top of page

Waterstof menselijke raketbrandstof voor je mitochondriën? Bestrijd mitochondriale disfunctie bij Long COVID met waterstoftherapie


Mitochondriën komen ook voor in de hersenen en zijn een strategisch doelwit voor RNA-virussen zoals corononavirussen

Volgens Nederlandse wetenschappers zit long covid niet tussen de oren en heeft wel degelijk een lichamelijke oorzaak: de mitochondriën, de energiecentrales in de spiercellen van patiënten functioneren ondermaats en hun spierweefsel sterft af. Hun onderzoeksresultaten werden gepubliceerd in vakblad Nature Communications.


Dat long covid verre van ingebeeld is, blijkt nu ook uit het onderzoek van het Amsterdam UMC en de Vrije Universiteit Amsterdam (VU). Zij lieten 25 patiënten met long covid en 21 gezonde personen een 15 minuten lange fietstest doen. Aan het eind van de test waren de long covid-patiënten volledig uitgeput waarbij sommigen niet meer konden staan of aanspreekbaar waren.


Zowel voor als na de test werd bij alle proefpersonen bloed en spierweefsel afgenomen. In het spierweefsel van de long covid-patiënten werden afwijkingen waargenomen.


Mitochondriën komen ook voor in de hersenen. Volgens de onderzoekers is met het onderzoek aangetoond dat vermoeidheid en cognitieve klachten bij de patiënten dus wel degelijk biologisch is.
“Op celniveau zagen we dat de zogenaamde mitochondriën van de spier, ook wel de energiefabrieken van de cel, minder goed functioneren en dat ze minder energie produceren,” zegt VU-bewegingswetenschapper Rob Wüst. 

Mitochondria zijn een strategisch doelwit voor RNA- virussen zoals coronavirussen.
Waterstof is het kleinste molecuul. Het bereikt de mitochondriën en verbetert zo de energie en bestrijdt tegelijkertijd oxidatieve processen.

Mitochondria zijn een strategisch doelwit voor RNA- virussen zoals coronavirussen. Deze virussen manipuleren de mitochondriën voor hun eigen voordeel, waarbij ze hun functie veranderen om de immuunrespons te omzeilen en hun eigen overleving en replicatie te verzekeren. Om dit te doen, verstoren ze antivirale mechanismen die afhankelijk zijn van mitochondriën en bevorderen ze de toename van oxidatieve stress, wat leidt tot overmatige ontstekingen.


 

Maar veel belangrijker is, hoe kunnen we deze organellen

‘repareren’ na COVID-19?


Het verbeteren van de mitochondriale functie is een belangrijke sleutel tot het tegengaan van Long COVID. Moleculaire waterstof wordt in Japan en China al veel langer aanbevolen door artsen en gezondheidsexperts vanwege de brede therapeutische toepassingen voor ons lichaam, waartoe inmiddels ook long covid.Tussen 2007 en 2017 zijn er meer dan 400 originele artikelen gepubliceerd waarin het therapeutische potentieel van moleculaire waterstof (H2) het jongste lid van de familie van medische gassen met selectieve antioxiderende eigenschappen, werd geëvalueerd.


Het is daarom geen verrassing dat er nu zoveel bewijs bestaat dat waterstof een belangrijke bondgenoot is bij het normaliseren van de mitochondriale functie.


 • Moleculaire waterstof (H2) verbetert de mitochondriale disfunctie door hydroxylradicalen op te vangen, het krachtigste oxidatiemiddel onder reactieve zuurstofsoorten. Uit dierstudies en klinische studies is gebleken dat H2 acute en chronische vermoeidheid verbetert.

 • Waterstof werkt daarbij als krachtige selectieve antioxidant, bestrijdt ontstekingen en chronische ziekten, levert energie, versterkt het immuunsysteem en heeft een zeer positieve werking op de hersenen.


Mitochondriale regulatie /waterstofinhalatie om

post-COVID te helpen overwinnen

Mitochondria zijn unieke structuren in elke cel van ons lichaam. We hebben er biljoenen en biljoenen, die ongeveer 10% van ons totale lichaamsgewicht uitmaken.

Ze worden beschouwd als de “krachtcentrales van de cel”, die het grootste deel van de energie in ons lichaam genereren door voeding om te zetten in adenosine trifosfaat (ATP).

Het is dus aan ons om een ​​magische medische formule te vinden die onze mitochondriën voedt en beschermt en hun achteruitgang omkeert.


Waterstof inhalatie werkt als krachtige antioxidant, bestrijdt ontstekingen en chronische ziekten, levert energie, versterkt het immuunsysteem en heeft een zeer positieve werking op de hersenen.
Moleculaire waterstof wordt steeds vaker aanbevolen door artsen en gezondheidsexperts vanwege de therapeutische toepassingen voor ons lichaam.

Waterstof is het kleinste molecuul en fungeert als nanodeeltjes.

Het dringt door de cellen naar de mitochondriën - ook in de hersenen -

en verbetert zo de energie en bestrijdt tegelijkertijd oxidatieve processen.

De formule voor menselijke raketbrandstof voor de mitochondriën omvat, maar is niet beperkt tot: Volledig spectrum licht van de zon en vitamine D / Waterstof / Zuurstof / Kooldioxide (magnesiumbicarbonaat) / Selenium / Jodium / rood licht/ nabij-infrarood / Groene sappen /Spirulina / Chlorella / Intermittent Fasting 
Bron: (dr.Mark Sircus)

Het herstellen of behouden van de gezondheid van de mitochondriën is van fundamenteel belang voor het overwinnen van virusinfecties


Op de weg terug naar gezondheid zijn gezonde voeding en lichaamsbeweging uiteraard onmisbaar:

 • Een dieet rijk aan antioxidanten (carotenoïden, polyfenolen, vitamine E, C, D) helpt het lichaam te beschermen tegen oxidatieve stress en levert voedingsstoffen en vitamines voor de gezondheid van de mitochondriën.

 • Lichaamsbeweging draagt ​​bij aan het vergroten van het aantal mitochondriën. Regelmatige, gematigde lichaamsbeweging helpt disfunctionele mitochondriën te elimineren en nieuwe, efficiëntere mitochondriën te produceren.

 • EWOT = lichaamsbeweging samen met ontstekingsremmende zuurstoftherapie kan een grote steun zijn bij long covid. Het hogere zuurstofniveau helpt om te kunnen bewegen en de conditie te verbeteren

 • Waterstofgasinhalatie blijkt ook een geweldige bondgenoot voor herstel op de lange termijn, omdat het zich richt op de belangrijkste oorzaken van long COVID, de nauw met elkaar verbonden immuun- en mitochondriale mechanismen.

Recente studies geven aan dat H2 (2) naast oxidatieve stress ook andere mitochondriale processen kan beïnvloeden, waaronder metabolische routes die cellulaire energie aandrijven (20). Het heeft een ondersteunend effect op de symptomen van het uitputtingsvermoeidheidssyndroom, zelfs na Covid-19-infecties en na lange-Covid-19.Waterstofgasinhalatie blijkt ook een geweldige bondgenoot voor herstel op de lange termijn, omdat het zich richt op de belangrijkste oorzaken van Long COVID, de nauw met elkaar verbonden immuun- en mitochondriale mechanismen.
Mitochondriale regulatie met waterstofinhalatie om post-COVID te overwinnen

Bent u op zoek naar een natuurlijke behandeling voor Lange COVID -vermoeidheid en andere daarmee samenhangende symptomen?


Waterstoftherapie richt zich zowel op ontstekingsstormen als op ROS (reactieve zuurstofverbindingen).


Waterstoftherapie is werkzaam bij de behandeling van ontstekingsschade.


Waterstoftherapie is veilig en effectief en kan eenvoudig thuis worden toegepast.

Meer weten over studies Covid 19 in relatie tot moleculaire waterstof?

Download het overzicht met internationale studies met een

korte toelichting per onderzoek:


Waterstofgasinhalator van Corpusair wordt ingezet ter bestrijding van mitochondriale disfunctie long covid
Waterstofgasinhalator van Corpusair is bondgenoot bij bestrijding van mitochondriale disfunctie long covid

Covid 19 en Waterstoftherapie internationale studie
.
Download • 526KB

Internationale literatuur

 • 1 Chen, KD, WC Lin en HC Kuo, chemische en biochemische aspecten van moleculaire waterstof bij de behandeling van de ziekte van Kawasaki en COVID-19. Chem Res Toxicol, 2021. 34 (4): p. 952-958.

 • 2 Ostojic, S., COVID-19 en moleculaire waterstofinhalatie. Therapeutische vooruitgang op het gebied van ademhalingsziekten, 2020. 14 : p. 175346662095105.

 • 3 V. Shogenova, TTT, NO Kryukova, KA Yusupkhodzhaeva, DD Pozdnyakova, TG Kim, AV Chernyak, Е. N. Kalmanova, OS Medvedev, TA Kuropatkina, SD Varfolomeev, AM Ryabokon, O. А. Svitich, parlementslid Kostinov, Ibaraki Kunio, Maehara Hiroki, AG Chuchalin, Waterstofinhalatie in het revalidatieprogramma van de medische staf hersteld van COVID-19. Cardiovasculaire therapie en preventie, 2021. 20(6) .

 • 4 Xu, K., Waterstof-zuurstofinhalatie voor de behandeling van COVID-19 . 2020: WERELDWETENSCHAPPELIJK. 150.

 • 5 Luo, P., et al., Waterstof-zuurstoftherapie verlicht de klinische symptomen bij twaalf patiënten die met COVID-19 in het ziekenhuis zijn opgenomen: een retrospectieve studie van medische dossiers. Geneeskunde, 2022. 101 (9).

 • 6 Milovancev, A., et al., Waterstofrijk water verlicht ontstekingen en vermoeidheid bij COVID-19: een pilotstudie. European Journal of Inflammation, 2022. 20 : p. 1721727X221094197.

 • 7 Tian, ​​​​Y., et al., Waterstof, een nieuw therapeutisch molecuul, reguleert oxidatieve stress, ontstekingen en apoptose. Front Physiol, 2021. 12 : p. 789507.

 • 8 Yang, M., et al., Waterstof: een nieuwe optie bij de behandeling van ziekten bij de mens. Oxid Med Cell Longev, 2020. 2020 : p. 8384742.

 • 9 Russell, G., Thomas, A., Nenov, A., & Hancock, J., De invloed van moleculaire waterstoftherapieën bij het beheersen van de symptomen van acute en chronische COVID-19. Medisch onderzoeksarchief, 2022.

 • 10 Lucas, K., M. Rosch en P. Langguth, Moleculaire waterstof (H(2)) als potentiële behandeling voor acute en chronische vermoeidheid. Arch Pharm (Weinheim), 2021. 354 (4): p. e2000378.

 • 11 Singh, RB, et al., Moleculaire waterstof als adjuvante therapie kan in verband worden gebracht met een verhoogde zuurstofverzadiging en verbeterde inspanningstolerantie bij een COVID-19-patiënt. Clin Case Rep, 2021. 9 (11): p. e05039.

 • 12 Fu, Z. en J. Zhang, Moleculaire waterstof is een veelbelovend therapeutisch middel voor longziekten. J Zhejiang Univ Sci B, 2022. 23 (2): p. 102-122.

 • 13 Botek, M., et al., Moleculaire waterstof heeft een positieve invloed op de fysieke en ademhalingsfunctie bij acute post-COVID-19-patiënten: een nieuw perspectief in revalidatie. International Journal of Environmental Research and Public Health, 2022. 19 : p. 1-14.

 • 14 Li, Y., et al., Moleculaire waterstof: een veelbelovende aanvullende strategie voor de behandeling van de COVID-19, Frontiers in Medicine 2021, deel 8

 • 15 Perveen, I., et al., Waterstoftherapie en de toekomstperspectieven voor het verbeteren van COVID-19: klinische toepassingen, werkzaamheid en modaliteit. Biogeneeskunde, 2023. 11 (7).

 • 16 Wang, ST, et al., Inhalatie van waterstofgas (XEN) verbetert de luchtwegontsteking bij astma- en COPD-patiënten. Qjm, 2020. 113 (12): p. 870-875.

 • 17 Guan, WJ, et al., Inhalatie van gemengd gas met waterstof en zuurstof verbetert de ernst van de ziekte en kortademigheid bij patiënten met de ziekte van Coronavirus 2019 in een recent multicenter, open-label klinisch onderzoek. J Thorac Dis, 2020. 12 (6): p. 3448-3452.

 • 18 Alwazeer, D., FF Liu, XY Wu en TW LeBaron, Bestrijding van oxidatieve stress en ontstekingen bij COVID-19 door moleculaire waterstoftherapie: mechanismen en perspectieven. Oxid Med Cell Longev, 2021. 2021 : p. 5513868.

 • 19 Iida, A., et al., De klinische toepassing van waterstof als medische behandeling. Acta Med Okéama, 2016. 70 (5): p. 331-337.

 • 20 M. Ostojic, verandert H(2) de mitochondriale bio-energetica via GHS-R1 α-activering? Theranostics 2017 deel 7, nummer 5 pagina's 1330-1332

 • 21 Nicolson, de Mattos, G., Settineri, R., Costa, C., Ellithorpe, R., Rosenblatt, S., La Valle, J., Jimenez, A. en Ohta, S. Klinische effecten van waterstoftoediening: van Animal and Human Diseases to Exercise Medicine, International Journal of Clinical Medicine 2016, deel 7, pagina's 32-76


Het is belangrijk op te merken dat dit een actief onderzoeksgebied is en dat er nog veel te leren valt over de exacte mechanismen en potentiële therapeutische strategieën. Het is ook belangrijk om te onthouden dat waterstoftherapie een aanvullende behandeling is en niet bedoeld is ter vervanging van de standaardzorg voor COVID-19.

Comments


bottom of page