top of page

Wat hebben topsporters als Lionel Messi, Cristiano Ronaldo, Novak Djokovic, Romelu Lukak gemeen?

Dat zij, samen met duizenden andere atleten van wereldklasse, basketbalspelers, voetbalsterren en Olympiërs, vertrouwen op zuurstoftherapie om hun atletische prestaties te verbeteren.


REDENEN WAAROM ATLETEN PROFITEREN VAN ZUURSTOFTHERAPIE


Actief herstel

Oefening, training, conditionering en competitie belasten allemaal het lichaam. Herstel zou een onderdeel moeten zijn van het trainingsprogramma van elke atleet. Afstandslopers, bergbeklimmers, wielrenners weten dat ze rustdagen moeten nemen om hun lichaam te laten herstellen na zware trainingen.


Gregg Popovich, basketbal coach van de San Antonio Spurs van de NBA en winnaar van 5 NBA-kampioenschappen, staat erom bekend zijn spelers hele wedstrijden vrij te geven om te helpen bij hun herstel tijdens het lange basketbalseizoen.Als het echter gaat om het verbeteren van atletische prestaties, is herstel niet zo eenvoudig als alleen rust nemen. Atleten die geïnteresseerd zijn in het optimaliseren van hun prestaties, moeten passief herstel vermijden en profiteren van actieve hersteltherapieën zoals HBOT en EWOT.

Cristiano Ronaldo, misschien wel de beste voetballer ter wereld, gebruikte HBOT om te herstellen van een knieblessure in een fractie van de tijd die andere atleten nodig hadden om weer op het veld te komen.


De hersteltijd kan aanzienlijk worden verkort door het gebruik van HBOT


Zie verhoogde zuurstofconcentraties als een stimulator voor genezing en herstel. Door het verhoogde zuurstofniveau in weefsels, kunnen atleten voordelen ervaren zoals:

  • Verhoogde stamcelactivering

  • vermindering oedeem

  • Snellere bot- en kraakbeenregeneratie

  • Verminderde spiervermoeidheid en uitputting

zuurstoftherapie vergroot de zuurstofvoorziening van weefsels

Verwondingen, zowel groot als klein, zijn voor de meeste atleten een onvermijdelijk gegeven. Of je nu deelneemt aan een contactsport zoals voetbal, gewrichten belast door te rennen of pezen te belasten door rotsklimmen, zelfs weekendstrijders zullen waarschijnlijk ooit een blessure oplopen.


Koppel je fysio aan zuurstoftherapie en voorkom stress en spanning in spieren en pezen, bouwt afweer op

Nederland is een sportland. Meer dan de helft van de Nederlanders doet minimaal één keer per week aan sport. Vooral fitness, hardlopen en voetbal zijn populair. Geen wonder dus dat tijdens deze sporttakken ook de meeste blessures worden opgelopen.


Meer dan 60% van de recreatieve joggers en hardlopers staat elk jaar

buitenspel door een blessure.Het traditionele recept voor blessurebehandeling voor de meeste (recreatieve) atleten is gericht op rust. Echter, studies tonen aan dat hyperbare zuurstof (HBOT) letterlijk een spel-veranderende therapie is voor geblesseerde sporters. Door gebruik te maken van atmosferische druk helpt HBOT gewond weefsel bij het absorberen van vele malen de hoeveelheid zuurstof die normaal beschikbaar is. En zorgt ervoor dat zuurstof diep in het bloed, plasma en hersenvocht kan doordringen, waardoor de genezing en de bloedsomloop worden verbeterd waar dat het meest nodig is.


HBOT is kostbaar en tijdrovend en niet voor iedereen weggelegd. EWOT Exercise With Oxygen Therapy daarentegen heeft vergelijkbare voordelen voor atleten en recreatieve sporters en zelfs meer.

  • EWOT kan overal en door iedereen worden toegepast. Een sessie van slechts 15 minuten een paar keer per week maakt al verschil.

  • Het vertraagt het begin van anaerobe fermentatie

  • Verhoogt de productie van ATP (adenosinetrifosfaat) - meer energie en sneller herstel - de versnelling van wondgenezing en het herstel van roofbouw en stress


Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page