top of page

Zuurstoftherapie en sporttherapie: wat atleten moeten weten

Zuurstoftherapie vereist geen downtime!

Zuurstoftherapie EWOT vereist geen downtime en versnelt weefselherstel

Sporten en trainen om in de grote games te spelen, belasten je gewrichten en spieren. Spierverrekkingen zijn het meest voorkomende type spierletsel dat wordt opgelopen tijdens competities. Waarbij geldt dat prestatievermindering en verhoogd risico op ernstige sportblessures, zoals peesscheuren of fracturen, verband houden met aangrenzend spierletsel.


Hoewel de beste behandelingsstrategieën voor spierletsel controversieel blijven, omvatten populaire behandelingen de elementen rust, ijs, compressie, verbanden, fysiotherapie om het bewegingsbereik van het gewricht te verbeteren, en medicijnen (pijnbeheersing of ontstekingsremmende middelen), die enkele weken duren - tot maanden behandeling om volledig herstel te bereiken


Een snel herstel van spierblessures is echter cruciaal voor topsporters die regelmatig worden blootgesteld aan stressvolle trainingen en wedstrijden. Daarom is een alternatief voor conventionele behandeling gewenst om de hersteltijd te verkorten.


Zuurstoftherapie versnelt weefselherstel en cel herstel. Atleten die zuurstoftherapie kregen, vertoonden verbeteringen in pijnniveaus
na een blessure.


HOE HET WERKT


Zuurstoftherapie en sportgeneeskunde kunnen nu samenwerken om genezing te bevorderen. Herstel betekende vroeger rusten om een blessure laten genezen. Zuurstoftherapie speelt nu een actieve rol in het genezingsproces.


Mensen moesten vroeger naar een ziekenhuis om zuurstoftherapie te krijgen. Het was ofwel intramuraal of poliklinisch. Ook atleten maakten gebruik van hogedrukkamers om daar zuivere zuurstof tot zich te nemen.

Het bekendste gebruik van zuurstoftherapie is voor spierherstel en herstel van blessures.

Dat verzadigde het plasma volledig met zuurstof. Het stroomde vervolgens door het lichaam en hielp het beschadigde weefsel te genezen. De druk in de kamer was twee tot drie keer hoger dan de druk buiten de kamer. Zelfs nadat de therapie was afgelopen, bleven de lichaamsweefsels genezen.


Nu kun je deze voordelen van zuurstoftherapie voor atleten heel eenvoudig thuis of in de plaatselijke sportschool benutten. EWOT is lichaamsbeweging met zuurstoftherapie en betekent dat je tijdens het sporten hogere zuurstofniveaus inademt. Je kunt een hometrainer, loopband, elliptische trainer, stepboard, roeier en dergelijke gebruiken.

Wanneer we lucht inademen met een hogere zuurstofconcentratie - hyperoxie - merken we onmiddellijk een toename van kracht, uithoudingsvermogen en energie.

VOORDELEN VAN ZUURSTOFTHERAPIE Het bekendste gebruik van zuurstoftherapie is voor spierherstel en herstel van blessures. Het verhoogt de snelheid van herstel na het sporten en geeft je energie terug als je vermoeid bent.


- BESTE OPTREDEN

De lucht die we inademen is ongeveer 21% zuurstof . Het lichaam gebruikt zuurstof om cellen van energie te voorzien, zodat ze basisfuncties kunnen uitvoeren. Het doel van EWOT is dat het lichaam hogere concentraties zuurstof inademt dan het normaal ontvangt. De beste manier om "EWOT" te doen, is door een EWOT multistep systeem te gebruiken. Deze systemen bestaan ​​uit een zuurstofconcentrator, die een verhoogde toevoer van gezuiverde zuurstof genereert. De zuurstof wordt verzameld in een zuurstofzak en verbonden met een masker dat zuurstof afgeeft tijdens het sporten.


Wanneer we lucht inademen met een hogere zuurstofconcentratie - hyperoxie - merken we onmiddellijk een toename van kracht, uithoudingsvermogen en energie. Uit onderzoek is gebleken dat sporters met meer zuurstof meer kunnen, de lactaatspiegel en hartslag in het bloed lager houden dan bij normale zware training. Hyperoxie beïnvloedt de afname van het gebruik van glycogeen in de spieren en als gevolg daarvan de verminderde productie van lactaat en de secretie van adrenaline.

- SNEL HERSTEL MET EWOT

Een extra zuurstofgehalte versnelt het herstel en vermindert vermoeidheid.


- ZUURSTOF VOOR HERSTEL

Mitochondriën worden vaak cellulaire krachtpatsers genoemd omdat ze de eiwitten, vetten en vetzuren die we binnenkrijgen veranderen in energie voor de cellen van het lichaam. Er zijn meer dingen nodig om de mitochondriën goed te laten functioneren, maar het belangrijkste element is zuurstof.

Met voldoende zuurstof gedragen de mitochondriën zich als microscopisch kleine krachtpatsers

Als er voldoende zuurstof beschikbaar is, gedragen de mitochondriën zich als kleine, microscopisch kleine krachtpatsers die energie leveren op cellulair niveau. Omgekeerd, wanneer het zuurstofniveau laag is, produceren de mitochondriën melkzuur, een ingrediënt dat synoniem is met spierpijn en vermoeidheid.


EWOT - oefening met zuurstoftherapie duwt zuurstof diep onder de huid in de spieren zonder de hulp van de longen of het hart.

Het kan ook een verhoogde vetverbranding en een verbeterd uithoudingsvermogen beïnvloeden met verminderde melkzuurproductie. Deze combinatie betekent betere vaardigheden, sneller herstel en minder ongemak na een training.

ZUURSTOF VOOR VERWONDINGEN

Voor de meeste professionele atleten maken blessures deel uit van hun leven, van hun activiteiten. Blessurepreventie, snel handelen en volledig herstel zijn cruciaal. Zuurstof wordt gebruikt om de genezing van verwondingen veroorzaakt door een beroerte, brandwonden en breuken te bevorderen. Het vermogen van zuurstof is om de groei van bloedvaten en pezen te herstellen, waardoor het bijzonder geschikt is voor sporters.

- VERBETEREN GEZONDHEID

• Hoger calorieverbruik

• Verbetert het welzijn en versterkt de gezondheid

• Vertraagt ​​veroudering


HOE TE BEGINNEN Als je geen onbekende bent in sporttherapie, weet je dat een blessure een blijvend negatief effect op je lichaam kan hebben. Zuurstoftherapie vereist geen downtime, dus je kunt meteen weer gaan sporten.

Neem vandaag nog contact met ons op om erachter te komen hoe zuurstoftherapie je sportprestatie en kwaliteit van leven kan verbeterenComments


bottom of page