top of page

Wat doet de zuurstofkamer van Romelu Lukaku eigenlijk?


Wat deed Romelu Lukaku toen hij thuiskwam na zijn 17de goal in de Serie A en 4-2-overwinning in de Milanese derby tussen Inter en AC?

Zijn persoonlijke zuurstofkamer induiken. ‘Laten we de recuperatie starten’, klonk het op Instagram.

Maar wat is dat eigenlijk, zo’n ‘hyperbaric chamber’?

En heeft het effect?


Lukaku is zeker niet de eerste en enige topsporter die een zuurstofkamer gebruikt om sneller te recupereren en blessures te vermijden. Ook onder andere NBA-ster LeBron James, Cristiano Ronaldo en toptennisser Novak Djokovic maken er met regelmaat gebruik van.



Novak Djokovic neemt zuurstofkamer mee

De Serviër is er zelfs al een decennium mee bezig. Djokovic vertelde al in 2011 aan The Wall Street Journal dat hij er eentje in huis heeft, een CVAC Pod. Kostprijs: 75.000 dollar (bijna 69.000 euro). ‘Het ziet eruit zoals een ruimteschip’, lachte hij toen.


Tijdens de US Open had hij zijn machine zelfs bij in een aanhangwagen die vlak bij het Arthur Ashe Stadium stond.


Lukaku gebruikt een andere versie dan Djokovic. Er zijn zuurstofkamers op de markt die tussen 15.000 en 30.000 euro kosten. Het principe is echter hetzelfde. Bij ‘hyperbare zuurstoftherapie’ verblijft een persoon anderhalf uur in een drukcabine, terwijl die 95 à 100 procent zuurstof inademt. Door de hoge zuurstof wordt de zuurstofconcentratie in het bloed verhoogd en dringt de zuurstof in de weefsels door. Met dus betere en snellere recuperatie van het lichaam tot gevolg. Ook kunnen topsporters sneller verlost worden van blessures.


De behandeling is volledig legaal want ze wordt al vele jaren dagelijks gebruikt in onze ziekenhuizen. Zuurstoftherapie helpt dan ook tegen een tiental aandoeningen zoals duikersziekte, doofheid, diabetische voetwonden, koolstofmonoxidevergiftiging en weefselbeschadiging na radiotherapie. In veel gevallen wordt de behandeling zelfs terugbetaald door de ziekteverzekering.


Exercise with Oxygen een beter alternatief ?

Naast een zuurstoftank is er de ontstekingsremmende zuurstoftherapie EWOT. Deze wordt door steeds meer sporters ontdekt en gaat verder dan de hyperbare zuurstoftherapie vanwege het hogere zuurstofniveau dat kan worden ingezet.

En kan daardoor betere therapeutische en sportieve resultaten opleveren dan een dure, onhandelbare hyperbare kamer.


Het is een uitgebreid onderzochte techniek die kan worden toegepast om allerlei gezondheidsproblemen en door een slechte zuurstofvoorziening veroorzaakte stoornissen te voorkomen of aan te pakken, en om beter sportief te presteren en sneller te recupereren, en kan ook nog eens eenvoudig thuis in de slaapkamer worden uitgevoerd.


‘Zuurstoftherapie werkt dus super bij mensen met een aandoening, maar wat betekent het voor topsporters? De grote vraag is: is het een hype of is het wetenschappelijk onderbouwd?

Doordat zuurstof zo gemakkelijk beschikbaar is bestaat er weinig commerciële belangstelling voor en wordt er weinig geïnvesteerd in grootschalige klinische onderzoeken.


Als een sporter wil uitvinden of een stortvloed van zuurstof via EWOT zijn prestaties verbetert en herstel bevordert, dan zal de praktijk dat moeten uitwijzen, maar alle logica en medische wetenschap duiden al vele jaren op de geldigheid van zo´n benadering.



Novak Djokovic nam een ​​zuurstofkamer mee naar de US Open om de prestaties te verbeteren en het herstel te versnellen.








CORPUSAIR.NL

DEMO & ADVIES CENTRA Moleculaire waterstoftherapie en EWOT zuurstoftherapie 

Smederijstraat 24 Naaldwijk    

Geopend alleen op afspraak

info@corpusair.nl
06  53 67 71 76

De zuurstof-waterstofshop voor iedereen

Corpusair zuurstoftherapie EWOT Nederland.

KvK 68407262

IBAN NL93RABO0355067269

sepa
  • Facebook
  • Instagram

Het gebruik van zuurstoftherapie, waterstoftherapie en vasculaire therapie  kan de conventionele medische behandeling of therapie niet vervangen. Het dient uitsluitend als een extra manier om uw gezondheid en welzijn te ondersteunen. Ga voor vragen over een medische conditie altijd naar uw arts. De informatie op deze site is niet bedoeld om een ziekte te behandelen, te voorkomen of een diagnose te stellen.

COPYRIGHT 2024 CORPUSAIR

bottom of page