top of page

Aanpak van vermoeidheid bij- en na kanker met zuurstoftherapie: waarom hoeveel en hoe?


Kankervermoeidheid is heel specifiek

Normaal gesproken is moeheid een mechanisme dat gezonde mensen beschermt tegen lichamelijke of geestelijke overbelasting. Iedereen is wel eens moe, en dat gaat meestal met een paar nachten goed slapen wel over. Kankervermoeidheid is heel specifiek. Het is een ongewoon en overdadig gevoel van moeheid waarvan men met een aantal uren extra slapen niet is verlost.


Het precieze mechanisme van wat kankervermoeidheid veroorzaakt, is onbekend. We weten wel dat verschillende factoren samen een invloed hebben op vermoeidheid bij en na kanker. Zowel de ziekte zelf, de behandeling, de emoties die de ziekte en de behandeling oproepen als andere factoren zoals slaapproblemen kunnen het energiepeil aantasten.


Door de ziekte of de behandeling gaat men soms minder gaan bewegen. Dat kan leiden tot een verlies aan spierweefsel (spieratrofie) en kan de kracht verminderen.


Waarom zuurstof revalidatie?

Er bestaat nog geen standaardbehandeling voor vermoeidheid bij en na kanker. Wat voor de ene mens werkt, doet het immers misschien niet voor een ander. Voor de meeste mensen geldt wel dat lichaamsbeweging hun vermoeidheid verlicht. En dat is niet zo vreemd, bewegen zoals wandelen, fietsen en zwemmen zorgt immers voor een betere zuurstofopname en helpen zo de fysieke conditie weer op te bouwen en op peil te houden.


In verschillende ziekenhuizen kunnen kankerpatiënten na hun behandeling een

onco- revalidatieprogramma volgen. Dat bestaat meestal uit een combinatie van informatie en lichaamsoefeningen, beweging maakt immers dat meer zuurstof naar de cellen wordt geleid. Lichaamsbeweging vermindert de vermoeidheid die zo eigen is aan de ziekte en verkleint de angsten die kankerpatiënten doorgaans voelen.


Echter lichaamsbeweging samen met extra zuurstof vergroot de slagkracht enorm

Er is een directe relatie tussen bewegen en de opname van zuurstof in de weefsels en een directe relatie tussen dit betere gebruik van zuurstof en onze gezondheid.


Zuurstof drijft de dood letterlijk terug - en wordt daarom over de hele wereld zo veel gebruikt op eerste hulp- en intensive-care afdelingen. Alle zuurstofsystemen leveren lage doses, terwijl er veilig hogere concentraties kunnen worden ingeademd met de natuurlijke zuurstoftherapie EWOT.


Met E.W.O.T. ( Exercise with Oxygen Therapy ) - is veel zuurstof inademen volkomen veilig, omdat er door de fysieke inspanning voldoende kooldioxide wordt opgewekt.

Hoe meer kooldioxide, des te meer zuurstof het lichaam immers kan opnemen.


Zuurstof helpt vermoeidheid te verslaan

Er bestaat geen vervanging voor zuurstof wat betreft het in stand houden van menselijk leven. Als er zich in een cel onvoldoende zuurstof bevindt, is het onvermijdelijk dat hierdoor de energieproductie beperkt raakt. Veel processen verlopen dan niet naar behoren, waardoor kanker en andere ziekten kunnen ontstaan.

Een zuurstofrijk lichaam brengt je in het nooit aflatende gevecht tegen kanker in het voordeel
EWOT verhoogt de zuurstofconcentratie in de cellen en brengt ons in het nooit aflatende gevecht voor het behouden en verbeteren van onze gezondheid in het voordeel

Een zuurstofrijker lichaam kan daarbij de bijwerkingen die patiënten ondervinden van de behandeling, zoals vermoeidheid, misselijkheid en gewrichtspijn, verminderen.Ga vaak wandelen- bewegen is gezond - maar vergeet niet uw EWOT sessie - voor de super zuurstof boost tot in de haarvaten

Lichaamsbeweging is raadzaam bij

en na kanker omdat het:

- de overlevingskansen verhoogt;

- de vermoeidheid, die zo typisch is aan kanker, vermindert;

- de angsten vermindert;

- de levenskwaliteit verbetert;

- de aerobe fitheid en spierkracht vergroot
Voor het grootste effect kan men lichaamsbeweging samenvoegen met zuurstoftherapie, dat werkt sneller en de zuurstof gaat veel dieper

EWOT zuurstoftherapie verwijdt de haarvaten opnieuw en lost ontsteking op

Met EWOT ben je namelijk niet beperkt tot de 21% zuurstof die je normaal inademt, maar adem je minstens 90% zuivere zuurstof, meer dan vier maal zoveel per ademhaling.

Dat maakt enorm verschil wat betreft de hoeveelheid zuurstof die de weefsels en haarvaten bereikt en hoe diep deze in de cellen doordringt. De verhoogde oxygenatie van de cellen verhoogt ook de cellulaire ATP (cellulaire energie)


Deze toename van het energieniveau van het lichaam vermindert de vermoeidheid, stimuleert het immuunsysteem, bevordert de gezondheid en verhoogt genezing.


Welk soort beweging doe je het best samen met zuurstoftherapie en hoe vaak?

Elke activiteit vergroot de behoefte van het lichaam aan zuurstof. Daarom wordt bewegen samen met extra zuurstof gedaan en worden er met EWOT zoveel verbluffende resultaten behaald.

Het maakt niet uit welke activiteit u doet, een eenvoudige home-trainer, of ander apparaat dat bij u past, voldoet prima voor EWOT.


De zuurstof helpt u ondanks de vermoeidheid om in beweging te komen en te blijven - stap voor stap vooruitgaan dat is de boodschap:

elke zuurstofteug telt mee voor hernieuwde energie die blijft!Hoe vaak? Doe de eerste 4 weken iedere dag 15 minuten EWOT, daarna 3 x per week, afhankelijk van wat bij u past


Wilt u ook weten wat een hoger zuurstofniveau voor uw vermoeidheid betekent?

Ga heel eenvoudig met EWOT zuurstoftraining aan de slag en laat de zuurstof zijn werk doen. Slechts 1x 15 minuten gebruik per dag, zo eenvoudig kan het zijn zoveel voor uw gezondheid te doen.


Bestel uw EWOT zuurstofset voor thuis of bel Corpusair voor een vrijblijvende en gratis proefsessie 06-53 67 71 76


136 weergaven

Comments


bottom of page