroemdheden of voetballers. De prijzen hiervoor liggen doorgaans tussen de 10.000 en 30.000 euro en kunnen een 30 % hogere atmosferische druk bereiken dan we op zeeniveau ervaren.

zachte hyperbare kamer_edited.jpg

Hyperbare cabines met een harde schaal (of professionele compressiekamers) zijn dure medische apparaten die 100.000 euro of meer kosten. Deze bereiken een hogere en variabele in te stellen druk, en vindt u van oudsher in ziekenhuizen en nu ook steeds vaker in commerciële paramedische centra.

De hoogte van de druk is maximaal 2,5- 3 bar. Dit komt overeen met de druk op 15-20 meter onder water. Het gaat om dagelijkse behandelingen voor een periode van 6 tot 8 weken. Als patiënt ondergaat u gemiddeld 30 – 40 sessies van 1 uur en 50 minuten. Toezicht van een arts is vereist.

Nadelen van hyperbare zuurstofthrapie

De basiswetenschap van hyperbare zuurstoftherapie (HBOT)

Hyperbare zuurstoftherapie werkt op basis van de basisvergelijking die velen van ons in de scheikundeles op de middelbare school hebben geleerd: PV = nRT . 

Hoeveel verhoogt HBOT de zuurstof?

EWOT zuurstoftherapie is de natuurlijke evenknie

van hyperbare zuurstoftherapie

De natuurlijke zuurstoftherapie EWOT doet alles wat hyperbare zuurstoftherapie doet en meer, in kortere tijd, eenvoudiger

en zonder de bijwerkingen. Bijkomend voordeel van het bewegen met zuurstof is dat de conditie verbetert

Hyperbare zuurstoftherapie zorgt ervoor dat het zuurstoftekort in beschadigd weefsel wordt opgeheven, nieuwe bloedvaatjes worden aangemaakt en de cellen die van belang zijn voor het herstel verbeteren. De aangroei van bloedvaatjes heeft tijd nodig daarom zijn meerdere behandelingen nodig. Deze nieuwe bloedvaatjes blijven bestaan ook na afloop van de behandeling zodat herstel voortduurt. 

 

De belangrijkste fysiologische effecten van HBOT zijn: verbeterde zuurstoftoevoer, vermindering van oedeem, verhoogd immuunsysteem en verminderde ontsteking. Nieuwe bloedvatvorming, botgroei en collageenproductie zijn ook bekende langetermijneffecten. Dit kan met name gunstig zijn voor wondgenezing en herstel van bestralingsletsel en kan een sneller herstel mogelijk maken van harde, schadelijke trainingen. 

Hyperbare zuurstoftherapie heeft een lang gevestigde reputatie op het gebied van genezing. In ziekenhuizen wordt de therapie al sinds 1965 toegepast bij ernstige ziekten (zoals duikersziekte). Hyperbare zuurstof is een medisch hulpmiddel waarvoor een recept vereist is, hyperbare zuurstoftherapie is een langzaam proces dat strikte medische controle vereist en is vooral zinvol voor patiënten die geen EWOT kunnen volgen.

Mogelijke nadelen hyperbare zuurstoftherapie 

  • Met HBOT neemt het percentage in bloedplasma opgeloste zuurstof toe, maar de bloeddoorstroming kan onder invloed van de druk juist afnemen waardoor de effectieve toename van zuurstof in de weefsels dan lager is 

  • HBOT kan alleen in speciale centra, waardoor dagelijks vervoer naar een centrum nodig is

  • De behandeling op zich duurt lang, het effect neemt af zodra de serie behandelingen is afgerond, waardoor er recidive op kan treden​

  • Enkele tijdelijke bijwerkingen kunnen zijn: pijn in de oren, bijziendheid, vermoeidheid, gewichtsverlies

De essentie van de EWOT therapie is het inademen van bijna pure zuurstof tijdens lichaamsbeweging. Hierdoor kan extra zuurstof in korte tijd worden opgenomen door de rode bloedcellen, het bloedplasma en de weefselvloeistoffen.

EWOT is een natuurlijke methode en dat verhoogt de effectiviteit

De lichaamsbeweging verhoogt de arteriële druk van zuurstof.  Elk van de therapeutische voordelen van hyperbare therapie kan worden gereproduceerd met EWOT in minder tijd, veilig en zonder bijwerkingen. Het hogere zuurstofniveau in de bloedsomloop, organen en spieren kan sneller en efficiënter kan worden bereikt in vergelijking met de duurste hyperbare kamers. ​
 

EWOT is een natuurlijk gebruik van O2 en kent daardoor geen bijwerkingen

Er is zeker een tijd en plaats voor hyperbare zuurstoftherapie, omdat het helpt bij ernstige ziektes.

EWOT is effectiever voor de ´gewone´ persoon die het bloed in zijn lichaam van meer zuurstof wil voorzien - met als doel het verminderen van ontstekingen, het verbeteren van de algehele conditie en gezondheid.

Voor EWOT moet men wel in staat zijn om een ​​lichte inspanning te doen, anders is hyperbare zuurstoftherapie de enige optie.

" Een verlaagd zuurstofniveau wordt gekoppeld aan ziekte en een kortere levensduur.

De ontstekingsremmende zuurstoftherapie is een monumentale doorbraak die eenvoudig uitvoerbaar is,

betaalbaar is en onze zuurstofcapaciteit terugbrengt op het niveau van vroeger"

Dr.M.Sircus.

 

Trainen met zuurstof versterkt immuunsysteem
ademhalingsproblemen, oververmoeidheid of spierverlies? Zuurstoftherapie EWOT geeft energie voor het herstel

Een zuurstofrijk lichaam is de rode draad voor preventie en het zelfherstellend vermogen van het lichaam.

EWOT ontstekingsremmende zuurstoftherapie is net zo natuurlijk als ademhalen en kan door nagenoeg iedereen eenvoudig worden toegepast, in het comfort van uw eigen huis, in de sportschool of bij uw (fysio)therapeut.

MAXIMALE ENERGIE

Stel je voor dat je een hernieuwde energie voelt vanaf het moment dat je wakker wordt. CORPUS AIR EWOT zuurstoftherapie  kan je de fysieke en mentale boost geven waar je naar op zoek was en nog veel meer.

MENTALE HELDERHEID

EWOT doet zowel goed voor uw mentale toestand als voor uw lichamelijk welzijn. Zuurstof is de sleutel tot een beter leven. Bent u snel vermoeid? Moeite met concentreren?  Zie dingen duidelijker met circa 90 % zuurstof per ademhaling in plaats van met de 21% zuurstof die normaal in de lucht zit.

Gezond zijn en beter worden, zuurstoftherapie EWOT Corpusair.nl

SNELLER HERSTEL

Als je uitgeput of vermoeid bent, weet je hoe goed het voelt  om frisse lucht in te ademen. Voeg aan de lucht die u ademt nu eens  400% meer zuurstof 

toe en kijk wat er gebeurt als er zoveel zuurstof op uw cellen wordt losgelaten.

IMMUUNVERSTERKEND

Of het nu een wereldwijde pandemie is, of gewoon een verkoudheid, een sterk immuunsysteem is van cruciaal belang om gezond te blijven. Onderzoek wijst uit dat zuurstoftherapie kan helpen bij het opbouwen van uw weerstand.

Maximale energie met  15 minuten EWOT zuurstoftherapie, Corpusair.nl de zuurstofshop van ons allemaal
bottom of page