top of page

Waarom "EWOT" zuurstoftraining de perfecte upgrade is voor elk sport- en gezondheidscentrum

DE ZUURSTOF BOOST ZET JE IMMUUNSYSTEEM AAN HET WERK

Meer dan de helft van alle volwassen Nederlanders - boven de achttien jaar - beweegt te weinig. Een reden daarvoor is dat veel mensen het moeilijk vinden om goed te blijven ademen tijdens het hardlopen of gewichtheffen.


Het is een uitdaging om de oorzaak van kortademigheid tijdens het sporten boven tafel te krijgen

Niet meer kortademig tijdens inspanning met zuurstoftraining EWOT
Kortademig? Met EWOT zuurstoftraining ontvangen je cellen meer zuurstof voor de aanmaak van ATP (celenergie)

Kortademigheid tijdens inspanning hoeft niet perse te ontstaan in de longen, ook hart- en bloedafwijkingen kunnen kortademigheid geven.

Maar gelukkig is er een manier om te bewegen waardoor u juist optimaal kunt ademen tijdens inspanning en ook de energie krijgt om het bewegen vol te houden.

Deze methode heet EWOT - bewegen met zuurstoftherapie - het is een natuurlijke methode om een overvloed aan zuurstof juist die cellen te laten bereiken die dat het hardste nodig hebben. Elk type sporter kan deze extra zuurstof gebruiken, inclusief mensen met gezondheidsproblemen en mensen die liever veel effectiever willen trainen in dezelfde tijd.


Sporten kan dus met zuurstof met minder moeite en pijn en vele malen effectiever dan menigeen denkt

Toch zijn veel mensen zich niet bewust van de directe relatie tussen bewegen en de opname van zuurstof in de weefsels en de directe relatie tussen dit betere gebruik van zuurstof en onze gezondheid.


Leer daarom vandaag nog over de voordelen die zuurstoftherapie voor iedereen heeft en voor sportscholen en gezondheidscentra in het bijzonder

DE BASIS VAN EWOT = VOEG ZUURSTOF BIJ BEWEGEN

Tijdens het sporten verbruikt je lichaam veel zuurstof. Je hartslag neemt toe, zodat zuurstof de weefsels bereikt en deze weer aanvult. Als je een chronische long- of hartaandoening hebt, moet je lichaam hard werken om zuurstof te krijgen. Je hart moet mogelijk harder pompen om zuurstof te krijgen, wat kan leiden tot problemen.


EWOT maakt gebruik van een zuurstofconcentrator en een zuurstofzak. De concentrator levert de zuivere zuurstof via de zak aan het EWOT masker. Je draagt ​​het masker tijdens het sporten om daarmee de hoeveelheid zuurstof in het bloedplasma te verhogen.


Je kunt tijdens EWOT elk type oefening uitvoeren. Hardlopen op een loopband en fietsen op een hometrainer worden het meest gedaan. Door onbeperkt zuurstof aan het lichaam te leveren krijgen de cellen wat ze nodig hebben en ondersteunt EWOT de productie van adenosinetrifosfaat dat is wat cellen gebruiken als brandstof.


De sterkere toevoer van zuurstof en meer ATP vermindert niet alleen ontstekingen maar verhoogt ook het metabolisme, wat kan helpen bij gewichtsverlies en herstel na trainingen.


De ontstekingsremmende zuurstoftherapie EWOT is eenvoudig en kan door iedereen zelfstandig worden gedaan. Ze wordt in vele geneeskundige praktijken en sportcentra ingezet en is ook perfect voor thuisgebruik

Het is een van de meest effectieve behandelmogelijkheden ter ondersteuning van de beperkte microcirculatie en zuurstofoverdracht.


No pain, no gain?


Er is veel epidemiologisch onderzoek verricht naar het verband tussen beweging en hartziekten. Mensen die weinig bewegen, worden over een langere periode vergeleken met mensen die matig tot veel bewegen. Je zou verwachten dat het risico op een hartziekte steeds meer afneemt naarmate je meer beweegt, maar dat blijkt niet het geval te zijn. Iedere dag een half uur matig bewegen is al genoeg om het risico flink omlaag te brengen. Het gaat tegenwoordig dan ook veel meer om preventie van hartziekten bij gezonde mensen en om preventie van een tweede hartinfarct bij mensen die onder behandeling zijn – wat qua risicofactoren ongeveer op hetzelfde neerkomt.


Wie het systematisch wil aanpakken zorgt dan ook met EWOT voor een maximaal zuurstofniveau tijdens de training én in rust -

voor preventie, betere prestaties en sneller herstel


EWOT heeft veel voordelen voor sportscholen en gezondheidscentra. Mensen met hart- en longaandoeningen moeten sporten, maar sommigen kunnen de stress niet aan.


EWOT vermindert hun stress door de zuurstof te leveren die hun beschadigde weefsels nodig hebben. Je zou specifiek kunnen adverteren voor mensen met een hart- en longziekte, waarbij je opmerkt hoe EWOT hen helpt in vorm te blijven.


EWOT zorgt voor meer continuïteit in uw klantenstroom

De COVID-19-pandemie heeft het aantal annuleringen van abonnementen verhoogd. Ook na een lockdown blijkt dat veel mensen twijfelen of ze hun lidmaatschap zullen vernieuwen. EWOT onderscheidt uw praktijk of sportschool van concurrenten en helpt ook degenen die hun conditie hebben verloren deze weer terug te krijgen.


WELLNESS BEGINT BIJ EEN ZUURSTOFRIJK LICHAAM


Bewegen kan pijnlijk zijn. Vooral als onvoldoende zuurstof de weefsels bereikt. Bewegen met zuurstoftherapie levert de brandstof die uw lichaam nodig heeft. EWOT gebruikt een zuurstofreservoir waardoor het lichaam zoveel zuurstof kan opnemen als het nodig heeft. Deze overvloed aan zuurstof opent haarvaten en stimuleert de productie van ATP. Cellen herstellen sneller en de gezondheid van hart en bloedvaten neemt toe.


HOE ? Zet gewoon een high-flow EWOT masker op tijdens het sporten en maximaliseer uw zuurstofopname en zuurstofoverdracht aan de cellen. Adem in en uit door de neus terwijl u oefent. Het is zo makkelijk! Onder normale omstandigheden ademen we lucht in met ongeveer 21% zuurstof. Wanneer we lucht inademen met 95 % zuurstof - hyperoxie - merken we onmiddellijk een toename van kracht, uithoudingsvermogen en energie.


Betere prestaties met EWOT

Uit onderzoek is gebleken dat sporters met meer zuurstof meer kunnen, de lactaatspiegel en hartslag in het bloed lager houden dan bij normale zware training. Hyperoxie versnelt het herstel en vermindert vermoeidheid.


Mitochondriën worden vaak cellulaire krachtpatsers genoemd omdat ze de eiwitten, vetten en vetzuren die we binnenkrijgen veranderen in energie voor de lichaamscellen. Er zijn meer dingen nodig om de mitochondriën goed te laten functioneren, maar het belangrijkste element is toch voldoende zuurstof.

Omgekeerd, wanneer het zuurstofniveau laag is, produceren de mitochondria melkzuur, een ingrediënt dat synoniem is met spierpijn en vermoeidheid.


LAAT JE LICHAAM ZELF

HET MEDICIJN MAKEN

EWOT - trainen met zuurstof - duwt zuurstof diep onder de huid in de spieren zonder de hulp van de longen

of het hart. Een hoger zuurstofniveau geeft een verhoogde vetverbranding en een verbeterd uithoudingsvermogen, met verminderde melkzuurproductie.

Deze combinatie betekent betere prestaties, sneller herstel en minder ongemak na een training.
Trainen met zuurstof heeft alleen maar positieve effecten, na corona,  bij depressieve klachten en pijnklachten,  is bevorderlijk voor de spijsvertering, bloedcirculatie, geheugen en het geestelijk en lichamelijk uithoudingsvermogen. 


HOE TE BEGINNEN?

Voeg eenvoudig onbeperkt zuurstof + 15 minuten bewegen toe aan persoonlijke aandacht, gezonde voeding en mental coaching!


Als u geen onbekende bent in sporttherapie, weet u dat een blessure een blijvend negatief effect op uw lichaam kan hebben. Zuurstoftherapie vereist geen downtime, dus u kunt meteen weer gaan sporten.

Zuurstoftraining EWOT verbetert doorbloeding, conditie en uithoudingsvermogen, voor betere prestaties op iedere leeftijd
Op je 70e de halve marathon lopen, fitter dan ooit door EWOT zuurstoftraining, dat wil iedereen!

ZUURSTOF VOOR HET LEVEN & FIT FOR LIFE

Meer weten over EWOT? We moedigen u aan om onze producten te bekijken of vandaag nog contact met ons op te nemen.

Comments


bottom of page