top of page

Bewegen met extra zuurstof helpt ook voor mensen met diabetes type 2 # Meer lucht voor je spieren

Als gezonde mensen sporten, helpt het om extra zuurstof in te ademen. Daardoor houden mensen de inspanning langer vol, verbruiken ze meer energie en ondersteunen ze hun conditie en gezondheid.


Bewegen met extra zuurstof bij diabetes type 2

Onderzoekers uit Amsterdam onderzochten of het inademen van extra zuurstof ook voor mensen met diabetes helpt. Dat zou het bewegen voor deze groep wel eens gemakkelijker kunnen maken.


Bewegen met zuurstof is een waardevolle aanvulling op je behandeling. Je bloedglucosewaarden gaan omlaag, je verkleint de kans op (latere) klachten en complicaties en je werkt aan je gewicht.

Extra zuurstof maakt het diabetes patiënten gemakkelijker om te sporten: het uithoudingsvermogen en energieverbruik is verbeterd.
Extra zuurstof maakt het diabetes patiënten gemakkelijker om te sporten

Mensen met diabetes type 2 kregen de extra zuurstof via een masker. Daarbij moesten ze zich rustig inspannen of intensief trainen. Het lijkt erop dat door toedienen van extra zuurstof het patiënten gemakkelijker maakt om te sporten: het uithoudingsvermogen en energieverbruik is waarschijnlijk verbeterd. Er deden nog te weinig proefpersonen mee waardoor dit niet kon worden bevestigd met lichamelijke metingen zoals die van het hart en de bloeddruk.


Uithoudingsvermogen en energieverbruik verbeteren

Mogelijk kunnen de onderzoekers het onderzoek in de toekomst wel volledig uitvoeren. Het zal nog steeds intensief zijn om te gaan bewegen, dus beschouw het toedienen van zuurstof niet als wondermiddel. Bron: Diabetes Fonds Zuurstof bij beweging - Diabetes FondsEWOT gebruikers met diabetes type 2 weten allang uit eigen ervaring dat sporten en diabetes heel goed samen gaan. Het hogere zuurstofniveau houdt ze fit, stress vermindert en het is niet ongewoon dat men met minder medicatie nodig heeft.

Ontstekingen bij diabetes type 2 nemen af met ontstekingsremmende zuurstof therapie E.W.O.T. Exercise with Oxygen Therapy

Toch kun je bang zijn om te gaan sporten. Of je hebt angst voor hypo’s. Maar sport en diabetes kunnen prima samen gaan vooral als je hoog geconcentreerde zuurstof toevoegt aan bewegen. Vergeet niet: er zijn topsporters met diabetes.


Tips om te beginnen EWOT zuurstof therapie

Wil je ook beginnen met sporten in combinatie met zuurstoftherapie?

Verhoog je zuurstofniveau voor meer gezondheid

Tip 1: Stel jezelf de vraag waarom je wilt gaan bewegen met zuurstof? Wil je je beter voelen? Wil je soepeler blijven? Wil je gewicht verliezen? Wil je sterker worden? Wil je meer energie krijgen? Wil je minder stress voelen? Wil je fit blijven? Wil je het risico op complicaties verminderen?


Tip 2: Schrijf je doelen op. Dit motiveert en een behaald doel voelt goed! Let er op dat je doelen realistisch zijn.


Tip 3: Kies een trainingsapparaat of activiteit waarbij je een zuurstofmasker kunt dragen. Er is zoveel keuze: EWOT op een hometrainer, air-bike, tijdens het kick boxen, op de loopband, de trampoline, de cross- of roeitrainer! Doe iets wat je leuk vindt of al in huis hebt en probeer dat uit!


Tip 4: Stel een EWOT trainingsprogramma op aan de hand van je (gezondheids)doelen. Doe dit eventueel samen met je zorgverlener of met je trainer. De eerste drie weken dagelijks 15 minuten EWOT geeft je natuurlijk een vliegende start. Maar rustiger opbouwen kan ook. Bedenk dat de meeste EWOT gebruikers met slechts 2 á 3 keer per week 15 minuten EWOT al veel verbetering ervaren.

Tip 5: Houd je vorderingen bij. Wat heb je gedaan? Hoe ging het? Hoe voelde je bij de start en na een aantal weken? Wat ging er opeens veel beter in je dagelijkse leven? Dit kan helpen bij het stellen van nieuwe doelen of bij het aanpassen van het aantal EWOT sessies per week.

Tip 6: Geef niet op! Vond je het te zwaar, probeer het dan nog een keer en wat rustiger, of bouw het aantal minuten op. Of kies voor een andere bewegingsvorm- of apparaat. Het belangrijkste is dat je je lichaamscellen overspoelt met zuurstof, dan volgt het gezondheidseffect als vanzelf.


Tip 7: Beloon jezelf. Heb je een doel gehaald? Trakteer jezelf. Onderhoud de resultaten door regelmatig je EWOT zuurstofsessie te blijven doen.


Sporten met extra zuurstof voor gezondere bloedglucosewaarden

Sporten heeft al een positief effect op je lichaam. Voeg zuurstof toe aan bewegen en laat je verrassen door het effect.


Slim je trainingsdoel bereiken met EWOT zuurstoftherapie:

  • Fit en vitaal in 15 minuten

  • Eenvoudig en veilig

  • Geen ingewikkeld trainingsschema

  • 100 % resultaat

Een hoger zuurstofniveau in je lichaamscellen:

  • ondersteunt hart en bloedvaten

  • remt ontstekingen

  • helpt zeer goed bij afvallen

  • meer spierkracht

  • sterker immuunsysteem


Bloedglucosewaarden voor het sporten

Meet voor het sporten. Is je bloedglucosewaarde boven de 8 mmol/l en onder de 20 mmol/l, dan kun je gaan sporten! Lees op de site de ervaringen van EWOT gebruikers, deze spreken voor zich


Enthousiast over zuurstof? Een keer zelf proberen? EWOT aanschaffen voor uzelf, uw gezin, voor in uw paramedische praktijk of sportcentrum? Neem vandaag nog contact met ons op.Bewegen met zuurstof bij diabetes type 2 is een belangrijk onderdeel van je behandeling. Je bloedglucosewaarden gaan omlaag, je verkleint de kans op (latere) klachten en complicaties en je werkt aan je gewicht.
Ontstekingsremmende zuurstoftherapie is een belangrijke ondersteuning voor diabetes patiënten

Comentários


Os comentários foram desativados.
bottom of page