top of page

Wat langdurige COVID, de nieuwe "obesitas pil" in het basispakket en zuurstof gemeen hebben?

Heb je ooit wel eens stilgestaan bij het vermogen van je lichaam om alle cellen de benodigde zuurstof te verschaffen voor activiteiten die inspannender zijn dan rust?

Er is een groeiende populatie voor wie het leveren van een lichamelijke inspanning niet langer vanzelfsprekend is. Ze ervaren dagelijks een breed scala aan aanhoudende symptomen als achteruitgang van het geheugen, multitasking-vaardigheden, energie, ademhaling en fysieke fitheid die “langdurige COVID” wordt genoemd.


Vermoeidheid, spierzwakte, kortademigheid, angst en slaapproblemen. Het is een greep uit het breed scala aan klachten van patiënten die eerder een covid-infectie doormaakten. Slechts de helft , zo blijkt uit de recent gepubliceerde richtlijn van het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG), is drie maanden na een covid- infectie klachtenvrij.


De helft van de mensen die een coronabesmetting doormaken, heeft drie maanden later nog steeds klachten

Zuurstof is onze grootste energiebron, toch horen we er maar zelden over

Het goede nieuws is dat de inname van extra zuurstof blijkt te helpen!

Het eerste casus-rapport van succesvol behandelde langdurige COVID-symptomen met hyperbare zuurstoftherapie is binnen, Met significante verbeteringen in cognitie, energie en cardiopulmonale functie. Prachtig! Maar niet verrassend voor ons als zuurstofliefhebbers. Naast het potentieel voor de behandeling van langdurig COVID was immers al decennia lang bekend dat het inademen van hogere zuurstofniveau´s herstelprocessen op gang kan brengen die normaliter niet zouden plaatsvinden omdat er geen celenergie voor is.


Dus allemaal een abonnement op de hyperbare zuurstoftank?

Nee dat is gelukkig niet nodig, hetzelfde kan immers veel eenvoudiger, effectiever en veel goedkoper worden bereikt met E.W.O.T (Exercise with Oxygen Therapy) -

de grondig onderbouwde en natuurlijke evenknie van hyperbare zuurstoftherapie.


EWOT zuurstoftherapie combineert lichaamsbeweging met de inname van hoog geconcentreerde zuurstof, dat alle voordelen biedt van verhoogde oxygenatie (zeg maar de hyperbare kamer) plus de extra voordelen, zoals de verbeterde cardiovasculaire gezondheid, meer kracht en uithoudingsvermogen.
Obesitas medicatie is een hulp mits men ook geholpen wordt om in beweging te komen. Zuurstofgebrek ontstaat in het vetweefsel, vetcellen zwellen op, bloedvaatjes worden dichtgedrukt en zonder zuurstof geen verbranding.

Een ander groot voordeel van deze natuurlijke oxygenatie is dat het helpt om af te vallen, door het energieniveau op natuurlijke wijze te verhogen zonder voedingsstoffen in te voeren. Heel belangrijk voor tal van mensen die tobben met obesitas.

Gratis zuurstof versus

de gratis maar ook dure "obesitaspil"

Aandoeningen van hart, longen en bloedvaten waren natuurlijk voor COVID al de belangrijkste oorzaken van de morbiditeit en mortaliteit onder (steeds jongere) ouderen, en de incidentie ervan stijgt exponentieel met de leeftijd. Met name invloeden als lifestyle, overgewicht en minder bewegen tasten de cardiovasculaire en cardiopulmonale systemen van het individu aan.


Overheden en instanties die zich luidkeels zorgen maken over trends als vergrijzing, obesitas en een compleet onbetaalbare gezondheidszorg zouden voor collectieve preventie er goed aan doen om eens meer aandacht te schenken aan de enorme herstelkracht van gratis zuurstof, welke opgelost in het bloedplasma ook zonder moeite de zuurstofarme uithoeken van het lichaam kan bereiken.


Maar waarom zou men moeite willen doen voor de gratis zuurstof?

We hebben nu toch een gratis obesitas medicijn Saxenda in het basispakket?

Het obesitasmedicijn Saxenda in basispakket.
Extra zuurstof ondersteunt behandeling obesitas

Jawel, maar voor een goede werking en voor verbranding is er ook voldoende zuurstof nodig. Bij overgewicht raakt het vetweefsel chronisch ontstoken, dat belemmert de doorbloeding en zuurstofoverdracht waardoor ook minder van de werkzame stof van de dure (obesitas) medicijnen de lichaamscellen bereikt.


De ontstekingsremmende zuurstoftherapie EWOT - het woord zegt het al - remt ontstekingen en verhoogt de zuurstofopname en daarmee de aanmaak van celenergie. Gratis extra zuurstof in het lichaam vormt dus DE ideale teamspeler, ze ondersteunt de werking en effecten van alle bestaande en nieuwe (obesitas) behandelingen ten behoeve van een enorm grote groep mensen met een (dreigend) ernstig overgewicht.


Wat een grote hoeveelheid zuurstof in je lichaam betekent voor afvallen?

Zuurstoftherapie geeft de cellen energie om ze te helpen steeds meer gifstoffen kwijt te raken. Een grote hoeveelheid zuurstof in je lichaam kan je ook helpen overtollig gewicht te verbranden, samen met alle gifstoffen die zich altijd in die extra kilo´s bevinden.

Als de doorbloeding in het capillaire netwerk (haarvaten) en de zuurstofopname verbetert, nemen ontstekingen (die uiteindelijk kunnen leiden tot diabetes type 2) af. Zuurstof, voedingstoffen én de obesitasmedicijnen worden beter opgenomen en sorteren meer effect.


Zuurstof zet letterlijk alles in beweging

Een groot voordeel van lichaamsoefening met zuurstoftherapie is dat het mensen die vanwege pijn, ziekte of overgewicht moeite hebben met bewegen (dus niet in staat zijn om het lichaam de benodigde zuurstof te verschaffen voor activiteiten die inspannender zijn dan rust ) enorm helpt om in beweging te komen en te blijven.

Zuurstoftherapie is eenvoudig thuis toe te passen ongeacht leeftijd of conditie
Bewegen met zuurstoftherapie is eenvoudig thuis toe te passen

Observatiestudies bevestigen bovendien dat zuurstoftherapie als eenvoudig toe te passen ondersteunende behandeling bijdraagt tot het succes van traditionele medische behandelingen.

Slechts 15 minuten bewegen met een EWOT zuurstofmasker op is genoeg

De verhoogde zuurstof in het bloed en de verbeterde zuurstofbenutting van de weefsels verwijdt de haarvaten opnieuw en lost ontsteking op


Alleen voeding of medicatie (zonder zuurstof) werkt niet!

Gelukkig komt er meer ruimte voor natuurlijke oplossingen en voor de natuurlijke zuurstoftherapie EWOT. Daarbij is het effect van zuurstof meer dan eens bewezen. Ook steeds meer artsen propageren gezonder leven en gezondere voeding met als adagium "Meer paprika en minder pillen". Dat is natuurlijk toe te juichen. Maar er is veel meer nodig. Want met alleen meer paprika en obesitaspillen in een verder zuurstofarm lichaam kom je er ook niet, zullen we maar zeggen.


Met alleen "Meer paprika en obesitaspillen " in een verder zuurstofarm lichaam kom je er ook niet, zullen we maar zeggen...

Moeite met afvallen? Teveel pijn om in beweging te komen? Ontstekingsremmende zuurstoftherapie! Profiteer van een van de krachtigste natuurlijke geneesmiddelen
Ontstekingsremmende zuurstoftherapie! Profiteer van een van de krachtigste natuurlijke geneesmiddelen

Natuurlijke zuurstoftherapie wordt al decennia lang ingezet, zodat uitgebreide ervaringswaarden beschikbaar zijn

Bestel nu je EWOT zuurstoftherapie-set voor thuis - voor het welzijn van het gehele gezin - of voor je cliënten in je gezondheidscentrum of sportschool. Iedereen heeft baat bij zuurstof.


EWOT eerst zien en vrijblijvend een gratis zuurstofsessie doen?

Kom langs in onze DEMO&ADVIES CENTRA EWOT NEDERLAND in Westland en Gelderland.

Comments


bottom of page