top of page

Voordelen van Brown's Gas Hydrogen Inhalation Therapy 

Ondersteund door studies

De voordelen van waterstofgas therapie en inhalatie

Hoewel je misschien hebt gehoord van waterstoftherapie tijdens je gezondheidsreis, ben je Brown's Gas-therapie misschien niet tegengekomen. Deze behandeling heeft potentiële voordelen voor een breed scala aan gezondheidsproblemen en chronische aandoeningen, van artritis tot kanker. Onderstaand bespreken we wat het is, voor wie het is en enkele van de indrukwekkende voordelen ervan.

 

Wat is moleculaire waterstofinhalatietherapie?

Om Brown's Gas te begrijpen, moeten we eerst waterstofinhalatietherapie begrijpen.

Zoals de naam al aangeeft, omvat deze therapie het inademen van waterstofgas in een lage concentratie van 1% tot 4% via een neuscanule (buis). Hoewel je waterstof op andere manieren kunt opnemen, zoals via water, is waterstofinhalatie de meest efficiënte methode, waarbij moleculaire waterstof rechtstreeks aan het bloed wordt afgegeven. Hierdoor komt de waterstof via de bloedsomloop direct beschikbaar voor de rest van het lichaam.

Waterstoftherapie is goed bestudeerd, met meer dan 1.000 wetenschappelijke onderzoeken die wijzen op een groot aantal voordelen van moleculaire waterstof in bijna elk orgaan in het menselijk lichaam.

 

Enkele voordelen zijn:

 • Verhoogt antioxidanten niveaus

 • Verbetert het hydratatie niveau

 • Ondersteunt optimale cognitieve functie 

 • Ondersteunt de vitale organen

 • Helpt de energieniveaus te verbeteren

 • Beschermt de cellen

 • Ondersteunt cellulaire signalering

 • Vermindert ontsteking en pijn

 • Bevordert vlot herstel na fysieke training

 • Stimuleert atletische prestaties

 • Neuroprotectieve ondersteuning

 

Wat is Brown's Gas?

Brown's Gas is ook bekend als HHO en HydrOxy.

Brown´s gas wordt vaak vergeleken met waterstoftherapie omdat het zowel waterstof als zuurstof bevat.

De concentratie van moleculaire waterstof is echter veel hoger met 66%, terwijl de resterende 33% zuurstof is.

Het werd voor het eerst gemaakt dankzij het onderzoek van een Bulgaarse ingenieur genaamd Ilya Velbov, die naar Australië emigreerde en zijn naam veranderde in Yull Brown, vandaar de naam Brown's Gas.

 

Brown wijdde 30 jaar van zijn carrière aan waterelektrolysetechnologie, de manier waarop het gas wordt geproduceerd. De elektrolyse van water is een proces waarbij de componenten van water (waterstof en zuurstof) worden gescheiden. Dit wordt gedaan door twee elektroden in een oplossing te steken die zowel water als een katalysator bevat. Door een elektrische stroom door de oplossing te laten lopen, ontstaat waterstof uit de negatieve elektrode, terwijl zuurstof uit de positieve elektrode ontstaat. Tijdens het proces houdt een membraan de waterstof en zuurstof gescheiden in twee verschillende compartimenten, waardoor we vervolgens Brown's Gas kunnen maken. Bij Brown's Gas-inhalatietherapie is het belangrijk op te merken dat de dosering laag is om een ​​goede zuurstofstroom te garanderen. Experts adviseren een gasstroom van 18 tot 20 L/h voor een volwassene met een normaal gewicht. Dit zorgt juist voor een toename van de zuurstofinademing, aangezien Brown's Gas 33% zuurstof bevat.

Voor wie is Brown's gastherapie bedoeld?

Ongeveer 10% van het menselijk lichaamsgewicht en 63% van zijn volume is gemaakt van waterstof. We hebben waterstof nodig om te gedijen en daarom heeft deze therapie veel potentiële voordelen. Het is vermeldenswaard dat we waterstof krijgen door te eten, omdat organische verbindingen waterstof bevatten. Terwijl we de voedingsstoffen van voedsel verteren en opnemen, nemen we waterstof op.

Het lichaam gebruikt waterstof voor veel belangrijke functies, zoals oxidatie, om het juiste energieniveau te ondersteunen. Door het lichaam te voorzien van extra waterstof via Brown's Gas-therapie, kunnen we een reeks voordelen ontsluiten. Deze behandeling is nuttig gebleken voor veel chronische ziekten en aandoeningen, waardoor ze voor bijna iedereen bruikbaar is.

Voordelen van Brown's gastherapie

Brown's Gas is niet nieuw, maar het vereist nog meer onderzoek om alle voordelen volledig te kunnen ontsluiten en te begrijpen. Er zijn verschillende onderzoeken die veelbelovende resultaten opleveren. Het lijkt erop dat veel van de resultaten worden behaald door het vermogen om oxidatieve stress te bestrijden. 

2022-08-12.png
Waterstof inhaleren of drinken vermindert oxidatieve stress

ROS

NADPH-oxidase is een enzym-complex dat wordt geactiveerd om reactieve zuurstofsoorten (ROS) te genereren in macrofagen. Dit zijn een soort witte bloedcellen die niet alleen schadelijke virussen en bacteriën aanvallen, maar ook betrokken zijn bij het opeten van dode cellen. De aanwezigheid van ROS is dus van cruciaal belang om het verteringsproces van de afgestorven cellen te voltooien.

 

Wanneer ons lichaam te veel of te weinig ROS produceert, zijn we vatbaarder voor auto-immuunziekte en chronische ontstekingen. Er moet dus niet meer of minder ROS geproduceerd worden door NADPH-oxidase dan nodig is. Moleculaire waterstof zoekt alleen de destructieve vrije radicalen in ons lichaam, zoals de hydroxylradicalen, en neutraliseert ze voordat ze onze cellen beschadigen.

1. Behandeling van endometriose

Onderzoek uit dierstudies suggereert dat oxyhydrogen HHO-therapie mogelijk kan helpen bij de behandeling van endometriose. Dit is een aandoening waarbij een deel van het weefsel dat tijdens de menstruatiecyclus wordt afgestoten, door de eileider of andere delen van het lichaam stroomt, wat buitengewoon pijnlijk is.

In een onderzoek uit 2017 (1) kregen ratten met chirurgisch geïnduceerde endometriose gedurende vier weken Brown's Gas-inhalatietherapie. Aan het einde van het onderzoek werden de endometriumweefsels gewogen en geanalyseerd. De resultaten van de studie toonden een significante vermindering van de grootte van het endometriumweefsel. Er wordt ook opgemerkt dat de therapie geen invloed had op de oestrische cyclus van de ratten, wat de combinatie is van het reproductieve en endocriene systeem.

Onderzoek suggereert dat deze behandeling effectief kan zijn omdat het de oxidatieve stress bestrijdt die wordt gegenereerd als gevolg van endometriose. Met andere woorden, de toegevoegde waterstof helpt effectief om de productie en accumulatie van zuurstofreactieve soorten (ROS) in cellen en weefsels in evenwicht te brengen.

 

 

 

 

 

 

2. Hartondersteuning en slaapapneu

Wanneer een persoon obstructieve slaapapneu (OSA) heeft, ervaart men ook intermitterende veranderingen in hun bloedzuurstofsaturatie. Dit kan ertoe leiden dat het lichaam veel ROS genereert. Hoewel ROS een belangrijke rol speelt in fysiologische processen, kan een onbalans schade aan weefsel en cellen veroorzaken. Bij mensen met OSA kan dit leiden tot endoplasmatisch reticulumstress en hartletsel. Recent onderzoek suggereert dat Brown's Gas mensen zou kunnen helpen beschermen tegen dit probleem.

In een dierstudie uit 2019 (2) toonden de resultaten aan dat 35 dagen HHO-therapie met oxyhydrogen de hartdisfunctie kan verbeteren. Het verminderde ook de cellulaire dood veroorzaakt door endoplasmatisch reticulumstress. Deze resultaten tonen aan dat Brown's Gas-therapie kan werken als een effectieve antioxidant, omdat de effecten ervan een positief effect hebben bij contact met oxidatieve stressletsels.

 

 

 

 

 

 

 

 

3. Bestrijdt ontstekingen en allergieën

Ontsteking is gekoppeld aan de meeste chronische ziekten en kan behoorlijk gevaarlijk zijn. Een dergelijke aandoening is allergische rhinitis (AR). Er zijn aanwijzingen dat inademing van moleculaire waterstof zou kunnen helpen bij het verbeteren van AR, en dus ontstekingen.

In een onderzoek uit 2018 (3) kregen muizen met een diermodel van AR waterstofinhalatietherapie. Onderzoekers bestudeerden de frequentie en duur van het niezen en krabben van de muizen, naast het voltooien van verschillende laboratoriumtests. Ze ontdekten dat de therapie de niveaus van ontstekingscellen in het slijmvlies van de muizen verminderde. Het keerde ook het gewichtsverlies voor de muizen met AR terug, wat betekent dat het hen hielp om ondanks de ziekte een gezond gewicht te behouden. Deze resultaten suggereren dat waterstoftherapie therapeutische effecten zou kunnen bieden voor mensen met allergische aandoeningen, evenals ontstekingen zou kunnen verbeteren.

 

 

4. Verbetert de levergezondheid

Leverischemie is een aandoening waarbij de lever niet genoeg zuurstof of bloed krijgt. In een dierstudie uit 2017 (4) kregen muizen met de aandoening Brown's Gas-therapie. Onderzoekers merken significante verbeteringen op in de leverfunctie en verminderde serum-inflammatoire cytokines. De gegevens suggereren dat we mogelijk hoge concentraties waterstof kunnen gebruiken, zoals die ingezet worden bij waterstoftherapie, om de lever te beschermen tegen ischemieschade.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alleen al in de VS krijgen meer dan 1,6 miljoen mensen (5) elk jaar de diagnose kanker. Onderzoek toont aan dat waterstoftherapie kan helpen. In één onderzoek werd met name gekeken naar maagkanker, kanker in het slijmvlies van de maag. Het is een van de meest voorkomende en dodelijke vormen van kanker omdat er geen efficiënte behandeling is. Nieuw onderzoek toont echter aan dat inademing van moleculaire waterstof mogelijk kan helpen bij het remmen van de proliferatie en migratie van kankercellen.

In een studie uit 2021 ontvingen (6) muizen met maagkanker Brown's Gas-therapie. Onderzoekers analyseerden de kankercellen, op zoek naar een toename in aantallen of migratie. Ze ontdekten dat de therapie deze factoren aanzienlijk remde, wat in wezen de tumorgroei stopte. Deze informatie suggereert dat de therapie mogelijk kan worden gebruikt als een interventie voor maagkanker bij mensen.

 

 

6. Longontsteking bij Covid-19-patiënten

Longontsteking is een van de voorspellers van sterfte bij patiënten met Covid-19, waardoor de combinatie van aandoeningen ongelooflijk gevaarlijk is. Klinische onderzoeken (7) gebruikten Brown's Gas voor de behandeling van longontsteking bij Covid-19-patiënten in China. De behandeling was succesvol, waarbij deskundigen opmerkten dat het in staat was om overmatige vrije radicalen te neutraliseren (8) . Ze merken ook op dat de anti-apoptose en ontstekingsremmende effecten een rol speelden in het succes ervan. Uiteindelijk wordt de behandeling beschreven als een verbetering van de ademhalingsinspanning van de patiënt.

Of het nu escaleert tot longontsteking of niet, ontstekingen en oxidatieve stress veroorzaakt door Covid-19 kunnen onze longen beschadigen. Omdat Brown's Gas een antioxidant is, kan het de vrije radicalen elimineren die oxidatieve stress veroorzaken, waardoor het lichaam weer in balans komt. Het is ook bewezen dat het ontstekingen bestrijdt, wat betekent dat het een enorm potentieel biedt bij de behandeling van Covid-19.

De drie belangrijkste voordelen van moleculaire waterstof voor uw welzijn

Moleculaire waterstof is direct beschikbaar en biedt het een breed scala aan voordelen voor het algehele welzijn.

Het is ook ongelooflijk gemakkelijk om in elke routine op te nemen, omdat je gewoon waterstofwater kunt drinken of het kunt inhaleren. 

 

Dit is waarom je zou moeten overwegen om waterstoftherapie en waterstofwater toe te voegen aan je wellness routine:

1. De antioxidanten beschermen je tegen oxidatieve stress

Aanhoudende oxidatieve stress wordt algemeen beschouwd als een van de oorzaken van kanker en veel levensstijl gerelateerde ziekten, evenals het verouderingsproces. Als antioxidant kan moleculaire waterstof vrije radicalen bestrijden, die verband houden met ziekten zoals hartaandoeningen en kanker. Het wordt ook beschouwd als een "nieuwe" antioxidant omdat het, in tegenstelling tot sommige andere antioxidanten, preventieve en therapeutische effecten biedt zonder mogelijke nadelige effecten.

2. Het biedt ontstekingsremmende voordelen

Ontsteking is een andere primaire factor die verband houdt met chronische ziekten. In verschillende onderzoeken is aangetoond dat zuurstofwaterstof HHO-therapie ontstekingen vermindert. Dit omvat grote operaties zoals orgaantransplantaties (9) , evenals aandoeningen zoals orgaandisfunctie (10)   zoals hierboven vermeld.

3. Het is een milde, natuurlijke behandeling

Moleculaire waterstof wordt van nature in het lichaam aangetroffen. De effecten zijn mild genoeg om metabolische reacties (11) of celsignalering niet te verstoren , wat het zo'n veilige behandeling maakt. Ondanks hoe zacht het is, is het ook in staat om fysiek de cellen van je lichaam binnen te dringen omdat het zo'n klein molecuul is. Dit zorgt voor wijdverbreide, snelle verandering.

 

 

Profiteer vandaag nog van de voordelen

van moleculaire waterstof

Klaar om je lichaam te helen en de leiding te nemen over je gezondheid? U kunt waterstoftherapie krijgen in het comfort van uw eigen huis en op uw eigen tijd, via waterstofwater of inhalatietherapie. Door waterstoftherapie in uw leven op te nemen, kunt u uzelf op een veilige, gemakkelijke, wetenschappelijk onderbouwde manier beschermen tegen vrije radicalen, ontstekingen en meer.

 

Meer weten? Lees hier onze antwoorden op veel gestelde vragen over moleculaire waterstof.

 

Moleculaire waterstof is een preventief en therapeutisch medisch gas voor verschillende ziekten: bronnen:

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5731988/

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/labs/pmc/articles/PMC5551541/#:~:text=Oxidative%20stress%20is%20a%20phenomenon,to%20detoxify%20these%20reactive%20products .

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/27342272/

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/30984338/

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/labs/pmc/articles/PMC6257674/

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/28188779/

https://cancerci.biomedcentral.com/articles/10.1186/s12935-020-01743-5

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/labs/pmc/articles/PMC3257754/

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/21048533/

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/19997046/

Hartondersteuning waterstoftherapie
Fur Particles Allergy
Waterstof ondersteunt gezondheid van de lever

5. Bescherming tegen kanker

Patiënt met Healthcare Nurse
Waterstofgasinhalatie helpt bij longschade corona

Waterstof en zuurstof zijn levengevende gassen
Geen magie, maar eenvoudigweg fysica
Eenvoudig te gebruiken
Gewoonweg goed

 

Corpusair producten ontdekken

Groene-waterstof.jpg
Groene-waterstof.jpg
H2 generator Freeair

Onze aanbevolen Freeair Brown's Gas & Pure Hydrogen Inhalatiemachine

molecula-de-agua-e1561510227373.jpg

Onze aanbevolen ontstekingsremmende zuurstoftherapie EWOT

molecula-de-agua-e1561510227373.jpg
Zuurstoftherapie EWOT
bottom of page