top of page

Brown's Gas als levenselixer: hoe u het kunt maken
met een PEM elektrolysemachine

Op deze pagina vindt u onze moleculaire waterstofblog met referte naar wetenschappelijke tijdschriften/publicaties/ en onderzoek naar moleculair waterstof en de voordelen ervan.

Brown's Gas electrolyzer

Voordelen van Brown's Gas Hydroxygen Inhalation Therapy
Moleculaire Waterstof H2 tegen ziekte en veroudering 

Rimpels die vervagen, gewrichten die weer soepel worden, geestelijke scherpte die terugkeert: waterstofgas (H2) is in opkomst als levenselixer. Steeds meer studies suggereren dat je er niet alleen een indrukwekkend aantal ouderdomsziektes mee kunt bestrijden, maar dat waterstof ook de veroudering zelf aanpakt.

Ondersteund door studies

Hoewel je misschien hebt gehoord van waterstoftherapie tijdens je gezondheidsreis, ben je de term Brown's gas mogelijk niet tegengekomen. Er komt voortdurend nieuw onderzoek uit waaruit blijkt dat de voordelen van het inhaleren van Brown's gas - een waterstof-zuurstofmengsel -  vele malen groter zijn dan wanneer alleen waterstofgas wordt gebruikt. 

Hoewel je misschien hebt gehoord van waterstoftherapie tijdens je gezondheidsreis, ben je de term Brown's gas mogelijk niet tegengekomen. Er komt voortdurend nieuw onderzoek uit waaruit blijkt dat de voordelen van het inhaleren van Brown's gas - een waterstof-zuurstofmengsel -  groter zijn dan wanneer alleen waterstofgas wordt gebruikt. Recent onderzoek, waarbij Brown's gas werd gebruikt om hartdisfunctie en myocardiale pathologische veranderingen te verbeteren,  onderstreept de meerwaarde van de Corpusair Portable HydrOxygen Machine 900 ml  die standaard ook zuurstof aan de mix toevoegt.

Wat is er nieuw in de waterstofgeneeskunde

Waterstofgasinhalatie met de unieke Hydroxygen generator van Corpusair

Brown's Gas werd voor het eerst gemaakt dankzij het onderzoek in de jaren zeventig van een Bulgaarse onderzoeksprofessor Yull Brown.- het staat ook bekend als HHO en HydrOxy - en wordt vaak vergeleken met waterstofgas. De concentratie van moleculaire waterstof is echter veel hoger met 66%, terwijl de resterende 33% zuurstof is. Simpel gezegd is het gas van Brown een damp die bestaat uit twee delen waterstof en één deel zuurstof.

 

Brown ontdekte dat gewoon gedestilleerd water door middel van elektrolyse van zijn gebonden, stabiele toestand kan worden gescheiden in zijn elementaire bouwstenen:  in 2 moleculen waterstof en 1 molecuul zuurstof, zonder andere bijproducten. Sinds die tijd is de Proton Exchange Membrane (PEM) Electrolyzer ontwikkeld. Corpusair verkoopt dit type elektrolysator dat metalen gebruikt als vaste elektrolyten om de waterstofmoleculen van de zuurstofmoleculen te scheiden. Alleen het PEM-type Brown's Gas-elektrolysator is veilig voor menselijk gebruik, het gebruik van een giftige elektrolyt is niet nodig en daarom is er geen risico op het vrijkomen van schadelijke gassen. Het maken van Brown's Gas is super eenvoudig met de juiste elektrolysemachine, dus ervaar de voordelen van dit geweldige gas.

 

 

 

 

Waterstofgas als levenselixer

Waterstof staat de laatste jaren in de schijnwerpers als beloftevolle, onuitputtelijke drager van schone energie,

maar dringt zich nu ook naar voren in een totaal andere rol: die van medicijn en levenselixer.

Tot voor kort werd algemeen aangenomen dat waterstof geen biologische effecten in ons lichaam heeft.

Dat idee veranderde in 2007 met een invloedrijke publicatie van Japanse wetenschappers die aantoonden dat waterstof (H 2 ) potentieel heeft als antioxidant in zowel preventieve- als  therapeutische toepassingen.

Als je een beroerte krijgt, wordt veel van de neurologische schade aangericht door de overdosis vrije radicalen die daarbij vrijkomt. De Japanners wisten bij proefdieren de hersenschade na een beroerte te beperken door waterstofgas toe te dienen. Sindsdien zijn er meer dan 1600 wetenschappelijke artikelen over  de invloed van H2 op de gezondheid verschenen.

 

De resultaten zijn adembenemend. Er zijn aanwijzingen dat waterstof therapeutische mogelijkheden biedt bij meer dan 170 verschillende ziekten en aandoeningen in alle organen kan verlichten [bron].

Zo lijkt het erop dat H2 een gunstig effect heeft bij diabetes type 2, hart- en vaatziekten, kanker, reuma, parkinson en alzheimer. Bovendien blijkt dat waterstofgas een reeks fundamentele verouderingsprocessen kan vertragen en zelfs kan terugdraaien.

Topsporters presteerden beter dankzij

water met waterstofgas

Veel van het medische onderzoek met H2 is met proefdieren gedaan, maar het aantal studies waarbij waterstofgas met proefpersonen wordt getest neemt snel toe. Een greep:

Net als koolzuur kan waterstofgas aan water worden toegevoegd. Bij patiënten met kenmerken van het metabool syndroom (zoals een ontregelde suikerhuishouding, ontregelde bloedvetten en overgewicht)  die gedurende tien weken dagelijks een liter water met waterstofgas dronken, verbeterde de bloedvetten (o.a.totaal cholesterol en ldl-cholesterol omlaag) en ging het niveau van superoxide dismutase omhoog, een enzym dat vrije radicalen wegvangt [bron].

Patiënten met de ziekte van Parkinson die gedurende 48 weken elke dag een liter water met waterstofgas dronken, scoorden na afloop van het experiment beter op een  test die de ernst van de ziekte meet dan parkinsonpatiënten die gewoon water hadden gedronken [bron].

Hoewel je waterstof op meerdere manieren kunt opnemen, zoals via je drinkwater, is waterstofinhalatie de meest efficiënte methode, waarbij de moleculaire waterstof rechtstreeks aan het bloed wordt afgegeven. Hierdoor komt de waterstof via de bloedsomloop direct beschikbaar voor de rest van het lichaam.

 

Enkele voordelen zijn:

 • Verhoogt antioxidanten niveaus

 • Verbetert het hydratatie niveau

 • Ondersteunt optimale cognitieve functie 

 • Ondersteunt de vitale organen

 • Helpt de energieniveaus te verbeteren

 • Beschermt de cellen

 • Ondersteunt cellulaire signalering

 • Vermindert ontsteking en pijn

 • Bevordert vlot herstel na fysieke training

 • Stimuleert atletische prestaties

 • Neuroprotectieve ondersteuning

Voordelen van moleculaire waterstof (Brown's gas) therapie

Brown's gas is niet nieuw, maar het vereist nog meer onderzoek om alle voordelen volledig te kunnen ontsluiten

en te begrijpen. Er zijn tal van onderzoeken die veelbelovende resultaten opleveren. Het lijkt erop dat veel van de resultaten worden behaald door het vermogen om oxidatieve stress te bestrijden. 

Waterstofzuurstof machine corpussair
De voordelen van waterstofgas therapie en inhalatie
Hartondersteuning waterstoftherapie
Fur Particles Allergy
Waterstof ondersteunt gezondheid van de lever
Patiënt met Healthcare Nurse

5. Bescherming tegen kanker

Waterstofgasinhalatie helpt bij longschade corona

ROS

NADPH-oxidase is een enzym-complex dat wordt geactiveerd om reactieve zuurstofsoorten (ROS) te genereren in macrofagen. Dit zijn een soort witte bloedcellen die niet alleen schadelijke virussen en bacteriën aanvallen, maar ook betrokken zijn bij het opeten van dode cellen. De aanwezigheid van ROS is dus van cruciaal belang om het verteringsproces van de afgestorven cellen te voltooien.

 

Wanneer ons lichaam te veel of te weinig ROS produceert, zijn we vatbaarder voor auto-immuunziekte en chronische ontstekingen. Er moet dus niet meer of minder ROS geproduceerd worden door NADPH-oxidase dan nodig is. Moleculaire waterstof zoekt alleen de destructieve vrije radicalen in ons lichaam, zoals de hydroxylradicalen, en neutraliseert ze voordat ze onze cellen beschadigen.

1. Behandeling van endometriose

Onderzoek uit dierstudies suggereert dat oxyhydrogen HHO-therapie mogelijk kan helpen bij de behandeling van endometriose. Dit is een aandoening waarbij een deel van het weefsel dat tijdens de menstruatiecyclus wordt afgestoten, door de eileider of andere delen van het lichaam stroomt, wat buitengewoon pijnlijk is.

In een onderzoek uit 2017 (1) kregen ratten met chirurgisch geïnduceerde endometriose gedurende vier weken Brown's Gas-inhalatietherapie. Aan het einde van het onderzoek werden de endometriumweefsels gewogen en geanalyseerd. De resultaten van de studie toonden een significante vermindering van de grootte van het endometriumweefsel. Er wordt ook opgemerkt dat de therapie geen invloed had op de oestrische cyclus van de ratten, wat de combinatie is van het reproductieve en endocriene systeem.

Onderzoek suggereert dat deze behandeling effectief kan zijn omdat het de oxidatieve stress bestrijdt die wordt gegenereerd als gevolg van endometriose. Met andere woorden, de toegevoegde waterstof helpt effectief om de productie en accumulatie van zuurstofreactieve soorten (ROS) in cellen en weefsels in evenwicht te brengen.

 

 

 

 

 

 

2. Hartondersteuning en slaapapneu

Wanneer een persoon obstructieve slaapapneu (OSA) heeft, ervaart men ook intermitterende veranderingen in hun bloedzuurstofsaturatie. Dit kan ertoe leiden dat het lichaam veel ROS genereert. Hoewel ROS een belangrijke rol speelt in fysiologische processen, kan een onbalans schade aan weefsel en cellen veroorzaken. Bij mensen met OSA kan dit leiden tot endoplasmatisch reticulumstress en hartletsel. Recent onderzoek suggereert dat Brown's Gas mensen zou kunnen helpen beschermen tegen dit probleem.

In een dierstudie uit 2019 (2) toonden de resultaten aan dat 35 dagen HHO-therapie met oxyhydrogen de hartdisfunctie kan verbeteren. Het verminderde ook de cellulaire dood veroorzaakt door endoplasmatisch reticulumstress. Deze resultaten tonen aan dat Brown's Gas-therapie kan werken als een effectieve antioxidant, omdat de effecten ervan een positief effect hebben bij contact met oxidatieve stressletsels.

 

 

 

 

 

 

 

 

3. Bestrijdt ontstekingen en allergieën

Ontsteking is gekoppeld aan de meeste chronische ziekten en kan behoorlijk gevaarlijk zijn. Een dergelijke aandoening is allergische rhinitis (AR). Er zijn aanwijzingen dat inademing van moleculaire waterstof zou kunnen helpen bij het verbeteren van AR, en dus ontstekingen.

In een onderzoek uit 2018 (3) kregen muizen met een diermodel van AR waterstofinhalatietherapie. Onderzoekers bestudeerden de frequentie en duur van het niezen en krabben van de muizen, naast het voltooien van verschillende laboratoriumtests. Ze ontdekten dat de therapie de niveaus van ontstekingscellen in het slijmvlies van de muizen verminderde. Het keerde ook het gewichtsverlies voor de muizen met AR terug, wat betekent dat het hen hielp om ondanks de ziekte een gezond gewicht te behouden. Deze resultaten suggereren dat waterstoftherapie therapeutische effecten zou kunnen bieden voor mensen met allergische aandoeningen, evenals ontstekingen zou kunnen verbeteren.

 

 

4. Verbetert de levergezondheid

Leverischemie is een aandoening waarbij de lever niet genoeg zuurstof of bloed krijgt. In een dierstudie uit 2017 (4) kregen muizen met de aandoening Brown's Gas-therapie. Onderzoekers merken significante verbeteringen op in de leverfunctie en verminderde serum-inflammatoire cytokines. De gegevens suggereren dat we mogelijk hoge concentraties waterstof kunnen gebruiken, zoals die ingezet worden bij waterstoftherapie, om de lever te beschermen tegen ischemieschade.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alleen al in de VS krijgen meer dan 1,6 miljoen mensen (5) elk jaar de diagnose kanker. Onderzoek toont aan dat waterstoftherapie kan helpen. In één onderzoek werd met name gekeken naar maagkanker, kanker in het slijmvlies van de maag. Het is een van de meest voorkomende en dodelijke vormen van kanker omdat er geen efficiënte behandeling is. Nieuw onderzoek toont echter aan dat inademing van moleculaire waterstof mogelijk kan helpen bij het remmen van de proliferatie en migratie van kankercellen.

In een studie uit 2021 ontvingen (6) muizen met maagkanker Brown's Gas-therapie. Onderzoekers analyseerden de kankercellen, op zoek naar een toename in aantallen of migratie. Ze ontdekten dat de therapie deze factoren aanzienlijk remde, wat in wezen de tumorgroei stopte. Deze informatie suggereert dat de therapie mogelijk kan worden gebruikt als een interventie voor maagkanker bij mensen.

 

 

6. Longontsteking bij Covid-19-patiënten

Longontsteking is een van de voorspellers van sterfte bij patiënten met Covid-19, waardoor de combinatie van aandoeningen ongelooflijk gevaarlijk is. Klinische onderzoeken (7) gebruikten Brown's Gas voor de behandeling van longontsteking bij Covid-19-patiënten in China. De behandeling was succesvol, waarbij deskundigen opmerkten dat het in staat was om overmatige vrije radicalen te neutraliseren (8) . Ze merken ook op dat de anti-apoptose en ontstekingsremmende effecten een rol speelden in het succes ervan. Uiteindelijk wordt de behandeling beschreven als een verbetering van de ademhalingsinspanning van de patiënt.

Of het nu escaleert tot longontsteking of niet, ontstekingen en oxidatieve stress veroorzaakt door Covid-19 kunnen onze longen beschadigen. Omdat Brown's Gas een antioxidant is, kan het de vrije radicalen elimineren die oxidatieve stress veroorzaken, waardoor het lichaam weer in balans komt. Het is ook bewezen dat het ontstekingen bestrijdt, wat betekent dat het een enorm potentieel biedt bij de behandeling van Covid-19.

De drie belangrijkste voordelen van moleculaire waterstof voor uw welzijn

Moleculaire waterstof is direct beschikbaar en biedt het een breed scala aan voordelen voor het algehele welzijn.

Het is ook ongelooflijk gemakkelijk om in elke routine op te nemen, omdat je gewoon waterstofwater kunt drinken of het kunt inhaleren. 

 

Dit is waarom je zou moeten overwegen om waterstoftherapie en waterstofwater toe te voegen aan je wellness routine:

1. De antioxidanten beschermen je tegen oxidatieve stress

Aanhoudende oxidatieve stress wordt algemeen beschouwd als een van de oorzaken van kanker en veel levensstijl gerelateerde ziekten, evenals het verouderingsproces. Als antioxidant kan moleculaire waterstof vrije radicalen bestrijden, die verband houden met ziekten zoals hartaandoeningen en kanker. Het wordt ook beschouwd als een "nieuwe" antioxidant omdat het, in tegenstelling tot sommige andere antioxidanten, preventieve en therapeutische effecten biedt zonder mogelijke nadelige effecten.

2. Het biedt ontstekingsremmende voordelen

Ontsteking is een andere primaire factor die verband houdt met chronische ziekten. In verschillende onderzoeken is aangetoond dat zuurstofwaterstof HHO-therapie ontstekingen vermindert. Dit omvat grote operaties zoals orgaantransplantaties (9) , evenals aandoeningen zoals orgaandisfunctie (10)   zoals hierboven vermeld.

3. Het is een milde, natuurlijke behandeling

Moleculaire waterstof wordt van nature in het lichaam aangetroffen. De effecten zijn mild genoeg om metabolische reacties (11) of celsignalering niet te verstoren , wat het zo'n veilige behandeling maakt. Ondanks hoe zacht het is, is het ook in staat om fysiek de cellen van je lichaam binnen te dringen omdat het zo'n klein molecuul is. Dit zorgt voor wijdverbreide, snelle verandering.

 

Profiteer vandaag nog van de voordelen van moleculaire waterstof

Klaar om je lichaam te helen en de leiding te nemen over je gezondheid? U kunt waterstoftherapie toepassen in het comfort van uw eigen huis en op uw eigen tijd, drink waterstofwater of inhaleer waterstofgas. 

 

Moleculaire waterstof is een preventief en therapeutisch medisch gas voor verschillende ziekten, bronnen:

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5731988/

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/labs/pmc/articles/PMC5551541/#:~:text=Oxidative%20stress%20is%20a%20phenomenon,to%20detoxify%20these%20reactive%20products .

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/27342272/

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/30984338/

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/labs/pmc/articles/PMC6257674/

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/28188779/

https://cancerci.biomedcentral.com/articles/10.1186/s12935-020-01743-5

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/labs/pmc/articles/PMC3257754/

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/21048533/

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/19997046/

Waterstof en zuurstof zijn voedende en levengevende gassen 
Geen magie, maar eenvoudigweg fysica
Eenvoudig te gebruiken
Gewoonweg goed

 

Corpusair producten ontdekken

Groene-waterstof.jpg
Groene-waterstof.jpg
Corpusair Waterstoftherapie generator_ed
Corpusair waterstofgasinhalatiemachine 3000 ml/min

Onze aanbevolen hydroxygen Inhalatiemachines

molecula-de-agua-e1561510227373.jpg

Onze aanbevolen ontstekingsremmende zuurstoftherapie EWOT

Waarom zou ik H2 waterstoftherapie
én EWOT zuurstoftherapie doen?
Gewoon omdat het kan! 

Alle lichaamscellen profiteren ervan

molecula-de-agua-e1561510227373.jpg
Zuurstoftherapie EWOT
bottom of page