top of page

Limburgse Long COVID-patiënten hebben baat bij zuurstoftherapie EWOT - in sportschool Maastricht

Bron: L1 TV geplaatst op zondag 5 juni 2022

Ron de Rooy hier op de fiets aan de slag met ontstekingsremmende zuurstoftherapie
Ron de Rooy aan de slag op de fiets met zuurstoftherapie EWOT

Een slechte concentratie, duizeligheid en hoofdpijn. Dat zijn de dagelijkse gevolgen die Ron de Rooy ruim twee jaar na zijn coronabesmetting nog steeds ondervindt. In een sportschool in Maastricht werkt hij aan zijn herstel met behulp van zuurstoftherapie EWOT. De Rooy is een zogeheten long covid-patiënt; iemand die langdurig last houdt van allerlei fysieke ongemakken.

Zuurstofmasker In de sportschool van Jos Diederen in Maastricht werkt De Rooy aan zijn herstel met behulp van zuurstoftherapie. Op een hometrainer werk je dan oefeningen af met een zuurstofmasker op. "Je krijgt dan circa 90 procent pure zuurstof binnen. Via een zuurstofconcentrator wordt de zuurstof uit de lucht gefilterd, gaat het naar een grote zak en vanuit die zak loopt het via een leiding naar het masker toe", licht Diederen toe.Mijn conditie is zuurstoftherapie enorm vooruitgegaan, vertelt Ron die als long-covid patiënt al 2 jaar te kampen heeft met de gevolgen van COVID-19
Mijn conditie is enorm vooruitgegaan

De Rooy maakt sinds begin dit jaar gebruik van de zuurstoftherapie. Hij merkt dat zijn conditie enorm vooruit is gegaan. "Eerst was ik na 1,5 kilometer wandelen al duizelig. Nu kan ik vijf tot zes kilometer wandelen. Dan moet ik tussendoor wel even stoppen, maar het is zeker een significante verbetering", vertelt hij.


Groter uithoudingsvermogen Ook andere long covid-patiënten hebben baat bij de zuurstoftherapie, zegt Jos Diederen. Hij kwam op het idee door een collega-sportschoolhouder. "Een aantal jaren geleden heb ik inspanningsastma opgelopen. Ik heb ook twee keer corona gehad. Tien jaar geleden rende ik nog een marathon en ineens rende ik bijna geen 500 meter meer. Toen nodigde een collega me uit om het een keer te proberen. Ik merkte binnen de kortste keren dat mijn conditie veel vooruitging en dat ik een groter uithoudingsvermogen had."


Ook andere long covid-patiënten hebben baat bij de zuurstoftherapie, zegt Jos Diederen. Hij biedt de natuurlijke zuurstoftherapie in zijn sportschool in Maastricht
Ook andere long covid-patiënten hebben baat bij de zuurstoftherapie, zegt Jos Diederen

'Als een beest tekeer'


Lenny kampt met een burn-out en hoge bloeddruk en doet zuurstoftherapie EWOT voor herstel en conditie
Lenny kampt met een burn-out en hoge bloeddruk

Inmiddels maken er in zijn Maastrichtse sportschool zo'n 12 mensen gebruik van.

Ook voor Lenny Paes is de zuurstoftherapie een uitkomst.

Lenny heeft een burn-out en hoge bloeddruk, zuurstoftherapie EWOT ondersteunt haar herstel enorm
Mijn conditie verbetert snel nu ik EWOT doe

Lenny kampt met een burn-out en een hoge bloeddruk.

"Ik merk dat mijn conditie snel verbetert. Als ik tien minuten fiets op een gewone fiets, ben ik helemaal total loss. Maar nu met de zuurstof houd ik het lang vol en ga ik af en toe als een beest tekeer op die fiets", aldus Paes.


Op de weg terug Met De Rooy gaat het nu ruim twee jaar na zijn coronabesmetting een stuk beter. Hij is langzaam op de weg terug. "Ik zou heel graag weer willen kunnen functioneren zoals ik dat voor covid gedaan heb. Dat is nog best wel een traject. Daar hoort van alles bij.

Maar ik zou vooral graag fysiek weer de oude zijn."


 

U kunt zelf ook heel eenvoudig profiteren van een van de krachtigste natuurlijke natuurlijke geneesmiddelen - Ontstekingsremmende zuurstoftherapie EWOT

15 minuten voor uw gezondheid

De ontstekingsremmende zuurstoftherapie is heel eenvoudig en kan door iedereen worden toegepast. Ze wordt in vele paramedische- en sportpraktijken ingezet. Het grootste voordeel biedt de therapie echter op de lange termijn bij thuisgebruik. Het is een van de meest effectieve behandelmogelijkheden ter ondersteuning van de beperkte microcirculatie en zuurstofoverdracht.

Slechts 15 minuten gebruik per dag, een paar keer per week: zo eenvoudig kan het zijn zoveel voor uw gezondheid te doen.


Meer informatie?

Corpusair is de EWOT specialist bel: 06 53 67 71 76

EWOT eerst een keer zien een keer proberen?

Maak een afspraak in ons DEMO&ADVIES CENTRUM


bottom of page